Vše, co potřebujete vědět o vysokofrekvenčním obchodování

Pokud jde o obchodování, v dnešní době můžete najít jinou formu obchodování, pomocí které můžete vydělávat peníze. Můžete se například vydat na obchodování s akciemi, obchodování s binárními opcemi a další. No, další lukrativní možnost obchodování, kterou můžete vyzkoušet, je HFT – vysokofrekvenční obchodování. Objevil se jako široce používaný typ obchodování a mezi obchodníky si získal velkou oblibu. 

Když mluvíme o obchodování HFT, jedná se o automatizovanou finanční obchodní platformu a běžně ji používají velcí institucionální investoři, hedgeové fondy, investiční banky a další využití. Tato forma obchodování velmi závisí na technologii. Vysokofrekvenční obchodování využívá pokročilé a výkonné počítače, protože zde je velké množství objednávek prováděno extrémně vysokou rychlostí

Pomocí této platformy mohou HFT obchodníci snadno provádět miliony objednávek, aniž by čelili jakýmkoli problémům. Kromě toho mohou během několika sekund skenovat různé burzy a trhy. Takže na tomto otevřeném trhu mohou obchodníci být svědky výhod. 

Podle odborníků jsou algoritmy HFT poměrně složité a pokročilé. Díky tomu mohou snadno detekovat měnící se trendy na trhu během několika minut. Analýzou posunů na finančním trhu může systém poslat obrovský koš akcií a bude k dispozici na rozpětí mezi nabídkou a poptávkou. Můžete si tedy užít plynulé vysokofrekvenční obchodování. Ale je vysokofrekvenční obchodování ziskový? Proč byste do toho měli jít? Pojďme si to probrat podrobněji.

Zkoumání některých běžných věcí o vysokofrekvenčním obchodování

Pokud hledáte formální definici této formy obchodování, pak byste měli mít na paměti, že SEC- Komise pro cenné papíry a burzu nenavrhuje správnou definici tohoto. Úřad mu však přisoudil některé vlastnosti, které byste měli zvážit. 

  • Zahrnuje pokročilé, sofistikované a vysokorychlostní programy pro směrování, provádění nebo generování různých obchodních příkazů. 
  • Obchodní praxe využívá obrovská individuální data a služby společného umístění poskytované různými burzami a dalšími, aby se snížily latence a síťové problémy, aby si obchodníci mohli užívat hladkého obchodování s HFT.
  • Časový rámec pro založení a likvidaci pozic může být velmi krátký.  
  • Zahrnuje praxi odesílání různých zrušených objednávek. 
  • Podle pravidel by měl být obchodní den uzavřen na ploché pozici. 

Pro ty, kteří o tom nemají dostatečné znalosti, může být vysokofrekvenční obchodování velmi obtížné. Proč? Jak bylo uvedeno výše, takový typ obchodování vyžaduje lepší infrastrukturu a software. Kromě toho by obchodníci měli správně rozumět trhu.

To je důvod, proč tomuto trhu obecně dominují hedgeové fondy a také velké firmy. Přesto se divím Může někdo dělat vysokofrekvenční obchodování? No, to bude záležet na vaší úrovni znalostí a dovedností. Kromě toho je třeba vzít v úvahu některé další faktory. Podívejte se na níže uvedené sekce. 

Nejlepší binární broker:
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

123455.0/5

Pocket Option - Obchodujte s vysokými zisky

  • Přijímá mezinárodní klienty
  • Vysoké výplaty 95%+
  • Profesionální platforma
  • Rychlé vklady
  • Sociální obchodování
  • Bonusy zdarma
(Varování před rizikem: Obchodování je riskantní)

Je vysokofrekvenční obchodování ziskové?        

Někteří lidé řeknou, že je to vysoce ziskové, protože během několika sekund můžete vydělat slušné množství zisku. Někteří ale také říkají, že je to velmi riskantní, a pokud se něco pokazí nebo to nezvládnete správně, můžete přijít o všechny své investované peníze. 

Pokud HFT závisí na nízké latenci, pak je to všechno o rychlosti. Jako obchodník musíte nejprve nebo na určité úrovni nabídnout likviditu, abyste dosáhli nějakých zisků. No, pokud máte nějaké zpoždění, můžete ztratit asi 80 procent celkové výhody. V případě třetího pak ztratíte více. Jde o to, že je to a hra s nulovým součtem. Technologie se rychle vyvíjí a konkurence se nyní přiostřuje. A vítěz může být jen jeden. Tento typ obchodování je poměrně drahý a marže jsou také velmi nízké. 

Nyní mluvíme o pozitivní stránce, s vysokofrekvenčním obchodováním můžete rychle vydělat více zisků. Podle odborníků lze ovládnout trh v hodnotě bilionů dolarů pouhým použitím sta milionů nebo méně. Náklady na pákový efekt jsou velmi nižší a ve srovnání se ziskovými faktory možná zjistíte, že riziko je nízké. 

Obecně platí, že ti, kteří mohou provádět obchody rychleji, mohou být ziskovější ve srovnání s HFT obchodníky, kteří provádějí pomalu. Kromě rychlosti zde budou hrát velkou roli také poměry objednávek k obchodu a obratovost. Je tedy vysokofrekvenční obchodování ziskové? Odpověď se bude lišit od jedné osoby k druhé. 

Jak časté je vysokofrekvenční obchodování?

Přemýšlel Jak časté je vysokofrekvenční obchodování? S ohledem na všechny nejnovější zprávy a zprávy lze říci, že toto obchodování je velmi běžné. Hlavním důvodem je to, že obchodování závisí na technologii a datech. Mohou reagovat mnohem rychleji, protože obecně používají algoritmy a automatizované obchodování, které jim umožňuje studovat trh a provést je během několika sekund.

Začalo to během roku 2000 a poté se stalo svědkem obrovské popularity. Dá se říci, že v současnosti představuje více než 40 procent z celkového počtu obchodní objem na akciovém trhu Spojených států amerických. V případě evropského trhu se podíl pohybuje od 24 procent do 43 procent. Takže toto získává na popularitě. Kromě toho je formát obchodování řádně regulován.

Regulace vysokofrekvenčního obchodování

To má některé dobře známé řídící předpisy od různých regulátorů. Například:

  • ESMA

MiFID II- Směrnice o trzích finančních nástrojů II ESMA učinila jasnější a transparentnější pochopení tohoto trhu. Například všichni investoři mají určité výjimky a všechny činnosti by měly být řádně povoleny finančními úřady. Na druhou stranu by si každý investor měl uchovávat časově sekvenční záznam obchodů, algoritmů a systému po dobu přibližně pěti let. Zabrání se tak nelegálnímu využívání trhu. 

  • FINRA

Finanční trh ve Spojených státech amerických je řízen FINRA– Úřad pro regulaci finančního odvětví. Pro toto obchodování také vydala některá pravidla. A nová pravidla omezila firmám způsob, jakým prováděly transakce, čímž se snížila šance na nepatřičný vliv, fiktivní kotování, spoofing a další

Regulátoři uložili firmám povinnost otestovat trh před realizací jakékoli nabídky a všechny by měly dodržovat standard řízení rizik. 

To vytvořilo faktory důvěry, které lidé potřebují ke vstupu na tento trh. S podporou nejnovějších technologií a lepších předpisů a pravidel je tento trh nyní na globálním finančním trhu stále běžnější. 

Může někdo dělat vysokofrekvenční obchodování?   

Jednou z nejčastějších otázek mezi HFT obchodníky je: Může někdo dělat vysokofrekvenční obchodování? Tato forma obchodování není vhodná pro lidi, kteří nechtějí podstupovat žádné riziko. Pokud jste připraveni riskovat a chápete, co se může stát, když se něco nepovede, pak je HFT pro vás. Své šance na dobrou hru v této formě obchodování však můžete využít použitím správných strategií. Abychom vám s tím pomohli, sepsali jsme pro vás několik hlavních strategií. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

#1 Strategie predikce toku objednávek

Zde budete různými způsoby předpovídat objednávky hlavních hráčů. Poté můžete obchodovat pozici o něco vyšší, abyste dosáhli zisku. 

#2 Prováděcí strategie

Tato strategie pomůže obchodníkům provádět velké objednávky různých hlavních institucionálních hráčů, aniž by to mělo zásadní dopad na cenu. To může zahrnovat: 

  • Objemově vážená průměrná cenová strategie: Pomocí toho můžete provádět velké objednávky za ziskovou průměrnou cenu. Poměr obchodované hodnoty se může lišit. 
  • Časově vážená průměrná cenová strategie: Obchodníci to využívají k nákupu a prodeji bloků velkých akcií bez ovlivnění obchodní ceny. 
Strategie cena-akce

#3 Strategie zajišťování likvidity

Obchodníci musí stanovit správnou nabídku a poté by ji měli průběžně aktualizovat na základě zrušení nebo podání ostatních obchodníků. Taková forma průběžné aktualizace obchodní kotace může být provedena s ohledem na obchodní model, kterým se Market-Maker řídí. V rámci tohoto procesu tvůrci trhu zadávají a ruší masivní objednávky pro každou transakci.

#4 Automatizované strategie

The Arbitráž strategie zachycuje malé množství zisku, když je mezi nástroji velký cenový rozdíl. Podle odborníků je indexová arbitráž považována za ideální příklad. Pohyb cen mezi futures S&P 500 a SPY by se měl pohybovat paralelně. 

Pokud se pohyb cen mění, pak se arbitrážní arbitrážní indexy obchodu pokusí získat zisky co nejdříve, přičemž použijí konkrétní strategii. Abyste to mohli správně provést, musíte se zaměřit na rychlé provedení, abyste rychle maximalizovali své zisky.

Zvažte všechny tyto věci a v tomto typu obchodování můžete bezpečně obchodovat. A vy na tom budete moci vydělat. 

Je vysokofrekvenční obchodování spravedlivé?      

Abyste tomu porozuměli, měli byste se zaměřit na dvě hlavní věci. Tyto jsou: 

  • Poškodí to finanční trh?

Protože většina obchodování využívá počítačové systémy, lidé si mohou myslet, že pro ně bude snadné podívat se na praktiky, které obchodníci provádějí. Hněkteré společnosti však mohou obchodní aktivity falšovat, a protože to zahrnuje velké množství dat, bude obtížné získat jasný obrázek. Můžete si vzít příklad z incidentu, který se stal v roce 2010. 

klesající graf pixabay

Všechny hlavní indexy vzrostly během několika minut kolem 6 procent, ale poté se velmi rychle odrazily. Akcie některých společností se obchodovaly za cenu o 60 procent vyšší, než byla jejich skutečná hodnota. Aby se však s takovou nechtěnou situací vypořádala, nasadila SEC – Security Exchange Commission jistič, který přináší pravidlo pro pozastavení pohybu obchodníka určité akcie dolů nebo nahoru o 10 procent. Nyní tedy můžete být svědky fair-trade praxe na trhu. 

  • Poškodí to drobné investory?

Jedna z nejdůležitějších věcí každý obchodník by měl vědět, že vysokofrekvenční obchodování může ovlivnit drobného investora. Není se však čeho bát, protože trh dodržuje 100% transparentnost a transakce lze vidět v reálném čase. 

Na vysokofrekvenčním obchodování tedy není nic špatnéhoa měli byste raději vyzkoušet toto obchodování, ale ujistěte se, že tomu správně rozumíte. 

Bude zakázáno vysokofrekvenční obchodování?   

Podle některých studií, HFT obchodování je považováno za kontroverzní aktivitu. Kromě toho se vám může zdát, že mezi učenci, regulátory a finančními odborníky není tak populární ve srovnání s jinými typy obchodování. Většina obchodníků nechce držet portfolia přes noc. Zavedou držení na omezenou dobu, než mohou zlikvidovat pozici. 

I když je HFT mnohem riskantnější než jiné formy obchodování, neexistuje žádný takový zákon nebo pravidlo, které by hovořilo o zákazu obchodování HFT. Do takového obchodování se tedy můžete bez obav pustit. Ale bude pro vás lepší porozumět jeho výhodám a nevýhodám, abyste se mohli rozhodnout, zda si toto vybrat nebo ne. 

Výhody vysokofrekvenčního obchodování

K dosažení úspěchu v arbitráži musí být mnohem rychlejší než ostatní, a to je hlavní důvod zvyšující se rychlosti. Existuje několik výhod, které tato forma obchodování může nabídnout individuálním a institucionálním obchodníkům. Některé z hlavních výhod jsou však:

  • Nabízí velké obchody

Hlavní výhodou volby HFT obchodování je, že taková forma obchodování umožňuje investorům vypořádat se s velkými pozicemi. V rámci této formy obchodování své obchodní příkazy můžete rozdělit na malé části. A nejlepší na tom je, že jak budete dělat malé obchody, bude to mít mnohem menší dopad na náklady. V důsledku toho se sníží dopad na trh a transakční náklady. 

analýza grafu se rozšíří
  • Lepší likvidita

Není pochyb o tom, že podíl vysokofrekvenčního obchodování je poměrně značný. Na druhé straně algoritmy HFT vytvářejí významný podíl na likviditě aplikací pasivních metod tvorby trhu. Takové strategie mohou snížit rozptyl prodejních a nákupních cen. dále také zvyšuje hloubku sekundárního trhu. Tyto faktory jsou pro potenciální investory zcela zásadní, pokud jde o to, kdy je lepší míra likvidity; díky tomu se budou cítit vysoce sebevědomě při větším obchodování. 

  • Cenová volatilita a oceňování

HFT potřebuje dobrou úroveň volatility, aby získal lepší výnosy. Tato forma obchodování snižuje odchylku aktiv od svého média. A pro dlouhodobé investory to může být velmi atraktivní. Proč? Pro ně to sníží riziko nákupu aktiv za špatnou cenu. Na druhou stranu, efektivita trhů poroste s spravedlivějšími cenami a rychlejším oceňováním vytvořeným HFT. Měli byste však mít na paměti, že iracionální investoři se mohou vypořádat se sankcemi, pokud se rozhodnou pro tuto formu obchodování. 

Podporuje konkurenceschopné a otevřené trhy

Použití pokročilých technologií umožňuje malým hráčům s jistotou konkurovat různým velkým bankám. Ve skutečnosti bude pro všechny menší hráče mnohem snazší vstoupit na tento vyvíjející se trh. 

  • Přinese to nové příležitosti a nové metody

Bylo vidět, že pokročilí HFT algoritmy umožnily obchodníkům prozkoumat různé strategie. Někteří odborníci se domnívají, že takový typ variace může nabídnout požadovanou udržitelnost a pružnosti trhu. Na druhou stranu může nabídnout reakce na změny na trhu v reálném čase. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Nevýhody vysokofrekvenčního obchodování 

Můžete najít lidi, kteří nebudou souhlasit s výhodami, které obchodování nabízí. Říká se, že to může způsobit katastrofu pro globální finanční systém. No, trh ještě nezažil takovou situaci, ale měli byste vědět o některých nevýhodách HFT. 

  • Falešná likvidita a manipulace s trhem

Vyspělá infrastruktura burzy umožňuje vydělávat peníze různými typy obchodních strategií. Tato oblast zahrnuje provádění velkých obchodních příkazů prostřednictvím institucionálních investorů. HFT, protože zahrnuje pokročilé technologie a výpočetní systém, může tyto objednávky snadno sledovat. Poté se snaží absorbovat likviditu. V důsledku toho budou nuceni uzavřít pozice velkým investorům. Takže pro institucionální investory mohou být náklady vyšší. 

přehled výdajů unsplash

Na druhou stranu někdy, lidé mohou čelit spoofingu. Když obchodníci získají nějaké akcie, mohou se pokusit zvýšit náklady vytvářením nákupních objednávek. A dělají to, aby přilákali další kupce, aby jim akcie prodali za vyšší cenu, než za kterou koupili za nižší sazbu.

  • Náklady na údržbu mohou být vyšší

Může někdo dělat vysokofrekvenční obchodování? Algoritmy HFT vyžadují lepší výpočetní výkon. Aby to bylo plynulé, musí ústředny, které jsou do toho zapojeny, neustále aktualizovat své kabely, vybavení a pracovní strukturu. Pokud tedy na všechny tyto věci nemáte dostatečný rozpočet, pak HFT není pro vás. 

Většina obchodníků se ptá, je vysokofrekvenční obchodování ziskové? Odpověď může být ano nebo ne. Postupy obchodování a akciové trhy se postupem času rychle mění. A nejvýznamnější změnou jsou rychlostní transakce. To však také zvýšilo míru rizika na trhu. Proto je vhodné nejprve analyzovat svůj rizikový profil. Někteří odborníci se domnívají, že toto obchodování je ideálním příkladem rychlé transformace globálních finančních trhů. 

➨ Zaregistrujte se u nejlepšího binárního brokera Pocket Option nyní!

(Varování před rizikem: Váš kapitál může být ohrožen)

Závěr: Výhody obchodování HFT

Zvažte všechny zde probírané informace, dá se říci, že tento typ obchodování a jeho důsledky jsou vášnivě diskutované a nejasné. I když existují určité nevýhody, nabízí obchodníkům úžasné výhody. Není pochyb o tom, že to přineslo několik nových skutečností pro regulátory, trhy a obchodníky. Pokud jste připraveni provést dostatečné investice, můžete se těšit z velkých výnosů. A pokud se podíváte na současný scénář, zjistíte, že tato forma obchodování je nyní mezi drobnými investory oblíbená. 

Na druhou stranu, HFT obchodování do značné míry závisí na technologii. Je to jeden typ algo-obchodování. Zpracování prostřednictvím různých uzlů s více výstupy a vstupy v souladu s paralelními výpočty je dalším důležitým faktorem, který může hrát hlavní roli ve využití velkých dat. Protože zahrnuje mnoho transakcí, systémy potřebují analyzovat tuny dat souvisejících s trhem nebo společnostmi, aby identifikovaly špatný nebo dobrý obchod. Kromě toho to podporuje i vyvíjející se technologie AI. Dá se tedy říci, že vysokofrekvenční obchodování tu zůstane na dlouhou dobu a můžete to zkusit. Než jej však začnete používat, pochopte tento trh a rozšiřte své znalosti a dovednosti pro HFT obchodování. 

O autorovi

Percival Knight
Již více než deset let jsem zkušeným obchodníkem s binárními opcemi. Hlavně obchoduji 60sekundové obchody s velmi vysokou návštěvností. Moje oblíbená strategie je používání svícnů a falešných útěků

Napsat komentář