Strategie prolomení binárních opcí

Jedna věc, která je při obchodování s binárními opcemi nejdůležitější, je predikce. To proto, že bez přesné spekulace ceny aktiva nemůžete udělat vítězný obchod. 

Spekulovat cenu ale není snadné, zvláště u malých binárních obchodů. Malý obchod vyžaduje, abyste se rychle rozhodli opustit trh během okamžiku. 

Můžete se stát dobrým obchodníkem pomocí vynikající obchodní strategie, jako je a vypuknout. Je to jedna z mála obchodních strategií, která vám může pomoci dosáhnout vynikajícího zisku s omezeným rizikem. 

Pokud chcete obchodovat binární opce pomocí strategie útěku, musíte pochopit, jaký útěk strategie je, jak ji používat, a její základní teorie. 

Strategie prolomení binárních opcí

Dobré vědět:

  • Strategie prolomení v binárních opcích zahrnuje obchodování, když cena aktiva prorazí zavedené úrovně podpory nebo odporu, což naznačuje silný pohyb.
  • Přesná identifikace průrazů, včetně jejich odlišení od falešných průrazů, je zásadní pro účinnost této strategie.
  • Průlomové vzory lze rozpoznat podle různých formací map, jako jsou trojúhelníky, vlajky a klíny.
  • Strategie má výhody, jako je omezené riziko a vysoký potenciál zisku. Nese však také rizika, jako jsou falešné praskliny a prokluzování.

Co je to breakout strategie pro binární opce?

Strategie breakout je koncept, kdy se cena aktiv na určitých pozicích začíná konsolidovat. Tyto pozice v obchodním grafu později tvoří podporu a rezistenci. 

V grafu snadno zjistíte úroveň podpory a odporu. 

Breakout-příklad
Příklad rozchodu

Pokud je cena komodita jde výše určitou úroveň, tomu se říká odpor. Podobně, pokud cena klesne pod, úroveň je známá jako podpora. 

Nyní, pokud cena aktiva neprolomí úroveň podpory a odporu, můžete dojít k závěru, že cena testuje úroveň. Pokud se však ceně podaří prolomit úroveň, znamená to průlom na obchodním trhu. 

Když si všimnete průlomu na trhu, musíte to potvrdit, protože někdy dochází k falešným průlomům. A pokud opustíte trh během falešné relace, můžete ztratit veškerou obchodní částku. 

Obchodníci, kteří chtějí těžit z breakout strategie, čekají na breakout a poté vstoupí do pozice v trendu. V tomto okamžiku úroveň podpory a odporu se obrátí. 

Jako obchodník, pokud chcete použít tuto strategii, musíte pečlivě analyzovat graf a zvážit kolísání ceny. Navíc, když je podpora a odpor prolomen, můžete vstoupit do pozice. 

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Jaká je základní teorie strategie útěku? 

úniková strategie

Do obchodu byste měli vstoupit, když na trhu dojde k průlomu. Tato strategie závisí na dvou věcech. 

Za prvé, musíte určit úroveň průlomu na trhu. Zadruhé byste měli zkontrolovat hybnost. Pokud je dostatek hybnosti pro přerušení, váš obchod bude úspěšný. 

Spolu se silnou úrovní proražení potřebujete k úspěšnému obchodu silný objem trhu. Kromě toho byste měli být rychlí a musíte obchodovat ve velkém objemu, aby tato strategie fungovala. 

Vstupní signál 

Chcete-li provést obchodování s binárními opcemi, musíte určit úrovně vstupu. Pro identifikaci vstupní úrovně musíte hledat úrovně přerušení. Úroveň zlomu je bod, kdy cena aktiva přesahuje identifikovanou úroveň. 

Breakout-entry-sign

Načasování obchodu

Obchodování binárních opcí ve správný čas je klíčové, protože můžete ztratit dobře naplánovaný obchod, pokud nezvolíte správný čas. 

Prvky útěku 

Breakout je náhlý směrový pohyb ceny a přichází v různých variantách. Zde je několik běžných prvků rozchodu. 

Volatilita 

Pokud na trhu dochází k masivnímu nákupu a prodeji, vede to k nestabilním tržním podmínkám a zvyšuje volatilitu trhu. Když se volatilita na trhu zvyšuje, zvyšuje se možnost vytvoření trendu na trhu. 

Účast na trhu 

Pokud dojde ke zvýšení objemu aktiv, ovlivní to breakout. Když k tomu dojde, účastníci trhu doufají, že se otevřou dlouho a krátkodobých pozic k dosažení většího zisku. 

Cena za přímé nastěhování

Směrový pohyb ceny je produktem zvýšené volatility a zvýšené účasti na trhu. Pokud nedojde k žádnému směrovému pohybu ceny, k proražení trhu nedojde. 

Každý z těchto tržních prvků je důležitý a vzájemně se ovlivňují. Je to proto, že zvýšení účasti na trhu vede k větší volatilitě. A to dále vytváří nový trend na trhu. 

Přelomové obchodování může nastat za jakýchkoli tržních podmínek. Pokud chcete získat zisk z této strategie, můžete ji použít na akciových, forexových a termínových trzích. 

Identifikace průlomu 

úniková strategie

Pro úspěšné obchodování s binárními opcemi je nezbytné identifikovat breakout. Únik můžete najít jedním ze čtyř způsobů. 

Podpora a odpor

První způsob, jak můžete identifikovat průlom na trhu, je hledání podpory a odporu. Je to způsob provádění technické analýzy. 

Některé běžné příklady technicky odvozené podpory a odporu jsou otočné body, Bollingerova pásma, klouzavé průměry a Fibonacciho retracementy

Vzory grafů 

Jedním z populárních způsobů, jak identifikovat průlom v obchodování, je použití grafů. Svícny, vlajky a vlaječky jsou některé z běžných vzory grafů

Konsolidace trhu 

Někdy, když se trh konsoliduje, naznačuje to období nerozhodnosti na trhu. V tomto případě účastníci trhu vstupují do obchodu a strhávají cenu buď nahoru, nebo dolů. 

Pravidelná tisková zpráva

Dalším způsobem, jak identifikovat průlom na trhu, je hledání pravidelných tiskových zpráv. Významná finanční zpráva působí jako katalyzátor při pohybu ceny. 

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Breakout vzor

Cena aktiva rozbíjí úroveň podpory a odporu v různých vzorcích. Zde je několik z nich. 

Symetrický trojúhelník 

Symetrický trojúhelník v obchodním grafu ukazuje, že trh je v režimu nerozhodnosti. Můžete si všimnout symetrického trojúhelníku, když se cena střídá nižšími maximy a vyššími minimy při vzestupných a sestupných sklonech. 

Vzestupný trojúhelník 

Vzestupný trojúhelník můžete zaznamenat, když tržní cena dosahuje vyšších maxim a vyšších minim. Obvykle to naznačuje býčí cenová akce. 

Zde je vzestupný trojúhelník vázán dvěma trendy linky. Čára spojuje vzestupný svah a vodorovnou čáru nahoře. 

Také cena trojúhelníku musí před dokončením vzoru dvakrát protnout trendovou linii, aby se vytvořil úspěšný vzestupný trojúhelník. 

Sestupný trojúhelník 

Tento zlomový vzor je zcela opakem sestupného trojúhelníku. V tomto případě ohraničují trojúhelník dvě trendové čáry. Tyto čáry však spojují horizontálně trendové linie na dně a sestupném svahu. 

Cena musí dvakrát protnout trendové čáry, aby vytvořila silný klesající trojúhelník. 

Býčí vlajka

Býčí vlajka v breakout obchodní strategii označuje dočasnou pauzu v trendu. Tento vzorec můžete zaznamenat, když trh propukne díky těsné formaci nižších maxim a nižších minim. 

Medvědí vlajka 

Medvědí vlajka je opakem býčí vlajky. Tento vzorec nastává, když se trh konsoliduje během klesajícího trendu. Medvědí vlajka tvoří vyšší výšky a vyšší minima. 

Rostoucí klín 

V rostoucím klínu jsou vyšší výšky a vyšší minima, které se nahoře sbíhají. Rostoucí klín je medvědí vzor a vyskytuje se na trzích s klesajícím a vzestupným trendem. 

Dodatečně, tento vzorec prolomení má vysokou míru selhání ve srovnání s jinými obchodními vzory. Tento vzorec také ztěžuje obchodování v breakoutu. 

Padající klín

Klesající klín naznačuje nižší maxima a nižší minima na trhu. Zde se trendová linie ve spodní části rozchází.

Stejně jako stoupající klín má i tento vzor vysokou šanci na selhání. Ale to proto, že padající klín nabízí několik falešných signálů. 

Jak využít breakout strategii v obchodování? 

Strategie útěku při obchodování binárních opcí můžete využít dvěma způsoby, tj. opcemi s krátkou dobou trvání a opcemi s dlouhou dobou trvání. 

Možnosti krátkého trvání 

Obchodování s opcemi s krátkou dobou trvání znamená, že můžete mezitím opustit trh 5 až 30 minut. Pro krátkodobé obchodování můžete použít indikátory, které se obecně používají pro 60 sekundové obchodování. 

Trh by také měl být v neutrálním trendu pro úspěšné krátkodobé obchodování. 

Možnost dlouhého trvání 

Pokud chcete obchodovat opce s dlouhou dobou trvání, můžete trh kdykoli opustit v rozmezí 4 hodin až 1 dne. Pro dlouhodobé obchodování nemusíte čekat, až bude mít trh definovaný trend. 

Výhody a nevýhody breakout tradingu

Stejně jako každá jiná obchodní strategie má i breakout strategie určité výhody a omezení. 

Zde je několik výhod používání breakout obchodní strategie. 

Omezené riziko

Použitím breakout strategie pro obchodování s binárními opcemi můžete omezit riziko. Je to proto, že při konsolidaci tržních fází je přítomen průlomový obchod. Tato obchodní strategie také nabízí vynikající příležitost pro rychlý odchod. 

Řízení obchodu 

V breakout obchodu je vstup na trh a výstup z trhu předem definován. To znamená subjektivní omyl řízení obchodu je omezená. 

Potenciál zisku

Pokud jste správně analyzovali trh při použití breakout obchodní strategie, můžete vyhrát obrovský zisk. Také, pokud trh zvrátit nebo trend fizzy, stop loss je zasažen. 

Zde je několik omezení breakout obchodní strategie. 

Falešné průrazy

Při použití strategie breakout tradingu stačí zkontrolovat data dvakrát, protože falešný breakout je běžnou možností. A pokud odejdete z trhu na základě falešného proražení, můžete nakonec přijít o obrovské množství peněz. 

Skluz 

Je nezbytné vstoupit na trh s přesností, abyste mohli úspěšně obchodovat s binárními opcemi prostřednictvím strategie útěku. Cena aktiv se však neustále mění kvůli zvýšené účasti na trhu. Takže vstoupit na trh s přesností může být trochu náročné. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Závěr: držte se osvědčené strategie a udělejte vítězný obchod

Existuje několik výhod a omezení používání strategie breakout pro obchodování s binárními opcemi. Ale pokud víte, jak identifikovat únik a používat tuto strategii, můžete zvýšit ziskovost obchodování. 

Při používání této strategie byste také měli zůstat ve střehu, protože falešné úniky mohou způsobit ztrátu všech vašich investic. Takže se držte osvědčená strategie a obchodujte přesně, abyste dosáhli vítězného obchodu. 

Často kladené otázky o strategii Breakout:

Jaká je Breakout strategie v obchodování binárních opcí?

Strategie prolomení zahrnuje obchodování s binárními opcemi, když cena aktiva prorazí zavedené úrovně podpory nebo odporu. To naznačuje silný pohyb na trhu, ať už směrem nahoru nebo dolů.

Jak poznáte zlom v obchodování binárních opcí?

Průlomy lze identifikovat hledáním úrovní podpory a odporu, vzorů grafů (jako jsou trojúhelníky, vlajky a klíny), konsolidace trhu a reakcí na pravidelné tiskové zprávy. Mezi klíčové vzory patří symetrické, vzestupné a sestupné trojúhelníky, býčí a medvědí vlajky a stoupající a klesající klíny. Je důležité rozlišovat skutečné úniky od falešných, abyste se vyhnuli předčasným odchodům z trhu.

Jaké jsou výhody a nevýhody používání Breakout strategie?

Mezi výhody patří omezené riziko, protože strategie se často vyskytuje v konsolidaci tržních fází, jasné řízení obchodu s předdefinovanými vstupními a výstupními body a vysoký ziskový potenciál, pokud se trh vyvíjí příznivě. Nevýhody zahrnují riziko falešných úniků, které mohou vést ke ztrátám, a prokluz v důsledku rychlých cenových změn, což ztěžuje přesný vstup na trh.

Lze Breakout strategii použít pro krátkodobé i dlouhodobé opce?

Ano, breakout strategie může být přizpůsobena pro krátkodobé i dlouhodobé opce. Opce s krátkou dobou trvání (5 až 30 minut) často používají indikátory vhodné pro rychlé obchody a vyžadují neutrální tržní trend. Možnosti s dlouhou dobou trvání (4 hodiny až 1 den) nevyžadují definovaný trend na trhu a umožňují delší zapojení na trhu.

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář