Co jsou to binární obchodní oscilátory? – Jak je používat

Binární obchodní oscilátory jsou velmi důležité nástroj pro navigaci, zda je netrendový trh překoupený nebo přeprodaný. Ale co je to vlastně oscilátor? Jak je správně používáte? V této příručce vám poskytneme a podrobný přehled a poskytne vám nejlepší tipy a triky pro obchodování s oscilátory, abyste dosáhli větších zisků při obchodování s binárními opcemi.

Binární obchodní oscilátory - Jak je používat

Nejdůležitější fakta o binárních obchodních oscilátorech:

  • Oscilátory v binárním obchodování jsou technické indikátory používané k identifikaci překoupených nebo přeprodaných podmínek, které pomáhají obchodníkům činit informovaná rozhodnutí.
  • Stochastický oscilátor, RSI, ADI a MACD jsou různé typy oscilátorů, z nichž každý slouží jedinečným účelům v obchodní analýze.
  • Awesome Oscillator se strategiemi jako Twin Peaks a Saucer nabízí obchodníkům další metody k analýze tržní dynamiky.
  • Hrají klíčovou roli v technické analýze, protože oscilátory pomáhají identifikovat potenciální zvraty na trhu a poskytují signály pro pokračování nebo obrácení trendu.

Co je to binární indikátor? 

Co se dočtete v tomto příspěvku

Začněme od základů: Můžete se sami sebe ptát, co je a binární indikátor? Zde je krátká definice:

Binární indikátory jsou užitečné obchodní nástroje, které pomáhají obchodníkům s cenovými akcemi porozumět tomu, co se děje na trhu, a předvídat, co se bude dít dál. Zejména poskytují objektivní pohled na pohyby a trendy trhu tím, že analyzují historická data a identifikují z nich vzorce.

Binární obchodní indikátor je v podstatě matematický model založený na určitých kritériích a vzorcích. Může brát v úvahu různé aspekty trhu, jako je objem, cena, čas a další relevantní faktory. Kombinací těchto dat může indikátor generovat signály, které obchodníkovi sdělí, kdy je potenciálně ziskové otevřít nebo zavřít pozici.

Co je to binární obchodní oscilátor?

Binární obchodní oscilátor je naproti tomu specializovaný nástroj technické analýzy navržený tak, aby obchodníkům poskytl náhled na dynamiku trhu. Na rozdíl od jednoduchých indikátorů, které primárně sledují cenové pohyby, oscilátory se zabývají hlouběji a měří rychlost a změnu těchto cenových pohybů. Pomáhají přitom obchodníkům identifikovat potenciální body obratu na trhu, často indikující překoupené nebo přeprodané podmínky.

Když je trh překoupený, ano naznačuje, že může nastat potenciální pokles, zatímco přeprodaný trh může naznačovat bezprostřední pohyb nahoru. Oscilátory fungují nejlépe na trzích s bočním nebo rozsahovým omezením, kde se ceny pohybují v určitém rozmezí po delší dobu. Tím, že poskytují jasnější obraz dynamiky trhu a potenciálních zvratů, hrají binární obchodní oscilátory klíčovou roli v tom, že pomáhají obchodníkům činit informovaná rozhodnutí, optimalizovat vstupní a výstupní body a zlepšovat jejich celkovou obchodní strategii s oscilátory.

Nejlepší binární obchodní oscilátory – příklady a jak je používat

Níže jsou uvedeny binární oscilátory, které můžete použít pro nejlepší obchodní zážitky:

#1 Stochastic

Stochastický oscilátor v obchodování binárních opcí

Stochastic se po vykreslení zobrazí ve spodní části vašeho grafu. Čáry se pohybují na stupnici od 0 do 100 a měří, jak je trh překoupený nebo přeprodaný.

  • Existují dvě linky, jedna je rychlejší než druhá. Tyto dvě vodorovné čáry, které se často pohybují (někdy nad někdy pod), jsou mezi body 20 a 80.
  • Trh je považován za „překoupený“, když čáry překročí 80.
  • Tyto dvě vodorovné čáry, které se často pohybují (někdy nad někdy pod), jsou mezi body 20 a 80.
  • Trh je považován za „překoupený“, když čáry překročí 80. Pokud je pod 20, nazývá se „přeprodaný“.

Stochastický oscilátor, jak si možná myslíte, pomáhá při detekci zvratů trendu. Když pozorujete čáry pod 20, můžete obvykle očekávat obrat směrem nahoru. Takže byste měli koupit. Když jsou čáry nad 80, je pravděpodobný obrat směrem dolů. Proto byste měli prodat. 

Toto jsou pouze návrhy. Podrobnosti o vašem systému určí, jak budete používat stochastický nebo jakýkoli jiný oscilátor.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

#2 index relativní síly (RSI) 

Indikátor RSI v obchodování binárních opcí

RSI a stochastický oscilátor jsou neuvěřitelně podobné. Když to vynesete do grafu, uvidíte čáru kolísající mezi (nebo nad nebo pod) dvěma vodorovnými čarami, které vypadají stejně. 

Stupnice ukazuje ještě jednou 0 až 100, ale linky jsou nyní na 30 a 70. Toto je další oscilátor, který se zaměřuje na zjišťování zvratů trendů.

#3 Průměrný směrový index (ADI) 

Indikátor ADI v obchodování binárních opcí

Ve spodním rohu grafu lze najít indikátor ADX nebo Average Directional Index, jako je indikátor RSI nebo Stochastic oscilátor. Stupnice ADX se pohybuje od 0 do 100. Funguje však jedinečně. Toto je míra síly trendu spíše než jeho směru.

Toto je míra síly trendu spíše než jeho směru. Trend je považován za slabý, když ADX klesne pod 20. Pokud ADX překročí 50, díváte se na významný trend, ať už býčí nebo medvědí. V kombinaci s nějakým dalším indikátorem, který vám může pomoci při rozpoznání směru, je ADX nejvýhodnější.

 Pokud však provádíte obchodování na hranici nebo bez dotyku, samotný ADX poskytuje indikaci „slabého trendu“, což stačí k výběru obchodu.

Pokud linka klesne pod 30, měli byste nakoupit, a pokud stoupne nad 70, měli byste prodat. Obchodníci mohou také zkontrolovat, zda je cena nad nebo pod 50, což je uprostřed oscilátoru, aby potvrdili existující trend.

#4 Konvergenční divergence klouzavých průměrů (MACD)

Indikátor MACD v obchodování binárních opcí

Uvidíte dva klouzavé průměry a sloupcový graf s MACD.

Tento oscilátor identifikuje obraty trendů. Když v MACD pozorujete odchylku od trendových linií, které jste vytvořili, napříč vysokými a nízkými hodnotami svíček na grafu, znamená to, že situace je obrácením trendu, a proto je pro vás dobrou obchodní příležitostí.

To je docela těžké pochopit. Proto většina nováčků poněkud váhá s jeho použitím. MACD není náročná myšlenka, jakmile ji pochopíte, ale vyžaduje nějaký čas, abyste ji prozkoumali do hloubky. Můžete se také naučit několik druhů divergenčního obchodování založeného na MACD.

Jak používáte úžasný oscilátor v binárních opcích?

Skvělý indikátor oscilátoru při obchodování s binárními opcemi

Ukazatel se slovem „úžasný“ na štítku musí být bezpochyby fantastický. 

Čím je Awesome Oscillator (AO) tak jedinečný? Mnoho obchodníků považuje tento indikátor za „zjednodušenou“ verzi MACD. Ano, tušíte správně! Indikátor AO je a přímočarý histogram navržený tak, aby odrážel dynamiku trhu, potvrzoval trendy a odhalil potenciální body zvratu trendu.

Jaký je za tím mechanismus?

  1. Mezera mezi hodnotami jednoduchého klouzavého průměru za 34 období a jednoduchým klouzavým průměrem za 5 období je znázorněna pomocí Awesome oscilátoru.
  2. MA se určují pomocí středů svíčky, nikoli pomocí otevírací nebo zavírací ceny. Kolem základní linie indikátoru jsou vygenerované hodnoty zobrazeny jako červené a zelené pruhy.
  3. Zelený pruh znamená, že hodnota je vyšší než ta před ní. Červený pruh znamená, že je níže než ten před ním.
  4. Krátkodobý trend je výraznější než dlouhodobý, když jsou hodnoty indikátoru nad nulovou linií.
  5. Krátkodobý trend mezitím klesá rychleji než dlouhodobý trend, když je histogram pod nulovou linií. V důsledku toho mohou obchodníci používat Awesome Oscillator různými způsoby.
Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Úžasné strategie oscilátoru

Úžasná strategie oscilátoru

Protože je indikátor AO tak všestranný, obchodníci mohou používejte některé strategie Awesome Oscillator s jakýmkoli obchodním nástrojem a časovým rámcem.

#1 Twin Peaks

Vytvoření dvou vrcholů v Awesome Oscilator je dalším indikátorem, který je třeba sledovat naznačuje, že změna trendu je na cestě.

Obchodníci si musí být vědomi následujícího, aby mohli těžit z tohoto signálu:

  • Když dva vrcholy pod nulovou linií, je to známé jako býčí dvojité vrcholy. Stojí za zmínku, že druhý vrchol by měl být vyšší než první, ale oba (spolu s pruhy mezi nimi) musí zůstat pod základní linií. Po druhém vrcholu by se měl objevit zelený pruh.

Obchodník může také kombinovat tyto taktiky, aby dosáhl významnějších výsledků:

  • Když se dva píky vytvoří nad základní linií, generuje se signál Bearish Twin Peaks. Za druhým vrcholem, který je níže než první, následuje červený pruh. Vrcholy i pruhy mezi nimi musí být vyšší než základní čára.

Když jsou na obrazovce dva vrcholy a první pruh, je to znamení, že obchodníci mohou obchodovat.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Podšálek #2

Strategie Saucer předpokládá setrvání trendu spíše než obrat. Bere v úvahu tři pruhy a může ukazovat rychlejší změny hybnosti.

Při používání této techniky mějte na paměti následující:

  • Čáry indikátoru by měly zůstat nad nulovou čárou pro signál Bullish Saucer. Po zeleném pruhu musí následovat dva po sobě jdoucí červené pruhy (druhý musí být pod prvním).

To znamená, že cena roste:

  • K dosažení signálu Bearish Saucer by měl být pruh Awesome Oscillator pod nulovým pruhem. Po červené čáře dvě po sobě jdoucí zelené čáry ukazují medvědí signál talíře (druhá čára by měla být nad nebo výše než první).

#3 Baseline Crossover

Crossover s nulovou linií je první a možná nejviditelnější strategií, kterou můžete vyzkoušet.

Hlavní koncept přístupu je následující:

  • Když čáry procházejí zespodu nad základní linii, nazývá se to býčí křížení (býčí křížení). To by mohlo znamenat pozici „Koupit“ nebo „Vyšší“.
  • Když linie klesnou shora pod nulovou linii, je to známé jako medvědí křížení (medvědí křížení), které označuje pozici „Prodat“ nebo „Snížit“.

Může to být příležitost „snížit“ nebo „prodat“ aktivum.

Úžasný oscilátor pro obchodování binárních opcí se strategií

Awesome Oscillator lze použít s jakýmkoli obchodním nástrojem, takže je ideální pro krátkodobé obchody s binárními opcemi. Můžete použít AO s klouzavými průměry například k vytvoření potentu Strategie binárních opcí. Podívejme se na to, jak jej používat blíže.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Úžasné klouzavé průměry a strategie oscilátoru

Na dvakrát zkontrolujte signál, zda nedošlo k obratu trendu, zkombinujte Awesome Oscillator se dvěma klouzavými průměry s periodami 5 a 34. Můžete jej použít takto:

  • Pro začátek použijte výchozí nastavení Awesome Oscilator
  • Vyberte jednoduchý klouzavý průměr s obdobím 5 období
  • Vyberte jiný odstín pro další jednoduchý klouzavý průměr s 34 periodou

K provedení tohoto procesu musí obchodník hledat křížení dvou MA spolu s křížením základní linie Awesome Oscillator:

  • Mohlo by to signalizovat obchodování výše, pokud rychlý MA (5) protne zpožděný MA (34) zespodu nahoru, AO bude vykazovat pozitivní křížení.
  • Pokud však rychlý MA (5) projde zpožděným MA (34) shora dolů, AO ukáže medvědí křížení. Když k tomu dojde, měli byste obchodovat níže, abyste se vyhnuli ztrátám.

Divergence

I když je Awesome Oscillator cenným nástrojem, žádný ukazatel nemůže zaručit 100% správné předpovědi nebo ziskové výsledky. Občas může dojít k divergenci, což znamená, že indikátor ukazuje opak trhu – například pokles, když poptávka roste. Vždy je dobré dvakrát zkontrolovat všechny příchozí signály a použít nástroje pro řízení rizik v jakémkoli přístupu k ochraně vašich peněz.

Co je oscilátor technického indikátoru v binárních opcích?

Obchodníci používají technické indikátory jako nástroj k předpovídání pohybů trhu na základě vzorců kontinuity. Obchodníci používají technické oscilátory na grafech a grafech s předpokladem, že mohou odhalit tržní vzory, jakmile se objeví, což obchodníkům umožňuje zahajovat a ukončovat obchody s lepším pochopením budoucích pohybů trhu.

Technické oscilátory v obchodování binárních opcí

Existuje celá řada technických indikátorů, které lze použít, ale některé jsou vhodnější pro obchodování s binárními opcemi, takže se na ně zaměříme.

Jak funguje technický oscilátor?

  • Technická analýza je obchodní technika, která vyhodnocuje investice a odkrývá obchodní příležitosti analýzou trendů a vzorců odvozených z tržní aktivity – například pohybu cen a objemu. 
  • Techničtí analytici používají obchodní signály, analytické nástroje pro vytváření grafů a obchodní signály k analýze síly nebo slabosti cenného papíru, na rozdíl od fundamentálních analytiků, kteří se snaží stanovit vlastní hodnotu cenného papíru na základě finančních nebo ekonomických skutečností.

Technická analýza může pomoci jakémukoli cennému papíru s historickými obchodními daty. To zahrnuje futures, akcie, měny, fixní příjmy a různá aktiva. V této příručce použijeme jako příklad akcie, ale principy můžete aplikovat na jakýkoli typ cenného papíru. 

  • Technická analýza je běžnější na komoditních a FX trzích, kde se obchodníci více zabývají krátkodobými cenovými výkyvy.
  • Technické ukazatele nebo „technické údaje“ se soustřeďují na minulá obchodní data, jako je objem obchodování, cena a otevřené zájmy – hodnota se nevypočítává pomocí obchodních fundamentů, jako jsou výdělky, tržby nebo ziskové marže. 
  • Technické indikátory obvykle používají aktivní obchodníci, protože jsou navrženy tak, aby zkoumaly krátkodobé změny cen. Přesto je mohou dlouhodobí investoři využít k určení vstupních a výstupních míst.

Kategorie technických ukazatelů 

Níže jsou uvedeny dva typy technických indikátorů:

  • 1. Překryvy: Na akciovém grafu jsou technické ukazatele nad cenami na stejné úrovni jako ceny.

Klouzavé průměry a Bollingerova pásma jsou dva příklady tohoto typu analýzy.

Indikátory Bollinger bands při obchodování binárních opcí
  • 2. Oscilátory: Tyto technické indikátory se zobrazují nad nebo pod cenovým grafem a oscilují mezi místním minimem a maximem. Stochastický oscilátor, MACD a RSI jsou příklady tohoto typu indikátoru.
Oscilátory v obchodování binárních opcí

Co je technická analýza pro binární opce?

Technické indikátory jsou aplikovány na grafy zkoumat pohyby trhu v technické analýze binárních opcí. Obchodníci s binárními opcemi využívají technické indikátory k hledání trendů a změn v základních aktivech, které pak mohou využít k obchodním rozhodnutím.

Technické ukazatele jsou rozděleny do jedné ze čtyř skupin:

  • Trend – ty udávají směr trhu. Oscilátory jsou pro ně jiné jméno.
  • Momentum — ukazatele hybnosti ukazují, jak silný je trend a kde pravděpodobně dojde ke zvratům.
  • Volatilita – Ukazatele volatility ilustrují velikost změn na trhu a rychlost, s jakou se mění ceny.
  • Objem – to se týká počtu zakoupených a prodaných položek. Nejsou vyžadovány při obchodování na Nadex, protože vypořádací hodnota vašich kontraktů není ovlivněna objemy na burzách Nadex. Cenová akce kontraktu Nadex však může být ovlivněna objemy na podkladovém trhu (a tedy jeho pohybem).
➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Druhy technických ukazatelů

Nejlepších pět technických indikátorů, které lze použít při obchodování s kontrakty binárních opcí, jsou: RSI (index relativní síly), ATR (průměrný skutečný rozsah), Stochastics a MACD (klouzavý průměr konvergence/divergence). 

#1 klouzavé průměry – Trend Indicator

Klouzavé průměry - Indikátor trendu

Obchodníci používají klouzavé průměry potvrdit trend založený na nedávné cenové aktivitě. Protože jsou data pravidelně revidována a nová data jsou k dispozici pokaždé, nazýváme je klouzavé průměry. Dvě formy klouzavých průměrů jsou jednoduché (SMA) a exponenciální (EMA). Základními jsou SMA, které počítají střední průměr množiny čísel.

Tyto hodnoty jsou obvykle zavírací cenou trhu, což znamená, že průměr je založen na předchozích údajích o ceně, takže reakce je pomalejší. EMA také používají historická data. Uvádějí však nejnovější hodnoty a vyšší váhu, což představuje významnější podíl na průměru. V důsledku toho se EMA stává pro obchodníky užitečnější zájem o krátkodobé smlouvy.

Klouzavé průměry se často používají ve spojení s jinými indikátory, aby obchodníkům poskytly úplný přehled o aktivitě trhu. Na grafech Nadex můžete kdykoli použít různé technické indikátory.

Průměrný skutečný rozsah #2

Indikátor ATR (Average True Range) při obchodování s binárními opcemi
  • Indikátor: Volatilita
  • Aktuální průměrný rozsah (ATR) je ukazatel volatility. Čím větší ATR, tím volatilnější trh.
  • ATR se vypočítává analýzou cenového rozpětí aktiv za určitou dobu – k výpočtu těchto čísel se obvykle používá 14denní klouzavý průměr. 
  • ATR může být velmi prospěšné při obchodování s kontrakty na binární opce, protože dokáže předpovědět, jak moc se trh změní.
  • ATR vám nemůže říci, jakým směrem se trh pohybuje a jak je volatilní. Vysoká volatilita znamená, že existuje mnoho příležitostí, ale také to znamená, že musíte řídit své riziko, protože trhy se mohou vyvíjet jakýmkoli způsobem. Naučte se, jak vytvořit strategii řízení rizik, která bude důkladná.

#3 Konvergence/divergence klouzavého průměru 

Indikátor klouzavého průměru konvergence/divergence v obchodování binárních opcí
  • Ukazatel: Trend
  • Rychlá čára, pomalá čára a histogram jsou tři indikátory trendu, které tvoří klouzavou průměrnou konvergenci/divergenci (MACD). 

Účelem indikátoru je ukázat, jak spolu tyto dva klouzavé průměry souvisí. Primární věc, kterou obchodníci hledají při používání MACD, je konvergování linií, protože to může znamenat vznik nového trendu. Když se překříží přes sebe, trend se posunul a linie se začne rozcházet. Při obchodování s binárními opcemi lze MACD použít k předpovědi, jak často nebo jakým směrem se trhy budou posouvat, což vám umožní vybrat optimální realizační cenu.

#4 Index relativní síly 

Relative Strength Index RSI indikátor při obchodování binárních opcí
  • Indikátor: hybnost
  • Index relativní síly (RSI) je technika pro určení, zda je trh překoupený nebo přeprodaný. To může obchodníkům pomoci při rozhodování, zda koupit nebo prodat, když je trend připraven zvrátit.

Pomocí RSI můžete předvídat, kdy provést obchody ve správný čas, což vám umožní vytvořit si názor na to, zda smlouvu koupit nebo obchodovat, a rozhodnout se pro dobu její platnosti.

#5 Stochastics

Stochastický ukazatel v obchodování binárních opcí
  • Indikátor: Momentum
  • Stejně jako RSI může tento indikátor říci, zda bude trh překoupen nebo přeprodán.

Je však naformátován mírně odlišně, dva řádky označují trendy. Když stochastické linie překročí 80, je pravděpodobné, že dojde k překoupení trhu a jeho obrácení, což povede k poklesu. Když klesne pod 20, znamená to, že trh byl přeprodán a může být na cestě vzestup.

Jak používat technické indikátory

Technická analýza není hračka, ale technické ukazatele ano vynikající nástroj pro vytváření prognóz a obchodování když se to udělá správně. Indikátory se používají k detekci vzorců, a pokud věříte, že se vzory budou opakovat, může to být cenná forma studia.

Při obchodování s technickými indikátory mějte na paměti následující body:

  • Procvičte si sebeovládání: Nevkládejte svou plnou důvěru do žádné prognózy trhu. Používejte zdravý rozum a mějte zavedenou obchodní strategii.
  • Experiment: Proveďte průzkum a odhalte technické ukazatele, které jsou pro vás vhodné. Experimentujte s několika, abyste zjistili, které z nich vyhovují vaší obchodní strategii a trhům, které chcete obchodovat.
  • Dejte si námahu: Obchodování vyžaduje obětavost. Věnujte čas poznávání potřeb a různých ukazatelů, stejně jako platformy a grafů Nadex.

Přední vs. zaostávající indikátory: drobná nebezpečí oscilátorů

Přední vs. zaostávající ukazatele

Existuje mnoho technické terminologie, číselných údajů a analytických grafů, které se mohou lidem, kteří nejsou obeznámeni s obchodováním, zdát ohromně složité. Tato přednáška poskytne hloubkový průzkum dvou klíčových pojmů nezbytných pro interpretaci tržních fluktuací: předstihových a zaostalých ukazatelů. Kromě toho tato diskuse upozorní na rizika spojená s přílišným spoléháním se na oscilátory. Abychom se mohli v obchodování efektivně orientovat, je nezbytné těmto prvkům porozumět. Poskytneme vám důkladné pochopení těchto kritických komponent a jejich důsledků v obchodování.

Předstihové a zaostávající ukazatele

Za prvé, jaké jsou tyto ukazatele? Proč byste se o ně měli zajímat? Tyto indikátory jsou jako vůdčí hvězdy, které pomáhají obchodníkům předvídat nebo pochopit pohyby trhu. Nicméně, stejně jako hvězdy, některé se objevují před hlavní událostí (možná meteorický roj?), zatímco jiné se objevují po.

Přední ukazatele

Jak název napovídá, předstihové ukazatele se obvykle mění dříve než ekonomika jako celek. Představte si člověka, který vždy zná nejnovější trendy, než se stanou mainstreamem. To je váš hlavní ukazatel. Naznačují, co se bude dít dál. Například ceny akcií často rostou dříve, než se ekonomika po poklesu začne zlepšovat.

Indikátory zpoždění

Vedoucí ukazatele jsou spíše jako osoba, která vždy zná drby týden po ostatních. Mění se až poté, co ekonomika začne sledovat určitý trend. Myslete na míru nezaměstnanosti; mají tendenci klesat až poté, co se ekonomika začne zotavovat.

Možná se teď ptáte: „Proč se obtěžovat s indikátory zpoždění, když na večírek vždy chodí pozdě?“ Dobrá otázka! I když se může zdát, že se přetahují, zaostávající indikátory jsou zásadní pro potvrzení, že došlo ke změně trendu. Dodají vám větší důvěru ve vaše rozhodnutí.

Oscilující nebezpečí

Stochastický oscilátor v obchodování binárních opcí

Nyní, když přesuneme svůj pohled na oscilátory, věnujte prosím této části více pozornosti. Oscilátory jsou technické nástroje a často spadají do kategorie předstihových indikátorů. Oscilují (odtud název) mezi hodnotami a pomáhají identifikovat překoupené nebo přeprodané podmínky na trhu. Mezi běžné oscilátory patří index relativní síly (RSI) a klouzavý průměr konvergence divergence (MACD). Tyto nástroje, jsou-li používány moudře, mohou být prospěšné. Stejně jako u všech nástrojů však může nesprávné použití vést k potenciálním úskalím.

Nebezpečí? Přílišné spoléhání. To, že oscilátor indikuje překoupený trh, neznamená, že je čas okamžitě prodat. Trhy mohou zůstat v překoupených nebo přeprodaných podmínkách po delší dobu. Impulzivní jednání založené na samotných oscilátorech je podobné tomu, že vidíte dešťové mraky a okamžitě předpovídáte bouři bez kontroly dalších meteorologických znamení.

Kromě toho mohou oscilátory někdy produkovat falešné signály. To je správně! Tyto nástroje nejsou neomylné. Například na silně trendových trzích může oscilátor naznačovat překoupený trh a svádět obchodníka k prodeji, ale pak trh neustále roste. Proto zkušení obchodníci často používají oscilátory ve spojení s dalšími indikátory a nástroji, zachází s nimi jako s kousky větší skládačky. Je důležité si uvědomit, že žádný jednotlivý indikátor by neměl určovat vaše obchodní rozhodnutí.

Závěr: Oscilátory jsou ideální pro technickou analýzu

Existuje pět hlavních technických indikátorů, které mohou být velmi užitečné při obchodování s kontrakty na binární opce. Ty lze snadno aplikovat na vaše grafy na Nadex, aby vám pomohly objevit vzorce, najít trendy a vytvořit informované předpovědi trhu..

Kromě těchto pěti můžete prozkoumat několik dalších technických ukazatelů, z nichž mnohé mohou být cenné při obchodování s kontrakty na binární opce – toto je pouze začátek. Během obchodování si vytvoříte vlastní sadu technických binárních indikátorů, které vyhovují vašemu obchodnímu stylu a strategii.

Často kladené otázky (FAQ) o binárních obchodních oscilátorech:

Co je to binární oscilátor?

Binární oscilátor je sofistikovaný obchodní nástroj navržený tak, aby obchodníkům poskytl hlubší vhled do dynamiky trhu a potenciálních bodů obratu. Analýzou rychlosti a velikosti cenových změn může tento oscilátor identifikovat období, kdy trh může překračovat své typické hranice, ať už překoupený nebo přeprodaný. Nejenže pomáhá obchodníkům činit informovanější rozhodnutí, ale také zlepšuje přesnost jejich předpovědí, zejména pokud jde o posouzení optimálních časů pro vstup nebo výstup z obchodu.

Jaké jsou některé běžné oscilátory používané v binárním obchodování?

Mezi běžné oscilátory patří Stochastic, Relative Strength Index (RSI), Average Directional Index (ADI) a klouzavý průměr konvergence Divergence (MACD).

Co je úžasný oscilátor v obchodování binárních opcí?

Awesome Oscillator je zjednodušená verze MACD. Je to histogram navržený tak, aby odrážel dynamiku trhu, potvrzoval trendy a identifikoval potenciální body zvratu.

Jak fungují technické oscilátory při obchodování s binárními opcemi?

Při obchodování s binárními opcemi slouží technické oscilátory jako pokročilé analytické nástroje, které se ponoří do nuancí dynamiky trhu. Zkoumáním rychlosti a velikosti cenových výkyvů tyto oscilátory poskytují obchodníkům hlubší pochopení tržní hybnosti. Tato hybnost zase může odhalit potenciální překoupené nebo přeprodané podmínky a signalizovat optimální vstupní nebo výstupní body pro obchody.

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář