Co je FINRA (Úřad pro regulaci finančního průmyslu)? Definice a historie

Oficiální stránky FINRA
Oficiální stránky FINRA

The Úřad pro regulaci finančního průmyslu (FINRA), a soukromá, nevládní agentura, je zodpovědný za vývoj a prosazování zákonů, které se vztahují na autorizované makléřské firmy a finanční poradenské společnosti v USA.

Jejím proklamovaným cílem je „chránit účastníky trhu před podvody a neetickým chováním.“ Je vnímána jako samoregulační entita.

V roce 2007 Národní federace finančních institucí (NASD) a členské regulační, vynucovací a zprostředkovatelské aktivity akciového trhu (NYSE) sloučeny do FINRA. Cílem sjednocení bylo odstranění nadbytečných nebo duplicitních předpisů a zlevnění a ztížení jejich dodržování. 

Co je licence FINRA?

Oficiální logo FINRA

Je to certifikace, kterou byste potřebovali k provozování ve finančním sektoru – zahrnuje finanční instituce, komunitní banky, akcie a zdravotní pojišťovny. (Co jsou akcie? Přečtěte si více o definici a příkladech akcií zde)

Je licence FINRA výhodná?

Jistě, mnoho faktorů potvrzuje, že FINRA je velmi prospěšná. Některé z hlavních faktorů jsou však popsány níže. 

Získání fantastického sponzorství

Absolventi musí najít společnost, která jim usnadní vstup do obchodu s cennými papíry v rámci výhod licence FINRA v procesu 2021. Každý nováček může využít této skvělé šance, protože nabízí startovací rampu.

Budete čerstvým absolventem s platnou licencí FINRA. Navzdory tomu nebudou zákazníci nutně stát ve frontě u dveří, aby vás požádali o manipulaci s jejich portfoliem. Majetkový manažer s malými předchozími zkušenostmi je někdo, komu je třeba se vyhnout. 

Ideální způsob, jak rozjet svou novou práci a získat zkušenosti, je tak prostřednictvím sponzoringu. Během programu stáží věnujte zvýšenou pozornost, protože je to také způsob, jak posílit svůj životopis.

Těžká pracovní atmosféra

Není sporu o tom, že nudit se v tomto sektoru je náročné, pokud nejste OSVČ nebo zaměstnanci společnosti. I když nemáte mnoho opakovaných každodenních prací, měli byste mít vždy bystrou mysl a aktuální znalosti.

Kromě toho, stát se makléřem-dealerem vyžaduje různé schopnosti, včetně prodeje, marketingu, jednání s klienty, používání a manipulace s technologiemi atd. Výsledkem je, že budete zaměstnáni v rychle se rozvíjejícím sektoru, který si hodně půjčuje od všech ostatních horkých a těžkých sektory jsou již k dispozici.

Nezávislost obchodníka

Licence FINRA patří mezi to nejlepší, co můžete získat, pokud vás baví obchodování. Pro ilustraci, licence Series 7 umožňuje každému absolventovi prodávat téměř jakoukoli třídu aktiv (od zásoby na vazby a více). 

Existují samozřejmě určitá omezení (žádné nemovitosti, životní pojištění nebo futures na komodity), ale kromě toho můžete žít svůj život jako burzovní makléř, jak chcete.

To znamená, že se můžete zapojit do osobního obchodování (už nemusíte procházet prostředníky). Kromě toho může být vaše situace příznivá, protože průměrný prodej 1PO má hodnotu zhruba $108 milionů USD.

Shrnutí

Stručně řečeno, kvalifikační zkoušky pro odborníky na cenné papíry zajišťuje také FINRA. Zpráva o pokroku administrativní činnosti od FINRA navíc uvádí pouze oficiální opatření a opomíjí ta neformální, včetně varovných dopisů podnikům nebo lidem.

Napsat komentář