Daně binárních opcí – Jak se zdaňuje binární obchodování ve vaší zemi?

Zdaněné binární opce – Jak je zdaněno binární obchodování ve vaší zemi

Upozornění: Tento článek slouží pouze pro informační účely. Zákony lze rychle změnit. Nejsme daňový poradce. Pro bezpečnou konzultaci doporučujeme navštívit daňového poradce.

Obchodování s binárními opcemi může být vzrušující finanční záležitostí, ale není bez daňových důsledků. Způsob zdanění binárního obchodování se v jednotlivých zemích liší a je důležité pochopit, jak to funguje ve vaší konkrétní lokalitě. 

V tomto článku zjednodušíme složitosti a prozkoumáme jak obchodování s binárními opcemi je zdaněna v různých zemích. Poskytneme vám informace, které potřebujete k orientaci v daňových pravidlech ve vaší zemi, ať už jste zkušený obchodník nebo teprve začínáte.

Nejdůležitější fakta o zdanění binárních opcí:

  • Zdanění binárních opcí se celosvětově liší a v různých zemích je klasifikováno jako kapitálové zisky, příjmy nebo hazardní hry.
  • Daňové sazby se liší, od krátkodobých kapitálových zisků v USA po paušální sazby v Indii. Přesné vedení záznamů je životně důležité.
  • Strategie snížení daní znamenají, že byste měli kompenzovat zisky ztrátami, zvážit dlouhodobé držby a zohlednit odečitatelné náklady.
  • Vzhledem ke složitosti zdanění binárních opcí se vždy poraďte s daňovým expertem ve vašem regionu.

Co jsou daně z binárních opcí?

Daně z binárních opcí odkazují na daňové předpisy a požadavky, které vlády ukládají na zisky získané obchodováním s binárními opcemi. Tyto daně se mohou v jednotlivých zemích výrazně lišit a mohou záviset na konkrétních podmínkách obchodníka. 

V některých zemích mohou zisky z binárních opcí podléhat dani z příjmu, dani z kapitálových výnosů nebo jiným formám zdanění. Jsou však i místa, kde obchodování s binárními opcemi nepodléhá žádné daňové povinnosti.

Obchodníci musí rozumět daňovým dopadům jejich obchodních aktivit s binárními opcemi v jejich příslušných jurisdikcích a dodržovat daňové zákony a požadavky na podávání zpráv

Různá daňová pravidla v různých zemích:

Daň za binární opce se země od země liší. Také mějte na paměti, že v mnoha zemí, Binární obchodování je zakázáno. Zde jsme shrnuli zdanění:

USA

daňová pravidla v USA

V Spojené státy, zdanění binárních opcí je ovlivněno různými faktory. Pro začátek, je-li doba expirace kratší než 12 měsíců, je příjem kategorizován jako krátkodobý kapitálový zisk. 

Krátkodobé zisky podléhají zdanění běžnými sazbami daně z příjmu, které se pohybují od 10% do 37%. U obchodů, které vyprší po roce, jsou obvykle považovány za dlouhodobé kapitálové zisky a spadají do jedné ze tří daňových skupin: 0%, 15% nebo 20%

Stojí za zmínku, že daňové skupiny se mohou lišit v závislosti na vašem stavu podání, jako je například hlava domácnosti, společné podání vdané, samostatné podání vdané nebo svobodné. Pokud vaše obchodní zisky překročí $600 během fiskálního roku, je povinné podat daňové přiznání u IRS. 

Každý obchodník má možnost kompenzovat až $3 000 ztrát oproti svému celkovému příjmu. Pokud například vaše obchodní výnosy dosahují $6 000, ale utrpěli jste ztráty $3 000, bude vám zdaněn pouze čistý zisk ve výši $3 000.

Spojené království

Daňová pravidla ve Spojeném království

Před rokem 2018 byly binární opce považováno za formu hazardu v Spojené královstvía veškeré vytvořené příjmy zůstaly osvobozeny od daně. S následnou regulací binárních opcí a zákazem maloobchodního obchodování však Financial Conduct Authority (FCA) v roce 2019 se pravidla zdanění pro obchodníky se sídlem ve Spojeném království stala nejednoznačná. V tomto složitém prostředí se proto důrazně doporučuje vyhledat radu od kvalifikovaného daňového poradce.

Kanada

Daňová pravidla v Kanadě

v Kanada, zisky získané z obchodování binárních opcí spadají pro daňové účely pod kapitálové zisky. V důsledku toho tyto zisky nespadají do vaší běžné slevy na dani z příjmu. Je pozoruhodné, že pouze 50% realizovaných kapitálových zisků podléhá zdanění. Kromě toho lze od vašich zisků odečíst ztráty vzniklé během fiskálního roku, což zajistí, že zdanění podléhají pouze čisté zisky z obchodování.

Konkrétní dlužná částka daně se liší podle provincie vašeho bydliště. Další informace a pokyny týkající se daňových záležitostí naleznete v části „daně“ na oficiálních webových stránkách vaší provinční vlády.

Indie

Daňová pravidla v Indii

Zdanění binárních opcí v Indie sleduje relativně přímý přístup. Binární opce jsou považovány za spekulativní produkty a jejich zisky podléhají zdanění podle zvláštního souboru předpisů oddělených od běžných zdrojů příjmů. Konkrétně a paušální daň ve výši 30% se vztahuje na spekulativní zisky, včetně všech souvisejících poplatků nebo příplatků.

Austrálie

Daňová pravidla v Austrálii

Pokud si nejste jisti daňovými dopady obchodování s binárními opcemi v Austrálii, je nezbytné poznamenat, že předpisy zůstávají nejisté. V současné době byly binární opce zakázány po zavedení an 18měsíční zákaz podle Australská komise pro cenné papíry a investice (ASIC) v květnu 2021. 

V září 2022 byl zákaz prodloužen do října 2031, aby ochránili maloobchodní obchodníky s binárními opcemi před dalšími ztrátami. Konkrétní daňová pravidla a pokyny, které budou platit po tomto datu, zůstávají neznámé.

Evropa 

Daňová pravidla v Evropě

Finanční předpisy uložené v Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (ESMA), jako jsou MiFID a MiFID II, stanoví omezení pro inzerci a obchodování binárních opcí v celé Evropě. 

Ačkoliv zákaz zrušen nebylNěkteré země stále zachovávají omezení platforem nabízejících binární opce retailovým investorům navždy. Stojí za zmínku, že zdanění binárních opcí se v jednotlivých zemích liší.

Francie

Francie

Zatímco aktivní inzerce binárních opcí je ve Francii omezena, lze s nimi stále legálně obchodovat. V současnosti jsou zisky generované obchodováním s binárními opcemi kategorizovány jako kapitálové zisky a podléhají a pevná daňová sazba 30%. Je důležité si uvědomit, že tato daňová sazba zůstává konzistentní a není ovlivněna vaším pravidelným daňovým pásmem.

Španělsko

Španělsko

Ve Španělsku zisky získané z obchodování s finančními nástroji, včetně binárních opcí, obvykle podléhají dani z kapitálových výnosů. Daňová sazba pro kapitálové zisky se liší v závislosti na typu aktiva a době trvání investice.

Pokud jste rezidentní obchodník s binárními opcemi, platné sazby daně z kapitálových zisků ve Španělsku jsou následující:

  • 19% na prvních 6 000 € zisku.
  • 21 % pro výdělky mezi 6 000 € a 50 000 €.
  • 23% pro zisky přesahující 50 000 €.

Německo

Německo

Pokud v Německu nashromáždíte zisky ve výši 1 000 EUR během fiskálního roku prostřednictvím obchodování s binárními opcemi, jste povinni poukázat pevná daňová sazba 25%, doprovázené dodatečným příplatkem.

Navíc německý finanční regulační úřad, BaFin, rozšířil zákaz obchodování s binárními opcemi pro rezidentní obchodníky v roce 2019 po původním zákazu ESMA v roce 2017. Obchodníci, kteří se chtějí tomuto zákazu vyhnout, se mohou zaregistrovat u zahraničních brokerů.

Itálie

Itálie

V Itálii se vedla značná debata o tom, zda by binární opce měly být klasifikovány jako hazardní hry. Pokud by byla klasifikována jako taková, znamenalo by to, že jakékoli výsledné zisky by mohly podléhat a Daňová sazba 20%, v souladu se zdaněním hazardních her v kasinu. Právní způsobilost k obchodování s binárními opcemi však mají zatím pouze investiční společnosti nebo banky.

Navíc italský finanční regulační úřad, CONSOB, prohlásil, že je v rozporu se zákonem, aby se zákazníci s bydlištěm v Itálii zapojovali do obchodování s offshore brokery. I když vymáhání tohoto zákazu může představovat problémy, potenciální investoři by měli mít na paměti tyto regulační pokyny.

Brazílie

Daňová pravidla v Brazílii

Výdělky z obchodování binárních opcí Brazílie jsou běžně považovány za kapitálové zisky a podléhají odpovídajícímu zdanění. Daňová sazba závisí na délce investice a výši zisku, přičemž krátkodobé zisky jsou zdaněny vyššími sazbami než dlouhodobé zisky.

Před rokem 2017 byla sazba daně pevně stanovena na 15%, ale nyní se může pohybovat od 15% do 22,5%, v závislosti na tom, jaký zisk dosáhnete.

Mexiko

Daňová pravidla v Mexiku

Zisky z obchodování binárních opcí Mexiko jsou obecně považovány za zdanitelné příjmy. Pokud získáváte zisk z obchodování s binárními opcemi, možná budete muset tento příjem nahlásit a zaplatit z něj daně. Přesné daňové předpisy a sazby se mohou lišit v závislosti na vašem celkovém příjmu, délce investice a příslušné daňové legislativě v Mexiku.

Je nezbytné poraďte se s daňovým odborníkem nebo s mexickými daňovými úřady získat přesné informace o tom, jak se v Mexiku zdaňují zisky z binárních opcí. Daňové předpisy pro binární opce jsou v současné době nejasné a přesná pravidla se mohou lišit v závislosti na vašich okolnostech.

Singapur

Daňová pravidla v Singapuru

Singapur nabízí výhodný daňový rámec pro obchodníky s binárními opcemi. The Inland Revenue Authority of Singapore (IRAS) klasifikuje obchodování s binárními opcemi jako spekulativní činnost, v důsledku čehož jsou zisky z obchodování s binárními opcemi osvobozeny od daně z příjmu. Tato výjimka slouží jako významná výhoda pro obchodníky s binárními opcemi v Singapuru, což jim umožňuje ponechat si podstatnější část svých příjmů.

Je však nezbytné si uvědomit, že tato daňová úleva se vztahuje výhradně na jednotlivce, kteří se zabývají obchodováním s binárními opcemi jako zábavou nebo doplňkovým zdrojem příjmu. Pokud se rozhodnete provozovat obchodování s binárními opcemi jako zaměstnání na plný úvazek nebo primární zdroj obživy, bude to považováno za obchodní činnost a vaše zisky budou podléhat zdanění.

Malajsie

Daňová pravidla v Malajsii

Pokud nejste klasifikováni jako profesionální obchodník, vaše odpovědnost za daň z příjmu se určuje pomocí progresivní stupnice. Vaše sazba daně se bude lišit od 0% do 28% v Malajsiev závislosti na vašem celkovém příjmu za období 12 měsíců. Jakékoli zisky z obchodování binárních opcí jsou považovány za součást tohoto příjmu a musí být zveřejněny.

V důsledku toho je prvořadé, abyste si vedli důkladné záznamy o všech svých obchodních aktivitách, bez ohledu na to, zda vedly k zisku nebo ztrátě. Nedodržení daňových předpisů může mít za následek značné finanční sankce, včetně pokuty 20 000 MYR a částky rovnající se 300% z nepřiznané dlužné daně.

Jak vyplnit daně z binárních opcí:

Vyplnění daní souvisejících s obchodováním s binárními opcemi může být složité, protože se liší podle země a jednotlivých okolností.

Postup je následující:

  • #1 Uchovávejte záznamy: Udržujte podrobné záznamy o obchodování s binárními opcemi, včetně podrobností o obchodech a výsledcích.
  • #2 Určete daňový status: Zjistěte, zda jsou vaše obchodní zisky ve vaší zemi zdanitelné a jak jsou kategorizovány (kapitálové zisky nebo příjmy).
  • #3 Shromážděte dokumenty: Sbírejte dokumenty týkající se daní od svého makléře nebo burzy.
  • #4 Přehled příjmů: Zahrňte své příjmy z obchodování do ročního daňového přiznání.
  • #5 Poraďte se s odborníkem: Požádejte o radu daňového odborníka nebo účetního obeznámeného s daňovými zákony vaší země.
  • #6 Plaťte daně včas: Nezapomeňte urychleně zaplatit veškeré dlužné daně, abyste zabránili vzniku sankcí.
  • #7 Zůstaňte dobře informováni: Buďte informováni o všech změnách daňových zákonů specifických pro váš region.

Jak snížit daně?

Jak snížit daně

Snížení daní pro obchodování s binárními opcemi může být náročné, ale existují určité strategie, které mohou obchodníci zvážit, aby minimalizovali svou daňovou povinnost. Pamatujte, že daňové předpisy se v jednotlivých zemích liší, a proto je nezbytné požádat o radu daňového odborníka obeznámeného s daňovými zákony platnými ve vašem konkrétním regionu.

Zde jsou některé obecné strategie, které mohou pomoci snížit daně:

Kompenzovat zisky se ztrátami: V mnoha daňových systémech můžete kompenzovat kapitálové zisky kapitálovými ztrátami. Pokud máte ztráty z konkrétních obchodů, zvažte kompenzaci zisků z obchodování s binárními opcemi proti těmto ztrátám, abyste snížili svůj celkový zdanitelný příjem.

Dlouhodobé držení investic: Některé země poskytují snížené daňové sazby pro dlouhodobé investice na rozdíl od krátkodobého obchodování. Pokud má vaše země preferenční daňovou sazbu pro dlouhodobé kapitálové zisky, zvažte držení vítězných obchodů s binárními opcemi po delší dobu.

Zvažte odečitatelné výdaje: Můžete odečíst konkrétní náklady související s obchodováním, jako jsou poplatky za platformu nebo vzdělávací materiály, v závislosti na vaší poloze. Je nezbytné tyto výdaje zaznamenat a v případě nejasností se poradit s daňovými odborníky.

Získejte odborné poradce pro daňové zákony

Vypořádat se s daněmi souvisejícími s obchodováním binárních opcí může být složité. Je dobré si promluvit s daňovým odborníkem, který zná pravidla ve vaší oblasti. Mohou vám poskytnout personalizované rady a ujistit se, že při vykazování daní děláte správné věci.

Závěr – V případě potřeby vyhledejte odbornou radu

Stručně řečeno, zdanění obchodování s binárními opcemi se v jednotlivých zemích liší, přičemž platí různé předpisy a daňové kódy. Obchodníci by měli zůstat informováni o daňových pravidlech jejich konkrétní země, protože je lze klasifikovat jako kapitálové zisky nebo spekulativní hazardní hry, přičemž každý má své vlastní daňové sazby a požadavky na podávání zpráv. 

Mít aktuální informace o daňových zákonech, v případě potřeby vyhledat odbornou radu a dodržovat zákonné hranice při správě svého finančního portfolia prostřednictvím obchodování s binárními opcemi.

Často kladené otázky Časté dotazy o zdanění binárních opcí:

Kde získám informace o placení daní z binárních opcí?

Pokyny k daňovým předpisům a povinnostem binárních opcí obvykle najdete na webových stránkách daňového úřadu vaší země. Pokud zjistíte, že jsou informace nejasné nebo matoucí, zvažte konzultaci s místním daňovým poradcem.

Jak mohu splnit své daňové povinnosti pro obchodování s binárními opcemi v Indii?

Navštivte oficiální web indických daňových úřadů, kde naleznete kompletní pokyny k plnění svých daňových povinností. Na jejich webových stránkách uvidíte vyhrazenou sekci s názvem „Online platba daně“, která obsahuje odkaz na formulář daňového přiznání. Postupujte podle kroků na obrazovce a bezpečně zadejte své osobní údaje a platební údaje.

Existuje požadavek na placení daní z příjmu generovaného obchodováním binárních opcí?

Ve většině zemí se s binárními opcemi zachází podobně jako s tradičními obchodními nástroji a jednotlivci obvykle podléhají buď standardní dani z příjmu, nebo dani z kapitálových výnosů. Je však nezbytné poznamenat, že v některých zemích jsou binární opce považovány za hazard, což vede k ziskům osvobozeným od daně.

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář