Nejlepší obchodní strategie indikátorů MACD pro binární opce

Při obchodování s binárními opcemi existuje několik technických indikátorů, které můžete použít k přesným spekulacím. Z těchto indikátorů jsou některé komplikované a některé snadno použitelné jako indikátor MACD.

MACD, také známý jako Moving Average Convergence Divergence, je technický indikátor, který můžete použít ke zvýšení ziskovosti vašeho obchodu. K tomu musíte znát podstatu tohoto ukazatele.

Kromě toho byste měli vědět, jak to funguje a jaké to jsou různé obchodní strategie. Také musíte vědět o omezeních indikátoru MACD.

Odpovědi na tyto otázky najdete v této příručce.

Nejlepší obchodní strategie indikátorů MACD pro binární opce

Dobré vědět:

  • Indikátor MACD používá dva exponenciální klouzavé průměry (EMA) k měření hybnosti trhu a potenciálních změn cenového směru.
  • Skládá se ze tří složek: linie MACD (rozdíl mezi 12denním a 26denním EMA), signální linie (9denní EMA linie MACD) a histogram (rozdíl mezi linií MACD a signální linií) .
  • Obchodníci mohou MACD používat pro různé strategie, jako je identifikace býčích nebo medvědích přechodů, přechodů s nulovou linií a divergencí, které signalizují potenciální zvraty trendů.
  • Zatímco MACD je populární a všestranný indikátor, má svá omezení, včetně možnosti falešně pozitivních výsledků a nepředpovídá všechny zvraty, a měl by být používán ve spojení s jinými indikátory pro přesnější analýzu.

Co je MACD indikátor?

MACD-indikátor

MACD je vynikající indikátor, který měří spojení mezi dvěma exponenciálními klouzavými průměry (EMA). Gerald Appel v 70. letech vyvinul tento technický indikátor.

Vygenerovaná data jsou zobrazena pomocí tří čar: čára MACD (modrá čára), signální čára (červená čára) a histogram (zelená).

Zde je linie MACD výsledkem rozdílu mezi dvěma vyrovnanými klouzavými průměry. Rozdíl se počítá v aktivech 12 dní (rychle) a 26 dní (pomaly). Podobně je signál 9denním exponentním průměrem linie MACD. A konečně, histogram je výsledkem MACD mínus signální čára.

Histogram MACD se zvýší, pokud se aktivum silně pohybuje určitým směrem. Pokud se ale histogram začne zmenšovat, můžete dojít k závěru, že dojde k obratu ceny.

Protože se čára MACD vlní dovnitř a ven kolem nulových čar, podobá se charakteristikám oscilátoru. Tento indikátor můžete na grafu vidět jako dvě čáry, které oscilují bez hranic.

Pomocí tohoto indikátoru můžete analyzovat data a provést obchod. Cenný papír můžete dále koupit, když linie MACD překročí signální linii. Ale měli byste prodat aktivum, pokud překročí signální čáru.

MACD je skvělý ukazatel které lze interpretovat různými způsoby. Ale rychlé vzestupy/poklesy, konvergence a divergence jsou jen některé standardní metody.

Stručně řečeno, klouzavý průměr konvergence Divergence je užitečný indikátor, který pomáhá rychle identifikovat směr krátkodobého trendu. Také pomáhá při špinění obrat trendu. To znamená, že při použití indikátoru MACD můžete najít lepší obchodní příležitosti.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Výklad MACD

Název klouzavého průměru konvergence divergence říká vše, co tento indikátor dělá. Tjeho indikátor je rychlý způsob, jak zjistit období, kdy se trendy na trhu buď sbližují, nebo rozcházejí.

Pokud cena aktiva jde stejným směrem jako podkladové aktivum, vykazuje konvergenci. Na druhou stranu, pokud se cena pohybuje jiným směrem, znamená to divergenci.

Pokud je krátkodobý EMA nad dlouhodobým ukazatelem, pak dochází k divergenci. Ale pokud se EMA a indikátor pohybují společně, jedná se o konvergenci. Dodatečně, MACD nad nebo pod nulou také naznačuje něco důležitého.

  • V býčí je indikátor MACD nad nulou. V tomto případě se krátkodobý EMA vzdaluje od dlouhodobého klouzavého průměru směrem nahoru.
  • Na druhou stranu v medvědím znamení je MACD pod nulou. To znamená, že krátkodobý EMA se odchyluje od dlouhodobého klouzavého průměru směrem dolů.

Zahrnutím signální čáry a histogramu můžete také uzavřít několik dalších věcí. Pokud je histogram pozitivní, znamená to, že MACD je pod klouzavým průměrem za 9 období. MACD zkrátka cestuje stejným směrem. Ale pokud je MACD nad klouzavým průměrem, znamená to, že MACD jde opačným směrem.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Jak funguje Divergence klouzavého průměru?

Pohyblivý průměr Konvergence Divergence

Zde je rychlý přehled toho, jak indikátor MACD funguje.

  • V medvědí situaci se MACD otočí dolů nad nulou. Podobně v býčí situaci se stane opak.
  • Navíc, pokud čára MACD protíná signální čáru zdola nahoru, je indikátor považován za býčí. V tomto případě, pokud je čára MACD pod nulovou čárou, je to silný signál.
  • Podobně je indikátor medvědí, pokud linie MACD překročí shora dolů. Zde, pokud je nad nulovou čarou, je to považováno za silný signál.
  • Během obchodování, pokud MACD whipsaws, neměli byste obchodovat. To proto, že taková situace ukazuje, že trh je nestálý. Také bude obtížné přesně předvídat pohyb obchodního trhu, což povede ke ztrátě.

MACD indikátor pro obchodování 60 sekund

Můžete provádět krátké obchody jako 60 sekund obchodování pomocí ukazatele klouzavého průměru konvergence Divergence.

Chcete-li zahájit proces, můžete upravit nastavení MACD. Výchozí konfigurace bude období MACD (9), krátkodobé (12) a dlouhodobé (26). Toto nastavení byste měli změnit na dlouhodobé (20), krátkodobé (9) a období MACD (3).

Navíc nastavte hlavní čáru MACD jako čáru a signální čáru jako bílou. Existuje několik podmínek, o kterých musíte vědět, abyste mohli učinit správná obchodní rozhodnutí.

Pokud si chcete koupit call opci:

  • Aby bylo obchodování úspěšné, musí červená čára, tj. hlavní čára MACD, protnout bílou čáru, tj. signální čáru MACD zdola nahoru.
  • Nad křížovým bodem ve směru k hlavní linii MACD by také měl být svícen. Je to býčí trendový bar.

Pokud si chcete koupit prodejní opci:

  • V této situaci by měla červená čára protínat bílou čáru shora dolů.
  • Nad křížovým bodem ve směru k hlavní linii MACD by také měl být svícen. Je to trendový bar medvěda.

Můžete vstoupit a získat obrovskou ziskovost z obchodu, pokud trh splňuje některou z těchto podmínek.

Nejlepší binární opce MACD strategie

Zde je několik strategií, které můžete použít k obchodování s indikátorem MACD:

MACD 0 Line Crossover

Když linie MACD přejde z kladné do záporné, dojde k překřížení linie MACD 0. Volně to znamená, že aktivum se pohybuje z pozitivní hybnosti do negativní hybnosti nebo naopak.

V tomto případě, pokud linie MACD překročí z negativní do pozitivní, je to považováno za býčí znamení. Proto se tomu říká býčí crossover. Podobně, pokud čára přechází z kladné do záporné, je to medvědí znamení, tj. medvědí přechod.

Jedna věc, kterou byste si měli pamatovat, je, že přechod o line ne vždy indikuje, že se hybnost změnila. Například, pokud dojde k obchodní situaci, kdy je linie MACD po nějakou dobu blízko 0, znamená to, že hybnost je nízká.

Přechod signálu MACD

Chcete-li použít tuto obchodní strategii, měli byste sledovat MACD linii a signální linii.

Býčí přechod je, když je MACD čára pod signální čárou. Dále to ukazuje, že hybnost se brzy otočí na druhou stranu. Podobně k býčímu přechodu dojde, když linie MACD překročí signální linii.

Pokud chcete obchodovat přes indikátor MACD pomocí high/low opcí, zadejte call opci pro býčí crossover. Podobně zadejte prodejní opci pro medvědí crossover.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

MACD Momentum Divergence

Pokud se skutečný pohyb ceny liší od toho, co MACD předpokládal, pak nastává MACD divergence. Když to uvidíte, můžete dojít k závěru, že dříve se hybnost sníží.

V této situaci, pokud chcete obchodovat, měli byste počkat na divergenci mezi cenou podkladu a indikátorem MACD. Divergenci lze dále rozdělit do dvou kategorií, tj. býčí divergence a medvědí divergence.

Při býčí divergenci se cena komodity pohybuje nízko, ale indikátor MACD ukazuje vyšší minimum. Podobně medvědí divergence nastává, když se cena aktiva pohybuje na vyšších maximech, ale indikátor zaznamenává nižší maxima.

MACD + index relativní vitality

MACD + index relativní vitality

Relative Vigor Index je indikátor, který porovnává cenové rozpětí cenného papíru s jeho uzavírací cenou. Tento indikátor můžete použít k pochopení situace překoupených a přeprodaných na trhu. Dále můžete použít indikátor MACD k porovnání crossoveru.

Pokud oba indikátory ukazují přechod ve stejném směru, můžete aktivum koupit nebo prodat. Dále můžete počkat, až MACD dá signál k uzavření obchodu.

MACD + index peněžních toků

Ve srovnání s indexem relativní síly generuje index peněžních toků méně omezené nákupní a prodejní signály. Je to proto, že tento indikátor vyžaduje pro výpočet hodnot objem a pohyb cen.

Chcete-li použít tuto strategii, měli byste kombinovat signály přeprodanosti/překoupenosti indexu peněžních toků s křížením akcií MACD. Zde můžete očekávat dva výsledky.

  • Pokud index peněžních toků ukazuje překoupenost, měli byste počkat na medvědí kříž. Pokud k tomu dojde, zobrazí krátký signál.
  • Pokud index ukazuje přeprodáno, měli byste počkat na býčí kříž.

Svou pozici můžete obchodovat, pokud MACD prolomí spouštěcí linii jiným směrem.

MACD Indicator a obchodní strategie Bollinger Band

Kombinací MACD indikátoru můžete vytvořit jednu z nejlepších a nejspolehlivějších obchodních strategií a Bollinger Band obchodování. Tato kombinace obchodní indikátor se obecně používá pro 60 sekundové obchodování opcí.

Protože je tato strategie snadno proveditelná, obvykle ji používají noví obchodníci. Tuto strategii můžete také použít k obchodování jakýmkoli směrem snížením rizika.

Ale pokud vám nevyhovuje 60sekundové obchodování, měli byste se této strategii vyhnout, protože je zcela závislá na 60sekundových binárních opcích. Navíc je obtížné identifikovat trendy.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

MACD indikátor pro denní obchodování

Pokud jste aktivní denní obchodník, bude použití indikátoru MACD užitečné, protože je efektivní a může být založen na jakémkoli časové okno.

Při používání MACD pro denní obchodování byste měli zkontrolovat úroveň volatility různých aktiv. Je to proto, že pokud je volatilita větší, méně pravděpodobný indikátor může předpovědět pohyb ceny.

Také, pokud vás zajímá, jaký je nejlepší časový rámec pro použití indikátoru MACD, neexistuje žádný nejlepší časový rámec. V závislosti na nástroji, aktivu a typu obchodu si tedy můžete vybrat časový rámec, který vám může nejlépe vyhovovat.

Výhody MACD indikátoru

Zde je několik výhod, které ukazují, proč byste měli používat tento indikátor:

  • Nejlepší na indikátoru MACD je, že jej lze použít jako indikátor hybnosti a indikátor trendu.
  • Dává jasné nákupní a prodejní signály.
  • A konečně, indikátor MACD lze snadno kombinovat s jinými indikátory pro vytvoření jasného a přesného výsledku.
➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Omezení s indikátorem MACD

Přestože je indikátor MACD užitečný a má řadu výhod, má také určitá omezení:

  • Pro začátek si všimnete, že divergence obvykle signalizuje možný zvrat. Ale ve skutečnosti k žádnému zvratu nedochází. MACD tedy vytváří falešně pozitivní výsledky.
  • Navíc divergence nepředpovídá všechny zvraty. To se děje proto, že divergence spekuluje o příliš mnoha zvratech, které nenastanou.
  • A konečně, neposkytuje správnou analýzu trendových čar.

Kde můžete MACD Indicator použít?

Pokud chcete provádět ziskové obchody pomocí indikátoru MACD, měli byste si vybrat jednoho z nejlepších brokerů pro tuto práci. Při hledání brokerů si nezapomeňte zkontrolovat minimální výši vkladu, minimální obchodní částku, dostupnost demo účtu a další důležité aspekty.

Také byste se měli pokusit vybrat obchodní platformu, která je regulována nějakým důvěryhodným orgánem. To proto, že tímto způsobem je riziko ztráty peněz menší. Někteří populární brokeři jsou eToro, Fortrade, Skilling, Pepperstone, easyMarkets a Libertex.

MACD vs. RSI

Ačkoli základy klouzavého průměru divergence konvergence a index relativní síly zní stejně, jsou odlišné.

RSI ukazuje překoupenost a přeprodanost trhu ve srovnání s nedávnými cenovými hladinami. Měří také změnu ceny s nedávnými cenovými maximy a minimy.

Zatímco klouzavý průměr konvergence divergence ukazuje spojení mezi dvěma EMA. Tyto indikátory můžete použít společně, abyste dosáhli lepších výsledků.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Závěr: Jeden z nejlepších ukazatelů

MACD, tj. klouzavý průměr konvergence divergence, je vynikajícím indikátorem. I když na začátku může být trochu skličující pochopit základy tohoto ukazatele, jakmile se naučíte, co je konvergence a divergence, můžete je použít ke zvýšení své ziskovosti.

Při používání tohoto indikátoru je také důležité pamatovat na omezení a podle toho obchodovat. Kromě toho musíte hledat způsoby, jak uspět v omezeních. Nakonec můžete použít správnou obchodní strategii MACD k úspěšnému obchodu.

Často kladené otázky o MACD:

Jaký je indikátor MACD v obchodování?

MACD (Moving Average Convergence Divergence) se skládá z linie MACD (rozdíl mezi 12denním a 26denním EMA), signální linie (9denní EMA linie MACD) a histogramu (rozdíl mezi linií MACD a signální vedení). Pomáhá při identifikaci směru trendu, hybnosti a potenciálních zvratů.

Jak interpretujete indikátor MACD?

Indikátor MACD je interpretován analýzou jeho tří složek. Když MACD čára překročí signální čáru, je to býčí signál (nákup), a když překročí níže, je to medvědí signál (prodej). Pozitivní histogram naznačuje vzestupnou hybnost, zatímco negativní histogram ukazuje sestupnou hybnost. Divergence mezi MACD a cenovou akcí může signalizovat potenciální zvrat trendu.

Jaká jsou omezení indikátoru MACD?

Omezení MACD zahrnují potenciál pro falešně pozitivní výsledky, protože divergence může signalizovat zvrat, který nenastane. Také nemusí předvídat všechny zvraty a může být méně efektivní na vysoce volatilních trzích. Pro přesnější analýzu se doporučuje používat MACD ve spojení s jinými indikátory.

Lze MACD použít pro krátkodobé obchodování, jako jsou 60 sekundové opce?

Ano, MACD lze upravit pro krátkodobé obchodování jako 60 sekundové opce úpravou jeho nastavení (např. změna dlouhodobého EMA na 20, krátkodobého EMA na 9 a periody MACD na 3). Obchodníci hledají MACD linii, aby překročili signální linii v požadovaném směru, a před uskutečněním obchodu potvrzují cenovou akci.

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář