Definice a příklady volání binárních opcí

Definice volání (up) binárních opcí

Binární call opce jsou možnosti vše nebo nic a běžně obchodované pomocí binární ukazatele. Jsou také známé jako 'upbets' a vyrovnají se na 100 při expiraci, pokud jsou v penězích, nebo na nule, pokud jsou mimo peníze.

Abychom jim porozuměli, podívejme se na příklad. Předpokládejme, že podkladové aktivum je přesně ve stávce při expiraci. V takovém případě může k vypořádání dojít několika způsoby: Dvě zřejmé možnosti jsou, že se zachází s binárními kupními opcemi in-the-money nebo mimo peníze a ustálí se na 100 nebo 0, v daném pořadí.

Racionálnější metodou je považovat vypořádání za mrtvé teplo a vyrovnat sázku na 50. Tento přístup je výhodný při binárním dorovnání a binární prodejní opce jsou nabízeny se stejnou realizační cenou, protože vypořádání kupních a prodejních opcí by dosáhlo 100, zatímco podle prvních dvou alternativ by celkové vypořádání bylo 200 nebo nula. Dalším přístupem, který se někdy používá, když je podklad vypořádán při stávce, je prostě zrušení všech predikcí.

Cena binárních call opcí a jak ji interpretovat

Cenu binárních kupních opcí lze interpretovat jako pravděpodobnost, že k události dojde, když jsou náklady mrtvé váhy nulové, nebo jinými slovy, když jsou úrokové sazby nulové. Takzvané predikční trhy využívající binární call opce rostou. Nyní jsou široce považovány za přesnější odhad pravděpodobnosti výskytu události než prognózy analytiků.

Jak implikovaná volatilita ovlivňuje binární kupní opce

Implicitní volatilita je základním faktorem při oceňování binárních opcí a úroveň implikované volatility určuje, zda koupíte binární opci levně nebo příliš draho.

U realizační ceny platí, že jak roste implikovaná volatilita, roste i hodnota opce, která je mimo peníze. Je to proto, že když je volatilita nízká, pravděpodobnost, že realizační cena vzroste nad realizační cenu, je nízká, což následně vede k bezcenným binárním call opcím. Když se volatilita zvýší a podklad více kolísá, je pravděpodobnější, že binární opce bude v penězích, což zase znamená, že opce má vyšší šanci na výhru. Pokud tedy implikovaná volatilita zvýší hodnotu opce, má kladnou hodnotu zavolejte vega.

Další články najdete v mém Slovník binárních opcí.

Napsat komentář