Strategie zajištění binárních opcí: Jak zajistit své zisky

Bez ohledu na to, jak bezpečně hrajete, investování na trzích vždy zahrnuje určitou míru rizika. Ale co kdybyste toto riziko mohli snížit na téměř zanedbatelnou úroveň a ochránit své zisky? No, to je, když 'hedge your beats'.

Zajišťovací strategie jsou fenoménem vystavování jak call, tak prodejních opcí na stejný finanční nástroj, aby se předešlo obrovským ztrátám v důsledku nepředvídatelných změn na trhu. Zní to složitě na pochopení? Zůstaňte u článku a zvažte zjednodušení.

Strategie zajištění binárních opcí: Jak zajistit své zisky

Nejdůležitější fakta o zajišťovací strategii při obchodování binárních opcí:

  • Hedging pomocí binárních opcí znamená souběžný nákup call a prodejních opcí, jejichž cílem je spíše diverzifikovat investiční riziko, než jej výrazně snížit.
  • Přesné předpovědi trhu mohou přinést zisky v rozmezí 60-80%, ale nesprávné mohou vést ke ztrátě celého podílu; hedging se snaží vyrovnat potenciální ztráty.
  • Při hedgingu obchodníci získávají oba typy opcí na stejné aktivum, což by mohlo vést k ziskům, pokud by se trh pohyboval výrazně, ale čistý zisk není zaručen kvůli ceně obou opcí.
  • Obchodníci využívají úrovně podpory a odporu, aby informovali o tom, kdy umístit call a put opce jako zajištění, s cílem zajistit zisk, ačkoli nepředvídatelnost trhu může ovlivnit výsledky před vypršením opce.

Co je to zajišťovací strategie binárních opcí

Jak název „hedging“ napovídá, tato strategie v binárních opcích je o ochraně vaší investice před potenciální ztrátou otevřením pozice opačné, než je vaše současná. Na rozdíl od jiných strategií, které se zaměřují na maximalizaci zisků předpovídáním cenových pohybů, cílem hedgingu je zmírnit potenciální ztráty. 

Je to jako uzavřít pojištění vašich obchodů; pokud jedna pozice selže, druhá bude profitovat, čímž se efektivně vyrovná potenciální finanční dopad. Hlavním důvodem, proč obchodníci používají tuto strategii, je řízení rizika, zejména na volatilních trzích, kde mohou být pohyby cen nepředvídatelné. Zajištěním pozice může obchodník zajistit, že i když se trh pohybuje proti jeho původnímu obchodu, ztráta může být kompenzována ziskem ze zajištěného obchodu. 

Proč potřebujete zajištění pro obchodování s binárními opcemi? 

Binary-Options-hedging-put-call

Koncept binárního obchodování s názory je založeno na jediné otázce „Půjde trh nakonec nahoru nebo dolů od určitého cenového bodu během definovaného časového období?“ Stručně řečeno, sledování budoucího zisku nebo ztráty trhu v určitém čase. 

Pokud je výsledek na binárních opcích správný podle vaší predikce, získáte spolu s investovanými penězi zisk 60% až 80%. Na druhou stranu, pokud trh půjde proti vaší předpovědi, ztratíte 100% své investice. 

Pojďme to pochopit na příkladu, abychom si to usnadnili. 

Řekněme, že jste obchodník a obchodujete s binárními opcemi. Nyní za poslední měsíc pozorujete změnu ceny benzínu.

Po naznačení vašich strategií a přečtení grafu vaše mysl dojde k závěru, že příští týden se trh s benzínem dostane nad $1500. Takže, když to budete mít na paměti, investujete $100 s očekáváním, že příští týden bude trh s benzínem nad $1500.

Po jednom týdnu vidíte, že trh s benzínem vzrostl na $1550, takže vaše předpověď je správná. Nyní zde získáte pevnou částku zisku 60%. Takže váš $100 se převede na $160, když získáte zisk.

Pokud se na tuto situaci díváte v opačném případě, předpokládejte, že trh šel proti vaší předpovědi. Odhadovali jste například, že trh s benzínem překročí $1500, ale z nějakého důvodu se sníží na $1400. 

V takové situaci ztratíte všechny peníze, které jste do tohoto obchodu vložili. Takže i kdyby se trh změnil pouze na 10%, přišli byste o 100% ze své investice.

Ztráta je obrovské vyhoření! Ale co když za těchto okolností najdete techniku, pomocí které můžete své šance na návrat vyrovnat nominálním?

To je bod, kdy pro své obchody potřebujete „zajišťovací strategie“. 

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Co je zajištění binárních opcí? 

zajišťovací strategie

Zajištění je a strategie které obchodníci implementují, aby se vyhnuli riziku ztráty investice. Je to jako koupit si pojištění za svou investici, abyste snížili ztrátu vyhoření. 

Zkusme to propojit s příkladem z našeho běžného života. 

Kdykoli si koupíte nové auto, sjednáte také pojištění pro toto vozidlo. Takže pokud v budoucnu dojde k nehodě tohoto vozidla částku můžete získat zpět. Stejně jako jistotu investujete peníze na dvou místech. 

Stejné pravidlo platí pro zajištění u binárních opcí. Vaše peníze jsou opět investovány na dvou místech, takže i když se vaše předpověď z nějakého důvodu pokazí, stále můžete získat zpět ztracené peníze.

Nyní se pojďme vrhnout na přesné strategie zajištění. 

Binární opční zajišťovací strategie 

Jednoduše řečeno, musíte si koupit dvě binární opce pro stejný nástroj. Jedna opce pro call (zvýšení tržní ceny z počáteční hodnoty) a druhá pro put (snížení tržní ceny z počáteční hodnoty). 

#1 Současné použití Put a Call

Pro zjednodušení předpokládejme, že obchodujete se zlatem. Nyní si koupíte dva obchody za zlato za $200 každý. Jednu binární opci můžete použít pro call a druhou pro put. Máte tedy dvě předpovědi: pokud trh půjde nahoru, budete mít zisk, a pokud trh klesne, stále budete mít zisk.

Předpokládejme, že trh zlata se aktuálně obchoduje na $1700, a pokud je předpověď správná, dosáhnete zisku 80%. 

Příští týden dosáhne trh zlata $1800. Když si zakoupíte jak call, tak i put binární opce na $100, budete mít $180 v zisku. Celkově budete mít zisk $180 na call a $100 ve ztrátě v rámci put. Získáte tedy $180 – $100 = zisk $80.

Obchodováním binárních opcí tímto způsobem výrazně snižujete své šance na ztrátu. Jediným problémem je, že ne každý broker poskytuje možnost zajištění nástroje.

Ujistěte se, že si můžete koupit call i put za identický finanční nástroj za podobnou realizační cenu, ale nebudou zajištěny. Budou se tedy pohybovat recipročním směrem, což povede ke ztrátě peněz pomocí binárních opcí.  

#2 Odolnost a podpora

Nyní existují další cesty k provádění hedgingu, které se opírají o koncepty Resistance & Support. 

Podpora-a-odpor-obchodní-strategie-pro-binární-opce
Podpora a odpor

Nejprve musíte najít rozmezí pro pohyb ceny mezi konkrétní rezistencí podpory. Poté je cílem otevřít výzvu a položit support a rezistenci. Smyslem toho je zajistit svou pozici. Pokud budete volat na cenu podpory, bude se pohybovat směrem nahoru a dosáhne vaší oblasti odporu. Poté můžete prodat put.

Tím si zajistíte svůj zisk z callu a vkladu před vypršením opce. Dokud nedojde k podpoře a odporu, říká se, že existuje 99procentní šance, že náklady budou uzavřeny někde uprostřed podpory a odporu. 

Pokud vaše binární opce v tomto okamžiku vyprší, cena bude nižší než váš otevírací výstup a částka bude vyšší od vašeho otevření výzvy. Takže odtud máte první scénář, kde můžete získat dvojnásobný zisk s potenciálem zaručené výhry. 

Nyní se podívejme na druhý scénář; implementací stejného plánu si musíte koupit hovor a dát. Podpora je však tentokrát rozbitá a je to celkem zřejmé podpora nedrží věčně. 

Tentokrát bude podpora prolomena těsně před vypršením, takže vaše call investice utrpí ztrátu, ale zároveň vaše put získá zisk. Takže ještě jednou, máte zaručenou výhru, ale se sníženou ztrátou. Bez ohledu na situaci je vaše výhra zaručena alespoň na jedné pozici. 

Vaše ztráta se tak dramaticky sníží. Pokud však zavoláte na linku podpory, utrpíte ztrátu. 

Řekněme, že jste při vypršení platnosti umístili cenu volání $10 na nižší. Nyní uděláte ztrátu $10. Pokud tento bod zajistíte putem $10, budete mít ztrátu $10 při dorovnání. 

Místo toho můžete vydělat. Za předpokladu, že výplaty jsou 70%, ztratíte $10 na zavolání, ale zároveň získáte $7 ze své vložené částky. Tímto způsobem ztratíte pouze $3 místo částky 100%, což je $10. Přejděme tedy k prvnímu scénáři; můžete mít dvojnásobný zisk, pokud pozici zajistíte. 

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pochopení mechanismu zajištění

zajišťovací strategie

Existují tedy různé způsoby, jak přistupovat ke strategiím zajištění v rámci binárních opcí. Zajištění však není vázáno na binární opce. Pojem zajištění jde mnohem hlouběji než binární opce. 

Pokročilí investoři používají koncept kurzu v mnoha finančních oblastech. Není třeba se plést do složitosti zajišťovacích strategií, ale znalost základního mechanismu je zásadní.

Vezměme si příklad, abychom tomu porozuměli důkladněji. Předpokládejme, že jste investor a chcete z vlastní vůle koupit akcie společnosti s názvem ABC. Nyní se cena binárního volání této společnosti pohybuje kolem $20. Chcete-li tedy koupit jednu akcii této společnosti, musíte zaplatit $10.

V rámci zajišťovací strategie koupíte binární call a binární prodejní opci. Jak již bylo zmíněno dříve, binární cena volání je $20 a jedna akcie společnosti ABC je $10. Takže podle toho se zjistí, že celková hodnota binárního volání je ekvivalentní jedné akcii společnosti.

Nyní se ukazuje, že realizační cena společnosti ABC je stejná jako binární put, což se rovná $10. Jednoduše řečeno tedy vy jako investor okamžitě vyděláte. 

Je to proto, že jste binární opci zakoupili v okamžiku, kdy realizační cena elementárních opcí byla nižší než cena zajištěných opcí.

V tomto článku vám již bylo řečeno, že kdykoli si koupíte binární opci, vlastníte práva na nákup finančního nástroje za určitou cenu.

Podobně, pokud se podíváte na jinou možnost, předpokládejme, že jste investor a chcete koupit akcie společnosti DEF. Opět cena 1 akcie této společnosti je $10. Pokud si tedy koupíte binární volání za realizační cenu $10, můžete opět získat zisk $10.

Ačkoli je zde binární put strike cena $20, stará strategie tentokrát nebude fungovat. Vy, jako investor, můžete získat zisk z put, pokud náklady na tento finanční nástroj klesnou. Nyní jsou realizační náklady vyšší než náklady na investované zařízení, když opce vyprší. 

Takže si koupíte binární put, jehož realizační cena je $10. Když binární put vyprší, máte plné právo koupit jednu akcii společnosti DEF za $10. Když prodáváte binární put strike, což je $10 a cena 1 akcie společnosti je také $10. 

Pak to znamená, že jedna akcie společnosti se přesně rovná realizační ceně put. Nyní tedy máte právo prodat akcie společnosti, vy jako investor získáte zisk, pokud cena akcií společnosti DEF bude v době expirace binárního put větší než $10.

V tomto příkladu musíte mít na paměti, že jste původně koupili put s kurzem $10. Poté, když chce investor ohradit put s realizační sazbou $10, vy si přejete zakoupit hovor s realizační cenou $10.

Výhody zajištění binárních opcí

zajišťovací strategie

#1 Hedging je hra s nízkým rizikem

Skutečnost, že pro konkrétní aktivum umístíte více obchodů, z něj činí hru s nižším rizikem. Když umístíte oba, dorovnáte a vložíte (opačné sázky) na jakoukoli opci, neztratí 100% z částky. Zisk je však menší, ale nikdy nemá tendenci k 0.

#2 Nabízí lepší obchodní podmínky

Hedging je snadná hra, ale pouze pokud jste profík nebo někdo se zkušenostmi. Pro toho, kdo právě vstoupil do obchodování s binárními opcemi, byste měli vědět, že scamming je v této oblasti poměrně častý. Proto je nalezení skutečného webu prvním a nejdůležitějším krokem v obchodování. 

#3 Pro tip pro obchodování s binárními opcemi

Pokud jste si cenového grafu na spodní straně všimli alespoň půl roku nebo jeden rok – je to symbol stabilního růstu cen. Místo toho, pokud si všimnete častého poklesu ceny, je nejlepší čas investovat. Pokud však zaznamenáváte nárůst ceny po dlouhou dobu, je pro vás jednoduché předvídat pohyb ceny. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Závěr – Použijte zajišťovací strategie k úspěšnému obchodování

Stručně řečeno, zajištění v obchodování s binárními opcemi není jen taktika, ale kritický přístup pro řízení finančních rizik a zvyšování potenciálu zisku. Využitím správných zajišťovacích strategií mohou obchodníci procházet nestabilním prostředím binárních opcí s větší jistotou a kontrolou. Tyto strategie umožňují obchodníkům vyvážit své pozice a chránit je před nepředvídatelnými pohyby trhu. V důsledku toho se zajištění stává nepostradatelnou součástí sady nástrojů obchodníka a nabízí cestu ke stabilnějším a předvídatelnějším finančním výsledkům. Pochopení a uplatňování těchto strategií je nakonec klíčem k dosažení úspěchu ve složitém světě obchodování s binárními opcemi.

Často kladené otázky o zajištění při obchodování binárních opcí:

Jaký je primární účel zajištění ve finančním obchodování?

Primárním účelem zajištění ve finančním obchodování je zajistit konzistentní zisky a snížit riziko podstatných ztrát.

Jak hedging prospívá obchodování s binárními opcemi?

Hedging přináší výhody obchodování s binárními opcemi tím, že poskytuje strategii pro řízení finančních rizik a potenciálně zvyšuje ziskové marže.

Mohou zajišťovací strategie zaručit výhru v obchodování s binárními opcemi?

Zatímco zajišťovací strategie mohou výrazně zlepšit šance na zisk, nezaručují výhru kvůli inherentním rizikům a nepředvídatelnosti finančních trhů.

Je nezbytné, aby obchodníci rozuměli zajišťovacím strategiím?

Ano, pro obchodníky je nezbytné pochopit a aplikovat zajišťovací strategie, aby se mohli efektivně orientovat ve složitosti obchodování s binárními opcemi.

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář