Svíčkové grafy binárních opcí – Nejlepší vzory a strategie

Obchodování s binárními opcemi je způsob nákupu nebo prodeje akcií nebo jakéhokoli daného aktiva spekulací na jejich cenu. I když obchodování může znít jednoduše, ve skutečnosti to tak jednoduché není. 

Je to proto, že pokud pohyb ceny aktiva není správně spekulován, obchodník ztratí veškerou investovanou částku. Ale přesně předpovídat pohyb cen komodit binárních opcí je trochu složité. 

Svíčkové grafy binárních opcí - Nejlepší vzory a strategie

Podívejte se na mé video s celým vzorem:

Youtube

Načtením videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.
Zjistěte více

Načíst video

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iVGhlIGJlc3QgQmluYXJ5IE9wdGlvbnMgQ2hhcnQgUGF0dGVybnMgKEhpZ2ggcmV0dXJuIHJhdGUhICsgU3RyYXRlZ2llcykiIHdpZHRoPSI2NDAiIGhlaWdodD0iMzYwIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL3ZLdS13UEVqSXpjP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmU7IHdlYi1zaGFyZSIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==

Jako obchodník musíte sledovat cenový trend, kolísání trhu a finanční zprávy. S relevantními informacemi můžete učinit správná rozhodnutí. Jedním z nástrojů, který vám může pomoci analyzovat trh pro dosažení ziskovosti, je svíčkový graf. 

Dobré vědět:

  • Svícnové grafy se používají při obchodování s binárními opcemi k vizualizaci pohybů cen aktiv, které zobrazují otevřené, uzavřené, vysoké a nízké hodnoty v určitém časovém rámci.
  • Barva a délka každé svíčky indikují trendy na trhu a sentiment obchodníka, přičemž zelená/bílá naznačuje zvýšení ceny a červená/černá znamená pokles.
  • Rozpoznání vzorů svíček, jako jsou býčí, medvědí a Doji, je zásadní pro předpovídání pohybů na trhu a přijímání informovaných obchodních rozhodnutí.
  • Kombinace svíčkové analýzy s dalšími indikátory, jako jsou RSI a Bollinger Bands, může zlepšit obchodní strategie a zlepšit šance na ziskovost při obchodování s binárními opcemi.

Ale co je svíčkový graf? Jak můžete číst svíčkový graf? Jaké má vzory? Jak provést grafovou analýzu? Odpovědi na všechny tyto a další otázky jsou uvedeny v této příručce. 

Typický příklad toho, jak vypadají svíčky při obchodování binárních opcí
Strategie obchodování se svíčkami

Co je svíčkový graf? 

Svíčkový graf je nástroj, který používají obchodníci při obchodování binárních opcí. Je to snadný způsob, jak lépe zobrazit pohyb cen aktiv obchodovaných na opčním trhu. 

Prostřednictvím svíčkového grafu může obchodník rychle porozumět otevřené, uzavřené, vysoké a nízké ceně komodity v daném čase. Protože tento graf pomáhá obchodníkovi rychle porozumět pohybu cen, stal se spolehlivým nástrojem pro obchodování.   

Podívejte se na příklad svíčkového grafu:

Binární-Možnosti-svíčkový-graf

V grafu, existuje několik svícnů a každý z nich znamená obchodní seanci. Při pohledu na jednotlivý svícen může obchodník pochopit, jaká bude cena aktiva v blízké budoucnosti. 

Analýza trhu svíčkových vzorů je úspěšnější a přesnější než jakýkoli jiný graf obchodování binárních opcí. To znamená, že tato metoda kontroly trhu skutečně funguje. 

Svíčkové grafy také pomáhají profesionálním obchodníkům poznat základní sentimenty trhu. Tedy poskytnutí hlubších informací. Dává tedy smysl, proč obchodníci používají svíčkové grafy. 

Rychlá historie svíčkových grafů 

Bylo by skvělé znát původ svíčkového grafu, abyste získali lepší představu o tom, jak to začalo. 

Studna, svíčkové grafy nejsou novým konceptem nebo metodou analýzy trhu. Existuje již více než deset let. Japonský obchodník s rýží vytvořil tento úspěšný obchodní graf již v osmnáctém století, aby pochopil kolísání cen položky. 

Svícny v obchodování binárních opcí

Munehisa Homma, tvůrce svíčkových grafů, pochopil, že emoce obchodníků hrají významnou roli při kolísání ceny komodit. Začal tedy se svíčkovými grafy a od té doby jsou stále populární. 

Tento graf se stal základem každé obchodní platformy a pomohl několika obchodníkům získat jasnější pohled na trh.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Svícnové vs. sloupcové grafy 

Svícnové a sloupcové grafy – oba představují způsob reprezentace obchodních dat. Je tu však rozdíl. Ve srovnání se sloupcovými grafy je svícen lepší, protože je snadno pochopitelný. 

Candlestick prezentuje informace více barvami a vizuály. To znamená, že lépe zvýrazní cenový rozdíl. 

Různé komponenty svícnů 

Pro čtení cenového trendu je nezbytné porozumět komponentám svíčky komodity na grafu. 

Svíčkový graf se skládá ze dvou různých prvků, tj. těla a stínu. Jsou v červené a zelené barvě. Zde stín představuje nejvyšší a nejnižší hodnotu obchodu, zatímco tělo označuje otevřený a blízký rozsah. 

I nepatrná změna barvy těla nebo velikosti stínu naznačuje výrazné kolísání v obchodním světě. 

Svícen-popis

Barva 

V zeleném svícnu, znázorněném bílou barvou, horní část říká zavírací cenu aktiva a spodní část je otevírací cena. 

To znamená, že trh se posunul nahoru, protože zavírací cena je vyšší než jeho otevírací cena. Taky, pokud je zelený svícen dlouhý, znamená to, že konkrétní aktivum bylo v daném čase hodně nakoupeno. 

Na druhé straně v červeném svícnu, rovněž zastoupeném v černé barvě, spodní část označuje zavírací cenu a horní část označuje otevírací cenu aktiva. 

Takže, když je svíčka červená, můžete interpretovat, že se trh posunul dolů. To proto, že otevírací cena je vyšší než zavírací cena. Dlouhý červený svícen ukazuje, že daná položka se v určitou dobu hodně prodávala. 

Stručně řečeno, barva svícnu v grafu představuje pohyb ceny položky. 

Stín

svícen

Stejně jako barva svíčky, její stín také naznačuje změnu na trhu. Protože mnoho obchodníků nedokáže analyzovat data reprezentovaná knotem a ocasem svícnu, přicházejí o své peníze. 

Pokud je stín nad tělem svícnu, nazývá se knot. Pokud je však stín níže, nazývá se ocas. Taky, náladu obchodního trhu lze interpretovat délkou stínu. 

Horní a spodní stín svíčky nemá téměř nikdy stejnou velikost. Když je knot svícnu delší než jeho ocas, ukazuje to, že kupující ovládali trh během obchodní seance. 

Podobně, pokud je konec svícnu delší než jeho knot, znamená to, že prodejci trhu byli během obchodní seance aktivní. Bez ohledu na polohu se obecně objevuje dlouhý stín když trend se blíží konec.  

Pokud jsou ale knot a ocas svícnu stejně velké, svědčí to o nerozhodnosti obchodníků a kupujících. 

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Co představuje tělo a stín svíčky v grafu? 

Protože víte, co znamená tělo a stín svíčky, zde je jejich velikost, poměr a pozice v grafu. 

Tělo a stín svícnů

Velikost těla svícnu 

Pokud velikost konkrétní svíčky v grafu neustále roste, rostla i její cena. Pokud se ale délka svíčky zmenší, ukazuje to opak, tj. cena komodity na trhu klesla. 

Poměr těla svícnu ke stínu

V porovnání se stínem, pokud je tělo svícnu dlouhé, cena komodity na trhu se posouvá nahoru s trendem. Pokud situace zůstane podobná a směr zůstane silný, tělo svícnu se dále zvětší. 

Na druhé straně, pokud je tělo svíčky menší než stín, znamená to, že cena komodity se nepohybuje s trendem. Na trhu tedy panuje nejistota. 

Poloha těla

Spolu s velikostí a poměrem svícnu hraje významnou roli i poloha těla. 

Pokud je například svícen malý a má dlouhý ocas a knot, znamená to, že se cena daného aktiva vrátila na původní hodnotu. Obvykle se to stává, když se kupující snaží zvýšit cenu, zatímco prodávající ji snižuje. 

Další pozice je, když je svícen umístěn na jednom konci a na druhé straně má dlouhý stín. Stává se to, když se cena aktiva posunula určitým směrem, buď ze strany kupujících nebo prodávajících. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Psychologie svíčky pro obchodování binárních opcí

Psychologie svíčkové binární opce
Psychologie trhu – kupující se dostanou do pasti

Se svíčkami si můžete přečíst psychologii trhu v obchodování binárních opcí. Z naší zkušenosti je nejlepší způsob, jak číst myšlenky jiných obchodníků, interpretovat knoty ve svícnech. Viz obrázek níže:

Knot je jedním z nejlepších signálů, pokud chcete vědět, kterým směrem se bude trh pohybovat. Mnoho lidí obchoduje se svícny, což znamená, že před knotem ostatní obchodníci uvidí plnou svíčku. Na trh přicházejí silnější další hráči a tlačí trh zpět. Dojde k odmítnutí a jako výsledek vidíme knot. Mnoho obchodníků je nyní uvězněno ve špatném směru a musí své pozice uzavřít.

Použitím knotů při obchodování s binárními opcemi můžeme generovat vyšší míru zásahů!

Podívejte se na moje video o tom:

Youtube

Načtením videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.
Zjistěte více

Načíst video

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iQmluYXJ5IE9wdGlvbnMgQ2FuZGxlc3RpY2sgUGF0dGVybiBQc3ljaG9sb2d5IChTZWNyZXQgdG8gc2VlIWHRoZS1htp1cm Wcm JvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3lyJ5cHRlZC1tdgOyWR lLWluLXBpY3R1cmU7IHdlYi1zaGFyZSIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==
Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Jak číst svíčkový graf? 

Obchodník může prozkoumat cenu aktiva na trhu analýzou dvou částí svíčky, tj. těla a stínu. Každá svíčka v grafu představuje pohyb ceny aktiva v daném čase, například jeden den, týden nebo měsíc. 

Každý svíčkový graf má také čtyři datové body, tj. high, low, open a close. Pokud má tedy obchodník pevný čas obchodování, graf by se podle toho aktualizoval. 

Můžete analyzovat stín a tělo svícnu, abyste poznali náladu na trhu. A na základě vašich spekulací můžete provést obchod. 

Vysvětlení různých vzorů svícnů:

I když existuje několik vzorů, ne všechny fungují efektivně. To znamená, že vám nepomohou správně předvídat trh. A tím můžete přijít o značné množství peněz. 

Vzory svícnů se dělí do dvou kategorií, tj. na býčí a medvědí vzory. Na základě těchto dvou mohou obchodníci porozumět různým vzorcům.  

Býčí vzor

Když na trhu dominují kupující místo prodávajících, vytvoří se vzor šikany. To znamená, že zavírací cena je vyšší než otevírací cena. Zelená nebo bílá barva představuje přítomnost býčí na trhu. 

Býčí vzor
Býčí vzor

Medvědí vzor 

Medvědí vzor je opakem býčího vzoru. To znamená, že prodejci ovládají trh. Po zhlédnutí medvědího vzoru lze dojít k závěru, že otevírací cena je vyšší než zavírací cena. Také je reprezentována červenou nebo černou barvou.

Zde je několik užitečných vzorů medvědích a býčích svíček, které mohou zvýšit ziskovost vašeho obchodování. 

Medvědí vzor
Medvědí vzor
➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Doji obchodování 

Když binární trh není kontrolován ani medvědím, ani býčím, ukazuje to nerozhodnost trhu. A tehdy se tvoří vzor Doji. Tento vzor se dále dělí na čtyři části. 

Čtyři různé vzory Doji jsou běžné Doji, Doji vážky, Doji náhrobního kamene a Doji s dlouhými nohami. Ne všechny ale představují nerozhodnost trhu. Obchodníci mohou snadno najít vzor Doji ve svíčkovém grafu, protože je reprezentován křížovým tvarem. 

Doji-Svícen
Doji

Výhody metody Doji

Pokud se během obchodování trh pohybuje nahoru a existuje vzorec Doji, můžete dojít k závěru, že prodejní akce začíná zpomalením nákupní dynamiky. 

Pokud opustíte trh na základě analýzy vzorů Doji, můžete dosáhnout značného zisku. Je však důležité potvrdit, že trh ukazuje přesně to, co vzor Doji ukázal. Jinak byste mohli čelit obrovské ztrátě. 

Pochopení různých variant svícnů 

Zde jsou čtyři oblíbené varianty vzorů Doji a to, co označují. 

Doji-svícen-vzory
Standardní Doji

Standardní Doji ve svíčkovém grafu znamená, že nákupní a prodejní ceny jsou stejné. Je znázorněn křížkem nebo znaménkem plus. 

Dragonfly Doji

Dragonfly Doji je svícen ve tvaru „T“ v grafu. Nahoře má malé tělíčko, za nímž následuje spodní dlouhý knot. Tento vzorec naznačuje, že trh se otevřel za vysokou cenu a klesl. Ke stejné cenové hladině však vzrostl i na konci obchodu. 

Stručně řečeno, vážka Doji se tvoří, když cena klesá, ale kupující ji na poslední chvíli vytlačili nahoru. 

Gravestone Doji

Gravestone Doji je opakem Dragonfly Doji. Tento vzorec se tvoří, když je uzavírací a otevírací cena aktiva na stejné nižší úrovni. 

Gravestone Doji ukazuje, že když byl trh otevřen, jeho cena byla náhle stlačena prodejci dolů. Obchodníci mohou dosáhnout dobré ziskovosti, pokud budou obchodovat s náhrobním vzorem Doji. 

Dlouhonohý Doji

Dlouhonohý Doji vypadá podobně jako běžný Doji. Má však srovnatelně delší horní a spodní knot. Dlouhý knot ukazuje nerozhodnost trhu. 

Když uvidíš dlouhonohého Dojiho, zkuste neobchodovat binární opce (měli byste vědět kdy), protože můžete přijít o všechny své investované peníze. Jakmile se knot zkrátí, můžete obchodovat. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Breakout obchodování 

Breakout-trading

Přelomové obchodování ve svíčkovém grafu ukazuje pohyb ceny aktiva. Cena komodity se buď posunula za úroveň odporu, nebo nad úroveň podpory. 

Úroveň odporu nebo podpory lze také považovat za stop loss bod nebo vstupní úroveň, která může obchodníkům pomoci získat obrovskou ziskovost.  

Když se cena posune za úroveň odporu nebo podpory, obchodníci mají dvě možnosti. Za prvé, mohou opustit trh, pokud nechtějí, aby cena praskla. Opuštění trhu může těmto obchodníkům pomoci zachránit se před obrovskými ztrátami. Za druhé, obchodníci čekající na útěk mohou naskočit, když se stane, že útěk vydělá významný zisk. 

Po proražení se volatilita trhu zvyšuje a cena se pohybuje směrem k proražení. Vzhledem k tomu, že breakout naznačuje větší kolísání cen a větší volatilitu, přináší větší ziskovost. 

Jak funguje breakout trading 

Chcete-li obchodovat pomocí tohoto vzoru, musíte analyzovat dvě věci. Za prvé, konzistence dotyku úrovně odporu. Pokud se cena aktiva vícekrát dotkla úrovně odporu a podpory, stává se jejich analýza platnější. 

A za druhé, doba, po kterou zůstane ve hře. Li úroveň podpory a odporu zůstat ve své pozici po dlouhou dobu, výsledek je příznivější. 

Obchodníci mohou rychle identifikovat prolomení vzoru grafu, protože se obvykle nachází na začátku trendu. Pokud tedy víte, jak identifikovat průlom na trhu, můžete zvýšit svou ziskovost. 

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Falešné únikové obchodování 

Dalším obchodním vzorem se svíčkami je falešný únik. Tento vzorec je opakem útěku a přesně tak to zní.

Falešné únikové obchodování
Falešné únikové obchodování

Jedna věc, která dělá falešný rozchodový vzor zajímavým, je jeho nepředvídatelnost. Cena se pohybuje způsobem, o kterém obchodníci předpokládají, že by mohla propuknout. Takže obchodují; cena však obchodníka klame tím, že se vrátí na stejnou úroveň.  

Falešný únik je jedním z důležitých obchodních vzorců, kterým mohou porozumět a identifikovat i nezkušení obchodníci. Falešný zlom v obchodním grafu představuje jednu ze dvou věcí. Buď se cenový trend brzy obnoví, nebo se cena brzy změní. 

Tato situace nastává, když se obchodníci snaží vstoupit na trh, když je vše stabilní. Nicméně, když udělají záznam, cena zvrátit. Při falešném útěku tedy záleží na časovém rámci. 

Jak obchodovat s falešnými úniky? 

K falešnému proražení může dojít za jakýchkoli tržních podmínek a cenového trendu. Chcete-li úspěšně obchodovat ve falešném útěku, obchodníci musí udělat několik věcí. 

  • Věnujte pozornost finančním zprávám. 
  • Pokuste se pochopit důvod falešného úniku.
  • Posuzuje falešný únik a jak to ovlivní cenový trend. 
  • Věnujte pozornost extrémním bodům na trhu. 

Pokud se nechcete nechat chytit falešné únikové obchodování, můžete počkat, až se cena aktiva uzavře mimo rozsah. Pokud se to stane několikrát, můžete předpokládat, že cenový trend začne znovu. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Trendové obchodování 

Trendová čára je způsob, jak poznat cenový trend aktiva na trhu. Identifikace trendové linie může obchodníkům pomoci k úspěšným obchodům. Je to proto, že trendová linie pomáhá obchodníkům zjistit, zda trh funguje v jejich prospěch. 

Trendová linie je jednoduchý a snadno použitelný nástroj, rozdělený do kategorií, tj. sestupná trendová linie a vzestupná trendová linie. 

Trendové obchodování
Trendové obchodování

Vzestupná trendová linie ve svíčkovém grafu naznačuje, že na trhu existuje nadměrné množství nákupů. To znamená, že cena aktiva pravděpodobně poroste. Na druhé straně klesající trendová čára ukazuje tlak nabídky. Sestupná trendová linie způsobuje pokles ceny. 

Také, pokud je trendová linie plochá, znamená to, že se tržní cena pohybuje stabilním směrem. Obchodníci nesmí držet dlouhou pozici, když vidí klesající trendovou linii. 

Spojením řady cen se vytvoří spojnice trendu v grafu. Aby získali lepší představu, musí se obchodníci zaměřit pouze na hlavní výkyvy. Jakmile vytvoříte trendovou linii, můžete trh rychle identifikovat. 

Musíte obchodovat kolem trendové linie, abyste získali lepší obchodní příležitosti a zvýšili svou ziskovost. Pro vstup na trh můžete počkat, až cena prolomí trendovou linii. 

Býčí/medvědí pohlcující vzor

Bearish-Engulfing-Pattern

Dalším oblíbeným vzorem svícnů je býčí/medvědí engulfing vzor. Je to jeden z mála vzorů, který lze snadno identifikovat a obsahuje všechny podstatné informace. 

Býčí pohlcující vzor ve svíčkovém grafu ukazuje klesající trend. To znamená, že na trhu roste nákupní vzorec. Představují to dvě zelené svíčky. Druhá zelená svíčka pohltí tělo předchozí červené svíčky. 

Medvědí pohlcující vzor je opakem býčího pohlcujícího vzoru. Tento vzorec nastává, když cena aktiva klesá, protože na trh vstupuje více prodejců. Tento vzor je reprezentován dvěma červenými svíčkami, kde červená svíčka pohltí další zelenou svíčku. 

Když si všimnete medvědího nebo býčího vzoru, znamená to, že bude obrat v trendu. Pokud obchodníci drží pozici na aktivu, jehož cenový trend se blíží ke konci, mohou tento vzorec použít k odchodu z trendového trhu. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Vzor Jitřenka/Večernice

Jitřenka a Večernice
Býčí a medvědí večerní hvězda

The Jitřenka a večerní hvězda se mírně liší od býčího pohlcujícího a medvědího pohlcujícího vzoru, protože obsahuje tři svíčky místo dvou. 

Vzor ranní hvězdy lze definovat jako vizuální reprezentaci tří svíček, které tvoří sestupný trend. Přítomnost ranní hvězdy ve svíčkovém grafu naznačuje, že cenový trend se obrátí. 

Vzor večerní hvězdy ve svíčkovém grafu je přesným opakem vzoru ranní hvězdy. Představuje vzestupný trend na trhu. Vzory večerních hvězd také vypovídají o budoucím zvratu ceny aktiva. 

Tento vzorec se obvykle objevuje, když trh vykazuje buď vyšší minima, nebo vyšší maxima. Pokud chcete obchodovat svíčkový vzor Evening Star, nečekejte, až ceny klesnou, protože byste mohli obchod ztratit. 

Vzor piercingu

Vzor piercingu se vytvoří během stahování nebo na konci sestupného trendu. Dále se dělí na dvě kategorie, tj. medvědí svíčku a býčí svíčku. 

Tento vzorec lze nalézt v grafu, když je druhá svíčka, tj. býčí svíčka, uzavřena uprostřed první svíčky, tj. medvědí svíčky. Tato situace nastává na klesajícím trhu. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Osvědčená strategie svíčkového grafu pro začátečníky

Představuji vám dvě osvědčené svíčkové strategie pro obchodování binárních opcí. Často je používám, když poznám, že se trh obrací.

Obchodování s podporou a odporem

První strategie, kterou rád používám při 60sekundových obchodech s binárními opcemi. Chci to ilustrovat praktickým obchodem.

V tomto příkladu obchoduji EUR/USD. Nejprve jsem nastavil časový rámec na 60 sekund. Poté přepnu mezi 60sekundovým a 5minutovým grafem a pozorně se podívám na úrovně podpory a odporu a na trendové linie. Tato strategie má za cíl předpovědět další svíčku, která generuje zisky s krátkým 60sekundovým obchodem.

Pro lepší přehled nakreslím úrovně podpory a odporu:

Kreslení úrovní podpory a odporu svíčkového grafu

Tato strategie předpokládá obchod v rozmezí podpory a odporu. Předpokládám, že cena poroste, ale obchod ještě nezačínám a čekám na potvrzení svíčky.

Potvrzující svíčka ve svíčkovém grafu

Jak můžete vidět na obrázku výše, je zde Hammer Candle. Kladivo je dobrým signálem, že trh půjde nahoru.

Než začnu obchodovat, konzultuji indikátor RSI a Bollingerovy kapely. To musí být provedeno rychle, protože obchodování je krátkodobé. Oba indikátory obchodování naznačují, že trh udělá krátkodobý pohyb nahoru. Protože existuje vzor svícnu s kladívkem, který potvrzuje mou domněnku, otevírám nákupní objednávku.

Jednoduchá obchodní strategie, se kterou jsem v tomto obchodu vydělal 955 eur z 500 eur. Strategie je jednoduchá, ale účinná, protože máme 3x větší potvrzení, že kurzy proběhnou podle předpokladů. Indikátor RSI jako indikátor hybnosti pomáhá předpovídat rychlost a směr trendu.

Kombinujte svícen s dalšími indikátory

Poslední způsob, jak můžete obchodovat se svíčkou, je pomocí kombinování svícnu s jinými indikátory. Když to uděláte, maximalizujete svou šanci na vyšší zisk. Tím pádem neunesete větší ztráty. Tímto způsobem si také otevíráte tolik různých obchodních možností. A pokud je vaše načasování správné, můžete také odemknout dveře k úspěchu a stát se mistrem obchodníka. 

Kombinujte svíčkové grafy s indikátory

Jak číst jednu jedinou svíčku?

Pokud se rozhodnete obchodovat jednotlivé svíčky, musíte znát správný způsob čtení jedné jediné svíčky.

Když obchodujete s jedinou svíčkou a všimnete si dlouhého horního stínu, cena půjde dolů. Je to proto, že investoři chtějí prodávat. Na druhou stranu, pokud pozorujete dlouhý stín směrem dolů, znamená to, že cena na trhu stoupá. 

Podobně, pokud existuje vzor svíčky Doji, ukazuje to nerozhodnost. A tato věc naznačuje stejnou otevírací a zavírací cenu. A konečně, pokud si všimnete vzoru kladiva v grafu během obchodování s jednou svíčkou, znamená to, že kupující jsou v akci. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Závěr: K získání binárních opcí použijte vzory grafů

Zatímco pro znázornění cenového pohybu na trhu binárních opcí lze použít více grafů, je lepší zvolit svíčkový graf. Je to proto, že je snadno pochopitelné a vypovídá o úplné náladě trhu. 

Ale abych vydělal, je nezbytné zvolit vzor svíčky, který poskytuje podrobné informace o cenovém trendu. Se správnými informacemi můžete správně spekulovat na trhu a provést vítězný obchod. 

Chcete-li se stát úspěšným obchodníkem, můžete si vybrat správný vzor svíček, držet se podrobné strategiea nikdy se nepřestávej učit. 

Pro další čtení si také můžete přečíst náš Průvodce vzorem ABCD pro binární opce nebo Průvodce harmonickým vzorem.

Často kladené otázky o Svíčkových grafech:

Jaký je primární účel svíčkového grafu při obchodování s binárními opcemi?

Svíčkový graf se používá k zobrazení cenového pohybu aktiv při obchodování s binárními opcemi, což obchodníkům pomáhá rychle pochopit otevřené, uzavřené, vysoké a nízké ceny v určitém časovém rámci.

Co naznačují barvy a délky svícnů?

Barva a délka svícnů ukazují trendy na trhu a sentiment obchodníka. Zelená nebo bílá naznačuje zvýšení ceny, zatímco červená nebo černá znamená pokles.

Jaký význam má tělo a stín svícnu?

Tělo svíčky představuje otevřené a blízké rozpětí ceny aktiva, zatímco stín (nebo knot/ocas) označuje vysokou a nízkou hodnotu obchodu. Změny jejich velikosti a barvy mohou znamenat výrazné výkyvy trhu.

Jak se liší svíčkový graf od sloupcového grafu?

Svícnové grafy jsou upřednostňovány před sloupcovými, protože prezentují informace vizuálněji pomocí barev a efektivněji zvýrazňují cenové rozdíly.

Jaké jsou některé běžné vzory svíček při obchodování s binárními opcemi?

Mezi běžné vzory svíček patří býčí a medvědí vzory, vzory Doji (indikující nerozhodnost trhu) a specifické formace jako Dragonfly Doji a Gravestone Doji, z nichž každá poskytuje pohled na trendy na trhu a potenciální zvraty.

Jaký význam má kombinace svíčkové analýzy s jinými indikátory?

Kombinace svíčkové analýzy s dalšími indikátory, jako jsou RSI a Bollinger Bands, může zlepšit obchodní strategie, zlepšit šance na ziskovost tím, že poskytne komplexnější pohled na trendy na trhu a potenciální pohyby cen.

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář

  • Enock Essandoh

    říká:

    chci se naučit více

  • Julie

    říká:

    Ahoj velmi užitečné informace
    děkuji mnohokrát, právě jsem začal obchodovat binárně.