OTC prostřednictvím obchodování s binárními opcemi – Jak to používat – Vysvětlení strategií

Co když vám řekneme, že existuje úplně jiná část obchodování, kde sídlí pouze elity obchodní sféry? Není to tak, že by do něj nemohl vstoupit nováček; na této platformě většinou o své peníze přijdou.

Název těchto obchodních aktiv je Over The Counter nebo OTC. Mezi novými obchodníky není tak populární, ale mezi obchodníky na pokročilé úrovni si jistě získá určitou oblibu. Většina obchodníků přechází na OTC, když nedostávají požadované ceny za svá aktiva prostřednictvím výpisů.

opc aktiva na kapesní opce
OTC aktiva na kapesní opci

Zdá se tedy, že mnoho obchodníků přechází na OTC, aby získali požadované obchody.

Možná se sami sebe ptáte „Jak obchodovat binární opce OTC“, „Co jsou binární opce na OTC trhu“ nebo „Co znamená OTC v binárních opcích“. Máme pro vás odpovědi. Tento článek se bude zabývat základní definicí a riziky spojenými s obchodováním s OTC. To vám umožní vědomě se rozhodnout, zda zde chcete obchodovat nebo ne.

Chcete-li začít experimentovat a učit se základy obchodování, můžete se zaregistrovat na Quotex a začít obchodovat bez ztráty peněz.

Definice mimoburzovního trhu:

Mimoburzovní trh neboli OTC je místo, kde k obchodování dochází přímo mezi dvěma stranami, aniž by byl zapojen jakýkoli broker třetí strany. Obchodování probíhá přímo s akciemi, komoditami, měnami nebo nástroji; metodika a proces obchodování se značně liší od tradičního systému aukčního trhu.

Obchodníci na mimoburzovním trhu uvádějí ceny za prodej nebo nákup aktiva. Kótované ceny zůstávají mezi oběma stranami; žádní jiní investoři nebo kupující na trhu si nejsou vědomi prodejních cen v OTC. Ve srovnání s aukčním trhem proto obchody podléhají menšímu počtu regulací.

OTC je prémiová platforma v oblasti obchodování. Prodejci na těchto platformách nemají fyzické umístění ani výrobce. Aktiva obchodovaná na mimoburzovním trhu jsou deriváty, měny, dluhopisy a strukturované produkty. Nejzajímavějším bodem na mimoburzovním trhu je, že obchodníci mohou také obchodovat s akciemi za kótované ceny.

V USA tento trh ovládá FINRA.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Co je OTC obchodování s binárními opcemi? Měli byste to vyměnit?

Ve výše uvedeném odstavci jsme diskutovali o tom, co je OTC v obchodování binárních opcí? Pokud obchodujete, je to největší otázka všech dob. V nadcházejících odstavcích tedy probereme, zda by se mělo nebo nemělo obchodovat na OTC a jaké možnosti obchodování jsou k dispozici.

Co jsou OTC opce?

Než začnete diskutovat o tom, zda byste měli nebo neměli obchodovat přes přepážku. Abyste mohli učinit efektivní obchodní rozhodnutí, musíte se dobře orientovat v tom, co jsou binární opce OTC. OTC opce jsou definovány jako exotické opce obchodované na OTC spíše než jako běžný opční kontrakt obchodovaný na burze.

Iqoption atd
IQ Option OTC

OTC opce jsou extrémně soukromé mezi kupujícím a prodávajícím. Neexistuje žádná standardní cena aktiv; obě jednotlivé strany uvádějí ceny. Mají definovat své podmínky spolu s daty vypršení platnosti. V OTC trh, při obchodování není zapojen žádný sekundární trh.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pochopení mechanismu obchodování na OTC

Mechanismus a proces používaný při obchodování na mimoburzovním trhu, tedy pochopení mechanismu obchodování na OTC, je nesmírně důležitý. Investoři obvykle přejdou na OTC, když uvedené opce nesplňují jejich obchodní potřeby.

Do OTC se většinou zapojují pouze dvě strany, ale do regulace obchodu se může zapojit i třetí strana se sídlem ve vládě; například, FINRA reguluje OTC trh v USA. Vzhledem k omezením uvedených obchodů mají hedgeři a spekulanti tendenci tyto podmínky omezit, aby dosáhli požadovaného obchodu.

OTC opce se liší platformami a aktivy, protože jde spíše o soukromou transakci mezi kupujícím a prodávajícím. Během výměn se opce musí vypořádat prostřednictvím clearingového centra. Zdá se tedy, že clearingové centrum hraje roli prostředníka v procesu obchodování. 

Jsou stanoveny konkrétní podmínky s ohledem na realizační cenu a datum vypršení platnosti obchodu. Vzhledem k tomu, že se jedná spíše o soukromou záležitost, mohou kupující a prodávající využít kombinaci realizační cena a datum vypršení platnosti v závislosti na zájmu obou stran. Některé podmínky se mohou zcela lišit od obvyklých obchodních podmínek.

Vzhledem k tomu, že obě strany dohodu nezveřejňují, existuje vysoká pravděpodobnost, že části smlouvy nebudou dodrženy žádnou ze stran. V tomto případě může být obtížné podniknout právní kroky. V důsledku toho se obchodníci nemusí těšit stejné úrovni ochrany jako na běžném aukčním trhu.

Protože do OTC obchodování nejsou zapojeny žádné platformy třetích stran, jedinou možností uzavření OTC obchodu je vytvoření offsetové transakce. V důsledku toho jsou účinky původního obchodu obvykle považovány za anulované v důsledku offsetové transakce. Tento bod je obrovským kontrastem k obchodním normám běžného aukčního trhu.

Rizika obchodování na přepážce

Mimoburzovní trh je úplně jiné odvětví obchodování. Rizika mimoburzovního obchodování jsou tedy také zcela odlišná od rizik běžného online obchodování. Zde jsou některá z hlavních rizik spojených s volně prodejným zbožím obchodování:

  • Za prvé, je náročné najít jakoukoli formu spolehlivých informací nebo dat o společnosti. Zvyšuje se tak riziko podvodu během obchodu.
  • Za druhé, většina akcií nebo akcií se vyměňuje na málo obchodovaných trzích. Tím se dále snižuje pravděpodobnost získání dobrého zisku.
  • Za třetí, pro investory je složité investovat do majetek společnosti bez jakýchkoli spolehlivých informací. Společnost tak obvykle nenakupuje akcie ve velkém, jako na běžném aukčním trhu.
  • Vzhledem k tomu, že podmínky zveřejnění se pro OTC liší, nechat se podvést je také poměrně vysoké.
  • Za čtvrté, hodnocení společnosti je nemožné, protože veřejné informace nejsou pro OTC společnosti dostupné. 

Tady je odkaz na video průvodce o obchodování na mimoburzovním trhu.

Youtube

Načtením videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.
Zjistěte více

Načíst video

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iSG93IHRvIHRyYWRlIE9UQyBDaGFydHMgd2l0aCBQb2NrZXQgT3B0aW9uIChUdXRvcmlhbCAyMDIxKSIgd2lkdGg9IjY0MCIgaGVpZ2h0PSIzNjAiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS1ub2Nvb2tpZS5jb20vZW1iZWQvV1M4Y1RlMmFMaGM/ZmVhdHVyZT1vZW1iZWQiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvdz0iYWNjZWxlcm9tZXRlcjsgYXV0b3BsYXk7IGNsaXBib2FyZC13cml0ZTsgZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhOyBneXJvc2NvcGU7IHBpY3R1cmUtaW4tcGljdHVyZTsgd2ViLXNoYXJlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+

Výhody a nevýhody OTC

Mimoburzovní trh je poměrně odlišný od průměrného obchodního systému; proto se před investováním musíte dobře orientovat v základních ukazatelích systému. Zde jsou tedy výhody a nevýhody OTC.

Výhody OTC:

  • Je to opravdu dobrá volba pro obchodníky, kteří jsou aktivní jen o víkendech; nebudou chybět dobré nabídky, na rozdíl od průměrného obchodního systému.
  • Quotex vám poskytuje různá aktiva k obchodování a je to jedna z nejlepších možností obchodování na OTC.
  • Můžete také začít obchodovat s minimálně $1, na rozdíl od průměrného obchodního systému.

Nevýhody OTC:

  • Není možné sledovat, zda ceny aktiv porostou nebo klesnou. Nemůžete ani křížově zkontrolovat, zda je růst nebo pokles cen skutečný; může to být i velký podvod.
  • Strategie, které fungují na oficiálním trhu, jen stěží fungují na trhu volně prodejných.
  • Pouze malá skupina investorů může řídit růst nebo pokles cen. Technické ukazatele zde tedy nejsou k ničemu. 
  • Tento trh není pro nováčka.
  • Někdy může kterákoli ze stran ztratit na různých základech kvůli nedostatku znalostí o aktivu.

Top 7 nejlepších strategií pro obchodování OTC binárních opcí:

Měli byste si uvědomit, že i když jsou strategie, o kterých se chystáme diskutovat, vyzkoušeny a testovány, nevedou neustále k vysokým ziskům. A volatilní trh nezaručuje zisk i s právem strategie binárních opcí. Někdy se dokonce můžete objevit ve ztrátách.

Binární opce poskytují vážné zisky, ale rizika jsou dostatečně velká na to, aby obchodníci zpochybňovali svůj investiční limit. Proto vám radíme udržte své investice do binárních opcí na minimu.

1. Sledujte trendy

Sledujte-trend-obchodní-strategie-pro-binární-opce
Trend obchodování s binárními opcemi

Bez ohledu na to, na jakém trhu obchodujete nebo do jaké akcie investujete, sledovat trendy na trhu je nutností pro zisk. Náklady na aktiva se mění s trendy a ceny souvisejících aktiv budou podle toho reagovat.

The trh binárních opcí je založena na předpokladech obchodníka. Pokud si myslí, že cena konkrétního aktiva poroste, investují do tohoto aktiva a naopak. Trendy se kvůli tomu většinou drží klikatého vzoru.

Chcete-li použít tuto techniku, pečlivě si prostudujte tabulky a podívejte se kam jdou trendové linie. Pokud je linie plochá, hledejte další aktivum k obchodování. Pokud vidíte postupující čáru, je velká pravděpodobnost, že se ceny zvýší.

2. Sledujte novinky

Zpravodajská událost ovlivňující cenu finančního aktiva

Jako obchodník byste měli vědět, co se děje na trhu. Pomůže to předpovědět, jak cena aktiva bude kolísat. Možná zjistíte, že sledování novinek je mnohem jednodušší než technická analýza trendů, grafů atd. 

Můžete se přihlásit k odběru různé zpravodaje, rozhlasové stanice a noviny, které poskytují finanční zprávy. Jakmile si vyberete aktivum, sledujte související technologické společnosti a určete, kdy bude učiněno oznámení. Pokud brzy uvolní nový produkt, zvolte možnosti nákupu a počkejte, až se zisk dostaví, jakmile bude produkt uveden na trh.

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

3. Straddle strategie

Straddle strategie

The Straddle strategy úzce spolupracuje se strategií zpravodajství. Aby tato strategie OTC binárních opcí fungovala, obchodník bude obchodovat na obkrocích před důležitým oznámením uvedeným v předchozí části.

Hodnota aktiv se může na krátkou dobu po oznámení společnosti zvýšit. V tomto případě zakoupíte opci, která odhaduje, že cena bude opět nižší

Jakmile to začne padat, koupit jinou možnost, ale tentokrát předpovídají, že ceny opět porostou. Swingy trendů tedy používáte k vydělávání peněz bez ohledu na kolísání ceny zvolené opce.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

4. Pinocchiova strategie

The Pinocchiova strategie zahrnuje obchodování obchodníka proti probíhajícímu trendu. Pokud aktivum sleduje trend rostoucí ceny, Pinocchiova technika by navrhla umístění opce, která očekává pokles ceny tohoto aktiva. Pokud bude mít aktivum klesající trend, budete očekávat opak.

Prozkoumejte svícen graf a zjistěte, zda trh existuje medvědí nebo býčí v době obchodu. Předpokládejme, že jde o medvědí trh; nastavte si možnost volání. Pokud se jedná o a býčí trhu, umístit prodejní opci.

5. Strategie vytváření vzorů svíček

Ilustrace obráceného kladívkového svícnu

Tato obchodní strategie OTC vyžaduje, abyste si přečetli graf aktiv a zjistili, jak se bude jejich cena v průběhu času měnit. The dno svíčky označuje nejnižší cenu, které aktivum dosáhlo, a nejvyšší historická cena je známá jako vrchol svíčky. Můžete také vidět otevírací a uzavírací ceny obchodu. 

Uvidíte vzor v kolísání cen aktiva při zkoumání jeho historie. Bude indikovat, že cena v určitých časech stoupá nebo klesá. Proto se obchodníci spoléhají na tyto informace, aby umístili nebo vložili opce do obchodu.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

6. Fundamentální analýza

Tato Binární OTC strategie pomáhá obchodníkům dozvědět se o investici s větší přesností. Mezi denními obchodníky je velmi známý. Primárním cílem je shromažďovat údaje o aktivu, se kterým obchodujete. Pomůže obchodníkům generovat zisky z tohoto aktiva s budoucími nabídkami. 

Například nejste obeznámeni s tím, jak konkrétní aktivum funguje. Pokud trh je volatilní a má potenciál generovat zisky, začněte umístěním malé nabídky na toto aktivum. To vám pomůže zjistit, zda je strategie zisková nebo ne.

Pokud získáte zisky z tohoto malého obchodu, můžete investovat vysokou částku pro vyšší zisky. Pokud ale trpíte ztrátami, zvažte změna vaší strategie.

7. Zajišťovací strategie

Strategie zajištění
Strategie zajištění

Pro začátečníky, zajištění strategie stojí za vyzkoušení. Je to jednoduché na provedení, ale vytváření zisku není vždy přesné. Obchodník uvede na aktivum současně kupní i prodejní opci.

Tato strategie zajišťuje, že budete vydělávat peníze, i když se cena pohybuje. Dokonce i když s tím spojené riziko je menší, budete muset změřit riziko a náklady ztráty th

Závěr: Lze OTC obchodování doporučit?

V tomto článku jsme diskutovali o mimoburzovním trhu (OTC) poměrně do hloubky. V důsledku toho jste možná pochopili pozitiva a negativa obchodování na OTC. Můžete tak učinit vědomé rozhodnutí o obchodování na OTC.

Obchodování přes přepážku se začátečníkům nedoporučuje. Minimální náklady na obchodování mohou znít pro nové obchodníky velmi atraktivní, ale mohou přijít o spoustu peněz protože nejsou obeznámeni se základními OTC binárními strategiemi nebo znalostmi obchodování. 

Pokud s obchodováním začínáte, vždy začněte aukčním trhem. Cvičte a experimentujte tam, abyste mohli rozvíjet své obchodní strategie. Můžete také registrace s Quotex naučit se obchodování od nuly. Můžete tam [trénovat a experimentovat, aniž byste při obchodování přišli o peníze.

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Často kladené otázky:

Je těžké koupit nebo prodat binární opce na OTC?

Ano, někdy může být těžké koupit nebo prodat binární opce na OTC. Tempo obchodování na OTC je poměrně pomalé, protože počet kupujících a prodávajících je omezený.

Ovlivňuje OTC obchodování cenu aktiva?

Ano, OTC obchodování jistě ovlivňuje ceny aktiv. Hodnota aktiva se u OTC obvykle zvyšuje, protože poptávka je na této platformě poměrně vysoká.

Které OTC strategie pro binární opce lze použít?

Pro OTC obchodování lze v podstatě použít stejné strategie jako pro běžné binární grafy. Platí stejná pravidla. Graf OTC binárních opcí bude mít stejné pohyby a charakter jako normální grafy. Proto se doporučuje neměnit obchodní strategie.

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář