Obchodní strategie obrácení trendu binárních opcí

Při obchodování s binárními opcemi musíte přesně předvídat pohyb ceny aktiva, abyste mohli provést úspěšný obchod. Ale spekulovat na změnu ceny není snadné, protože binární opce je volatilní trh a obraty cenového trendu jsou běžné.

Cenový vzorec při obchodování s binárními opcemi je dvou typů, tj. pokračovací vzor a reverzní vzor.

V vzor pokračování, cena aktiva po krátké pauze pokračuje ve vývoji stejným směrem. A v obráceném vzoru cenový trend mění svůj směr.

Když se cenový trend obrátí, potřebujete vynikající obchodní strategii, abyste mohli vítězné obchody. K tomu musíte pochopit, co znamená vzor obrácení trendu. A měli byste také vědět o různých typech vzorů obrácení trendu.

Tyto odpovědi najdete v této příručce.

Obchodní strategie obrácení trendu binárních opcí

Dobré vědět:

  • Zvraty trendu signalizují potenciální změnu směru trhu, což je důležité pro obchodování s binárními opcemi.
  • Mezi běžné obrácené vzory patří hlava a ramena, trojité svršky/spodky a dvojité svršky/spodky.
  • Indikátory jako MFI, klouzavé průměry a Bollingerova pásma pomáhají potvrzovat vzory obrácení.
  • Rozpoznání těchto vzorců a používání indikátorů je klíčem k efektivní obchodní strategii v binárních opcích.

Co je obchodní strategie obrácení trendu?

Binary-Options-trend-reverse-example

Jak název napovídá, obrácení trendu znamená změnu stávajícího cenového trendu. Když dojde k obratu trendu, můžete dojít k závěru, že buď býkovi nebo medvědovi na trhu došla decha.

Zvrat trendu také ukazuje, že stávající obchodní trend zastaví se a poté se pohne novým směrem, jakmile se z býčí nebo medvědí strany objeví nová energie.

Může se to stát pro sestupný nebo vzestupný trh. Při vzestupném trendu bude obrat směrem dolů. Podobně v sestupném trendu bude zvrat směrem vzhůru.

Velká změna ceny na trhu přináší obrat trendu. Stažení a obrácení vypadají téměř stejně, ale malé protipohyby proti trendu mají za následek stažení zpět.

Pro použití obrácení trendu musí mít obchodníci dostatek zkušeností. Jinak by se mohli zmást a spěchat s obchodem, což by mělo za následek značnou ztrátu.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Různé vzory obrácení trendu

Pokud chcete úspěšně používat vzory obrácení trendu, musíte vědět o oblíbených vzorech obrácení trendu.

Hlava a rameno

Vzor hlavy a ramen
Vzor hlavy a ramen

Hlava a rameno vzor je považován za populární zvrácený trend, protože ukazuje pokles nákupního tlaku na trhu. Tento vzor v obchodním grafu představuje dvě situace, tj. končící sestupný trend a začínající vzestupný trend; končící vzestupný trend a začínající sestupný trend.

Vzor hlavy a ramen vypadá jako základní linie se třemi vrcholy. Zde jsou dva vnější vrcholy podobné výšky a prostřední je nejvyšší. Tři vrcholy symbolizují následující věci.

  • Levé rameno ukazuje na růst ceny následovaný vrcholem, také následovaným poklesem.
  • Hlava vykazuje vyšší vrchol, který je tvořen růstem ceny.
  • A pravé rameno symbolizuje pokles ceny, po kterém následuje růst.

Při použití vzoru hlavy a ramen pro technickou analýzu představuje obrat býčího k medvědímu trendu. Ze všech vzorců obrácení trendu je tento nejspolehlivějším trendem, protože nabízí lepší porozumění trhu.

Do hlavy a ramen obchodníci umístí výstřih, aby určili strategické obchodní oblasti. Chcete-li vytvořit výstřih, můžete najít levé rameno, hlavu a pravé rameno.

Inverzní hlava a rameno

Inverzní vzor hlavy a ramen
Inverzní vzor hlavy a ramen

Inverzní hlava a ramena mají stejné vlastnosti jako běžný vzor hlavy a ramen, ale obráceným způsobem. Poté, co trh přežije trend níže, můžete v obchodním grafu zaznamenat inverzní hlavu a rameno.

Tento vzorec pomáhá předpovídat obrat v sestupném trendu. Inverzní hlava a rameno mají také tři vrcholy, dva stejně vysoké a jeden nejvyšší. Zde tři vrcholy znamenají:

  • Levé rameno: Ukazuje pokles ceny na trhu následovaný dnem ceny a následným nárůstem.
  • Hlava: Střední vrchol je hlava a označuje pokles ceny tvořící spodní dno.
  • Pravé rameno: Pravé rameno znamená zvýšení ceny a poté klesá a tvoří pravé dno.

Zatímco inverzní vzor hlavy a ramen nabízí několik obchodních příležitostí, má také určitá omezení. Jako někdy nabízí falešné výsledky prolomení.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Trojitý vršek a trojitý spodek

Trojitý horní vzor
Špičkový vzor

Tento obchodní vzorec je podobný vzoru hlavy a ramen. Ale tady jsou tři vrcholy stejně vysoké. Tento graf můžete také použít pro technickou analýzu trhu.

Trojitý horní graf zhruba znamená, že aktiva na trhu se již nezlepšují. Tento vzor obrácení můžete zaznamenat v jakémkoli časovém rámci. Ale úspěšný trojitý vrchol je ten, který nastane po vzestupném trendu.

Stejně jako u trojitého vršku existuje další podobný vzor obrácení, tj. trojité dno. Když je přítomen trend trojitého dna, můžete dojít k závěru, že cena již neklesá a může vzrůst.

Ve vzoru s trojitým vrcholem je oblastí vrcholu odpor. Také swing low je zarazit mezi dvěma vrcholy. Pokud si všimnete, že cena po třetím vrcholu klesne, znamená to, že vzorec je dokončen.

V závislosti na obchodní strategii obchodník po dokončení trendu s trojitým vrcholem buď vystoupí na dlouhou dobu, nebo vstoupí do krátké pozice.

Dvojité horní a dvojité dno,

Dvojitý vzor
Dvojité horní tlačítko

Vzory s dvojitým vrchem a dvojitým dnem vypadají jako trojitý vrch a trojitý spodek, ale v tomto vzoru jsou pouze dva vrcholy. Trh se také obrátí pouze jednou během dvojitého horního a dolního vzoru.

Tento vzor funguje stejně jako trojitý vršek a trojitý spodek, ale zde se vzor po chvíli změní. V tomto modelu tvoří trh po dlouhé době druhé dno. Při tvorbě druhého vzoru je výrazně nižší objem.

Pokud chcete pochopit, zda trh tvoří vzor dvojitého vrcholu nebo trojitého vrcholu, můžete zkontrolovat pohyb druhého extrému. Pokud je ve druhém vzoru zadrhávání, jedná se o dvojitý horní nebo dolní okraj.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Kombinace reverzního vzoru s indikátory

Indikátory můžete použít pro správnou analýzu pohybu vzorů obrácení, protože indikátory definují hranice trendu.

I když jste si jisti, že trh bude tvořit zvraty, je stále nutné používat indikátory, abyste pochopili, jaké zvraty se trh vyvine. Můžete také vědět, zda trh vytvoří tři vrcholy/doly, nebo se obrátí. A konečně můžete pochopit, zda zvrat bude trvat dlouho nebo ne.

Bez správného pochopení trendu zvratu byste mohli brzy obchodovat s tím, že trh bude tvořit dvojitý vrchol/dole, když tvoří trojitý vrchol/dole.

Dvojité-top-kombinace-s-indikátory

Navíc můžete provést pozdní obchod s tím, že trh bude tvořit trojité horní/dolní dno, když tvoří dvojité horní/dolní. A konečně, můžete udělat špatné předpovědi a domnívat se, že trh bude při formování hlavy a ramen tvořit trojité horní/dolní dno.

Když zkombinujete reverzní vzor s technickým indikátorem, získáte z toho tři výhody.

Identifikujte vzor obrácení

I když byste si mohli myslet, že je snadné najít vzor obrácení trendu, není tomu tak, zvláště pokud jde o dvojité nahoře/dole a trojité nahoře/dole.

Výkonné obchodní indikátory ukazují, když trendu dochází dynamika. A tak vám pomůže porozumět prvnímu znamení zvrácení trendu, abyste mohli uskutečnit ziskový obchod.

Bez technického indikátoru můžete stále zaznamenat trend, ale můžete se zpozdit. V důsledku toho zmeškáte některé skvělé obchodní příležitosti.

Najděte více obchodních příležitostí

Pomocí technického indikátoru můžete snadno najít více obchodních příležitostí. Je to proto, že technické indikátory vám pomohou správně identifikovat reverzní obchodní vzorec.

Pomocí indikátorů můžete také pochopit, jak dlouho bude obrat trvat. Na základě informací můžete vytvořit užitečnou obchodní strategii pro různé binární opce.

Porozumět vzoru obrácení

Máte-li na své straně cenové dno a technický indikátor, můžete snadno usoudit, se kterým vzorem zvrácení trendu máte co do činění. A když znáte trend zvratu, můžete dělat lepší obchodní rozhodnutí.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Jak obchodovat reverzní vzory?

Jakmile budete vědět o různých obchodních vzorcích a pochopíte, jak užitečné mohou být obchodní indikátory, měli byste se rozvíjet skvělá obchodní strategie. Se správným druhem strategie můžete provádět ziskové obchody.

Zde jsou tři populární obrácení trendu obchodní strategie.

Kombinace reverzních vzorů s MFI

Binární-Opce-Money-Flow-Index-indikátor
indikátor MFI

MFI, také známý jako Money Flow Index, se snadno používá a rozumí. Tento indikátor násobí pohyb ceny a porovnává výsledek s obdobím růstu s obdobím poklesu.

Když použijete MFI, musíte počkat, dokud neukáže obrat. Poté musíte identifikovat vzor a provést obchod.

Kombinace vzoru obrácení s klouzavými průměry

Binární-Options-Moving-Average-indikátor
Ukazatele klouzavého průměru

Chcete-li ze vzoru obrácení trendu vytěžit maximum, můžete jej zkombinovat s klouzavými průměry. Analýzou klouzavého průměru můžete pochopit chování trhu.

Kombinace reverzního vzoru s Bollinger Bands

MetaTrader-4-Bollinger-Bands-indikátor
Indikátor Bollinger Bands

Pomocí tohoto indikátoru se můžete dozvědět o tržním prostředí. A podle toho pak můžete umístit vítězný obchod.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Závěr: Odemkněte ziskové strategie a minimalizujte ztráty v binárních opcích.

Pokud chcete obchodovat s obrácením trendu, musíte použít správné indikátory ke zvýšení ziskovosti a snížení ztrát.

Než začnete obchodovat s obratem, měli byste se také dozvědět o různých obratech trendu, abyste mohli vytvořit rychlou obchodní strategii. Kromě toho byste měli také vybrat vhodné brokery, aby bylo reverzní obchodování úspěšné.

Často kladené otázky o obrácení trendu:

Jaké jsou klíčové vzorce obrácení v obchodování binárních opcí?

Klíčové vzory obrácení v obchodování binárních opcí zahrnují hlavu a ramena, inverzní hlavu a ramena, trojité vrcholy a spodky a dvojité vrcholy a spodky. Tyto vzory pomáhají obchodníkům předvídat potenciální změny ve směru trhu.

Jak indikátory pomáhají při identifikaci zvratů trendů?

Indikátory, jako je index peněžních toků (MFI), klouzavé průměry a Bollingerova pásma, pomáhají identifikovat zvraty trendů tím, že zdůrazňují posuny v hybnosti trhu a pomáhají potvrdit vytváření vzorců zvratů.

Jaký je rozdíl mezi stažením a obrácením trendu?

Pullback je malý protitah proti převládajícímu trendu, často dočasný, zatímco obrácení trendu indikuje významnou změnu ve směru trhu, buď z uptrendu na sestupný nebo naopak.

Jak mohou obchodníci efektivně využívat reverzní vzorce ve svých strategiích?

Obchodníci mohou efektivně využívat reverzní vzory tím, že je zkombinují s technickými indikátory, aby přesně identifikovali a pochopili tyto vzory. Tento přístup pomáhá při vývoji včasných a ziskových obchodních strategií a zvyšuje šance na úspěch v obchodování s binárními opcemi.

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář