Vysvětlení trendové obchodní strategie binárních opcí

Objevte sílu trendových linií v obchodování binárních opcí. Tato příručka se ponoří do základů trendových linií, klíčového nástroje technické analýzy, a zkoumá různé strategie pro jejich efektivní využití. Naučte se kreslit přesné trendové linie, porozumět různým tržním trendům a použít tyto poznatky k vylepšení svých rozhodnutí o obchodování s binárními opcemi.

Vysvětlení trendové obchodní strategie binárních opcí

Dobré vědět:

  • Trendové čáry se používají při obchodování s binárními opcemi k identifikaci obecného směru cen aktiv.
  • Trendové linie se skládají z linií podpory a odporu a indikují trendy na trhu.
  • Existují tři typy trendů: vzestupné (ceny se pohybují nahoru), sestupné (ceny pohybující se dolů) a boční trendy (ceny vykazují minimální pohyb).
  • Trendové obchodní strategie zahrnují break and retest, trend line flag a trendline bounce, které mohou obchodníkům pomoci rozhodnout se, kdy vstoupit nebo opustit obchody.

Co je to trendová čára? 

Trend-trading-1
Příklad trendové čáry

Trendová čára je technický nástroj, který můžete použít k analýze trhu obchodování s binárními opcemi. Používá se hlavně pro tradiční obchodování nahoru/dolů. Trendová čára se navíc snadno kreslí a poskytuje relevantní obchodní informace. 

Trendová čára se skládá ze dvou čar, které běží spolu s cenou daného aktiva. Ukazuje vysokou a nízkou cenu na trhu. Trendové čáry obvykle probíhají blízko a paralelně vedle sebe. 

Linie, která spojuje vyšší maxima a vyšší minima, se nazývá trendová linie. Zde se trendová linie vyšších výšek také nazývá linie odporu a linie vyšších minim je linie podpory. 

Na obchodním grafu, pokud se spojnice trendu kříží, vytvoří se klínový vzor. Pokud však čáry ubíhají, vykazuje rozšiřující se klínový vzor. 

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Maximalizace úspěchu binárních opcí: Základní průvodce používáním trendových linií

Musíte přesně spekulovat o pohybu cen aktiv, abyste vyhráli obchod s binárními opcemi. Pokud jsou vaše předpovědi nesprávné, ztratíte celou obchodní částku. To proto, že binární opce jsou obchodem typu vše nebo nic. 

Nesprávné spekulace jsou výsledkem chybné analýzy obchodního trhu, nespolehlivých strategií a nepřesných obchodních nástrojů. A mnoho nástrojů dostupných pro obchodování, což věci neusnadňuje. 

Existuje však jeden obchodní nástroj, který můžete použít ke generování přesných výsledků, tj. trendové linie. Je to jeden z oblíbených nástrojů, který můžete využít pro obchodování binárních opcí. Trendové linie jsou obchodní nástroje technické analýzy, které můžete použít k vytvoření podrobné obchodní strategie. 

Pokud chcete pro obchodování binárních opcí používat trendové linie, musíte porozumět základům tohoto nástroje technické analýzy. Také byste se měli dozvědět o různých trendových liniích strategie a správný způsob kreslení trendových linií. 

V této příručce najdete všechny odpovědi. 

Vysvětleny různé trendové linie:

Trendová čára ukazuje pohyb aktiva na trhu. Je rozdělen do tří kategorií, tj. klesající trend, vzestupný trend a boční trend. 

Vzestupný trend

Trend-line-example-uptrend
Příklad vzestupného trendu

Vzestupný trend na trendové linii je definován jako situace, kdy se cena komodity pohybuje po vzestupné trajektorii. V tomto trendu se spodní a horní hodnota aktiva neustále zvyšuje.  

Uptrend na obchodním trhu můžete rychle identifikovat identifikací vyšších maxim a vyšších minim. Vzestupný trend na trhu naznačuje, že existuje pozitivní sentiment. Navíc dlouhodobý investor může získat obrovskou ziskovost z rostoucího trendu. 

Vzestupný trend na obchodním trhu může trvat až rok a jen několik týdnů. Tento trend také ukazuje a býčí trh protože můžete nakupovat komodity, abyste dosáhli většího zisku. 

Obchodníci, kteří chtějí získat zisk z rostoucích cen aktiv, rádi obchodují v rostoucím trendu. 

Sestupný trend 

Trendová linie-sestupný-příklad
Příklad sestupného trendu

Sestupný trend je úplným opakem vzestupného trendu. Je to finanční situace, kdy se hodnota daného aktiva v čase pohybuje dolů. V tomto trendu spodní a horní cena neustále klesá. 

Sestupný trend není pro dlouhodobé investory ziskový, protože může přijít o všechny zobchodované částky. Tento trend naznačuje nižší cenová minima a nižší cenová maxima. 

Klesající trend se může obrátit zpět na vzestupný trend, pokud trh nesplňuje požadované podmínky. Také během klesajícího trendu obchodníci rádi prodávají, aby dosáhli zisku. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Sideways Trend

Trend-sideways-trend-příklad
Boční trend

Posledním druhem trendu je trend do stran. Popisuje se jako finanční situace, kdy dojde k mírné změně v pohybu ceny aktiva. Boční trend nevyžaduje dostatečné vysvětlení. 

Je také známý jako horizontální trend a probíhá, když jsou nabídka a poptávka na trhu stejné. Tuto trendovou linii můžete zaznamenat, když během změny ceny nebo před začátkem cenového trendu. 

Jako obchodník můžete profitovat z bočního trendu. Můžete buď umístit stop loss, když je cena aktiva kolem úrovně odporu, nebo hledat proražení a zhroucení. 

Jak nakreslit nejlepší trendovou linii?

trendová čára - trading.view graf

Zatímco trendová linie je snadno pochopitelný koncept, nakreslení dokonalé a přesné trendové linie může být trochu složité. To proto, že většina obchodníků neví, jak to nakreslit a najít v grafu maxima a minima. 

Každý obchodník nakreslí trendovou linii podle své analýzy. Dá se tedy s jistotou říci, že trendovou linii můžete nakreslit kdekoli v obchodním grafu. 

V býčí trend, můžete najít nejnižší minimum a další nejnižší minimum. Poté můžete nakreslit čáru mezi dvěma body. Podobně v medvědím trendu můžete zaznamenat nejvyšší high a další nejvyšší high. Nakonec mezi nimi nakreslete čáru. 

Jakmile vytvoříte linii, můžete snadno identifikovat vnější a vnitřní trendy. Zde je vnější trend hranicí, na které se cena aktiva snaží prorazit. A vnitřní trend ukazuje dynamiku a signál na obchodním trhu. 

Když kreslíte trendové linie, je v pořádku proříznout knot. Nikdy byste však neměli proříznout tělo svícnu. Také, pokud existují tři kontaktní body, znamená to, že máte co do činění s dynamickou trendovou linií. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Použití trendové linie pro obchodování 

Trendovou linii můžete využít při obchodování binárních opcí. Chcete-li to provést, můžete provést několik kroků. Můžete začít tím, že najdete aktivum. Poté se zaměřte na aktivum, které se rytmicky pohybuje. Nyní nakreslete trendovou linii a všimněte si pohybu ceny aktiva. 

Pamatujte, že trh binárních opcí je volatilní, protože cena se rychle mění. Neměli byste tedy předpokládat, že hodnota aktiva zůstane v rámci trendové linie, protože to může vést ke špatnému obchodu. 

Při obchodování binárních opcí s trendovými liniemi převládají dva způsoby, tj. podpora nebo rezistence a proražení ceny. 

Podpora nebo odpor 

Podpora-a-odpor s-Trendlines
Podpora a odpor s trendovými liniemi

Jakmile identifikujete trendovou linii a její držení jako podporu nebo rezistenci, můžete vstoupit na trh. Můžete to provést pomocí spojnice trendu poté, co aktivum dosáhne své původní hodnoty. 

Můžete také umístit stop loss na druhou stranu trendové linie, v závislosti na vaší obchodní strategii. 

Přerušení trendové čáry

Přerušení trendové linie je další způsob, jak využít trendovou linii pro obchodování binárních opcí. Když použijete tuto metodu, měli byste k určení položky použít skutečný průraz. 

Když cena prorazí trendovou linii, můžete předpokládat, že cena aktiva se bude nadále pohybovat opačným směrem. Můžete použít jeden ze dvou způsobů zadání zlomu trendové čáry, tj. agresivní vstup a konzervativní vstup. 

Agresivní vstup znamená vstup na trh, jakmile svíčky prorazí. Zde je stop loss umístěn nad trendovou linií. Také, jakmile svíčka zavře na druhé straně trendové linie, můžete vstoupit do obchodu. 

Konzervativní vstup na trh znamená, že musíte počkat, až cena prorazí trendovou linii a otestovat. Po otestování trendové linie můžete umístit stop loss a vstoupit na trh. 

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Obchodní strategie trendových kanálů 

Obchodování binární opce s trendovou linií je jednoduché. Jediné, co musíte udělat, je najít aktivum, nakreslit trendovou linii a počkat, až se cena pohne ve směru trendové linie. 

K úspěšnému obchodování na opčním trhu však potřebujete obchodní strategii. Bez dobře naplánované strategie možná nebudete přesně předpovídat trh. 

Zde jsou tři nejlepší strategie trendových linií. 

Přerušte a znovu otestujte 

Break-and-retest-of-a-trendline
Přerušení trendové čáry a opakování testu

Jednou z nejpopulárnějších trendových obchodních strategií je break and retest. Tato obchodní strategie říká, že po identifikaci aktivního obchodu můžete počkat, až cena vypukne. 

Cena se buď pohybuje určitým směrem a nikdy se nevrátí, nebo se může vrátit do trendové linie. Pokud k tomu druhému dojde, můžete obchod resetovat pro vysokou ziskovost. Trendová čára zde funguje jako vstupní bod. Také pomáhá umisťovat zastávky. 

Vlajka trendové linie

Příznak trendové linie lze považovat za pozdní nebo pravidelný trend následující. 

Pro toto obchodování musíte zaznamenat zavedený trend. Poté byste měli počkat na stažení. Jakmile cena prolomí trendovou linii do trendového směru, můžete vlajku vyměnit. 

Odskok trendové čáry

Poslední trendovou obchodní strategií je trendová bounce. Tato strategie se používá pro identifikaci situací, kdy trendová linie funguje jako podpora a odpor. 

Pomocí strategie odrazu trendové linie můžete buď umístit stop loss pod úroveň odporu, nebo umístit stop loss pod trendovou linii. 

Jak poznat trend?

trendová čára - trading.view

Když používáte trendovou linii pro obchodování binárních opcí, je nezbytné zaznamenat trend, protože může vést k obrovským ziskům. Trend v obchodování opcí můžete najít buď analýzou historického grafu, zkoumáním historických maxim, pomocí trendových indikátorů, klouzavých průměrů nebo pomocí Bollingerova pásma. 

Významné finanční novinky a změny ve vedení působí jako katalyzátor měnících se trendů. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Závěr: Pomocí trendových linií vylepšete svá rozhodnutí o obchodování s binárními opcemi

Trendová linie je vynikající nástroj, který můžete použít k obchodování binárních opcí. Ale abyste mohli obchodovat správně, musíte znát správný způsob kreslení trendové linie a její použití pro obchodování. 

Ty také potřebuje podrobnou strategii pro obchodování binárních opcí. Navíc byste nikdy neměli předpokládat, že se cena změní. Místo toho byste měli počkat a poté obchodovat, abyste se vyhnuli ztrátám. 

Často kladené otázky o strategii TrendLine:

Co je trendová linie v obchodování binárních opcí?

Trendová čára je nástroj technické analýzy používaný při obchodování s binárními opcemi k identifikaci obecného směru cen aktiv. Skládá se z linek podpory a odporu, které pomáhají indikovat trendy na trhu.

Jak správně nakreslit spojnici trendu?

Chcete-li nakreslit trendovou linii, vyhledejte nejnižší minima v býčím trendu nebo nejvyšší maxima v medvědím trendu a spojte tyto body. Ujistěte se, že se čára dotýká alespoň tří bodů pro dynamickou trendovou linii a vyhněte se proříznutí těla svícnu.

Jaké jsou různé typy tržních trendů v analýze trendových linií?

Existují tři hlavní typy: vzestupné trendy (ceny se pohybují nahoru), sestupné trendy (ceny se pohybují dolů) a boční trendy (ceny vykazují minimální pohyb).

Lze trendové linie použít pro všechny obchodní strategie binárních opcí?

Ano, trendové linie jsou všestranné a lze je začlenit do různých obchodních strategií, včetně break and retest, trendline flag a trendline bounce, pro určení optimálních vstupních a výstupních bodů v obchodech.

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář