12345
5 / 5
Рейтинг на отбора Binaryoptions.com Готови защо можете да ни се доверите Binaryoptions.com преглежда услугите за търговия съгласно стриктни насоки и спецификации. Брокерите и платформите се тестват с реални пари и се проверяват всички функции, които са от съществено значение за бинарните търговци. Тестваме сигурността, офертата, таксите, софтуера, поддръжката и много повече в нашите отчети за опит и рейтинг. Като търговци с повече от 10 години опит, ние знаем точно какво е важно при избора на добър брокер и платформи за търговия. Вижте нашата методология за това как да оценявате брокери.
Оттегляне
5
Депозит
5
Оферти
5
поддържа
5
Платформа
5

Преглед на XM – Трябва ли да се регистрирате или не? – Брокер тест за търговци

  • MetaTrader 4 и 5 платформи
  • Сурови и конкурентни спредове
  • Регулиран от CySEC, ASIC, DFSA, FCA & IFSC
  • Отличен образователен раздел
  • Наличен безплатен демо акаунт

Съществуват много онлайн брокерски компании и всички те обещават най-добрите инвестиционни и търговски услуги. Техните условия за търговия и методи на изпълнение се различават. Реномираните лицензирани брокери предоставят същата стандартна услуга. Но някои се опитват да победят конкуренцията по-ниски такси, по-бързо време за обработка и по-добро изпълнение на сделките

В този преглед ние предлагаме нашите констатации за XM Group, един от реномираните лицензирани брокери със силно конкурентни предложения. Включихме ключова информация, която да ви помогне да решите дали брокерът е подходящ за вас. Намерете изчерпателни подробности за платформите на брокера, методите на изпълнение, таксите и други по-долу. 

Официалният сайт на XM
Официалният сайт на XM

Какво е XM? – Кратки факти за компанията

Преглед на платформата XM - MetaTrader 5
Преглед на платформата XM – MetaTrader 5

XM (XM Group) е онлайн форекс и CFD се счупихаr известен със своята стриктна политика за нулеви реквоти. Компанията е основана през 2009 г. в Кипър и вече е международно призната. 

XM има 5 милиона+ активни клиенти разпространен в 196 държави. Другите му глобални офиси се намират в Австралия и Обединеното кралство. XM предоставя достъп до търговия с над 1000 финансови инструмента, включително форекс, индекси, стоки, акции и метали.

Досега брокерът беше удостоени с над 30 индустриални награди. Те включват наградата на COLWMA (Наградите за управление на благосъстоянието на Лондон) за най-добър доставчик на валутни услуги. XM е последователният носител на тази награда от 2017 г. досега.

Факти за брокера XM

Факти за XM:

  • Създаден през 2009г
  • Базирани в международни клонове като Австралия, Гърция или Кипър
  • 30+ индустриални признания и награди
  • Повече от 5 милиона активни акаунта 
  • 100% търговски изпълнения без откази и нулеви рекотировки 
  • Очаквани годишни приходи от $540+ милиона 
  • Предлага защита срещу отрицателен баланс

Регулиран ли е XM? – Преглед на регламента:

Официалното лого на CySEC

Trading Point Holdings е компанията майка на XM и те са регистрирани в няколко глобални финансови институциив Европа, Близкия изток, Обединеното кралство, Африка и Северна Америка.

Официалното лого на Австралийската комисия по ценни книжа и инвестиции (ASIC)

В Европа брокерът е инвестиционна компания, регистрирана с CySEC като Trading Point of Financial Instruments Ltd. Лиценз, който позволява на компанията да „паспортира“ финансовите си услуги в други региони на ЕС и ЕИП. XM работи и в Сидни, Австралия, под an ASIC Разрешително.

Официалното лого на регулатора DFSA (Дубай)

Брокерът държи лицензи от други стратегически финансови юрисдикции, като Дубай. Като такъв, XM е безопасен брокер за хората в Близкия изток и Северна Африка (MENA). Тези финансови органи изискват регистрация в конкретни застрахователни компании или схеми за обезщетение. Те са отговорни за безопасността на средствата на клиентите.

Официалното лого на Органа за финансово поведение (FCA)

Тези тела контролира финансовите дейности на брокера за осигуряване на справедливи бизнес практики. Те извършват необходимите одити на определени интервали, като гарантират, че брокерът спазва стриктно изискваните стандарти за качество на обслужване. Тези лицензи препоръчват брокера като един от доверените и легитимни в индустрията. 

Официалното лого на IFSC

Списък на регулаторите XM:

Мерки за сигурност за търговците и вашите пари

Безопасно за осигуряване на клиентски средства на XM

XM работи под надзор на световно признати финансови органи. Тези разпоредби изискват брокерът да отделя парите на клиентите от своите собствени. В малко вероятния случай на бизнес провал средствата на клиентите ще останат незасегнати. 

XM отговаря на това правило чрез съхранява средствата на клиентите в най-надеждните банки в своите регулирани юрисдикции. Компанията е и една от предлагащите защита срещу отрицателен баланс. Тази функция защитава акаунтите на потребителите по време на висока волатилност, като гарантира, че няма да задлъжнеете, като загубите повече от капитала си.

В допълнение, лицензите на брокера стриктно изискват вноски в специални компенсационни фондове. В случай на спор, който ви дава право на иск, схемата за обезщетение гарантира, че брокерът може да си позволи да плати до €20 000. Обърнете внимание, че тази схема за обезщетение се прилага само в някои юрисдикции. 

Тези лицензи също спазват строги закони за защита на данните, изисквайки от брокера да използва софтуер за криптиране с най-висок клас на своя уебсайт и платформи. Това означава, че вашата лична информация е в безопасност. Поради тези причини можем спокойно да кажем, че XM предлага сигурна среда за търговия и инвестиране на финансовия пазар.

Преглед на офертите и условията за търговия XM

Налични инструменти за търговия на XM
Налични инструменти за търговия на XM

Клиентите имат достъп повече от 1000 пазарни инструменти на платформи XM. Те включват най-печелившите пазари, като валути, твърди и меки стоки, индекси, акции и криптовалути. Клиентите имат достъп до тези пазари чрез онлайн търговия с CFD. Ето какво да очаквате с всеки продукт:

Форекс

Средни спредове за стандартната сметка на XM
Средни спредове за валутни двойки на XM (за стандартната сметка)

Търговците имат достъп 55+ валутни двойки на платформата на XM, включително най-често търгуваните на пазара. Различни печеливши второстепенни и екзотични също са на разположение за спекулации. 

Освен на големи кръстове, очаквайте двойки като EURCAD, GBPNZD, NZDJPY, USDHUF и много други печеливши пазари във всички валутни категории. 

Форекс пазарът е достъпен във всички негови акаунти и платформи. Средният спред на основните двойки зависи от типа на сметката. Но за стандартната сметка очаквайте типичен спред от 1,7 пипса по време на пиковите пазарни часове. Достъпният ливъридж зависи от юрисдикцията на клиента. Но на форекс брокерът може да предложи до 1:1000.

Форекс двойки:55+
Ливъридж:До 1:000
спредове:Типичен спред от 1,7 пипса по време на пиковите пазарни часове
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Криптовалути 

Средни спредове на криптовалута на XM
Средни спредове на криптовалута на XM

XM предлага 30+ двойки криптовалути върху търговията със CFD. Клиентите могат да търгуват виртуални валути, като биткойни, пулсация, Litecoin, Ethereum и др. Всички най-ликвидни крипто пазари са в списъка и имате достъп до тях във всичките му типове сметки. 

Клиентите могат търгувайте тези крипто пазари заедно с основните валути, като EUR, GBP и USD. Очаквайте да видите двойки като BTCEUR, ETHGBP, XRPUSD и др. Спредовете на виртуалните валути обикновено са много по-високи. А най-ниската стойност на XM варира между 0,0015 пипса до 0,085 пипса. Ливъриджът е наличен и зависи от юрисдикцията. 

Активи в криптовалута:30+
Ливъридж:До 1:250
спредове:Започвайки от 0,0015 пипса
Екзекуция:Моментално
Наличност:24/7

CFD върху индекси

Среден индекс-CFD спредове на XM
Среден индекс-CFD спредове на XM

Индексите включват групи от акции на компании или конкретни фондови пазари. Чрез предложенията за индекси на XM вие получавате достъп до 20+ популярни индекса на финансовите пазари. Което ви позволява да търгувате кошница от акции на различни компании като един инструмент. 

Ще намерите основни акции и фючърсни индекси в платформата на брокера, като US500cash, HK50cash, UK100, FRA40 и др. Най-ниските спредове варират между 0,04 пипса и 16,0 пипса, в зависимост от актива. 

Индекс активи:20+
Ливъридж:До 1:1000
спредове:Започвайки от 0,04 пипса
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

CFD върху стоки

Среден спред на CFD върху XM
Средни спредове за CFD върху стоки на XM

CFD върху стоки са a страхотна инвестиционна възможност за разширяване на вашето портфолио. Те са особено печеливши в тези тежки глобални икономически времена. XM предоставя достъп както до твърди, така и до меки стокови CFD, включително какао, пшеница, захар, злато, сребро и много други. 

Наличен е ливъридж до 1:1000 за тези активи. 

Стокови активи:8+
Ливъридж:До 1:1000
спредове:Започвайки от 0,0047 пипса
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

CFD върху акции

Средни спредове за CFD върху акции на XM (за стандартната сметка)

Запасите са сред най-популярните инвестиции на финансовия пазар. Търговията чрез CFD предоставя възможност да се възползвате от тези пазари дори в тези тежки времена на падащи цени на акциите. 

Има над 600+ акции на компании изброени в платформите за търговия на XM. Можете да търгувате с популярни марки, като Apple, Alibaba, AT&T, Coca-Cola, Burberry, Adidas и много други.

XM осигурява търговия с CFD на акции при конкурентни спредове, а клиентите могат да печелят дивиденти от някои акции. Брокерът предлага и ливъридж, който варира в зависимост от юрисдикцията. 

Фондови активи:600+
Ливъридж:До 1:1000
спредове:Започвайки от 0,1 пипса
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Енергийни CFD

Средно енергийно разпространение на XM
Средно енергийно разпространение на XM

Енергиите са включени в продуктовата гама на брокера и са налични при търговия с CFD. XM предлага популярните пазари в тази категория, като петрол Brent, лондонски газ, природен газ, West Texas Intermediate (WTI) и други.

Енергийни активи:5+
Ливъридж:До 1:1000
спредове:Започвайки от 0,03 пипса
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Такси за търговия – Колко струва търговията на XM?

Такси за търговия и условия на брокера XM
XM предлага спредове от 0 пипса

Такси за търговия на XM варират според типа акаунт. Брокерът използва структура, базирана на комисионна и без комисионна в своето ценообразуване. Променливите спредове се прилагат за всички сметки, което позволява на таксите да паднат възможно най-ниско по време на високи пазарни активности. 

Микро и стандартните сметки са без комисионна, с минимален спред от 1,0 пункта. Комисионната е вградена в надценката, така че всички търговски разходи са в спреда.

В ултраниската сметка също е тип нулева комисионна но спредовете започват от 0,6 пипса за всички големи. Спредовете в сметката за акции зависят от основната борса. Прилага се комисионна от $3.5 за един лот, търгуван на страна. Тази такса е малко над средната за $3 на пазара.

XM също предлага a Нулева сметка, където спредовете започват от 0,0 пипса. Този тип акаунт е достъпен само в определени региони, като юрисдикции, регулирани от FCA и CySEC. Прилагат се комисионни.

XM също начислява такси за суап, които варират в зависимост от активите и лихвените проценти.

Ето преглед на други такси за XM:

Такса:Информация:
Суап такси за овърнайт отворени сделки:За паричните инструменти се прилагат такси за преобръщане. Вместо това фючърсните продукти имат дата на изтичане, за тях няма такси за овърнайт.
Такса поддръжка:$15 еднократна такса за поддръжка, начислена след 90 дни неактивност.
Такса за неактивност:$5 на месец след 90 дни неактивност. Ако безплатният баланс е нулев, няма да бъде начислена такса за неактивност.
Такса за депозит:Без такси за депозит.
Такса за теглене:Без такси за теглене.
Такса за пазарни данни:Без такси за пазарни данни.

Тест и преглед на платформите за търговия XM

Наличните платформи за търговия на брокера XM
Наличните платформи за търговия на брокера XM

XM работи с a бизнес модел на търговско бюро, осигурявайки изпълнение за всички сделки. Търговците имат гарантирана ликвидност за всички свои сделки поради нулевите рекотировки на брокера и политиките без отхвърляне. 

XM предоставя тези услуги на собствената си уеб платформа и MetaTraders 4 и 5. Те се предлагат в различни версии и операционни системи. По-долу споделяме резултатите от нашите тестове на платформите за търговия на XM:

MetaTrader 4

Платформата XM MetaTrader 4 WebTrading
Платформата XM MetaTrader 4 WebTrading

MetaTrader 4 на XM предлага стандартни инструменти, налични в софтуера за търговия. Включени са повече от 50 инструмента и индикатори за графики. Платформата ви позволява да проектирате вашите индикатори. Експертните съветници са активирани в MT4 на XM. 

XM запазва MT4 удобен за потребителя интерфейс. Потребителите могат лесно да намерят ключови функции на таблото. Пазарните актуализации и статистики се виждат в горната част, което го прави лесно достъпен за търговия.

Можеш преглеждайте и управлявайте вашата търговска история. Известията по имейл също се показват в долната част, показвайки важни съобщения от брокера за пазарните условия. Търговията с CFD на акции обаче не е достъпна на MT4.

MetaTrader 5

Преглед на таблото и диаграми на XM MetaTrader 5
Преглед на таблото и диаграми на XM MetaTrader 5

Търговците могат достъп до всички функции на MT4 и повече на тази платформа. Допълнителни 300 CFD върху акции могат да се търгуват на MT5 на XM. 

MT5 предлага повече от 80 инструмента за технически анализ и няколко типа поръчки, включително плаващи стопове и чакащи поръчки. 

XM WebTrader

XM WebTrader на лаптоп

WebTrader 4 е достъпен на Windows или Mac. Търговците имат достъп до всички продуктови линии на брокера със спредове, започващи от 1,0 пункта.

В включена е и функция за пазарни новини заедно с почти всички инструменти на MetaTrader 4 и 5. Единствените липсващи функции са експертните съветници (EA) и функционалностите за социална търговия. 

MetaTrader 4 Мултитерминал

Платформата XM MT4 Multiterminal на десктоп

Мултитерминалните платформи XM ви позволяват управлявайте няколко сметки на един терминал за търговия. Това означава, че влизането в тези акаунти е по-лесно с едно потребителско име и парола. 

Мултитерминалът поддържа над 120 акаунта с всички полезни инструменти, включително няколко типа поръчки, индикатори и т.н. Можете да управлявате всичките си сметки за търговия на една платформа и сделките се изпълняват за секунда.

Наличност на индикатори и диаграми на XM

Наличност на индикатори и диаграми на XM MetaTrader 5

Търговците могат използвайте над 80 технически индикатора и 40+ аналитични обекта, включително инструменти за рисуване. Платформите, особено MT5, ви позволяват да преглеждате няколко графики едновременно. 

XM също предлага своите вътрешни индикатори за тенденции, включително реки, анализатор, ADX и PSAR индикатори.

Това са усъвършенствани инструменти със следните функции:

  1. Осигурете дълбока представа за посоката на пазара
  2. Показване на консолидационни точки 
  3. Предлага най-добрите търгуеми инструменти в конкретни моменти.

Мобилна търговия чрез приложението XM

Таблото за управление на приложението XM е включено за iPhone

XM няма собствено приложение, но предлага мобилна търговия на MT4 и MT5. Това приложение може да бъде изтеглено от магазините на Apple или Google Android.

Търговията с мобилни приложения е не е ограничен, тъй като всички основни функции и инструменти са налични. Дизайнът е стандартен и опростен, което го прави лесен за използване.

Търговците могат достъп до 30 технически индикатора и три графики. Докладите за анализ на пазара също могат да се видят; потребителите могат да отварят, затварят и наблюдават сделки в движение. Единственото ограничение е размерът на дисплея поради по-малкия екран.

Преглед на мобилната търговия:

  • Опростен и лесен за използване дизайн
  • Три типа графики и 30 технически индикатора 
  • Включва инструменти за анализ на пазара
  • Предлага се в магазините на Google и Apple

Как да търгувате на платформата XM (Урок)

Как да отваряте сделки на платформата XM MetaTrader 5
Как да отваряте сделки на платформата XM MetaTrader 5

Както е споменато, XM предлага няколко платформи за търговия. Ако можете да използвате MT4 или MT5, тогава търговията с останалите ще бъде достатъчно лесна, тъй като те съдържат само малки разлики.

Следователно, първото нещо, което трябва да направите, преди да търгувате, е да се образовайте за всеки MetaTraders, за предпочитане MT5. Научете за основните инструменти за успешна търговия и проучете различните класове активи на XM, за да определите най-добрия.

за щастие, XM има видео уроци и статии, които предлагат ценна информация за платформите, индикаторите и как да ги използвате. Възползвайте се от тези ресурси и се запознайте с търговската среда, преди да започнете.

След като се образовате, следващото нещо е да получите приложението. Ако предпочитате да търгувате в мрежата, това също е добре. Мобилната търговия изисква изтегляне на желаното приложение и влизане във вашия акаунт за търговия. 

След като влезете, щракнете върху иконата на менюто и изберете ЦИТАЙ, за да се покаже списъкът с активи и цените на запитване и наддаване. Ако избраният от вас пазар не е в списъка, можете да го добавите, като щракнете върху ДОБАВЯНЕ или знак плюс. Изберете класа активи и изберете пазара, за да го добавите към списъка с котировки.

Отворете нова сделка, като щракнете върху пазара, напр. EURUSD. Кликнете върху Нова поръчка и изберете вашата позиция. Попълнете подробности, като размер на договора и ливъридж. Не забравяйте да зададете лимитираните поръчки; тоест стоп загуба. Кликнете върху OK, потвърдете подробностите и направете сделката.

Как да търгувате форекс на XM

Как да търгувате валута на платформата за търговия XM (MT4 WebTrader)

Forex е a често търгуван пазар, особено за нови инвеститори. Летливост и високо ликвидност направи го най-добрият избор за повечето инвеститори. XM предлага достъп до търговия с повече от 50 чифта на този пазар. Така ще имате жизнеспособна опция между основни, второстепенни и екзотични валутни двойки.

Най-важното нещо, което трябва да направите, преди да търгувате с валута, е да изберете предпочитаните от вас валутни двойки. Някои пазари са по-ликвидни и по-лесни за търговия от други. Следователно изборът на подходящата двойка е от съществено значение за печелившата търговия.

Маската за поръчка XM MT4 WebTrader

След като сте избрали своите пазари, следвайте тези стъпки, за да търгувате с валута:

  1. Образование и анализ на пазара 

Както е споменато, да се образовате на желания от вас пазар е ключът към печелившата търговия. Лихвените проценти, инфлацията и политическата и икономическа ситуация обикновено влияят върху валутните курсове. Научаването на състоянието на тези елементи може да ви помогне правилно да предвидите дали обменният курс ще се покачи или падне. Различните инструменти за анализ на платформите за търговия са от полза за тази цел. Базовите познания за пазара са изключително важни за успешната търговия.

  1. Изберете стратегия за търговия 

Търговската стратегия трябва включват определяне на вашите търговски цели и правила. Решете как и кога ще влезете и излезете от сделката. Определете вашите нива на риск и къде да поставите вашите лимитирани поръчки. В интернет има множество стратегии и ръководства за търговия. Но съставянето на личен план въз основа на вашите цели и избран пазар ви позволява да търгувате по-уверено.

XM MT5 - Forex графика с индикатори
Уверете се, че използвате индикатори за търговия, за да получите най-добри резултати
  1. Практикувайте във виртуална среда 

Предприеме предимство на безплатната демонстрация на брокера, за да тествате своя подход и да практикувате търговия. Можете да коригирате стила си въз основа на резултатите. Практикуването на демонстрация ще ви помогне да изградите увереност, за да влезете на пазара.

  1. Влезте и направете сделка

След тренировка идва действителна търговия на реална сметка. След като влезете, изберете избраната от вас валутна двойка от списъка. Изберете сделката, в която искате да влезете, купете или продайте. Въведете подробностите, включително размер на лота и ливъридж, и добавете коментар, ако е необходимо. Въведете своите поръчки за стоп загуба или тейк печалба. Прегледайте детайлите и направете сделката.

Как да търгувате криптовалути на XM

Предимства на търговията с криптовалути с XM

Криптовалутите могат да бъдат търгувани два различни начина. Можете да търгувате с действителния актив, като купувате на борсова платформа и препродавате, след като цената се повиши. Този формуляр изисква дигитален портфейл, който брокерът може да предостави.

Другият начин е търговията чрез договор за разлики (CFD). С този метод вие не притежавате актива и следователно не можете да го държите в портфейл. Вие просто залагате на покачването и падането на цената. 

XM предлага крипто търговия чрез CFD, което ви позволява да търгувате повече от 30 чифта. Тук важат същите препоръки за форекс. Проучването на пазара е още по-важно, защото виртуалните валути изпитват по-голяма волатилност от другите активи.

Основните елементи, влияещи върху движението на цените на криптовалутата, са:

  • Медийно покритие 
  • Пазарни настроения
  • Държавни разпоредби 
  • Процент на осиновяване или приемане

Следователно е така заслужава да се обърне внимание на тези области след като изберете крипто активите за търговия. Цените на криптовалутата могат да се движат между две крайни точки за кратък период от време. Така че променливостта е висока, както и потенциалът за голяма печалба или загуба. Стриктният план за търговия и внимателната стратегия са от съществено значение, ако искате да печелите.

За да търгувате на крипто пазара, след като влезете, изпълнете следните стъпки:

  1. Изберете активи на таблото си за управление. Кликнете върху раздела за наблюдение на пазара и изберете символи. 
  2. Изберете крипто и изберете избраните от вас двойки, за да ги добавите към котировките. 
  3. Щракнете върху двойката, която искате да търгувате в списъците с котировки, напр. BTCEUR, и изберете КУПЕТЕ или ПРОДАЙТЕ. 
  4. Въведете подробностите за поръчката, включително лимитирани и пазарни поръчки, ако е приложимо. Добавете коментар, ако искате да поддържате подробни търговски записи. 
  5. Прегледайте поръчката и направете търговията.

Как да търгувате акции на XM

Предимства на борсовата търговия при XM

Търговията или инвестирането в акции ви позволява да собствени дялове във фирми. Има възможност за печалба чрез дивиденти и увеличение или намаляване на цената. Подобно на криптовалутите, можете да ги купувате и държите. Или можете да спекулирате с техните цени чрез CFD. 

XM предлага търговия с CFD акции, с над 600 отделни фирмени акции за търговия. Или можете да изберете да търгувате с индекси, които се състоят от група акции. Акциите са сред най-търгуваните пазари поради своите възможности. Проучванията и анализите могат да ви помогнат да решите с кой тип акции на компанията е най-добре да започнете.

Подобно на други класове активи, основни познания за този пазар са от съществено значение, ако трябва да успеете. Цените на акциите се влияят от различни фактори, включително финансовото състояние на компанията и представянето й на пазара. 

Генералът представянето на индустрията също влияе върху цените на акциите на компанията. Например, ако технологичната индустрия не се справя толкова добре поради икономическа криза, това ще се отрази в цените на акциите на технологичните компании. Пазарните настроения и оценките на клиентите също могат да доведат до различно движение на цените. По принцип анализирането на компанията, в която искате да инвестирате, е съществена част от търговията с акции.

Чрез проучване можете изберете най-добрите входни и изходни точки и реализирайте печалба.

Следвайте тези стъпки, за да търгувате с акции:

  1. В таблото за управление на платформата за търговия щракнете върху активи и изберете акции
  2. От списъка изберете борсовия символ, за да ги добавите към списъка с котировки. Например BABA е символът на Alibaba.
  3. В списъка с котировки изберете актива и изберете Купете или Продайте.
  4. Въведете данните за транзакцията и задайте необходимите лимити 
  5. Прегледайте детайлите и направете сделката

Как да отворите своята сметка за търговия XM

Как да отворите сметка за търговия на XM

Отнема 2 минути или по-малко, за да отворите сметка за търговия с XM. Просто посетете уебсайта на брокера и кликнете върху Отваряне на сметка, показано с удебелен шрифт на началната страница. 

След като регистрационният формуляр се зареди, следвайте инструкциите и въведете необходимите данни. Те включват пълно име, телефонен номер, имейл, държава и тип акаунт. 

Формулярът за регистрация на акаунт на XM

Изберете MT5, ако искате планирайте да търгувате с акции с брокера. Активът не е наличен в MT4. Кликнете върху продължи, за да преминете към следващата страница. Брокерът ще поиска повече лични данни и цели за търговия в този формуляр. 

Формуляр за данни за търговска сметка на XM

Вие ще трябва въведете вашата дата на раждане и домашен адрес и отговаряйте на въпроси относно вашия статус на заетост, доходи и търговски опит. Имайте предвид, че данните, които предоставяте, трябва да съвпадат с информацията във вашите документи за самоличност и други необходими документи. 

След като попълните необходимата информация, изберете силна парола за акаунт. Потвърдете съгласието си с условията на услугата на брокера, като щракнете върху квадратчето за отметка, след което щракнете върху Отваряне на реална сметка.

Ти ще трябва да потвърдете имейл адреса. Брокерът също ще поиска някои документи, за да потвърди вашата самоличност. Проверете имейла си за връзката за потвърждение и допълнителни инструкции за изпращане на документите за потвърждение.

Видове сметки XM 

Преглед на видовете сметки за търговия на XM

XM предлага пет вида сметки, които ви позволяват да изберете подходящия въз основа на вашите търговски цели и бюджет. Те включват микро, стандартни, ултраниски, XM нулеви и споделяния. По-долу споделяме преглед на всеки тип:

Микро сметка

Спецификации на микросметката XM

Микросметката е подходящ за тестване на пазара на живо. Изисква минимален депозит от $5 и се предлага във всички региони, в които работи XM. Акаунтът ви позволява да търгувате с минимални размери на партиди. Ето защо това е чудесен заместител на безплатна демонстрация, ако предпочитате да правите тестовете си и да практикувате в сметка на живо. Ливъридж 1:30 е наличен за тази сметка, ако сте в ЕС. Тези извън ASIC и регулаторните региони на ЕС имат достъп до ливъридж до 1:500.

Стандартен акаунт

Спецификации на акаунта XM Standard

Стандартната сметка е a тип нулева комисионна и се предлага във всички региони. Акаунтът е идеален за начинаещи и предлага всички търгуеми активи на XM. Спредовете в тази сметка са плаващи и започват от 1,0 пункта. Търговците имат достъп до 1:500 ливъридж, в зависимост от разпоредбите на региона. Препоръчителният минимален депозит за стандартната сметка е $100.

Изключително ниска сметка

Спецификации на сметката XM Ultra Low

XM ултраниската сметка е като микро но достъпно само за австралийски клиенти. Минималният депозит също е $5, но плаващите спредове започват от 0,6 пипса, по-ниско от микро, което започва от 1,0 пипса. Това е акаунт без комисионна като микро, а максималният ливъридж е 1:30.

XM нулева сметка 

Спецификации на XM Zero акаунт

В нулевите акаунти са налични само в регулирани от FCA и CySEC юрисдикции. Това е сметка с нулеви спредове с комисионна от $3.5 на търгувана страна. Акаунтът идва с безплатен VPS и е достъпен ливъридж до 1:30. Минималният депозит за нулева сметка е $100.

Споделя акаунт

Подробности за акаунта на XM Shares

Както подсказва името, сметката за акции е специфична за търговия с CFD върху акции/акции. Клиентите, търгуващи под глобалните пазари XM, ЕС и регулираните от ASIC региони, могат да използват този акаунт. Спредовете и комисионните варират в зависимост от актива и основната борса. Бонусите не важат за тази сметка и хеджирането не е разрешено. Акаунтът е достъпен само на MT5.

Тези сметки имат Iсламски варианти за желаещите да търгуват според мюсюлманските закони. Предоставя се и безплатна демонстрация.

Използвайки всеки от тези акаунти, с изключение на демото, изисква финансиране. Трябва да добавите поне минималния депозит, преди да търгувате на живо. 

Можете ли да използвате демо акаунт на XM?

Как да отворите демо сметка на XM

да XM предлага a безплатна демо сметка за посетители за да тествате услугите си или да практикувате търговия.

Брокерът позволява на клиентите достъп до този безплатен акаунт за неограничен период от време. Можете да имате няколко демо акаунта, като използвате един имейл адрес и всеки тип акаунт има демо версия, с изключение на акаунта за споделяне. 

Така клиентите могат тествайте всички типове акаунти, преди да търгувате на живо. Тази виртуална сметка е копие на реалната пазарна среда. Това е възможност да тествате всички техники и стилове на търговия предварително. Позволява ви да видите услугите на брокера, преди да се регистрирате.

Как да влезете във вашата сметка за търговия XM

Как да влезете в сметката за търговия XM

Клиентите могат влезте, за да търгувате в мобилното приложение или десктоп. И двете версии са еднакви, изискват потребителско име и парола.

Въведете своя имейл в колоната за потребителско име и въведете паролата на следващия ред. Щракнете върху влизане, за да стартирате страницата на вашия акаунт за търговия.

Форма за вход на брокера XM

Ако имате проблеми с паролата, щракнете върху бутона за забравена парола и следвайте инструкциите за нулиране на паролата. 

Ако сте добавили a Удостоверяване в 2 стъпки, въвеждането на вашия ID и парола ще ви пренасочи към страницата за повторно потвърждение на вашето влизане. 

Следвайте инструкциите за да завършите, като въведете необходимия код за стартиране на страницата на акаунта.

Проверка: Какво ви е необходимо и колко време отнема?

Изисквания за проверка на брокера XM

Изискванията за проверка на самоличността на XM са:

  1. Национална лична карта
  2. Доказателство за адрес POA.

Националният идентификатор е всякакъв тип издаден от правителството на вашата страна. Шофьорска книжка също може да е достатъчна. Доказателството за адрес е всяка скорошна сметка за комунални услуги, съдържаща адреса ви на пребиваване. Приема се и извлечение от банкова сметка или кредитна карта. 

Изисквания за проверка (ID номер) на брокера XM

Брокерът обикновено изпраща инструкции как да качите тези документи. Разделът за качване на документи се вижда на таблото за управление на платформата за търговия. 

Проверката може да отнеме между един до три работни дни. Брокерът ви уведомява, когато приключи.

Налични методи за плащане за депозит и теглене

XM осигурява различни опции чрез които клиентите могат да депозират и теглят от своите сметки. 

Тези методи включват:

  • Банкови преводи 
  • Кредитни карти и дебитни карти, включително Visa, Maestro, MasterCard, Visa Electron и UnionPay.
  • Електронни портфейли, като Neteller, Sticpay, Skrill, Moneybookers и WebMoney.

Някои методи на плащане са незабавни, докато други може да отнеме няколко часа до дни, за да се отрази. Депозитите обикновено са незабавни, ако използвате основните карти или опции за електронен портфейл.

В методът на банков превод е най-бавният и може да отнеме до 5 работни дни, докато средствата достигнат до другия край. Това се отнася за това дали депозирате или теглите от сметката за търговия. 

Използването на някои дебитни карти, като UnionPay, може да отнеме няколко часа до дни. Но е много по-бързо от банковите преводи. 

Как да депозирате пари – обяснение на минималния депозит

Как да депозирате пари на XM

Следвайте тези стъпки, за да депозирате пари във вашата сметка за търговия:

  1. В горната страница на таблото за управление щракнете върху раздела за депозит
  2. Изберете опцията за плащане, която искате да използвате, напр. Visa, Skrill и др.
  3. Попълнете данните за сметката, която искате да дебитирате
  4. Прегледайте въведената от вас информация и въведете паролата за акаунта 
  5. Щракнете върху OK, за да започнете прехвърлянето 
Налични методи за плащане за депозити на XM

Както споменахме, депозитът е незабавен, като се използват повечето от наличните методи. XM не таксува услугата, но разплащателната компания или банката може да приспадне минимална сума като своя такса. Ако изберете банков превод, може да отнеме дни, докато депозитът се отрази във вашата сметка за търговия. 

Уверете се, че имате преведен поне необходимия минимален депозит. Търговията на платформите на XM изисква минимална сума от $5. Така че трансферът трябва да бъде $5 и по-висок. 

А $100 минимален депозит се препоръчва за стандартни и нулеви акаунти. Но под тази сума, не по-малко от $5, е приемливо. 

Депозирайте бонуси на XM

XM не предлага бонуси за депозит но дава на новорегистрирани клиенти бонус $30. Този кредит е предназначен за тестване на РЕАЛНА сметка, преди да я финансирате за търговия. Прилагат се правила и условия и тегленето на този бонус не е разрешено. (Този бонус не е достъпен за EAA търговци)

Теглене – Как да изтеглите парите си на XM

Как да теглите пари на XM

Следвайте стъпките по-долу, за да преместете печалбите си от сметката за търговия:

  1. На таблото за управление щракнете върху раздела за теглене от опцията на менюто за средства
  2. Изберете опцията за плащане, която предпочитате
  3. Попълнете необходимата информация за акаунта във формуляра за заявка
  4. Потвърдете, че данните са правилни и щракнете върху изпращане

Брокерът започва да обработва тегленето към кредитирайте получаващата сметка. Но това може да отнеме повече време от депозитите, независимо от използвания метод на плащане. Някои обаче отнемат повече време от други.

В този случай, метод с най-дълго време са опциите за плащане с карта. Тегленията може да отнемат до една седмица или повече, като използвате тази опция. Най-добрият метод за плащане за теглене са електронните портфейли, чиято обработка може да отнеме от 24 часа до 3 дни.

Поддръжка на клиенти за търговци 

Разделът за поддръжка на брокера XM

XM осигурява услуги за поддръжка на клиенти на множество езиции можете да се свържете с тях чрез телефон, чат на живо или имейл. 

Поддръжката е достъпна през целия ден, всеки ден (24/7), а телефонният номер за поддръжка зависи от вашето местоположение. За региони, регулирани от IFSC, поддръжката по телефона е +501 223-6696

Други юрисдикции имат различни телефонни линии за помощ. Те са достъпни по имейл чрез [email protected].

Номер за обслужване на клиенти:Електронна поща:Чат на живо:Наличност:
+501 223-6696[email protected]Да, наличен24/7

Образователни материали – Как да се научите да търгувате с XM

Образователни видеоклипове на брокера XM

XM образователни ресурси са по-добри от тези на средните брокери в индустрията. Първо, безплатната му демонстрация се предлага във всички версии на акаунти. Позволява на потребителя да практикува търговия с различни предложения за сметка.

Брокерът предоставя и уроци за начинаещи, уебинари, видеоклипове в YouTube и курсове на живо за търговци от всички нива. Посетителите на уебсайта и съществуващите клиенти имат достъп до тези образователни ресурси.

Освен това, неговите видеоклипове се отличават ценна информация за стратегии за търговия, управление на парите, обучение по технически и фундаментален анализ и валутна търговия

Допълнителни такси 

XM не начислява никакви други нетърговски такси. Депозитите и тегленията привличат нулеви такси, а пасивните сметки не се санкционират. 

Достъпни държави и забранени държави 

XM е наличен в почти всички страни и региони, освен в зони с ограничен достъп като Иран и Северна Корея. Поради разпоредби, XM също не може да предлага услугите си на клиенти, базирани в САЩ, Нова Зеландия, Канада, Израел и Китай.

Заключение – XM е надежден брокер, който предлага добри условия

Награди от XM

Нашите открития показват, че XM е a сравнително чудесен избор за търговци от всяко ниво. Начинаещите могат лесно да придобият знания и умения за търговия от неговите образователни ресурси. Опитните търговци също могат да изострят знанията си.

Предложенията на активите на брокера обаче са под неговите конкуренти и комисионната може да бъде по-ниска. Но като се имат предвид нулеви нетърговски такси, популярни предложения за активи и богати функции на платформата, можем да препоръчаме XM на търговци с множество активи по целия свят.

Често задавани въпроси (ЧЗВ) за XM:

XM измама ли е?

№ XM е добре регулиран брокер, работещ с множество лицензи от водещи финансови институции. XM се регулира от FCA, ASIC, CySEC и DFSA. Тези лицензи доказват, че брокерът е законен и предлага услуга със стандартно качество. 

Можете ли да правите пари на платформи XM?

Търговията е рискована и изисква основни познания за финансовия пазар. Можете да правите пари на платформата на XM, ако се образовате правилно за актива, който искате да търгувате. Печелившата търговия изисква добри анализи на пазара и най-добрите стратегии за търговия. 

Може ли да се вярва на XM?

да XM започна работа през 2009 г. и сега има над 5 милиона активни клиенти по целия свят. Това означава, че компанията е надеждна и нейните платформи са безопасни. Те работят с лицензи от най-високо ниво, които изискват защита на клиентите. Предлагат се също застраховка и защита срещу отрицателен баланс. 

Какъв е минималният депозит на XM?

Минималният депозит XM е $5. Но минимален депозит от $100 се препоръчва за стандартна и нулева сметка. 

Колко таксува XM за теглене?

Безплатно. XM не таксува за тегления. Всяка такса, удържана за тази услуга, идва от доставчика на платежни услуги.

Какви са таксите за търговия на XM?

Средният спред на платформата на XM е 1,7 пипса на неговата стандартна сметка. По тази сметка няма комисионни. Типичният спред на неговата нулева сметка е 0,6 пипса, с комисионна от $3,5.

Какъв тип брокер е XM?

XM е онлайн брокер MetaTrader, който предлага изпълнение на ECN и STP търговия. Брокерът е добре регулиран от глобални субекти от най-високо ниво и обещава стриктно нерекотиране и търговия без отхвърляне на всичките си типове сметки. Типовете акаунти на XM ви позволяват да търгувате според предпочитаната от вас такса и тип на изпълнение. Можете също да търгувате микро лотове при ниски спредове и нулева комисионна. 

Как да поставя пари в моята сметка XM?

Влезте в сметката за търговия и щракнете върху Депозит на таблото си за управление. XM предлага разнообразни методи на плащане, от които можете да премествате средства във и извън платформите. Изберете предпочитания от вас и следвайте инструкциите. Попълнете необходимите данни и изпратете, като щракнете върху Готово. Ако срещнете някакви проблеми, свържете се с поддръжката чрез чат на живо, имейл или телефон.

Кой акаунт XM е най-добрият?

Най-добрата сметка XM зависи от вашите цели и план за търговия. XM предлага сметки без комисионни и базирани на комисионни. Спредовете са много по-ниски в сметката, базирана на комисионна, но се натрупва комисионна от $3.5 на страна. Микро сметка също е налична, ако търгувате с малки размери на договори.