12345
4.8 / 5
Рейтинг на отбора Binaryoptions.com Готови защо можете да ни се доверите Binaryoptions.com преглежда услугите за търговия съгласно стриктни насоки и спецификации. Брокерите и платформите се тестват с реални пари и се проверяват всички функции, които са от съществено значение за бинарните търговци. Тестваме сигурността, офертата, таксите, софтуера, поддръжката и много повече в нашите отчети за опит и рейтинг. Като търговци с повече от 10 години опит, ние знаем точно какво е важно при избора на добър брокер и платформи за търговия. Вижте нашата методология за това как да оценявате брокери.
Оттегляне
5
Депозит
5
Оферти
4.5
поддържа
5
Платформа
5

Преглед на OctaFX: Трябва ли да се регистрирате или не? – Брокер тест за търговци

  • Регулирано посредничество
  • Незабавно изпълнение
  • Най-ниските спредове в индустрията
  • Безплатна демо сметка
  • Налични са MT4 и MT5
  • Крипто плащания

Ако искате да постигнете по-добри резултати в търговията, тогава не трябва да обръщате внимание само на подобряването на вашите умения. Един момент, който често се пренебрегва, е изборът на правилния брокер. И все пак играе решаваща роля. Всеки път, когато харчите твърде много за такси или трябва да чакате дълго време, преди да можете да изтеглите парите си, тогава имате огромен недостатък. Следователно има смисъл да сравняваме брокерите помежду си.

В този преглед разгледахме по-отблизо OctaFX. Ще научите защо платформата е известна като един от най-добрите онлайн брокери на пазара. Освен това ще научите за неговите уникални характеристики и условия за търговия. Това ще ви помогне да решите дали брокерът е правилният избор за вас.

OctaFX работи в страни главно около Азиатско-тихоокеанския регион. Брокерът обаче се простира до някои други части на света; това го прави да има около 28 000 потребители по целия свят. Въпреки че е стар онлайн брокер, поради някои от неговите характеристики, той все още е предстоящ форекс брокер. OctaFX има повече от една награда към името си, което означава, че брокерът е добър.

Официалният сайт на OctaFX
Официалният сайт на OctaFX
→ Регистрирайте се безплатно с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Какво е OctaFX? – представи брокерът

OctaFX предимства

В 2011, този форекс брокер – OctaFX, стартира своята дейност чрез предоставяне на инструменти за валутна търговия на клиенти, на които е разрешено да търгуват на неговата платформа. Брокерът е със седалище в Сейнт Винсент и Гренадини и е с лиценз за работа от Кипърска комисия за ценни книжа и борси (CySEC). CySEC е глобален регулатор за форекс брокерски компании.

OctaFX предлага около 40 търгуеми инструменти на своите инвеститори; това кара компанията да не се конкурира толкова много с други форекс брокерски компании, които работят днес. Освен това е известно, че компанията се занимава само с предоставяне CFD за повечето от своите активи, включително своите криптовалути.

Освен своите търгуеми активи, OctaFX предоставя впечатляващи платформи за търговия. Брокерът има a надеждно мобилно приложение която предоставя същите услуги като уеб версията. Търговците могат да използват наличните платформи MetaTrader за извършване на сделки; неговите MT (MetaTrader) платформи имат индикатори, които помагат на търговците да правят внимателни сделки. Мобилното приложение на OctaFX също има MT за търговци да използвам.

Търговците на платформата се радват на прозрачна търговия благодарение на регулацията, приложима за брокера. OctaFX предоставя на своите търговци някои бонуси, които подобряват търговското изживяване. Освен бонус пакетите, брокерът има тесен спред и висок ливъридж за своите потребители. 

→ Регистрирайте се безплатно с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

OctaFX под правилно регулиране ли е?

Това е ключов въпрос, защото преди дори да помислите да се присъедините към платформа за форекс брокер, трябва да знаете дали тя е под някакво регулиране. OctaFX (octafx.eu) е под надзора на CySEC, финансов регулаторен орган, който работи в Кипър. Търговците могат безопасно да търгуват на платформата на брокера, като знаят, че брокерът има лиценз.

Официалното лого на CySEC
Octafx.eu се регулира от CySEC

Въпреки това, не много хора смятат, че OctaFX е правилно контролиран. Причината е, че брокерът има само един регулаторен орган за разлика от някои брокери с повече от един. Наличието на повече от един лицензиращ орган дава на брокера повече сигурност за търговците. CySEC е едностепенен регулаторен орган; поради тази причина не много хора се доверяват на OctaFX.

OctaFX.eu се регулира от CySEC. Ако използвате OctaFX.com, вие търгувате с нерегулиран субект, но можете да се възползвате от по-висок ливъридж и бонуси.

Все пак OctaFX е a сигурна платформа за търговия за своите търговци. Причината е, че брокерът работи от 2011 г., но няма нито едно оплакване, че действа измамно спрямо своите потребители. CySEC гарантира, че всички операции на OctaFX са прозрачни за клиента от самото начало.

→ Регистрирайте се безплатно с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Преглед на офертите и условията за търговия на OctaFX

OctaFX търговски условия

Платформи за търговия

OctaFX MetaTrader
OctaFX MetaTrader

Намирането на добра платформа за търговия може да бъде такова затруднение за повечето, които искат да търгуват валута. Поради тази причина OctaFX предоставя на своите търговци a удобна платформа за търговия. Една от най-красивите му характеристики е неговият мобилен софтуер, който е лесен за използване от търговеца. Мобилният софтуер разполага с платформи MetaTrader.

Освен мобилната платформа, има и други платформи за търговия като уеб търговеца. WebTrader и мобилни платформи имат индикатори за търговия които помагат на търговците да извършват по-лесна търговия. Освен това търговците имат достъп до MetaTrader 4 и MetaTrader 5, които са фантастични платформи, защото помагат на търговеца при извършването на многофункционални дейности.

Индикатори за търговия на OctaFx MetaTrader 5

OctaFX има инструмент на своята платформа, който позволява на търговците да копират стила на търговия на друг търговец. Този инструмент се нарича „търговия с копия“. С търговията с копия новите търговци могат лесно да направят сделка, без да знаят много за форекс. Като просто копирате стила на професионален търговец, можете да започнете да печелите като търговец. 

Търговците получават образователни ресурси които са полезни за търговците. Тези образователни ресурси позволяват по-добри познания за форекс и как да търгувате на платформата. Платформата за търговия на OctaFX също предоставя на търговците някои пазарни ресурси. Въпреки че образователните и пазарните ресурси може да не отговарят на изискванията на някои форекс брокери, те все още са достатъчно качествени, за да ги използват търговците.

→ Регистрирайте се безплатно с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Видове сметки на форекс брокера OctaFX

В различни типове акаунти идват с различни оферти към търговците. Първият тип акаунт, до който търговците имат достъп, е демо акаунтът. Демо сметките са много полезни за всеки търговец, независимо дали е нов или стар. Те помагат на търговците да научат повече за платформата, преди да започнат да търгуват с акаунта на живо.

В други видове сметки достъпни за търговците са сметки на живо. Тези сметки са това, което търговците използват, за да печелят от валутната търговия. Минималната сума на депозитите в тези сметки варира. Те също идват с различни разпръснати семки. Типовете акаунти на живо, налични на OctaFX, включват микро акаунт (известен също като цент акаунт), професионален акаунт и ECN акаунт. 

Микро или центова сметка

Това е първият вид сметка. Микросметката е катостандартен акаунт, което означава, че е подходящ за почти всеки. Микросметката започва с минимален депозит от $25. Типът акаунт има най-малък размер на депозит за търговци. Демо сметката започва със спред пипс от 0,6. Това означава, че сметката предлага тесен спред на търговците. Търговията с тази сметка все още дава на търговците достъп до техните демо сметки.

Професионален акаунт

Професионалните потребители имат по-тесни спредове от потребителите на микросметки. Този тип акаунт започва със спред пипс от 0,2. Известно е също, че акаунтът се използва повече от тези с по-добър опит във валутната търговия. Това означава, че пазарът тук е по-конкурентен от микросметката. Започва с минимален депозит от $100. Търговците с този тип сметка също имат достъп до демо сметката.

ECN сметка

OctaFx ECN сметка

Този тип акаунт привлича a ниска търговска такса за овърнайт търговия. Потребителите на ECN сметки могат да започнат да търгуват от $5. Минималният депозит за този тип акаунт започва от $100. ECN сметката дори има тесен спред, който започва от 0 пипса. ECN акаунтът има по-конкурентен пазар от професионалните и микро акаунтите.

Ислямска сметка

Част от акаунтите, налични на OctaFX, е ислямският акаунт. Този тип акаунт се нарича Разменете акаунт. Знаейки, че условията за търговия се различават в ислямските държави, OctaFX има тип сметка само за тях. Минималният депозит за ислямската сметка започва от $100. Има тесен спред, който позволява на търговците да се насладят на конкурентен пазар.

→ Открийте сметка с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Финансови активи, налични за търговия на OctaFX

OctaFX не е толкова широк в броя на наличните търгуеми активи. The онлайн брокер ограничава броя на валутните инструменти, което го прави не толкова конкурентен, колкото някои други валутни брокери, работещи в момента. Понастоящем неговата платформа предлага само около 50 инструмента за валутна търговия, повечето от които са CFD. Инструментите, налични на платформата, включват валутни двойки, криптовалути, енергия, индекси и метали.

FX двойки

типични спредове за валутни двойки на OctaFX
Типични спредове за валутни двойки на OctaFX

Форекс двойките са валути, които могат да се обменят. На този вид пазар търгувате една валута с друга. Например, сменяте вашите долари в евро. В момента OctaFX предлага 32 форекс валутни двойки, с които търговците могат да търгуват. Благодарение на няколкото си валутни двойки, търговците могат правилно да се концентрират върху това, което има значение.

Валутни двойки:32+
Ливъридж:До 500:1
спредове:Спредове от 0,2 пипса
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време
→ Търгувайте валутни двойки с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Криптовалути

Типични спредове за криптовалути на OctaFX
Типични спредове за криптовалути на OctaFX

В миналото OctaFX предлагаше на своите търговци без значение от типа сметка 5 криптовалути, с които да търгувате. Тези криптовалути са BTC, ETH (Ethereum), BTC кеш, LTC и пулсация. Наскоро брокерът добави 25 нови криптовалути към своята платформа. Това означава, че вече има 30 търгуеми криптовалути на платформата. Част от тези нови монети са BNB, DOT и SOL.

Криптовалути:5+
Ливъридж:До 500:1
спредове:Спредове от 0,2 пипса
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време
→ Търгувайте криптовалути с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Енергии и стоки

Типични спредове за стоки на OctaFx
Типични спредове за стоки на OctaFX

Енергията е един от активите на брокерските стоки. Търговците имат достъп до стоки, базирани на енергия брокерът предлага, като масло. Енергията е надежден актив, защото пазарът има високо ниво ликвидност.

Енергийни активи:3+
Ливъридж:До 500:1
спредове:Спредове от 0,2 пипса
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време
→ Търгувайте енергия с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Индекси

Типични спредове за индекси на OctaFx
Типични спредове за индекси на OctaFx

Друг достъпен актив в платформата на брокера са индексите. Търговците могат изберете от различните налични фирмени индекси. Индексите имат висок ливъридж, на който всеки търговец може да се наслади. Хубаво е да добавите този инструмент към вашия портфолио.

Индекс активи:10+
Ливъридж:До 500:1
спредове:Спредове от 0,2 пипса
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време
→ Търгувайте индекси с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

метали

Спредове за метали на OctaFx
Типични спредове за метали на OctaFx

В платформа предлага метали като сребро и злато. Тези две имат висока ликвидност и търговците получават шанса да се насладят на висок ливъридж върху тях. 

Метални активи:5+
Ливъридж:До 500:1
спредове:Спредове от 0,2 пипса
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време
→ Търгувайте метали с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Такси за търговия на форекс платформата от OctaFX

Актив:Спредове от:
EUR/USD0,4 пипса
GBP/USD0,4 пипса
USD/JPY0,4 пипса
US302,5 пипса
БИТКОЙН2,8 пипса

Търсите платформа за търговия с някои от най-добрите такси за търговия? Тогава трябва да опитате OctaFX, защото брокерът има едни от най-добрите ниски такси за търговия на своите стоки. Брокерът не таксува търговците за отсъствие от платформата. За разлика от повечето брокери, които таксуват сума за нетърговия на платформата след отваряне на акаунта ви, това е безплатно на OctaFX.

Освен че има без такса за неактивност, търговците могат да правят депозити при брокера. Търговците могат лесно да правят депозити в своите сметки за търговия безплатно. Тегленето също е безплатно. OctaFX няма да удържи никаква сума от вашите средства за извършване на теглене от вашата сметка за търговия. Има обаче такса за овърнайт търговия на платформата. 

Такса:Информация:
Суап такси за овърнайт отворени сделки:В зависимост от актива.
Такса за неактивност:Без такси за неактивност.
Такса за депозит:Без такси за депозит.
Такса за теглене:Без такси за теглене.
Такса за пазарни данни:Без такси за пазарни данни.

Тест на платформите за търговия OctaFX

Има различни платформи за търговия на този брокер, което го прави лесен за употреба. OctaFX има разбираем интерфейс за търговия благодарение на наличните платформи на брокера. В тази част нека видим различните налични платформи и как те дават на търговците по-добро търговско изживяване. Платформите за търговия включват MetaTrader 4, MetaTrader 5 и cTrader.

MetaTrader 4

MetaTrader 4 OctaFX

Това е най-старата съществуваща платформа за търговия след WebTrader. MetaTrader 4 съществува от 2005 г., което прави платформата популярна и подходяща. MT4 е лесен за използване както от съществуващи, така и от нови клиенти на платформата. MT4 идва с достатъчно индикатори за търговия, от които търговците ще се нуждаят, когато правят сделка. 

Платформата MT4 е достъпни за използване на всяко устройство. Предлага се в уеб браузъри, ако използвате работния плот за търговия. Платформата е достъпна и на телефони за потребители на iOS и Android. MT4 на OctaFX за мобилни устройства функционира точно като настолния модел. MetaTrader 4 позволява на търговците да извършват повече от една дейност в платформата на брокера. Интерфейсът му може да се персонализира, ако смятате, че има нещо, което искате да промените в него.

MetaTrader 5

OctaFX MetaTrader 5

MT5 е актуализация на MT4. Произведен е пет години след MT4, за да има подобрения, които липсваха на MT4. Тази платформа има повече инструменти за търговия което ще помогне на търговеца да се съсредоточи, докато търгува на платформата. Подобно на по-старата си версия, този MT5 има compy търговия, достъпна за своите търговци. Платформата MT5 позволява повече инструменти за търговия за клиентите.

MT5 е лесно достъпен за тези, които искат да търгуват с браузъра или дори настолното приложение. Платформата разполага с проста навигационна система което позволява на търговците да разберат лесно как работи. Платформата е достъпна за мобилни потребители; като използвате телефона си, можете да правите сделки и да извършвате други дейности. Потребителите на iOS и Android могат да получат приложението от различните си магазини.

cTrader

cTrader на OctaFX

По-напреднала от MT4 и MT5, cTrader е една от уникалните платформи за търговия. Тази платформа е способна на извършване на транзакции бързо за търговци. Платформата е достъпна за търговци, които търгуват с ECN акаунта. Платформата може да позволи на потребителите да изпълняват повече от една задача едновременно. Индикаторите и активите, с които можете да търгувате, също са повече.

Можете да получите достъп до платформата, ако стеизползвайте браузъра си, за да правите сделки или софтуера за настолен компютър. Потребителите на android и iOS могат да използват платформата на своите мобилни устройства. В допълнение към всичките си предимства, тази платформа може да бъде манипулирана според вкуса на търговеца. cTrader също е лесен за използване; търговците имат достъп до образователни ресурси на платформата.

→ Регистрирайте се безплатно с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Как да търгувате на платформата OctaFX

OctaFX MetaTrader

Търговията на платформата на OctaFX е почти като търговията на платформата на всеки друг брокер. Ще трябва да отвори сметка с брокера чрез вашия мобилен телефон или вашия лаптоп. Отварянето на акаунт при брокера е доста лесно, след като изберете, че сте потвърдили акаунта си, ще имате достъп до сметката за търговия на живо.

По време на процеса на регистрация вие ще изберете типа на вашия акаунт и платформата, в която искате да търгувате. Разбира се, преди да можете да търгувате на платформата, трябва да захраните сметката си за търговия със сума. В зависимост от вида на сметката, който изберете, можете да използвате минимална сума, за да финансирате сметката си за търговия. 

След като финансирате сметката си за търговия, можете изберете кой актив искате да добавите към вашия инвестиционен портфейл. Брокерът, както се вижда, вече има около 50 актива, които търговците могат да използват, за да правят сделки на платформата. С инструментите, налични на платформата, търговците могат да имат по-лесно търговско изживяване. Индикаторите за търговия, например, ще помогнат на търговците лесно да идентифицират сигналите.

Търговия на OctaFx

OctaFX има търговия с копия на своята платформа ако сте нов търговец. Ако сте нов във валутната търговия, може да не знаете как да правите сделки и най-добрите позиции, които да заемате, когато отваряте сделка. С търгуването можете да дублирате стила на друг търговец. Ако търговецът печели, вие също ще печелите. 

Брокерът предоставя демо сметка за всеки търговец на платформата, с който да търгувате. Този акаунт е симулация на реалния акаунт, което означава, че работи по същия начин, както и реалният акаунт. Тази сметка обаче има средства, които търговецът може да използва безплатно. Демо сметката ще научи търговците как да търгуват на платформата.

→ Регистрирайте се безплатно с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Как да търгувате форекс на OctaFX 

OctaFX MetaTrader OrderMask

За да търгувате Forex на OctaFX, трябва имате сметка при брокера. За да отворите своя сметка за търговия, стъпките са прости. Може да се направи с помощта на вашия браузър на работния плот или мобилното приложение OctaFX. След като отворите и потвърдите акаунта си, трябва да можете да започнете да търгувате с всеки актив. 

Депозирайте пари в сметката за търговия, която току-що отворихте. Да, ще трябва финансирайте сметката си за търговия. Не е възможно да се правят сделки с празен баланс по сметката. След като депозирате пари в сметката, изберете валутните двойки по ваш избор.

След избор на валутна двойка, можете да използвате минимална сума за търговия. Например, тези, които използват тип сметка ECN, имат такса за търговия от $5. Това означава, че можете да правите сделки със суми по-малки от $5 с този тип акаунт. 

Ако чувствате, че не се доверявате на уменията си за търговия на Форекс, направете го добре като използвате демо сметката, за да се обучавате. Можете също така да използвате инструмента за търговия със социални копия, за да спечелите печалба чрез Forex търговия. Всичко, което трябва да направите, е да изберете конкретна форекс валутна двойка, да изберете търговец, който искате да копирате, да въведете сумата, с която искате да търгувате, и да потвърдите процеса.

→ Търгувайте форекс с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Как да търгувате бинарни опции на OctaFX 

Не можете да търгувате с бинарни опции на OctaFX, защото брокерът не предлага това финансов актив за своите търговци. Бинарните опции имат висока вероятност за риск и за да направи платформата безопасна за всеки клиент, компанията не предлага бинарни опции. Можете да изберете от него други активи с висока ликвидност по тях. 

Как да търгувате криптовалути на OctaFX 

Как да търгувате криптовалути на OctaFX

OctaFX наскоро добави 25 криптовалути към вече съществуващите в платформата. Това увеличава броя на изборите, които човек може да направи по отношение на типа крипто за търговия. За да търгувате с която и да е от криптовалутите, налични на OctaFX, трябва да имате акаунт при брокера. Акаунтът трябва да е потвърден, преди да можете да търгувате с него. 

Захранете сметката със сума. Със средствата ще можете да отворите сделка с всяка криптовалута. За да направите сделка, ще има и минимална сума, която можете да използвате като търговец. Брокерът има благоприятен крипто пазар, което позволява на търговците да правят сделки за една нощ. Това обаче ще привлече някои такси, но таксите са ниски в сравнение с други форекс брокерски компании.

Търговците също могат да използват наличен инструмент за търговия с копия на платформата. Изберете търговец, който търгува с крипто, и след това копирайте неговия стил на търговия. Крипто е достъпно и в демо акаунта и можете да използвате демо акаунта, за да имате представа как работи крипто пазарът, преди да се насочите към вашата сметка за търговия на живо.

→ Търгувайте криптовалути с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Как да търгувате акции на OctaFX 

Как да търгувате акции на OctaFX MetaTrader

След като отворите и потвърдите акаунта си, можете търгувайте различни активи на платформата. За да търгувате акции на OctaFX, трябва да работите с борсов индекс. OctaFX има разнообразие от борсови индекси за избор от различните налични компании. Техните акции идват от големи компании, което означава, че имат висока стойност.

По борсови индекси това означава, че търговците са не търгуват отделни акции. Търговците могат да използват различните индикатори за търговия на платформите MetaTrader, което подобрява търговския опит на търговците. Освен индикаторите, има и възможност за копиране на търговия, което позволява на търговците да копират стила на търговия на друг търговец.

Инвеститори нов в дигиталната търговия може да изпробва наличната демо сметка. Те могат изберете вида борсов индекс те искат и го използват, за да практикуват, докато не са готови да търгуват със своята реална сметка. Не забравяйте, че ще трябва да финансирате своята сметка за търговия, преди да можете да търгувате с акции на платформата за търговия на OctaFX.

→ Търгувайте акции с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Как да практикувате търговия с копия с OctaFX

OctaFx Copytrading

OctaFX има услуга за копиране на търговия, която позволява на своите клиенти да търгуват на платформата, като копират търговските поръчки на професионални търговци или майстори търговци. Има две причини, поради които услугата OctaFX Copytrading е такава доста популярен сред начинаещи и средно напреднали търговци — той е много достъпен, тъй като можете лесно да се присъедините към влака, като използвате настолната версия или приложението за търговия с копия OctaFX. Освен това не е необходимо да сте професионалист, за да започнете да печелите от търговия с копия; това е вълнуваща новина за търговците. 

Ако се чудите как работи търговията с копия с OctaFX, ето малко информация, която трябва да знаете, за да започнете. 

Клиентът, наречен копирна машина, избира професионален търговец или търговец, от който да копирате поръчки. В резултат на това всеки път, когато Master Trader създаде поръчка, същата поръчка се репликира автоматично и се отваря в акаунта на копирната машина. 

Това означава, че копирната машина се отпуска, доверете се на опита на професионалните търговци и правете печалби с тях, докато търгуват. 

Как го разбираш как работи търговията с копия на платформата OctaFX, ето някои стъпки, които да ви помогнат да започнете да търгувате с копия на OctaFX:

  1. Регистрирайте се в платформата за търговия OctaFX. Както споменахме по-рано, можете да направите това чрез десктоп или мобилно приложение за търговия OctaFX. 
  2. Следващата стъпка е да захраните сметката си с желаната сума. Точно както при всеки друг вид търговия, обикновено трябва да финансирате сметката си за търговия, преди да започнете да търгувате с копия. Ще можете да видите неинвестираните си средства в баланса на портфейла си. 
  3. След като успешно влезете и финансирате акаунта си в приложението за търговия OctaFX, плъзнете наляво върху приложението, за да видите различни Master Traders и техните оценки. 
  4. Изберете този, от който искате да копирате, и щракнете върху начало на копирането.
  5. Изберете и копирайте метод. Обикновено има два налични метода – равен или пропорционален метод на копиране. 
  6. След това изберете точната сума, която искате да инвестирате в умението на Master Trader.
  7. След като изберете сумата на вашата инвестиция, за да намалите загубата. 
  8. Наблюдавайте търговията си и печелете. 
→ Регистрирайте се безплатно с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Как да отворите сметката си за търговия на OctaFX

Как да отворите акаунт на OctaFX

Създаването на сметка за търговия в OctaFX е лесен за изпълнение. С лесни стъпки ще подготвите сметката си за търговия, за да започнете да търгувате. Процедурата, през която ще премине клиентът е изцяло дигитална; което означава, че можете да се регистрирате от мобилното си устройство или от работния плот. Първото нещо, което трябва да знаете е дали е наличен във вашия регион, брокерът вече е наличен в 140 страни по света, така че бъдете сигурни, че вашата страна е част от него.

Стъпка 1 – Създайте акаунт като търговец във вашия регион

Създайте акаунт за търговия като търговец във вашия регион. Ето защо трябва да разберете дали е наличен във вашия регион. Просто отидете на вашия уеб браузър или мобилно устройство и кликнете върху бутона за отваряне на акаунт. На вашия настолен браузър бутонът ще бъде в горната дясна част на браузъра, докато на вашия телефон той ще бъде в долния център. Въпреки това е много по-лесно да навигирате през телефона си. 

След щракнете върху бутона за отваряне на акаунт, ще бъдете отведени до нова страница, където ще трябва да попълните някои подробности за себе си. Тези подробности включват вашите имена – първо и последно, вашия имейл адрес и желаната от вас парола. На търговците са предоставени и други опции за откриване на техните сметки. Търговците могат да отворят акаунт лесно и по-бързо със своите Gmail, Facebook акаунти и Apple ID.

След този процес ще трябва да Потвърдете имейл адреса си; отидете на своя имейл и щракнете върху връзката, която виждате в съобщението, изпратено от OctaFX. След като го направите, можете да продължите да създавате своя акаунт.

→ Отворете своята сметка за търговия с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Стъпка 2 – Попълнете KYC формуляра

Вие ще трябва попълнете формуляра KYC. Този формуляр изисква повече информация за вас. Като вашето местоживеене, вашия телефонен номер и вашата дата на раждане. Тази информация ще даде на брокера по-добра информация за вас, като например да знае дали сте достатъчно възрастен, за да търгувате валута на платформата. 

Стъпка 3 – Изберете платформа за търговия и тип акаунт

Можеш изберете типа акаунт, който отговаря на вашите изисквания за търговияс. Търговците също ще могат да избират платформа за търговия от наличните на брокера. Вземете a добър преглед на ливъриджите и спредовете на всеки тип сметка. Това ще ви позволи да изберете този, който ви подхожда.

Стъпка 4 – Потвърдете акаунта си

За да започнете да търгувате с реалния си акаунт, трябва първо да верифицира акаунта. OctaFX изисква два вида документи и две профилни снимки на търговеца. Документите са средства за самоличност на уверете се, че предоставената от вас информация е оригинална. Трябва да направите ясна снимка на вашия паспорт или шофьорска книжка за доказателство за самоличност. След това като доказателство за пребиваване търговците трябва да представят банково извлечение или сметка за комунални услуги. 

Процесът на проверка трябва отнеме до 24 часа преди времето, в което акаунтът ви е готов, и ще можете да търгувате с демо акаунта си. Можете да го използвате, за да практикувате, докато реалният ви акаунт е готов за употреба. 

Стъпка 5 – Започнете да търгувате

След 24 часа вашият реалната сметка трябва да е готова. Търговците могат да продължат с финансирането на сметката с пари. След това можете да изберете всеки актив, който искате да включите в портфолиото си, и да започнете да инвестирате в него. Все още можете да се върнете към демо акаунта и да практикувате дори след като реалният ви акаунт е готов.

→ Започнете да търгувате с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Как да влезете в OctaFX

Как да влезете в OctaFX

Може би сте създали своя акаунт преди много време и сега искате да получите достъп до него отново, за да започнете да търгувате. Можете лесно да влезете в брокера. Във вашия браузър OctaFX има своя бутон за влизане в горния десен ъгъл точно до бутона за отваряне на акаунт. Кликнете върху него, за да получите достъп до вашата сметка за търговия. Трябва да въведете имейла и паролата, които сте използвали за създаване на акаунта. Ако данните са правилни, можете да получите достъп до вашата сметка за търговия.

Освен метода за директно влизане, търговците могат също влезте с техните Gmail, Facebook и Apple ID. Можете да влезете чрез тези методи само ако ги използвате, за да създадете своя акаунт. Ако сте забравили паролата си, щракнете върху бутона за забравена парола и продължете процеса. Обикновено има защита за удостоверяване в две стъпки за защита на вашия акаунт. Проверете имейла си за съобщения, изпратени от екипа за поддръжка на OctaFX.

След като можете да влезете в акаунта си за търговия, ще можете търгувайте, стига да имате налични средства. Добавете повече активи към портфолиото си чрез търговия. Хубаво е да диверсифицирате портфолиото си като инвеститор. 

Как да депозирате пари в сметката си

Методи за депозит OctaFx

Депозирането на пари във вашата сметка за търговия е първата стъпка, която предприемате, за да започнете да търгувате валута. Тази част ще покаже как вие като търговец можете да правите депозити във вашата търговска сметка OctaFX с лекота. Следвайте стъпките по-долу.

Стъпка 1: Създайте или влезте във вашия акаунт за търговия

Единственият начин да правите депозити е чрез имаш сметка при брокера. Създаването на акаунт с OctaFX може лесно да се направи в браузъра на вашия телефон или настолен компютър. Ако вече имате акаунт, просто влезте.

Стъпка 2: Щракнете върху бутона за депозит

Кликнете върху бутона за депозит продължавам. Можете да изберете предпочитания от вас метод на плащане, след като щракнете върху бутона. Този бутон трябва да е в горната част на екрана. 

Стъпка 3: Изберете начина на плащане, който искате да изберете

OctaFX има различни методи на плащане, налични на неговата платформа. Методът на плащане е единственото средство, чрез което човек може да финансира своята сметка за цифрова търговия. Някои от тези методи на плащане работят въз основа на местоположението на търговеца; това означава, че някои методи се използват по-добре в някои региони от други.

Въпреки това, ето някои от методите на плащане, налични на OctaFX:

  1. Кредитни и дебитни карти
  2. Банков превод
  3. Neteller
  4. Криптовалути
  5. Skrill

Стъпка 4: Изберете сумата

След като изберете метод на плащане, трябва да въведете сумата, която искате да депозирате. The минималната сума, която търговец може да финансира сметката си е $25, но тази сума варира, както се вижда. В платформата има различни типове акаунти с различни минимални депозити. Ето защо, когато създавате своя акаунт, трябва да изберете тип акаунт, който можете да си позволите, за да започнете да търгувате.

Стъпка 5: Потвърдете действието си

След като въведете сумата, с която искате да търгувате, потвърдете я. След няколко процес на проверка че вие сте този, който се опитва да извърши превода, парите ще се отразят във вашата сметка за търговия след кратко време. OctaFX не таксува своите търговци за депозиране на средства в техните сметки. След като в сметката ви има средства, можете да започнете да търгувате с наличния инструмент в платформата на брокера.

→ Регистрирайте се безплатно с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Преглед на теглене – Как да теглите средства на OctaFX

Как да теглите пари на OctaFX

Естествено е, че след реализиране на печалби, вие ще искате изтеглете от вашата търговска сметка да използва парите в други дела. Процесът на теглене на средства от брокера е много прост. Със следните стъпки по-долу ще можете да правите тегления с лекота от OctaFX.

Стъпка 1 – Изберете бутона за теглене

В горната част на екрана трябва да видите бутона за теглене. Изберете го за изберете сума, която искате да изтеглите от вашия акаунт. Вие обаче ще трябва да изберете метод на плащане, чрез който парите да бъдат изпратени от вашата сметка за търговия. Методите за плащане са същите като тези в секцията за депозит. Изберете този, който ви харесва най-много. Търговците често използват банковия метод (банков превод) или метода с дебитна/кредитна карта, тъй като те са много надеждни.

Методи за теглене на OctaFx

Стъпка 2 – Изберете сума 

След като изберете вашия начин на плащане, трябва да изберете сумата за теглене. Имайте предвид, че има a минимална сума, която търговецът може да изтегли от тяхната сметка за търговия. Тегленето на OctaFX е безплатно, така че не е нужно да се притеснявате за странични удръжки. OctaFX отнема около 2 часа, за да обработи вашата заявка за теглене, но може да отнеме известно време, преди парите да се отразят в избрания от вас платежен носител. Избраната от вас платежна система определя колко време ще отнеме парите да се покажат във вашата сметка. 

Поддръжка за търговци на OctaFX

Поддръжка на OctaFX

OctaFX има a добра система за поддръжка на клиенти. Това е едно от предимствата на брокера. Поддръжката може да комуникира с клиенти на 12 езика като английски, арабски, китайски и португалски. Това значително улеснява комуникацията с компанията. Ако клиентите имат въпроси, на които трябва да се обърне внимание, те могат да се обадят и да получат отговор на разбираем за тях език.

В кол център е на разположение 24/7. Това означава, че дори през почивните дни клиентите, които искат да се свържат с кол центъра, могат. Времето за реакция на брокера е добро и може да се сравни с индустриалните стандарти. Освен кол центъра, търговците могат да получат поддръжка и от секцията с често задавани въпроси на уебсайта. Често задаваните въпроси са полезни и повечето клиенти намират нужните отговори в този раздел.

Друго поддръжка за търговци включва имейл адрес, на който клиентите могат да изпращат съобщения, и онлайн агент на техния уебсайт, който може да отговори на клиентите, когато подадат оплакване. По-долу са данните за контакт на отдела за поддръжка на клиенти.

Как да се научите да търгувате с OctaFX

Анализ и обучение на OctaFX

Брокерът предоставя различни начини, по които търговците могат да се научат как да търгуват на платформата. Един от тях е Демо сметката. Демо акаунтът е първият контакт, с който търговците разбират как изглежда платформата, преди дори да могат да започнат да търгуват със своя акаунт на живо. Както бе споменато по-горе, демо акаунтът е симулация на реален акаунт. Следователно той функционира точно като акаунта на живо. 

Търговци достъп до образователни ресурси на платформата, която им помага да станат по-добри в търговията. Образователните ресурси включват блогове и други материали за електронни книги, които съдържат надеждна информация, която търговците могат да използват за извършване на търговия. Тази информация може да се състои от това как да търгувате, как да депозирате, кое време е най-добре да търгувате и кой актив е най-добре да търгувате по кое време. Освен обучението, брокерът дава възможност на търговците да се усъвършенстват с демонстративни видеоклипове и курсове в помощ на търговците.

Търговците могат присъединете се към уеб семинари, организирани от брокера. Уебинарите са като класове на живо, които търговците използват, за да научат как да търгуват и други подходящи неща на платформата. Уебинарите също са начин търговците да общуват помежду си.

→ Регистрирайте се безплатно с OctaFX сега и получете достъп до техните образователни ресурси!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

В кои страни се предлага OctaFX?

OctaFX е брокер, който вече е достъпен за търговци в повече от 150 държави. Брокерът е популярен и всъщност все още се развива.

Ето някои от държавите, които брокерът приема на своята платформа.

  1. Китай
  2. Обединеното кралство
  3. Южна Африка 
  4. Тайланд
  5. Португалия
  6. Германия
  7. Нигерия
  8. Пакистан
  9. Малайзия 

Все пак, в името на юрисдикцията, OctaFX е недостъпни за някои клиенти в определени региони. Някои от тези региони, в които техните търговци не могат да търгуват на платформата OctaFX, включват САЩ, Канада и др.

Предимства от използването на платформата за търговия OctaFX

Предимства на OctaFX

Някои предимства на OctaFX включват следното:

  1. Търговците се радват на 24/7 поддръжка на клиенти плюс множество медии, чрез които могат да получават запитвания.
  2. Поддръжката на клиенти предлага множество езици на търговците.
  3. OctaFX има платформи MetaTrader и cTrader 
  4. Лесно е да отворите сметка при този брокер.
  5. Минималният депозит на брокера започва от $25
  6. Спредовете на брокера са тесни.
  7. Търговците имат достъп до демо сметка и други източници, чрез които могат да научат как да търгуват на платформата.
  8. OctaFX е под правилното регулиране на CySEC.
  9. Безплатни депозити и тегления 
→ Регистрирайте се безплатно с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Недостатъци, които идват с използването на OctaFX

Следните са недостатъците на използването на OctaFX:

  1. Не всички региони имат достъп до брокера
  2. Има ограничен брой търгуеми инструменти.
  3. Брокерът предлага предимно CFD

OctaFX надеждна платформа за търговия ли е?

награда octafx за най-добра платформа за мобилна търговия

OctaFX започва работа през 2011г и остава един от най-добрите брокери. Това е видно от броя на спечелените от брокера награди. Търговците могат да търгуват на платформата, знаейки, че средствата им са в безопасност, тъй като този брокер съхранява парите на своите клиенти в отделна сметка от собствената си. Той е под регулацията на CySEC, който е международен финансов регулатор.

Търговците имат достъп до различни материали което ще им помогне да станат по-добри търговци. Брокерът предлага прозрачна платформа за търговия на своите търговци, което го прави надежден брокер. Освен това има надеждна поддръжка на клиенти, която може да бъде достигната дори през уикенда.

Заключение – OctaFX е надежден форекс брокер

Въпреки че OctaFX не предлага широка гама от търгуеми активи, брокерът все още е един от най-добрите форекс брокери които съществуват. OctaFX има демо сметка, предоставя образователни ресурси, е безопасна търговска зона и има много други предимства, на които търговците се радват. Брокерът предлага впечатляваща търговия с копия. 

→ Регистрирайте се безплатно с OctaFX сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Често задавани въпроси (ЧЗВ) относно OctaFX:

OctaFX предлага ли бонуси на своите търговци?

Да, OctaFX предлага бонуси на своите търговци. Брокерът има реферална програма, в която, когато препоръчате приятел, получавате плащане в акаунта си. Освен реферала, брокерът предлага бонус за депозит и демо конкурси за различните типове сметки.

Безопасен ли е OctaFX? 

Да, брокерът е безопасен за търговците. Това е съгласно регламент, който гарантира, че всички търговски права на търговците на платформата са сигурни и безопасни. Всички средства, които са на платформата, са под закрилата на тези права. 

Какъв е минималният разрешен депозит в Octa FX?

За да започнете да търгувате на OctaFX, трябва да депозирате поне $25 във вашата сметка за търговия. Трябва да влезете в регистрирания си акаунт и да намерите личната си зона в платформата. След това можете да изберете предпочитаната от вас опция за плащане. Някои от опциите, налични на платформата, включват кредитни карти, електронни портфейли, дебитни карти, биткойни и банкови преводи.

Колко време отнема тегленето на OctaFX?

Обикновено OctaFX предлага бързи тегления и депозити на търговците. В повечето случаи процесът на изтегляне отнема между 1-3 часа. Вашата платежна система обаче ще определи колко време ще отнеме, преди да стигнете до личния си акаунт. Опциите за плащане са налични за правене на депозити и се използват и за тегления.

OctaFX предлага ли услуги за търговия с копия?

Да, можете да копирате търговия с Octa FX. Трябва да депозирате във вашата търговска сметка, да се абонирате за главен търговец и да започнете да копирате. Стратегията на търговеца автоматично ще се използва за изпълнение на вашите търговци точно докато търгуват. Преди да изберете майстор трейдър, от който да копирате, можете да проверите неговия рейтинг, все още на платформата OctaFX. Тук можете да видите техния рисков резултат, ниво на популярност, а също и техните стратегии.