Obchodní strategie podpory a odporu pro binární opce

V obchodování binárních opcí hrají důležitou roli ukazatele. Je to proto, že pomocí indikátorů můžete zjistit povahu trhu. Indikátory také pomáhají pochopit, zda je správný čas investovat na trhu binárních opcí či nikoli.

S tolika dostupnými obchodními ukazateli je obtížné najít dobrý. Nemusíte se však bát, protože můžete zvýšit ziskovost obchodování pomocí strategie podpory a odporu.

Úroveň podpory a odporu je cestou k úspěšnému obchodování. jáJedná se o základní indikátorový nástroj, který obchodníci používají k provádění technické analýzy trhu.

Ale znáte správný způsob identifikace úrovně podpory a odporu? Víte, jak z obchodní strategie podpory a odporu vytěžit maximum? Nebo víte, jak obchodovat pomocí podpory a odporu?

No, tato příručka obsahuje všechny relevantní informace. 

Obchodní strategie podpory a odporu pro binární opce

Podívejte se na mé celé video o této strategii:

Youtube

Načtením videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.
Zjistěte více

Načíst video

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iVGhlIE9OTFkgU3VwcG9ydCAmYW1wOyByZXNpc3RhbmNlIHN0cmF0ZWd5IHlvdSBuZWVkIHRvIHdpbiBCaW5hcn9kgZSA1yB d2lkdGg9IjY0MCIgaGVpZ2h0PSIzNjAiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS1ub2Nvb2tpZS5jb20vZW1iZWQvTXRrrZmRxQS1hWdQyVyTGM1oTGMVZY1Zm c W4tcGljdHVyZTsgd2ViLXNoYXJlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+

Dobré vědět:

  • Úrovně podpory a odporu pomáhají předvídat změny směru trhu při obchodování s binárními opcemi.
  • Support je místo, kde ceny mohou přestat klesat, odpor je místo, kde ceny mohou přestat růst.
  • Mezi strategie patří obchodování s rozsahy, průrazy a trendové linie založené na těchto úrovních.
  • Tyto úrovně nejsou spolehlivé a mohou vést k falešným únikům.

Co je podpora a odpor?

Příklad podpory a odporu
Příklad podpory a odporu

Strategii podpory a odporu můžete využít pro krátkodobé i dlouhodobé obchodování. Je to snadno pochopitelná strategie, která pomáhá zvyšovat ziskovost obchodování a snižovat ztráty.

V této obchodní strategii se poté, co cena aktiva otestuje support a úroveň odporu, pohybuje opačným směrem. V tuto chvíli můžete vstoupit do obchodu a po chvíli opustit trh s vysokou šancí na výhru.

Jednoduše řečeno, podpora a rezistence nejsou nic jiného než nástroj, který ukazuje reakci ceny aktiva. Je to přímý důsledek rozdílů v prodeji a nákupu.

Cena stoupá, pokud je více kupujících. Podobně, pokud je prodejců více, cena klesá.

Podpěra, podpora

Příklad podpory obchodování
Příklad podpory obchodování

Úroveň podpory v obchodní strategii podpory a odporu je bod, ve kterém kupující vstupují na trh. Podpora je spodní hranice, která podporuje cenu aktiva.

Když cena komodity na trhu začne klesat, najde si úroveň podpory. Po zjištění podpory se cena vrátí zpět. Ale pokud cena prolomí úroveň, klesne dále, dokud nenajde další úroveň podpory.

Odpor

Obchodní-rezistence-příklad

Úroveň odporu v obchodní strategii podpory a odporu je úroveň, na které prodejci vstupují na trh. Stejně jako úroveň podpory funguje jako podlaha, úroveň odporu funguje jako strop. Odolává růstu cen.

Úroveň odporu při obchodování můžete najít, když cena aktiva začne růst. Jakmile cena najde úroveň odporu, odrazí se zpět. Pokud však cena prolomí úroveň odporu, opět roste, dokud nenajde jinou úroveň.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Různé typy podpory a odporu

Zde je několik supportů a rezistencí, které můžete snadno najít v obchodním grafu.

Horizontální podpora a odpor

Horizontální-podpora-a-odpor
Horizontální podpora a odpor

Horizontální podpora a rezistence je statická úroveň, která podporuje a odolává pohybu cen za ní.

V horizontální podpoře a rezistenci, když se cena aktiva pohybuje přes podporu, je to negativní znamení. Ale je to pozitivní znamení, když se cena pohybuje přes úroveň odporu.

Také, pokud cena prorazí úroveň podpory a odporu a překročí úroveň v opačném směru, ukazuje přítomnost falešný průlom.

Diagonální podpora a odpor

Diagonální-podpora-a-odpor
Diagonální podpora a odpor

Na rozdíl od předchozí úrovně podpory a odporu je tato dynamická. To znamená, že diagonální podpora a odpor se v průběhu času mění. Obecně je vytvořena trendovou linií.

Můžete nakreslit čáru tak, že najdete vysokou cenu a nižší cenu vysokou nebo cenu nízkou a vyšší cenu nízkou. Pokud si po nakreslení čáry všimnete, že úhlopříčka je dolů, trend je dolů. Podobně, pokud je úhlopříčka nahoře, trend je nahoru.

V diagonální podpoře a rezistenci je pozitivním znamením, pokud se cena odrazí od trendové linie. Navíc je to varování, když cena prolomí trendovou linii.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Prediktivní podpora a odpor

Další druh podpory a odporu je prediktivní. I když je tento typ méně rozšířený, má svou hodnotu. Jednou z běžných prediktivních supportů a rezistencí jsou trendové linie. Je to proto, že v trendové linii, když se čára prodlouží, může buď podpořit nebo vzdorovat cenovému pohybu.

Další formou prediktivní podpory a rezistence je horizontální podpora a rezistence. Tento nástroj můžete také použít k pochopení místa, kde by se mohla budoucí podpora nebo rezistence vyvinout.

Jak můžete zajistit, aby strategie podpory a odporu fungovala?

strategie obchodování s odporem

f chcete vytvořit podporu a odpor strategie práce, měli byste mít nějaké základní dovednosti.

Za prvé, musíte být obeznámeni s primárním druhem grafů binárních opcí, které makléři používají. Bar and candlestick chart je oblíbený obchodní graf, se kterým se musíte seznámit.

Kromě toho byste měli znát technickou analýzu. A nakonec musíte pochopit, co je podpora a odpor a jak je můžete vytvořit.

Proč je důležitá podpora a odpor?

Pomocí podpory a odporu můžete identifikovat cenový vzorec při obchodování s binárními opcemi. Když znáte směr pohybu ceny, můžete si vybrat call nebo prodejní opce v závislosti na povaze trhu.

Analýzou úrovně podpory a odporu můžete dokonce zjistit správný čas pro vstup a výstup z trhu. Zde je rychlý příklad, abyste pochopili, jak funguje úroveň podpory a odporu.

Předpokládejme, že akcie společnosti, řekněme XYZ, se pohybují mezi $750 a $800. Jedná se o úroveň podpory a odporu. Pokud cena XYZ klesne směrem k $750, můžete zadat call opci blízko této částky.

Podobně můžete umístit prodejní opci, pokud cena společnosti XYZ směřuje k úrovni odporu.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Způsoby budování podpory a odporu

Pomocí těchto kroků můžete nakreslit zónu podpory a odporu.

Vyberte graf

Chcete-li nakreslit podporu a rezistenci, musíte si vybrat známý graf.

Identifikujte vrcholy a pády

Identifikujte nejvyšší a nejnižší hodnoty pro obchodování s podporou a odporem
Identifikujte vrcholy a pády

Jakmile si vyberete graf, měli byste identifikovat maxima a minima. Můžete začít tím, že nakreslíte čáru na každé vysoké a nízké úrovni. Čáry vám pomohou pochopit, zda je trh trendový nebo ne.

Poté můžete kreslit čáry pro propojení výšek a minim. Pamatujte, že vodorovná čára, kterou kreslíte, nebude ležet na každé výšce a níž. Jakmile je proces dokončen, můžete identifikovat podporu a odpor.

Tento způsob kreslení podpory a odporu funguje perfektně v jakémkoli časovém rámci.

Jak identifikovat podporu a odpor?

podpora a odolnost v obchodování

Pro úspěšné používání podpory a odporu v obchodování je nezbytné je identifikovat. Zde je návod, jak to udělat.

Historická data

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak identifikovat úroveň podpory a odporu, je analýza minulých vzorců aktiv a historických cen. Můžete to udělat tak, že se dozvíte o minulém vzoru od určitého času zpět až po nejnovější aktivitu.

Je také nutné pamatovat na to, že historická data a minulé vzory nejsou vždy spolehlivými kritérii pro identifikaci podpory a odporu v obchodním grafu. Je to proto, že podmínky na trhu se neustále mění kvůli finančním zprávám.

Kromě minulých vzorů můžete také použít předchozí úrovně podpory a odporu pro identifikaci úrovní podpory a odporu. Pro vstup nebo výstup z obchodu můžete použít minulou úroveň podpory a odporu.

Předchozí úroveň podpory a odporu však není absolutní metodou, protože cena aktiv se čas od času mění.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Technické ukazatele

Populární ukazatele jako otočné body, klouzavé průměry a Fibonacciho nástroje lze použít k identifikaci úrovní podpory a odporu.

Obecné pravidlo

Úrovně podpory a odporu v obchodním grafu můžete také identifikovat pomocí některých obecných pravidel. Můžete například nakreslit přímku z medvědích bodů obratu.

Zde, pokud čáry spojují alespoň tři body, je to považováno za historickou hodnotu odporu. Pokud čára spojuje tři body zvratu, je to dobrá historická podpora.

Různé podpůrné a odporové obchodní strategie

Se správným druhem podpory a strategií obchodování s odporem můžete vyhrát obchod. Zde jsou čtyři užitečné obchodní strategie.

Obchodování s rozsahem

Rozsah-obchodování-příklad
Příklad obchodování s rozsahem

Range obchodní strategie je prostor mezi podporou a odporem. Tento prostor vzniká, když obchodníci prodávají na úrovni odporu a nakupují na úrovni podpory. V tomto případě odpor působí jako strop a podpora se stává podlahou.

Při používání této obchodní strategie si musíte pamatovat, že podpora a rezistence nejsou vždy přímka. Je to proto, že cena aktiv se odrazí od konkrétní oblasti, místo aby vytvořila přímku.

Na trhu vázaném na rozsah, když se cena aktiva odrazí od odporu, obchodníci hledají krátké vstupy. Podobně hledají dlouhé zápisy v případě podpory.

Kromě toho můžete zvážit nastavení stopu nad rezistencí, když plánujete jít na krátkou vzdálenost, a pod supportem, když budete dlouho. Zastavení je životně důležité, protože cena aktiva není vždy v definovaném rozmezí.

Breakout strategie

Breakout-support-and-reistance
Breakout support a odpor

Když cena překročí pevné rozmezí, nazývá se to breakout. Po proražení obchodníci čekají, až bude cena opět trendovat.

Takové průrazy můžete najít nad úrovní odporu a pod úrovní podpory. Pokud se cena výrazně pohybuje určitým směrem, může začít nový trend.

Ale nesmíte obchodovat, protože tento únik může být falešný. Místo toho byste měli počkat na stažení. Jakmile zaznamenáte stažení zpět, můžete provést obchod.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Trendová strategie

Trendové obchodování
Trendová obchodní strategie

Další oblíbenou strategií obchodování s podporou a odporem je strategie trendové linie. V této strategii můžete použít trendové linie buď jako podporu nebo rezistenci. Můžete nakreslit čáru spojující dvě nebo více minim v rostoucím trendu. Nebo dvě nebo více maxim při sestupném trendu.

Pokud je cenový trend silný, cena se odrazí od trendové linie. A pak se to začne pohybovat s trendem.

Klouzavé průměry

Můžete také použít indikátory klouzavých průměrů pro analýzu úrovně podpory a odporu. Některé ze standardních klouzavých průměrů, které si můžete vybrat, jsou 20 a 50.

Můžete také mírně upravit tato čísla na 21 a 55 pro použití Fibonacciho čísel.

Jak vytěžit maximum z podpory a odporu?

Pokud chcete z obchodní strategie podpory a odporu vytěžit maximum, postupujte podle těchto tipů.

Nebuďte líní s grafy

Když obchodujete s určitým druhem aktiv po dlouhou dobu, máte pocit, že víte, jak se bude pohybovat jeho cena. A tohle pocit vychází ze zkušenosti.

Ale neměli byste se svými grafy lenošit, protože binární opce jsou volatilní trh a to vás může překvapit. Proto musíte vždy sledovat cenovou akci, shromažďovat spolehlivá data a udržovat přesné grafy.

Ceny aktiv testují support a rezistenci

Když obchodujete podle strategie obchodování s podporou a odporem, všimnete si, že cena aktiv testuje podporu a rezistenci, aniž by prolomila úrovně.

Když k tomu dojde, měli byste počkat, až cena vytvoří nový trend. A místo toho, abyste spěchali do obchodu, měli byste uklidnit své nervy a nechat trh, aby se stal normálním.

Očekávejte dva skoky cen

Když mapujete cenovou akci aktiva, můžete si všimnout dvou cenových skoků. Někdy uvidíte tři odskoky. To se děje proto, že každý odraz zesílí signál. 

Dávejte pozor na praskliny

Ve strategii obchodování s podporou a odporem jsou úniky běžné. Když dojde k průrazu, vytvoří novou trendovou linii. Tuto příležitost můžete využít k většímu zisku.

Omezení obchodování s podporou a odporem s binárními opcemi

I když existují určité výhody používání strategie obchodování s podporou a odporem, existují určitá omezení. Musíte je znát, abyste nepřišli o peníze.

  • Tato obchodní strategie neposkytuje konkrétní výsledek. I když cena akcií prolomí úroveň podpory nebo odporu, existuje šance, že cena nebude tento trend následovat.
  • Dochází k falešnému proražení. Pro obchodníky je obtížné identifikovat přesnou úroveň podpory a odporu.
➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Závěr: Použijte strategie podpory a odporu pro vylepšené obchodování binárních opcí

Podpora a odpor je populární strategie obchodování s binárními opcemi které můžete použít k pochopení podstaty trhu. Kromě toho podpora a odpor také pomáhají při určování silných a slabých stránek trendu.

Pokud si všimnete, že cena aktiva prolomí úroveň podpory nebo odporu, ale překročí úroveň zpět v opačném směru, znamená to, že došlo k falešnému proražení.

I když je někdy obtížné identifikovat podporu a rezistenci kvůli falešnému proražení, vždy můžete provést úspěšnou analýzu a provést ziskový obchod.

Často kladené otázky o strategiích podpory a odporu:

Jaká je strategie podpory a odporu v obchodování s binárními opcemi?

Support je cenová hladina, kde je zájem o nákup výrazně silný a zabraňuje dalšímu poklesu ceny a působí jako spodní hranice. Odpor je úroveň, kdy prodejní zájem překonává nákupní tlak a zastaví další růst ceny, což funguje jako strop. Tato strategie pomáhá obchodníkům porozumět trendům na trhu a rozhodovat se o tom, kdy vstoupit nebo opustit obchody.

Jak poznáte úrovně podpory a odporu?

Úrovně podpory a odporu lze identifikovat pomocí historických cenových dat, technických indikátorů a obecné analýzy grafů. Obchodníci se často dívají na minulé cenové vzorce, používají nástroje jako pivotní body, klouzavé průměry a Fibonacciho retracementy a kreslí trendové linie spojující významná maxima a minima.

Jaké jsou některé běžné obchodní strategie podpory a odporu?

Mezi běžné strategie patří obchodování s rozsahem, kdy obchodníci nakupují za support a prodávají za odpor; breakout trading, kdy obchodníci vstupují do pozice, když cena prorazí tyto úrovně; a obchodování s trendovou linií pomocí trendových linií jako dynamické podpory nebo odporu. Klouzavé průměry lze také použít k identifikaci oblastí potenciální podpory a odporu.

Jaká jsou omezení používání podpory a odporu při obchodování s binárními opcemi?

Zatímco úrovně podpory a odporu mohou být mocnými nástroji, mají svá omezení. Tyto úrovně nezaručují konkrétní výsledky. Nestálost trhu znamená, že i když cena prolomí tyto úrovně, nemusí pokračovat očekávaným směrem. Obchodníci musí být opatrní a kombinovat tuto strategii s jinými analytickými metodami.

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář