12345
5 / 5
Рейтинг на отбора Binaryoptions.com Готови защо можете да ни се доверите Binaryoptions.com преглежда услугите за търговия съгласно стриктни насоки и спецификации. Брокерите и платформите се тестват с реални пари и се проверяват всички функции, които са от съществено значение за бинарните търговци. Тестваме сигурността, офертата, таксите, софтуера, поддръжката и много повече в нашите отчети за опит и рейтинг. Като търговци с повече от 10 години опит, ние знаем точно какво е важно при избора на добър брокер и платформи за търговия. Вижте нашата методология за това как да оценявате брокери.
Оттегляне
5
Депозит
5
Оферти
5
поддържа
5
Платформа
5

Преглед на IG: Трябва ли да се регистрирате или не? – Брокер тест за търговци

  • Регулирано от FCA, NFA & AFSL
  • Отлични образователни инструменти
  • 17000+ налични актива
  • MetaTrader 4, IG приложение, ProRealTime, L2 дилър
  • Безплатна демо сметка

Интернет е залят с онлайн брокери предлагащ достъп до търговия. Инвеститори имат голям басейн от брокерски къщи, от които да избирате. Но да направите избор може да бъде трудно, тъй като всички брокери твърдят, че са най-добрите. 

Инвеститорите трябва да определят своите търговски цели преди да намерят брокер, чийто профил им пасва. Правилните регулации, добрите търговски условия и конкурентните такси са основните цели, за които повечето инвеститори следят. Много онлайн брокерски компании твърдят, че отговарят на тези критерии, но внимателно разследване разкрива измамни брокери с нулеви или фалшиви разпоредби. Други имат подходящите лицензи, но с условия за търговия, които не си струва да се разглеждат.

Тази статия прави задълбочени прегледи една от реномираните брокерски компании на пазара, IG Group (Златен индекс на инвеститора). Ние обясняваме всичко, което трябва да знаете за брокера, включително кои са те, такси, платформи, разпоредби и т.н. Като прочетете прегледа, можете да определите дали услугите на брокера отговарят на вашите нужди.

Официалният сайт на брокера IG
Официалният сайт на брокера IG

Какво ще прочетете в тази публикация

Какво е IG? – Кратки факти за компанията

IG Group е международна финансова компания, предлагаща онлайн брокерски услуги. Създаден през 1974 г., IG беше първият, който въведе залагане на спред на финансовите пазари. Тази концепция даде път на онлайн търговията, каквато я познаваме днес. Инвеститорите на дребно могат да получат достъп до различни пазари чрез IG, включително акции, форекс, CFD, стоки, криптовалути, индекси и залагания на финансов спред.

IG има офиси в деветнадесет държави. Те включват ключови финансови региони, като Обединеното кралство, Съединените щати, Япония, Австралия и Сингапур. Компанията е публично регистрирана на пазарите на Лондонската фондова борса. IG работи с лицензи от тези региони и други, включително Южна Африка, Нова Зеландия и Бермудите. 

Повече от 240 000 инвеститори управляват активни сметки при брокера. Клиенти от цял свят са добре дошли да търгуват с наградената компания.

Факти за платформата за търговия IG

Преглед на компанията:

  • Създадена през 1974г
  • Главният офис е в Обединеното кралство 
  • Листвана на Лондонската фондова борса с борсов символ LON: IGG
  • Деветнадесет клона в Европа, Америка, Африка и Азия.
  • 240 000+ клиенти с активни акаунти 
  • Няколко награди и признания
  • Годишен приход до £800 милиона

Регламенти – Регулиран ли е IG? Където? Как работи регулирането?

Както споменахме, фирмата има физ присъствие в няколко световни финансови региона. Тези места изискват лицензи за работа в техните граници. IG е регулиран в Япония, Южна Африка, Сингапур, Съединените щати, ЕС, Австралия, Нова Зеландия и др.

IG Group е a Базирана в Лондон финансова институция работи по лиценз от Обединеното кралство Орган за финансово поведение FCA.

Официалното лого на Органа за финансово поведение (FCA)

Някои от тези региони изискват различни лицензи за различните пазари. Например JFSA Япония регулира валутната търговия и търговията с ценни книжа. В една и съща юрисдикция органите, регулиращи стоките и дериватите, са различни. Следователно брокерите трябва да получат лицензи за оторизация от тях, за да предоставят тези услуги. IG притежава три регулаторни лиценза в Япония. Следователно компанията е лицензирана да предлага услуги за онлайн търговия на различните пазари.

Официалното лого на агенцията за финансови услуги в Япония

В Швейцария IG работи като a банка и брокер на ценни книжа. Следователно брокерът е лицензиран по FINMA и предлага банкови услуги и услуги за онлайн търговия с CFD.

Официалното лого на Австралийската комисия по ценни книжа и инвестиции (ASIC)

Всички регулатори принуждават стриктно придържане към удовлетвореността на клиентите, безопасността на активите на клиентите и честни сделки. Те контролират операциите на брокера, за да гарантират поддържането на прозрачност и професионализъм. 

Официалното лого на BaFin

По-долу изброяваме всички регулаторни органи, които наблюдават операциите на IG в световен мащаб:

Мерки за сигурност за търговците и вашите пари

Награди на ig.com и мерки за сигурност

IG е плътно регулиран, с шест регулатора от първо ниво надзор на неговите операции. Те притежават лицензи в ЕС, Великобритания и САЩ. Тези финансови органи от най-високо ниво изискват стриктно спазване на политики, които гарантират справедливост и благоприятни резултати за търговци

IG, съгласно регулаторните протоколи, трябва отделя средствата на клиентите от своята сметка в случай на фалит. Правилата също така гарантират, че брокерът участва в компенсационни схеми. Подобни схеми дават възможност на търговците да получават финансова компенсация без проблеми, ако възникне необходимост. 

IG осигурява a Защита от отрицателен баланс. Тази услуга гарантира, че вашата търговска сметка никога не отива в минус. Въпреки това, разпоредбите в някои региони не включват защита срещу отрицателен баланс. Следователно услугата не е достъпна във всички юрисдикции, където брокерът работи. 

Като публично регистрирана компания клиентите могат достъп до неговите финансови записи и сила по всяко време. Лесно е да се каже дали компанията се справя добре или не. Можете да разберете, като проверите фондовия пазар, за да видите стойността на акциите му.

Лицензите също принуждават компанията да спазват законите за защита на данните. Тези закони гарантират, че информацията на клиентите е криптирана на неговите платформи. IG се счита за един от най-сигурните брокери. Те са издържали почти пет десетилетия и са изградили силна репутация. Търговците ги смятат за надеждни финансови институции.

Преглед на офертите и условията за търговия IG

Предимства на онлайн брокера ig.com
Търговски условия и оферти

IG осигурява достъп до търговия на повече от 16 000 пазара, включително деривати и акции. Преглеждаме предлагането на пазара на брокера по-долу:

Валутни двойки

Спредове за валутна търговия на IG

Предлагат се над 90 валутни двойки на платформите за търговия на IG. Клиентите могат да избират между основни, второстепенни или екзотични. Те включват уникални двойки като NZDEUR, NOKJPY, USDSGD, NZDCHF и др. Всички основни кросове също са достъпни за търговия, включително EURUSD, GBPUSD, USDJPY и др.

Търговците могат да спекулират с тези активи чрез брокера CFD и DMA типове сметки. Ливъридж от 200:1 е наличен за валутна търговия, а спредовете започват от 0,6 пипса с нулева комисионна. Основни двойки като EURUSD, GBPUSD и USDJPY са налични за търговия през почивните дни. Въпреки това, бъдете готови да плащате по-високи спредове през тези дни.

Валутни двойки:90+
Ливъридж:До 1:200
Търговски разходи:Средни спредове, започващи от 0,85 пипса за валутни двойки
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на работното време на валутния пазар

Стоки 

Спредове за стоки на IG

Инвеститорите имат достъп твърди и меки стокови пазари на платформи IG. Налични са до 35 стоки, включително злато, желязо, сребро, никел, мед и др. Меките включват олио, захар, пшеница, какао, портокалов сок, живи животни, кафе и др.

Стоковите ETF и акции също са достъпни за търговия. Таксите зависят от избрания от вас пазар, но най-вече са вградени в спредовете. За някои стокови акции се прилагат комисионни.

Стокови активи:35+
Ливъридж:До 1:20
Търговски разходи:Спредовете започват от 0,6 пункта
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Акции

Комисионна за CFD върху акции на ig.com

Над 10 000 глобални акции са регистрирани в платформата за търговия на IG, въпреки че някои се предлагат само върху CFD. Налични са акции на известни компании като Netflix, Tesla, Facebook, Amazon и др. Клиентите, които използват DMA акаунта на брокера и дилърската платформа L2, могат да търгуват с тези акции и да получават директни търговски ръководители в няколко ликвидност басейни. Таксите за търговия обаче може да са по-високи. Най-високият предлаган ливъридж е 10:1. Комисионната за сделка е минимум 0,5%, в зависимост от актива и региона.

Споделяне на активи:10000+
Ливъридж:До 1:20
Търговски разходи:Разходите за търговия варират в зависимост от вида на акциите и размера на сделката
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Индекси

ig.com Индексни спредове

IG предоставя достъп за спекулации до 80 индекса, включително световно популярни като DAX30, Nasdaq, Уол Стрийт, FTSE100, Хонг Конг HS50 и др. Инвеститорите могат да търгуват с други уникални индекси, като например Emerging Markets Index и Crypto 10 Index. 

Предлага се търговия през уикенда за някои основни борсови индекси. Брокерът предлага ливъридж до 200:1. Спредовете зависят от избрания от вас пазар, но могат да варират от 0,4 до 7,0 пипса.

Индекс активи:80+
Ливъридж:До 1:10
Търговски разходи:Разходите за търговия варират в зависимост от индекса и пазарните условия
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Криптовалути 

ig.com се разпространява върху криптовалути
Спредове на IG върху криптовалути

Има Налични 10 криптовалутни актива на платформите за търговия на IG. Въпреки това сравнително ограничено разнообразие, популярните и най-печеливши криптовалути са налични, включително биткойн, лайткойн, етериум и други. Търговците имат достъп до по-широка селекция от криптовалути в неговите предложения за крипто индекс 10. Търговия през уикенда също се предлага за този клас активи и е осигурен ливъридж 20:1.

В спредовете варират от 1,2 семки до 38,0 пипса, в зависимост от цифровия актив. 

Активи в криптовалута:10+
Ливъридж:До 1:2
Търговски разходи:Варират в зависимост от валутата, размера на търговията и времето от деня
Екзекуция:Моментално
Наличност:От 8 сутринта в събота до 22:00 часа в петък (британско време)

ETFs

Търговия с ETF с ig.com

А избор на ETFs е на разположение на платформите на IG. Борсово търгуваните фондове ви предоставят излагане на различни активи от една сделка. Това означава, че можете да търгувате група акции едновременно в една транзакция. Тези активи са идеални за разширяване портфолио същевременно съзнавайки риска. Можете да избирате от валутни ETF, акции или стоки. Но брокерът предлага това чрез своята услуга за борсово посредничество. Наличен е ливъридж до 10:1. 

ETF активи:2900+
Ливъридж:До 1:20
Търговски разходи:£3 за търговия с ETF и такса за конвертиране на валута от 0,5% (за клиенти от Обединеното кралство)
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Бинарни опции

Търговия с бинарни опции на ig.com

Търговията с бинарни опции не е достъпна на платформи IG. Подобен финансов инструмент е т.нар цифров 100 на платформите на IG е наличен в определени региони. Търговците, които се интересуват от този пазар, трябва първо да говорят с поддръжката на IG, за да са сигурни, че търгуват в рамките на разпоредбите. Брокерът също би изяснил различните продукти, налични на този пазар.

Digital 100 активи:100+
Ливъридж:До 1:50
Търговски разходи:Варирайте в зависимост от цифровата опция и пазарните условия
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

метали

Метали на ig.com

Инвеститорите имат избор от различни благородни метали за търговия на платформата на IG. Те са достъпни чрез неговите предложения за CFD или ETF. Предлагат се популярни и печеливши метали като злато, сребро, платина и паладий. Спредовете варират между 0,2 пипса до 1,8 пипса, в зависимост от метала. Активите са с ливъридж, като не се изисква повече от минималния депозит на брокера, за да се инвестира в тях. 

Метални активи:100+
Ливъридж:До 1:20
Търговски разходи:Варират в зависимост от вида на метала и размера. Стандартните спредове за спот злато са около 0,3 пипса, за спот паладий около 1,2 пипса и за спот платина около 1,8 пипса.
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Енергии

Енергийни пазари на ig.com

Енергиите са част от продуктовото предлагане на брокера под стоки. Предлагат се природен газ, суров петрол и безоловен бензин да търгува чрез своите CFD акции. Търговците могат да инвестират или да спекулират с цените на популярни петролни компании, включително петрол Brent, лондонски газьол, американски суров петрол и много други.

Спредовете на този актив могат да паднат до 2,8 пипса, което е сравнително ниско.

Енергийни активи:50+
Ливъридж:До 1:50
Търговски разходи:Варирайте в зависимост от избрания актив
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Такси за търговия – Колко струва търговията с IG?

Както се подразбираше по-рано, таксите за търговия варират от актив до актив. Брокерът използва променливи спредове и неговият модел на такса е предимно без комисионна. Въпреки това, това също зависи от акаунта и пазара, на който търгувате.

Форекс търговията на IG таксите са предимно без комисионни. Това означава, че комисионните са прикрепени към спредовете. Най-ниският спред на форекс основните е 0,6 пипса по време на активни пазарни периоди. Средният спред по време на нормални пазарни дейности може да достигне до 1,2 пипса. 

Същото структура на таксите без комисионни важи за индекси, CFD върху фондови индекси, стоки и CFD за облигации. Най-ниските спредове на тези активи варират от 0,4 пункта до 1,4 пункта. 

Криптовалутите привличат най-високите спредове, но това не е необичайно. Най-ниската очаквана цена е 1,2 пипса за най-ликвидния крипто актив в пиковите часове.

В таксите за търговия с CFD акции са различни. Може да се прилагат комисионни и други такси за някои функции на платформата. Това също зависи от вашия регион и какъв метод на търговия изберете, онлайн или телефонна търговия. Комисионните за CFD варират от 0,08% до 0,475% на сделка. Американските търговци трябва да платят $0,02 на акция, с максимум $15 такса за сделка. Търговците в Обединеното кралство и ЕС плащат 0,10% комисионна, възлизаща съответно на максимум £10 и €10 на сделка. 

Прилагат се и лихви върху овърнайт финансиране и варира в зависимост от актива и лихвените проценти.

някои специални функции носят такса ако искате да ги използвате. Депозитите и тегленията привличат нулеви такси, но таксите за пасивна сметка се прилагат след 2 години.

Такса:Информация:
Суап такси за овърнайт отворени сделки:да
Такси за управление:0,50% за IG Smart Portfolio
Разходи на фонда:0,13% за IG Smart Portfolio
Разходи по сделката: 0,09% за портфолиото IG Smart
Такса за неактивност:$10 на месец след две години без активност по сметката
Такса за депозит:Без такси за депозит
Такса за теглене:Без такси за теглене
Такса за пазарни данни:Допълнителна такса за такси за данни на живо

Тест и преглед на платформите за търговия IG

платформа за търговия ig.com

IG работи като агенция брокер, свързвайки клиентите директно с междубанковия пазар. Този пазар се състои от голям набор от ликвидност доставчици. Това означава, че търговците могат да купуват и продават на най-добрите цени. 

IG предлага тези търговски услуги на своята изключителна собствена платформа – L2 дилър, MT4 и уеб базирана платформа за търговия. Всички нива търговци могат да намерят подходяща платформа, която отговаря на техните нужди.

Уеб базирана платформа за търговия

IG уеб базираното приложение се откроява по отношение на използваемостта. Платформата е пълна с функции, които дават на търговците прекрасно търговско изживяване. Ще намерите различни инструменти за търговия и проучване, включително няколко функции за управление на риска. Платформата ви позволява да отваряте диаграми от почти всички режими на изглед. 

До Вградени са 28 индикатора, включително най-популярните и функционални (MACD, Bollinger band и др.). Можете да видите до четири времеви рамки на една графика. Очаквайте ултра-бързо изпълнение, което отнема по-малко от една милисекунда за извършване на сделки. 

Маска за поръчка в платформата за уеб търговия на IG
Маска за поръчка в платформата за уеб търговия на IG

Autochartist е интегриран с платформата, позволявайки на търговците достъп до безплатни сигнали. Ще имате също достъп до актуализациите на новините на Reuters плюс докладите за анализ на пазара на брокера. 

Търговци от всички нива могат да използват тази платформа, а опитни търговци могат да отключат разширени функции като инструмента за графики ProRealTime. Единственият недостатък, който открихме с платформата, е, че потребителите трябва да подредят оформлението. Оформлението по подразбиране обикновено е празно и трябва да го настроите, преди да търгувате. Но ви позволява да запазите няколко персонализирани дизайна.

MetaTrader 4

Настолната версия на IG.com MetaTrader 4

Брокерът предлага известната платформа MT4, известен с удобство за потребителя, лесна персонализация, набор от графики и индикатори и супербързо изпълнение. Недостатъкът е, че всички продуктови гами не са изброени в MT4 на IG. Но платформата позволява на търговците да създават свои собствени индикатори. Предлага се и алгоритъм за търговия и можете да видите до девет времеви рамки. MT4 също е известен със своята превъзходна гама от индикатори. Търговците имат достъп до 30 от тези индикатори в MT4 на IG. Разрешени са до четири вида чакащи поръчки. Те включват лимит за покупка, лимит за продажба, стоп за покупка и стоп за продажба. Пазарните поръчки също са безплатни, включително тейк печалба и стоп загуба.

L2 дилър

Таблото за управление на ig.com L2 Dealer

В L2 Dealer е собствената платформа на IG, изискващ минимален депозит от $1000. Търговците могат да получат директен пазарен достъп (DMA) безплатно с помощта на приложението. Платформата е доста сложна и е по-подходяща за опитни търговци. Платформата предлага повишена ликвидност, свързвайки търговците с по-голям пул за най-добри цени. Таксите за търговия на платформата отчасти зависят от обема. Инвеститорите могат да плащат само $10 на милион търгувани долара, след като надвишат определена сума на транзакцията. 

Дилърът на L2 е подходящ и за търговия с акции. Пазарният анализ и дълбочина се събират от различни източници. В резултат на това търговците получават изчерпателна информация за пазара. Разширени инструменти за диаграми, включително ProRealTime, също са вградени в платформата.

Наличност на индикатори и графики

Наличност на индикатори и графики в платформата за търговия Ig.com

Платформите за търговия на IG идват с 28 технически индикатора или повече, в зависимост от платформата. Но всички включват най-популярните и полезни. До 11 индикатора поддържат предупреждения и известия. Можете да включите четири настройки за уведомяване и да получавате предупреждения за важни движения на пазара. Потребителите могат да начертаят трендови линии с помощта на всеки от 20-те различни инструмента за рисуване на платформата. 

Има пет типа диаграми, включително тип тик диаграма, уникален за платформите на IG. 

Мобилна търговия чрез приложението IG

IG мобилно приложение
IG мобилно приложение

В изживяването при мобилна търговия на IG е сред най-добрите. Търговците могат да използват MT4 или собственото мобилно приложение на брокера – IG Forex, за да търгуват на смартфони. Тези приложения могат да се изтеглят от Apple и Google Playstore. IG предлага и две мобилни приложения за нетърговия. Това са IG Academy за трейдинг обучение и IG Access за допълнителна сигурност на акаунтите.

Двете приложения за търговия се предлагат с прост дизайн, което ги прави като лесен за използване като компютърните версии. Няма важни липсващи функции в приложенията. Търговците могат да се насладят на пълните търговски функции на работния плот, включително отчети за пазарните настроения, 30 индикатори за търговияи множество диаграми и времеви рамки. Предлага се поточно предаване на водещи новини от Ройтерс. Autochartist и PIA First също са вградени, предоставяйки пазарни сигнали в реално време на мобилни устройства.

Резюме на приложенията за мобилна търговия IG:

  • Потребителското изживяване е същото като при настолните платформи
  • 30 индикатора, включително множество графики, времеви рамки и инструменти за рисуване.
  • Известия и сигнали чрез PIA First и Autochartist. 
  • Специален потребителски интерфейс за Android и Apple таблети с подобрена използваемост, за да пасне на по-широк екран.

Как да търгувате на платформата IG (Урок)

Преглед на платформата за търговия IG.com

Търговията е същото на уеб базирани и други платформи, въпреки че потребителският интерфейс се различава леко. Първо трябва да определите актива, който искате да търгувате, и да изберете от списъка с активи.

Преди да направите първата си сделка, анализирайте пазара да знаете историята на цените и тенденциите. След като направите това, изберете актива и въведете подробностите за поръчката в полето за поръчка. 

Според вашето изследване, задайте подходящите пазарни поръчки, за да намалите риска си. След това поставете своята търговия, купете или продайте. Следете търговията, докато вървите през деня си. По този начин можете да направите корекции или да излезете от позицията си в най-подходящия момент.

Как да търгувате форекс на IG 

Как да търгувате форекс на IG 

Чуждестранната валута е най-големият и ликвиден финансов пазар, така че инвеститорите имат достатъчно възможности да правят печалби тук. С IG можете да търгувате до 90 глобални валути. Така че имате набор от възможности за избор на неговите платформи. Първо, трябва да решите какви валутни двойки искате да търгувате.

След като изберете предпочитаните от вас валути, следвайте предложенията по-долу, за да търгувате валута:

Проучете и анализирайте пазара

За да спечелите от валутните двойки, които сте избрали, трябва разберете пазара. Това ще изисква някои изследвания, фундаментален и технически анализ. За щастие платформите IG идват с полезни инструменти, които да ви помогнат. Актуализациите на новините и сигналите предоставят полезни съвети за посоките на цените и текущата тенденция. Познаването на тенденцията ви позволява да вземате печеливши търговски решения. 

Тествайте безплатния демо акаунт 

Преглед на демо акаунта на ig.com

След като разберете пазара, можете тествайте знанията си на безплатна демонстрация преди да инвестирате пари. IG предлага такъв акаунт, за да ви позволи да практикувате търговия без финансов риск. Извършете няколко сделки, като използвате това, което сте научили по време на фазата на проучване. Това би подобрило вашите умения и увереност, подготвяйки ви за истинското пазарно изживяване. 

Търгувайте форекс на реална сметка 

След като сте тествали задоволително пазара, тогава можете влезте в акаунта си на живо. Изберете същата желана двойка, която сте тествали. Изберете вашата позиция въз основа на пазарната тенденция, според вашето проучване. Използвайте необходимите лимитирани поръчки, като стоп загуба. След това направете търговията си, като щракнете върху покупка или продажба.

Проследете вашата транзакция и излезте 

Както споменахме, необходимо е да наблюдавайте позициите си, докато са отворени. Колко често ще проверявате сделките ще зависи от използваната стратегия. Затварянето на сделка в точното време е част от добрата стратегия. След като узрее, затворете и излезте от позицията.

Как да търгувате цифрови 100 опции на IG

Как да търгувате бинарни опции на IG

Digital 100 опциите изглеждат като лесни финансови инструменти, но могат да бъдат трудни и рискови за търговия. Пряката природа на печалба или загуба е същата причина, поради която търговията или инвестирането в опции може да бъде трудно. 

С валутната търговия и други пазари, загубата е контролируема, и човек може да излезе от сделка, преди да загуби целия си капитал. Но загуба при сделки с цифрови опции означава загуба на всички средства, които сте заложили. Следователно пазарният анализ е двойно важен за тази търговия.

На IG, бинарни опции се наричат Digital 100. Можете да спекулирате с индекси, форекс, събития и стоки. Така че първо трябва да вземете решение за актива, преди да анализирате пазара.

Анализът би имал ви помогна да видите всички възможни движения на цената. По този начин можете да направите най-добрия залог, като изберете печеливша страйк цена и времева рамка. IG предлага възможност за избор от продължителност на договора от пет минути до един месец.

Веднъж ти изберете вашата страйк цена и продължителност на сделката, изберете buy call или sell put. Въведете предпочитаните от вас лимитирани поръчки и размера на договора в полето за поръчка. След това изпълнете. 

Наблюдавайте търговията и затваря, след като достигне или надхвърли стачката. Или изчакайте изтичането на договора, за да излезете. Вашето решение ще зависи от посоката на цената.

Как да търгувате криптовалути на IG

Как да търгувате криптовалути на IG

Има два начина за търговия с криптовалути онлайн. Можете да го купите и държите в цифровия си портфейл. Да се препродаде след като цената се покачи. Или можете да търгувате чрез CFD, което включва спекулиране с движенията на цените. 

За да купувате и държите, трябва регистрирайте се в крипто борса. Тези обменни оператори често предоставят дигитални портфейли за търговците, за да съхраняват криптовалути. Търговията чрез CFD е по-лесна, защото не е необходимо да държите валутите. 

Когато правите сделка за покупка, вие сте залагане на покачване на цената и обратно. Вие печелите, ако цената се движи в посоката на вашия залог. Пазарът на криптовалута е известен като нестабилен, така че рискът е висок. Преди да търгувате на този пазар, е изключително важно да разберете какво влияе върху цените. Фактори като правителствени разпоредби и разклонения на блокчейн са основни области, на които трябва да следите. 

Ако изберете CFD търговия, можете да се възползвате от движенията на цените, като отваряте и затваряте няколко сделки в подходящи моменти. 

Как да търгувате акции на IG 

Как да търгувате акции на IG 

Има няколко начина за търговия с акции на платформи IG. Можете да ги търгувате чрез CFD акции, индекси или ETF. Индексите и ETF се считат за инвестиции с по-нисък риск от други активи. А пазарът е силно ликвиден и предлага добри възможности. Чрез двата пазара можете да търгувате куп акции едновременно. 

За да търгувате с акции, трябва първо решете как искате да влезете на пазара. Индексите и ETF са по-безопасни за новодошлите, докато търговците с по-голям пазарен опит могат да заложат на CFD. 

Също така е от решаващо значение за научете какво влияе върху цените на акциите. За целта търговецът трябва да обърне внимание на финансовите отчети на компанията, съобщенията и икономическите новини. 

Ако търгувате индекси, следенето на индекса на всяка компания е от ключово значение. Понякога компания се премахва или добавя към състава на индекса. Това се отразява на цената и търговецът трябва да внимава за това, за да направи най-добрите сделки. 

След необходимите изследвания, практикуването на търговия на демо е полезно първо. Изберете борсовия символ от котировката и въведете нова поръчка, като попълните подробностите за транзакцията. След това поставете съответната сделка.

Как да отворите сметката си за търговия на IG

В

Отварянето на сметка за търговия на живо с IG включва три прости стъпки:

  • Попълнете формата
  • Потвърдете се 
  • Захранете сметката и търгувайте

На уебсайта на брокера щракнете върху Създайте реален акаунт бутон в средата на страницата. Това ви отвежда до страницата за регистрация, където първо ще изберете вашия регион. Щракването върху „Напред“ ви отвежда до формуляра за регистрация, където ще въведете лични данни, като пълно име, имейл, данни за контакт и т.н. 

Форма за регистрация на ig.com за реален акаунт

Ти ще трябва да потвърдете имейла, като щракнете върху връзката за потвърждение, които системата изпраща по време на регистрацията. След това ще изберете вида на акаунта, който искате да управлявате, изберете валута и ще отговорите на подходящи въпроси относно вашия търговски опит. 

Следващата стъпка след това е проверка. Брокерът ще трябва да качите лична карта и доказателство за адрес, за да потвърди самоличността ви. След като проверката приключи, акаунтът ще бъде готов за финансиране и търговия.

Видове сметки IG

Освен демо сметка, IG предлага два вида сметки за търговия. Подобно на повечето брокери, един от акаунтите е подходящ за всеки търговец, независимо дали е начинаещ или опитен търговец. Другият тип е по-усъвършенстван и подходящ за професионалисти или търговци на големи количества. 

Те също предлагат специални институционални сметки за професионалисти желаещи да търгуват като корпоративна компания. 

Двата основни типа сметки са:

CFD сметка

Как да се регистрирате за CFD сметка на ig.com

Всеки може да използва този акаунт, независимо дали сте начинаещи или опитни търговци. Минималният депозит е $250, а клиентите имат достъп до акаунта в платформите за търговия MT4 и IG. 

Обърнете внимание, че спредовете варират според платформите. На MT4 очаквайте средно 0,75 пипса за основните двойки. Може да спадне или да се увеличи в зависимост от часовете за търговия и ликвидността. Спредовете са по-високи в приложението IG, средно 0,86 пипса при валутните курсове. Предлаганият ливъридж зависи от юрисдикцията и нейните разпоредби. Търговците в ЕС могат да получат до 30:1, а максимално предлаганото извън ЕС е 200:1.

Акаунт за директен пазарен достъп (DMA)

Акаунт за директен пазарен достъп (DMA) на ig.com

Този акаунт е по-подходящ за опитни търговци и идва с разширени функции. Минималният депозит е $1000, а разходите за търговия намаляват колкото повече търгувате. Средният спред на основните валутни двойки е 0,165 пипса, но се прилагат комисионни въз основа на обема. Акаунтът е достъпен само в платформата L2 Dealer. 

Друго съществуват специфични типове акаунти за специални цели. Те включват сделки с акции и типове инвестиции за търговия с акции и акции. Ливъриджите не са налични за тези сметки. 

Можете ли да използвате демо акаунт на IG?

Налични демо акаунти на ig.com

да IG предлага два типа демо сметки които позволяват търговия за 30 дни. Един тип ви позволява да практикувате търговия с акции, индекси и ETF. Другият позволява достъп до всички налични пазари.

Можеш поискайте неограничена демонстрация, ако имате нужда от повече време за практика. Виртуалната сметка идва с кредит за търговия на стойност £10 000 за извършване на много сделки. 

Както споменахме, така е полезно е да използвате това, за да практикувате и тествате стратегиите си преди да търгувате в акаунта на живо.

Как да влезете във вашата сметка за търговия IG

Как да влезете във вашата сметка за търговия IG

Независимо дали използвате a мобилен телефон или настолен компютър, процесът на влизане е същият. Разделът за влизане в мрежата и работния плот ще бъде близо до горния десен ъгъл на страницата. Кликнете върху това и въведете вашето потребителско име и парола в съответните полета. (Потребителското име може да бъде вашият имейл или уникално име.) Щракнете върху входа, за да стартирате сайта за търговия на платформата.

Проверка: Какво ви е необходимо и колко време отнема?

Процес на проверка на ig.com

IG изисква проверка на самоличността, за да завърши настройката на сметката за търговия. Ще трябва да сканирате и качите вашата национална лична карта или международен паспорт, който носи името в акаунта. Доказателство за адрес също е необходимо за KYC. Вашето банково извлечение или скорошна сметка за комунални услуги, съдържаща домашния ви адрес, ще са достатъчни за това.

Обикновено отнема 10 минути или по-малко за проверка тези документи. Но понякога може да отнеме до 24 часа. 

Налични методи за плащане за депозит и теглене

IG осигурява няколко начина на плащане за прости преводи и тегления по време на търговия. Те включват Visa, MasterCard (кредитни и дебитни), банкови преводи (HSBC) и Paypal.

Депозитите и тегленията са предимно без такси, в зависимост от методите на плащане. Дебитните карти, Visa и MasterCard, привличат нулеви такси. Но кредитните карти ще привлекат такса от 1% за Visa и 0,5% за MasterCard. 

Депозити отразете незабавно, ако използвате Visa и MasterCard. Местните преводи към сметката на брокера в HSBC са безплатни, но отразяването може да отнеме до 3 работни дни. Отразяването на тегленията към карти отнема повече време. Очаквайте период на изчакване до една седмица, за да влязат средства в получаващата карта. Тегленията отнемат по-малко време, ако преместите средствата в банкова сметка. В този случай средствата ще бъдат уредени в рамките на три дни. 

Можете също да депозирате чрез Paypal, но a 1.5% такса се прилага.

Как да депозирате пари – обяснение на минималния депозит IG

Как да депозирате пари на ig.com

За да депозирате средства във всички платформи на вашето табло за управление, щракнете върху бутона за средства. Изберете Добавяне на средства от падащото меню и изберете предпочитаната от вас опция за плащане.

Попълнете формуляра, въвеждане на необходимите данни за карта или банка за разрешаване на плащането. Щракнете върху следващия и въведете вашия ПИН код. Средствата трябва да бъдат уредени веднага или в рамките на няколко дни, в зависимост от начина на плащане. 

Брокерът не начислява такси за депозити, но платежната услуга може да удържи малка такса. Те ще ви информират за това, преди да разрешите транзакцията. 

Бонуси за депозит: 

Не е наличен. 

Теглене – Как да изтеглите парите си на IG

Как да теглите пари на ig.com

Изберете теглене на средства под раздела Средства на таблото за управление. IG позволява теглене към дебитна или кредитна карта и банкова сметка. Изберете предпочитания от вас метод на получаване и попълнете формуляра с инструкции.

Може да се наложи проверете предишни депозити и получаващата сметка, ако това е първото ви теглене. За целта е необходимо само да въведете трите си имена, номера на сметката или картата и да качите логото на банката. 

Вашият след това тегленията ще бъдат обработени, и средствата са преместени в получаващата сметка. Периодът на изчакване ще зависи от използвания метод на плащане.

Поддръжка на клиенти за търговци 

Поддръжка за търговци на ig.com

Обслужването на клиенти на IG е на разположение 24 часа в денонощието, с изключение на събота от 3 часа сутринта до петък 17:00 часа (EST). Можете да се свържете с тях по телефон или имейл. Новите клиенти имат специална телефонна линия за помощ, където могат да се свържат със специализиран персонал за поддръжка – 3129810499. Съществуващите клиенти могат да се свържат с поддръжката на 3129810498. Техният имейл е [email protected].

Предлагат се безплатни телефонни номера за някои региони. Посетете уебсайта на брокера, който ви отвежда до страницата за вашата държава, за да получите безплатната линия, ако е приложимо. 

Номер за обслужване на клиенти:Поддръжка по имейл:Чат на живо:Наличност:
3129810499[email protected]Да, наличен24 часа на ден, с изключение на събота 3 сутринта до петък 5 следобед (EST)

Образователни материали – Как да се научите да търгувате с IG

ig.com образователен раздел

IG предлага приложение за специално обучение – IG Academy, налични в магазините на Apple и Android. Неговото богато съдържание включва курсове, ръководства за търговия и стратегии, които са полезни за начинаещи и неопитни търговци. Потребителите могат също да наблюдават напредъка си чрез тестове. Пазарният анализ и задълбочеността, включително инструментите за проучване на неговите платформи, са страхотни източници на образование за опитни търговци. Освен това има видеоклипове в YouTube, IG общности, периодични уебинари и други, чрез които търговците могат да подобрят своите умения и опит. 

Допълнителни такси 

Единствената такса за нетърговия, която открихме с IG, е такса за неактивност. Спящите акаунти се таксуват след две години липса на активност. Таксата е $12 месечно, докато търговецът възобнови търговските дейности по сметката. 

Достъпни държави и забранени държави 

За щастие брокерските сметки IG могат да бъдат управлявани от почти всички в почти всички страни и региони. Търговци в ограничени държави не могат да отварят сметки с IG. The онлайн брокер не предлага услуги в региони като Северна Корея, Русия или други зони с ограничен достъп. Освен това някои пазари може да не са налични в определени държави.

Например залагането на разпространение е достъпно само за търговци в Обединеното кралство. Клиентите в някои региони, като например САЩ, имат достъп до Forex и CFD на акции само чрез Nadex.

Заключение – IG е надежден брокер с превъзходни условия

Награди на брокера ig.com

От нашия преглед можем да заключим, че IG е надежден брокер, предлагайки забележителна гама от продуктови селекции. Условията за търговия са изключителни, като се има предвид богатството от невероятни инструменти за търговия и изследвания.

Единственият недостатък, който открихме, е висок минимален депозит за DMA акаунта. Въпреки това, неговите предложения за платформа и конкурентни такси правят брокера чудесен избор за търговци от всички нива. 

Често задавани въпроси за брокера IG (ЧЗВ):

Безопасни ли са парите ми с IG?

да IG притежава повече лицензи от всеки онлайн CFD брокер. Брокерът съществува от 48 години и има силна репутация на сигурен брокер. Регламентите изискват брокерът да отдели средствата на клиентите от фирмената сметка за безопасност. Те са публично регистрирани и предлагат защита срещу отрицателен баланс. 

IG добър брокер ли е?

IG е добър брокер както за начинаещи, така и за опитни и професионални търговци. Те предлагат типове акаунти и идеални платформи за всички нива. Таксите за търговия са конкурентни и клиентите разполагат с широка гама от пазари, за да разширят своите портфейли.

Предлага ли се IG в Европа?

да IG Europe е член на IG Group, създадена след Brexit, за да обслужва клиенти в ЕИП. Фирмата е регистрирана с BaFIN, Германия, регулаторен орган, работещ съгласно рамката на MiFID. Клиенти за всички зони на ЕС са добре дошли.