12345
5 / 5
Рейтинг на отбора Binaryoptions.com Готови защо можете да ни се доверите Binaryoptions.com преглежда услугите за търговия съгласно стриктни насоки и спецификации. Брокерите и платформите се тестват с реални пари и се проверяват всички функции, които са от съществено значение за бинарните търговци. Тестваме сигурността, офертата, таксите, софтуера, поддръжката и много повече в нашите отчети за опит и рейтинг. Като търговци с повече от 10 години опит, ние знаем точно какво е важно при избора на добър брокер и платформи за търговия. Вижте нашата методология за това как да оценявате брокери.
Оттегляне
5
Депозит
5
Оферти
5
поддържа
5
Платформа
5

Преглед на FxPro: Трябва ли да се регистрирате или не? – Брокер тест за търговци

  • Отлична поддръжка на клиенти
  • Регулирано от FCA, CySEC, FSCA & SCB
  • Безплатен депозит и теглене
  • Налична демо сметка
  • Бързо изпълнение на поръчката
  • Без изпълнение на дилинг деск

Световният финансов пазар представя много възможности за инвестиции. Преди това тези възможности бяха запазени за професионалисти и елита. За щастие на всички, интернет промени това, предоставяйки възможности за инвестиции на всички. Всеки може да участва в онлайн търговия и инвестиране чрез онлайн брокерска сметка. 

Много компании предлагат тези брокерски услуги, но изборът на приличен и легитимен може да определи дали ще успеете. Ето защо проверката на отзивите на брокера, преди да вземете решение, е от решаващо значение. Това е статия, която предоставя цялостен преглед на FxPro, една от добре познатите брокерски компании в индустрията.

По-долу ще намерите подходяща информация в нашия преглед за брокера, за да ви помогне да решите дали профилът на компанията отговаря на вашите инвестиционни нужди. 

Официалният сайт на FxPro
Официалният сайт на FxPro

Какво е FxPro? – Кратки факти за компанията

FxPro платформи за търговия на лаптоп и настолен компютър

FxPro е форекс бюро без дилинг и CFD брокерска компания базиран в Обединеното кралство. Брокерът предлага услуги за онлайн търговия вече 16 години. Те имат регионални и представителни офиси в Кипър, Бахамите и Обединените арабски емирства. 

FxPro предлага достъп до търговия с няколко класове активи, като форекс, енергия, акции, метали, криптовалути и фючърси. Над 2100+ инструмента са налични на неговите платформи, което ги прави идеални за инвеститори и търговци с множество активи.

FxPro приема клиенти от 173 държави и може да се похвали с над 2,1 милиона+ активни акаунта със 100 милиона евро собствен капитал. Компанията е спечелила множество награди от създаването си. Те държат наградата за онлайн пари за 2022 г. за най-добър Forex доставчик. Други награди са Ultimate Fintech Awards за 2021 г. за най-добър брокер и инвеститорска хроника и наградата на Financial Times за най-добри платформи за търговия.

Официалното лого на FxPro

Преглед на фактите за FxPro:

  • Създадена през 2006г
  • Базиран в Обединеното кралство 
  • 2,1 милиона+ активни акаунта
  • 100 милиона евро капитал от първи ред
  • Осигурени над 2100+ инструмента
  • Носител на множество награди; Носител на наградата за най-добър форекс доставчик за 2022 г

Правила: – Регулиран ли е FxPro или не?

FxPro работи с четири индустриални лиценза от известни регулаторни органи. FxPro UK Limited работи съгласно разпоредбите и разрешението на FCA в Обединеното кралство. FxPro Financial Services Ltd (Европа) работи под надзора на Кипърска комисия по ценни книжа и борси CySEC

Официалното лого на CySEC

Брокерът е и упълномощен от Регулаторният орган на Южна Африка – FSCA. Имайте предвид, че Законът за FAIS регулира CFD с брокера. The FSCA, следователно, контролира само услугите за изпълнение на FxPro и основната търговия между клиенти от Южна Африка. FxPro Global Markets също се регулира на Бахамските острови от SCB

Официалното лого на FSCA

Регулаторите са полиция за финансови институции, като брокерски компании. Тези добре известни финансови органи формулират политики, гарантиращи безопасността на клиентите и прозрачността на бизнес операциите. Те провеждат чести одити и проверки, за да се уверят, че техните лицензирани брокери спазват тези политики. Поради тези разпоредби и годините на предоставяне на качествени услуги, FxPro сега се счита за световно известен брокер. Компанията е сред най-доверените и надеждни брокери в бранша.

Официалното лого на комисията по ценни книжа на Бахамите (SCB)

Преглед на разпоредбите FxPro:

Мерки за сигурност за търговците и вашите пари

FxPro е a лицензиант на няколко регулаторни органи от най-високо ниво. Като такива, те трябва стриктно да спазват правилата и разпоредбите, които защитават интересите на клиентите. Основно изискване е депозитите и печалбите на клиентите да се отделят от сметката на компанията. Лицензирани брокери като FxPro не могат да използват средствата на клиентите за нищо друго освен за изпълнение на сделки. Дори и внезапно да фалират, парите на търговците ще бъдат в безопасност и възстановени възможно най-скоро. 

Тези регулатори също изискват от брокера да допринасят за свързаните компенсационни схеми за допълнителна защита на средствата на клиентите. Като лицензополучател на FCA и CySEC, FxPro автоматично се регистрира в два застрахователни фонда: Схемата за компенсация на финансовите услуги FSCS и Фондът за компенсиране на инвеститорите ICF. 

Числа и данни за FxPro

Тези схеми позволяват на брокера да урежда искове и да компенсира клиентите в случай на някаква малко вероятна възможност. Регламентите също така гарантират, че брокерът защитава своите платформи от крадци на данни и хакери. Следователно данните на клиентите са винаги в безопасност, докато търгувате с брокера.

Имайте предвид, че търговците извън Европа и Обединеното кралство не могат да бъдат бенефициери на застрахователното обезщетение. Но те се радват на защита срещу отрицателен баланс и се възползват от други разпоредби за безопасност на клиентите.

Преглед на офертите и условията за търговия FxPro

В търгуемите инструменти на платформите на FxPro са над 2100+. Диверсифицирането на вашата инвестиция е лесно с разнообразната гама от пазари. Можете да получите достъп до тези разновидности чрез шест класа активи: валута, енергия, метали, фючърси, криптовалути и акции. По-долу разглеждаме всяка категория, като обясняваме какво да очакваме:

Форекс

Типични спредове за валутни двойки на FxPro

70 валутни двойки са налични за търговия на платформите на FxPro. Клиентите могат достъп до всички валутни категории, включително екзотика и непълнолетни. Най-ликвидните пазари обаче са основните двойки. Те виждат по-голям обем на търговия и следователно изискват по-малки разходи за търговия. 

Въпреки това, малолетни и екзотика предлагат и фантастични възможности. Форекс селекциите на FxPro съдържат често търгувани второстепенни и екзотични кръстове като AUDCAD, EURNOK, USDHUF, USDZAR и др.

Комисионните не се прилагат за форекс и клас активи е достъпен в платформите на брокера. Големите кръстове могат да доведат до намаляване на спредовете до 0,5 пипса. Ливъриджът варира в зависимост от платформата и юрисдикцията, въпреки че максимумът е 1:200.

Форекс двойки:70+
Ливъридж:До 1:200
спредове:От 0,5 пипса
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Енергии

Преглед на енергиите на FxPro

FxPro предоставя услуги за търговия с CFD за енергийния пазар. Нейните предложения в тази категория включват най-популярните спот енергийни пазари. Това са петрол Brent Великобритания, природен газ САЩ и петрол WTI. Всички са достъпни на различните платформи на брокера. Ливъриджът се различава в зависимост от платформата. Плаващите спредове варират и се прилага комисионна от $3.5. Брокерът предлага ливъридж до 1:200.

Енергийни активи:Налични са най-популярните спот пазари за търгувана енергия
Ливъридж:До 1:200
Комисионна:От $3,50 за лот
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

метали

Преглед на металите на FxPro

Най-популярните и ликвидни пазари на твърди стоки, злато и сребро, са достъпни за търговия. Можете да ги търгувате заедно с щатски долар или евро. Предлагат се и метали, като паладий и платина. 

Метални активи:Предлагат се най-популярните метали, включително паладий и платина
Ливъридж:До 1:20
Комисионна:От $3,50 за лот
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Фючърси

Преглед на фючърсите на FxPro

Търговците могат да си ходят дълги или къси на голям избор от инструменти чрез фючърсна търговия. Фючърсните договори на FxPro предлагат достъп до търговия с меки стоки, индекси и енергия. Можете да търгувате с инструменти като какао, кафе, британски петрол, Доу Джоунс 30 индекс, 50 евро, UK100 и много други.

В спредовете между търсене и оферта зависят от пазара; пълният списък е на уебсайта на брокера. Прилагат се комисионни и такси за суап, а търговията с ливъридж също е разрешена.

Бъдещи активи:Налични са най-популярните фючърси, включително британския петрол, Доу Джоунс 30 индекс, 50 евро и UK100
Ливъридж:До 1:20
спредове:Зависи от актива, обикновено тесни и конкурентни спредове
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Акции и акции

Преглед на акции и акции на FxPro

Различни представени са глобални акции на популярни компании сред селекцията от акции на FxPro. Търговците могат да спекулират с хиляди глобални акции и да имат достъп до основните международни фондови борси. Можете да търгувате на фондовите борси в Ню Йорк, Лондон и Европа. Запаси като Netflix, Amazon, Google и много други са изброени за търговия със CFD. Тези активи носят своите спредове между търсене и оферта и комисионна. Брокерът предлага максимален ливъридж от 1:25. 

Фондови активи:1000+
Ливъридж:До 1:25
спредове:Конкурентен
Екзекуция:Моментално
Наличност:По време на търговското време

Криптовалути 

Преглед на криптовалутите на FxPro

FxPro предлага a ограничен брой активи в криптовалута на неговите платформи. Но брокерът обещава ниски такси и бързо изпълнение на поръчките. Bitcoin, Litecoin, Ethereum и Dogecoin са включени в малката селекция от крипто активи на брокера. Можете да получите достъп до този пазар на платформите чрез CFD. Всички те са съчетани с щатския долар, а плаващите спредове зависят от актива и периода на търговия. Максималният ливъридж е 1:20 за криптовалути, а продуктовата гама е достъпна на всички платформи на FxPro.

Криптовалути:29+
Ливъридж:До 1:20
спредове:Конкурентен, но обикновено по-висок от спредовете от други активи
Екзекуция:Моментално
Наличност:24/7

Такси за търговия – Колко струва търговията 

Примерно изчисление на комисионните за FxPro
Примерно изчисление на комисионните за FxPro

FxPro използва безкомисионни и базирани на комисионни структури на таксите. Зависи от актива, който търгувате, и платформата. Таксите на брокера обаче са малко по-високи от средните и могат да обезсърчат нискобюджетните клиенти.

Търговците могат да се насладят по-ниски спредове на форекс, ако използват cTrader. Но комисионните се приспадат върху продуктите. Средният спред за EURUSD на тази платформа е 1,27 пипса. MT4 и MT5 имат променливи спредове, средно 1,58 пипса за основна двойка като EURUSD. Най-ниската стойност за форекс не пада под 0,6 пипса на всички платформи.

Търговия без комисионна се предлага за всички активи на MT4 и MT5. Клиентите могат също така да търгуват всички активи в cTrader при нулева комисионна, с изключение на спот металите и валутните двойки.

Когато се прилагат комисионни, очаквайте a $35 такса за размер на търгуван лот от 1 милион единици. Това означава, че 10% от размера на договора се таксуват като комисионна. Следователно 100 000 единици ще привлекат комисионна $3.5. Такса, която надвишава средната за пазара $3 за 100 000 единици.

Очаквам по-високи спредове върху активи като криптовалути, енергия и някои акции. Таксите за суап също подлежат на приспадане, ако оставите сделки отворени след един работен ден. Брокерът дебитира сметките на търговците за суап такси в 21:59 часа британско време. Таксата се удържа всеки ден от всички приложими активи, ако използвате MT5. Но на MT4 брокерът го приспада всяка седмица. Таксите за овърнайт не се прилагат за сметки без суап.

Такса:Информация:
Суап такси за овърнайт отворени сделки:Кандидатствайте, ако сделките са отворени след един работен ден
Такса за поддръжка на акаунта:$15 еднократна такса за поддръжка на сметка
Комисионни:$35 за размер на търгуван лот от 1 милион единици
Разходи по сделката:Спредове и комисионни в зависимост от актива
Такса за неактивност:$5 месечна такса след 6 месеца неактивност
Такса за депозит:Без такси за депозит
Такса за теглене:Без такси за теглене
Такса за пазарни данни:Без такси за пазарни данни

Тест и преглед на платформите за търговия FxPro

Платформите за търговия FxPro

FxPro е нито STP, нито ECN брокер. Техният метод на изпълнение е уникален модел на бюро без дилинг, при който сделките се изпълняват незабавно без намесата на брокера. FxPro получава огромни поръчки, които позволяват на тяхната система да сдвоява сделки вътрешно без човешка намеса. Брокерът обещава супербързо изпълнение с около 7000 сделки всяка секунда.

Търговците могат да избират от a набор от платформи според техните стилове на търговия. Тези предложения за платформа включват MetaTrader 4, MetaTrader 5, cTrader и FxPro Edge. Предоставяме общ преглед на всеки по-долу:

MetaTrader 4

FxPro MetaTrader 4 платформа на таблет

MT4 е една от най-популярните платформи за търговия в индустрията поради богатите си функции, които отговарят на нуждите на търговците. MT4 на FxPro предлага на начинаещи и опитни търговци всички инструменти, от които се нуждаят, за да търгуват успешно. За MT4 се предоставят незабавни и пазарни изпълнения на поръчки с търговия с нулева комисионна. Търговците имат достъп до хиляди CFD инструменти, предлагани от брокера. Можете да изберете необработен или фиксиран спред акаунт на тази платформа и да се насладите на пълните функции на MT4. Налични са над 50+ индикатора, включително други функционалности, като търговия с 1 щракване, спирания, над 20 инструмента за графики и много други. 

MetaTrader 5

FxPro MetaTrader 5 на таблет

MT5 оферти допълнителни функции и разширени инструменти за създаване на EA. MT5 на FxPro позволява търговия със CFD, включително форекс, метали, енергия и други селекции от продукти на брокера. Ще намерите всички основни функции на MT4 плюс още, като 38+ технически индикатора, подвижни диаграми, 40+ инструмента за диаграми и други. MT5 на FxPro също поддържа търговия с 1 щракване и ви позволява да правите сделки директно от графиките. Платформата поддържа нетиране и използва пазарен модел за изпълнение. Добавени са плаващи стопове и чакащи поръчки, като лимит за спиране на купуване и спиране на продажба. Ще намерите и икономически календар, който информира търговците за важни събития, засягащи движението на цените.

cTrader

FxPro cTrader платформа на таблет

FxPro cTrader идва с разширени функции които ви позволяват да синхронизирате всичките си акаунти и да имате достъп до тях чрез едно влизане. FxPro предлага търговия на базата на комисионна на тази платформа и позволява достъп до всички нейни търгуеми активи. Платформата използва пазарен ред и се предлага с разширена защита на поръчките. Налични са до 28 времеви рамки и 6 типа графики, с 55+ технически индикатора. Можете да свързвате и отделяте диаграми плюс да създавате свои собствени роботи за търговия и индикатори. Приложението cAlgo, достъпно за настолни компютри, прави тази платформа идеална за търговци на алгоритми. 

FxPro Edge и мобилно приложение

FxPro платформи за търговия на различни устройства, включително мобилен телефон и настолен компютър

FxPro патентована платформа се предлага в мобилна версия, приложението FxPro и Edge за настолни компютри. Платформата предлага стандартни и полезни функционалности. Той позволява на потребителите да се свързват и търгуват с MT4 или MT5 сметки. Вградени са повече от 50 технически индикатора с 15 времеви рамки. Имате достъп до всички инструменти на тази платформа, а мобилните версии са налични за устройства с Android и Apple. 

Наличност на индикатори и графики

Наличност на индикатори и диаграми на FxPro

FxPro Edge предлага над 55+ технически индикатора, докато има повече от 70+ индикатори за търговия на cTrader. Търговците се наслаждават на по-плавни и по-богати графики, използвайки няколко чертежа, предлагани в cTrader. И двете платформи предлагат прозорци на графики, които можете да отделяте или свързвате един с друг. Патентованата платформа FxPro ви позволява да свързвате и осъществявате достъп до инструменти от MT4 или MT5. Добавката Trading Central е включена в платформите за мета търговци, като дава на потребителите достъп до допълнителни индикатори, инструменти за анализ и проучване. Можете да избирате от няколко типа графики и да имате достъп до 21 времеви рамки на MT5. MT4 също така предлага персонализирани индикатори и експертни съветници.

Мобилна търговия чрез приложението FxPro

Предлага се мобилна търговия с FxPro в приложението FxPro, cTrader, MT5 и MT4. Тези платформи могат да се изтеглят на Google Android и Apple iOS. 

Както споменахме, Приложението FxPro ви позволява достъп до MT4 или MT5 без да е необходимо да ги изтегляте. Можете да регулирате сметката и средствата си и да извършвате сделки на свързаните платформи. Мобилната версия поддържа насочени известия и включва икономическия календар. Депозирането и тегленето са възможни в мобилното приложение. 

Над 30+ технически индикатора и др повече от дузина аналитични инструменти са вградени в мобилните приложения. Приложението също така ви позволява да персонализирате диаграми и да преглеждате пазарни новини. Мобилните приложения на cTrader предлагат повече функции, с 50+ технически индикатора и до 26 времеви рамки. Предоставя се и дълбочина на пазара и функцията за предупреждение се поддържа за промени в цените и изпълнение.

Бързи факти за мобилна търговия FxPro:

  • Поставете сделки, контролирайте и управлявайте позиции
  • Предлагат се депозити и тегления 
  • 50+ технически индикатора и 26 времеви рамки
  • Икономическият календар е наличен
  • Поддържат се пазарни новини и известия за цените

Как да търгувате на платформата FxPro (урок)

FxPro Edge платформа за уеб търговия

Търговията на платформите на FxPro е лесна. Най-важното е да първо вземете решение за платформата да избера. 

Всички платформи предлагат същите основни функции с леки разлики в потребителския интерфейс. Оформлението на мобилното приложение е различно от уеб и десктоп. Но разделите и функционалностите на всички тях са лесни за намиране.

Списъкът с оферти в таблото за управление на всяка платформа ще съдържа различни пазари, които можете да търгуватед. В повечето случаи инструментите за търговия по подразбиране в списъка ще бъдат основни валутни двойки. 

Как да търгувате на платформата за периферна търговия FxPro

Можеш включват други желани пазари като щракнете върху знака плюс (+) или добавете. Изберете класа активи, към който попада желаният от вас пазар. След това изберете инструмента от списъка, за да го добавите към офертата.

Превъртете цитата и щракнете върху пазара, който искате да търгувате. След това изберете позицията, в която искате да влезете (Купете или Продайте). Попълнете данните за поръчката, като добавите цена или сума. 

Не забравяйте да включват необходимите чакащи поръчки за да намалите експозицията си. Основните са спиране на загубата и вземане на печалба. Кликнете върху Готово, за да направите сделката.

Как да търгувате форекс на FxPro

Как да търгувате форекс на FxPro

Форекс търговията е една от най-популярните инвестиции поради високото си ликвидност и възможности.

много опитни онлайн търговци започна с форекс, преди да се диверсифицира към други пазари. Този пазар може да изглежда лесен за новите търговци, но са необходими определени познания, преди да можете да печелите от форекс.

Първо, има множество валутни двойки и FxPro предлага 70 от тях. Вземането на решение за валутите за търговия, преди да се регистрирате при брокер, е от съществено значение. 

Форекс специалностите носят много възможности и са по-лесни за начинаещи поради ликвидност и достъпност на информацията. И все пак успешното им търгуване изисква ключова информация за пазара и движението на цените. 

FxPro маска за поръчка

Събрахме няколко стъпки, за да ви помогнем да търгувате успешно с валута:

Получете информация за предпочитания от вас пазар

Както се подразбира по-горе, печелившата търговия изисква информация. Валутните курсове оказват няколко влияния, като лихвени проценти, инфлация, дефицити и други икономически елементи. Новият търговец трябва да проучи тези икономически фактори в избраните от тях валути. Те помагат за изграждането на знания за ценовите тенденции и ви позволяват да направите най-доброто предположение за бъдещите движения на цените. Информацията за техническите аспекти на търговията е също толкова важна в тази стъпка.

Задайте план за търговия

Познаването на пазара и вашите желани валутни двойки ще да ви помогне да създадете най-добрия план. Един ефективен трябва да включва доказана стратегия и управление на риска. В интернет има много ресурси, съдържащи различни стратегии. Със сигурност ще намерите един или повече, които ще работят за избрания от вас пазар. Можете също така да създадете своя собствена стратегия, която включва как, кога да влезете на пазара и цели за печалба.

Упражнявайте се в демо сметка 

В демо сметката не е само за проверка на услугата на брокерас. Полезно е и за практикуване. Първо използвайте информацията, която сте събрали, и вашите планове за търгуване на демото. Коригирайте стратегиите си, където е необходимо, докато не покаже висок процент на успех на тази виртуална сметка. Резултатът от търговията в демонстрацията показва колко ефективен е вашият план за търговия. 

Търговия на форекс

След научаване за желаните от вас пазари и изберете печеливша стратегия, влезте в акаунта си на живо и започнете да търгувате. Както бе споменато, активите по подразбиране в списъците с котировки ще бъдат големи форекс и често търгувани второстепенни. Ако предпочитаната от вас двойка не е в списъка, можете да ги потърсите, като щракнете върху иконата за добавяне или плюс. Добавете ги към списъка и направете първата си търговия на живо. Превъртете надолу списъка с оферти и щракнете върху двойката. Изберете Нова поръчка и попълнете необходимите данни за транзакцията. Не забравяйте да включите управление на риска във вашите позиции. Добавете други пазарни или чакащи поръчки, ако е необходимо. Кликнете върху Готово, за да направите сделката.

Как да търгувате бинарни опции на FxPro

FxPro не предлага бинарни опции търговия.

Как да търгувате криптовалути на FxPro

Как да търгувате криптовалути на FxPro

Криптовалутите са децентрализирани цифрови пари, освободени от държавен контрол. Следователно те предлагат уникална инвестиционна среда на клиентите. Те обаче носят по-големи рискове от другите активи. По-малко рискова крипто инвестиция е търговията чрез CFD вместо закупуване на актива. CFD върху криптовалути ви позволява просто да печелите от спекулации с движенията на цените. 

FxPro предлага най-популярните крипто пазари на CFD. Търговците трябва първо да използват всички инструменти, с които разполагат, за да научат за желания от тях крипто пазар и неговите ценови тенденции. Няколко елемента влияят върху движението на цените, но основният елемент, който влияе върху движението на цените, е настроението на пазарните участници.

Разбирането на отношението на пазарните участници към криптовалутата ви помага вземайте по-добри търговски решения. Други фактори, на които трябва да обърнете внимание, са съобщенията в медиите за актива и рейтинга му на популярност.

Тези ключови части от информация и технически анализ водят до a печеливша стратегия за търговия. Но както споменахме по-горе, винаги трябва да тествате подхода си върху демонстрация, преди да рискувате средства за нея.

След като имате основни познания за предпочитания от вас пазар, влезте в акаунта си и направете сделката. Уверете се, че прилагате строги настройки за риск, когато търгувате на тези пазари.

Как да търгувате акции на FxPro

Как да търгувате акции на FxPro

FxPro предлага хиляди акции и акции на компании върху CFD. Достъпни са основните световни фондови пазари, включително Европа, Лондон и др Нюйоркска фондова борса

Първата стъпка към търговията с акции е да вземете решение за компанията, в която искате да инвестирате за разумни печалби. Има много възможности за избор, включително Facebook, Amazon, Adidas, Barclays и др. Потенциалът за печалба за всички тях е добър, стига да търгувате в правилната посока. 

Знания и информация също са необходими за печеливши инвестиции на този пазар. Проучването на историята на цената и тенденцията на компанията или индекса е жизненоважно. Икономическото състояние на индустрията и рейтингите на популярността на компанията също са ценна информация за борсовата търговия. 

След като имате необходими основни познания и сте тествали стратегиите си на демонстрация, влезте и търгувайте акции в списъка с котировки на таблото си за управление и щракнете върху символа на акциите, с които искате да спекулирате. Например символът на акциите на Tesla ще се появи като TSLA. Попълнете данните за поръчката за търговията и щракнете върху Готово, за да направите сделката.

Видове акаунти на FxPro 

Типове акаунти на FxPro

FxPro предлага множество типове акаунти подходящ за всеки търговец и ниво на опит. Всички тези акаунти са базирани на предложенията на платформата на брокера. Те включват MT4 акаунт, MT5, cTrader и FxPro Edge акаунт.

По-долу обясняваме техните основни характеристики:

MT4 акаунт

MT4 платформа за търговия на настолен компютър

FxPro MT4 ви позволява изберете акаунт въз основа на предпочитаната от вас такса и модел на изпълнение.

При този тип акаунт можете да избирате от 4 опции:

  1. MT4 фиксиран спред и акаунт за незабавно изпълнение
  2. MT4 плаващи спредове и пазарна сметка за изпълнение 
  3. MT4 сурови спредове и акаунт за пазарно изпълнение
  4. MT4 плаващи спредове и акаунт за незабавно изпълнение

Обърнете внимание, че сурова спред сметка може да се използва само за валутна търговия и метали. Микро сметката също е налична в MT4, което позволява на клиентите да търгуват с по-малки размери на партиди.

Очаквайте среден фиксиран спред от 1,6 пипса на форекс основни кръстове. Средният променлив спред е 1,4 пипса. MT4 акаунтите са без комисионни, така че тези такси са разумни. По тези сметки е разрешено хеджиране. Наличният ливъридж зависи от инструмента, който търгувате, и разпоредбите във вашия регион. Можете да получите достъп до 1:200 за някои активи, ако финансовите власти във вашето местоположение разрешават.

MT5 акаунт

FxPro MetaTrader 5 платформа на настолен компютър

MT5 също предлага търговия с нулева комисионна при променливи спредове. Акаунтът използва пазарни модели за изпълнение със среден спред от 1,4 пипса. Обърнете внимание, че при пазарни екзекуции може да възникне приплъзване. Въпреки че FxPro може да се похвали с 80% изпълнение на пазарни поръчки без приплъзване. (и над 98%+ нулеви повторни котировки; включително 0,66% положителни повторни котировки.)

акаунт в cTrader 

FxPro cTrader платформа на черен таблет

акаунт в cTrader позволява търговия без комисионна с плаващи спредове за всички активи. Форексът и металите обаче са базирани на комисионни с много по-ниски спредове. Очаквайте средно 0,3 пипса за тези два актива. Комисионната е $35 на страна за лот от 1 милион. Акаунтът също използва пазарно изпълнение. 

FxPro Edge CFD сметка

FxPro edge платформа на мобилен телефон

Типът акаунт на Edge CFD използва пазарно изпълнение и начислява плаващи спредове. Акаунтът ви позволява да търгувате с всички инструменти при нулева комисионна, а таксите зависят от актива.

Можете ли да използвате демо акаунт на FxPro?

Преглед на демо сметка FxPro

Абсолютно. FxPro предлага достъп до безплатен демо акаунт за 30 дни. Този акаунт е подходящ за преглед на услугите на брокера. Тъй като е клонинг на реалния пазар, търговците могат да го използват и за практикуване на търговия и тестване на стратегии. Можете да имате няколко демо акаунта, което ви позволява да практикувате колкото искате в демонстрацията на брокера.

Как да влезете във вашата сметка за търговия FxPro

Как да влезете в акаунт за търговия FxPro

Можеш влезте, за да търгувате в мрежата или приложението, достъпни на настолни компютри или мобилни устройства. 

Независимо от вида на акаунта и платформата, влизането е едно и също, изискване на вашия имейл и парола за сметка за търговия

На уебсайта щракнете върху бутон за влизане горе вдясно. Въведете имейла си и паролата на акаунта в десните колони и щракнете върху Вход.

В приложенията, полето за влизане е страницата по подразбиране. Въведете вашия имейл и парола в отделните полета и щракнете върху „Вход“, за да стартирате таблото си за управление. 

FxPro форма за вход

Ако срещнете проблеми, като проблеми с паролата, кликнете върху бутона Забравена парола под колоната за парола, за да коригирате това. Можете също да се свържете с поддръжката за други проблеми с влизането.

Ако ти разрешено удостоверяване в две стъпки, ще трябва да изчакате код, след като въведете вашия имейл и парола. 

В зависимост от настройките за потвърждаване в две стъпки, кодът може да отиде на вашия телефон или имейл. Извлечете кода и го въведете в поисканото поле за достъп до акаунта.

 

Проверка: Какво ви е необходимо и колко време отнема?

Проверка на FxPro

Брокерът изисква валидна лична карта, като национална лична карта, международен паспорт или шофьорска книжка, за да потвърдите самоличността си. 

Клиентите също трябва представи доказателство за адрес, от които приемливият документ е сметка за комунални услуги или банково извлечение. 

Тези документите трябва да са скорошни, да имат актуална лична карта (не е изтекла) и сметка или извлечение не по-стари от шест месеца.

Тези документите трябва да бъдат качени на платформата. Влезте в новорегистрирания си акаунт и щракнете върху Качване на документ сред горните бутони, за да ги изпратите на брокера.

В брокерът обикновено извършва проверки в рамките на един работен ден. Състоянието ще се вижда в същия раздел документи. Очаквайте завършване преди края на работния ден, ако бъде изпратено достатъчно рано. 

Налични методи за плащане за депозит и теглене

Предлагат се няколко метода на плащане за депозити и тегления. Те включват:

  1. виза
  2. Маестро
  3. Mastercard
  4. банков трансфер
  5. Брокер до брокер
  6. Neteller
  7. Skrill

Плащанията са незабавно се спря на някои от тези методи на плащане. Но брокерът съветва клиентите да изчакат поне един час, преди да се свържат с поддръжката, ако плащанията се забавят.

Депозитите и тегленията са безплатно на платформите на FxPro. Въпреки това, банката или методите на плащане може да таксуват своите услуги за превод. Тази такса зависи от платежната система и нейните такси. Брокерът не носи отговорност за това.

Как да депозирате пари – обяснение на минималния депозит

Избор на метод на финансиране за депозит на FxPro

FxPro минималните депозити по всички сметки са $100. Това означава, че не можете да направите първоначален трансфер под тази сума или нейния еквивалент в сметката за търговия. 

В областта на портфейла на таблото за управление щракнете върху бутона за депозит и изберете желания от вас начин на плащане за прехвърляне. 

Попълнете данните за плащане, които включват данните за сметката за произход на средствата. Въведете сумата, която искате да преместите, и потвърдете, че данните са правилни.

Добавяне на средства за депозит на FxPro

Разрешете плащането до като въведете вашата парола или OTP, ако е приложимо. Кликнете върху Готово.

Забележи, че методите за банков превод обикновено отнемат повече време. Това се дължи на банката, а не на брокера. Други методи може да са по-бързи, особено електронните портфейли.

FxPro не начислява такси за депозити, така че очаквайте пълната сума да бъде кредитирана във вашата сметка за търговия. Ако компанията за платежни услуги удържи някакви такси, тя ще ви уведоми, преди да разрешите плащането. Понякога те обикновено приспадат тази такса от сметката, а не изпратената сума.

Бонуси за депозит 

FxPro не предлага никакви бонуси поради европейските и FCA разпоредби

Теглене – Как да изтеглите парите си на FxPro

Как да депозирате пари на FxPro
  1. Кликнете върху областта на портфейла на таблото за управление и изберете Теглене.
  2. Въведете сумата, която искате да преместите от акаунта си. 
  3. Изберете метода на плащане за сметката, към която искате да прехвърлите средствата. 
  4. Попълнете формуляра за заявка, като въведете необходимите данни за акаунта. 
  5. Кликнете върху Теглене. 

Тегления обикновено отнема повече време за обработка. Затова е по-разумно да изберете по-бърз метод на плащане, като например електронен портфейл или местни преводи (SEPA). Други банкови преводи и опции за плащане с карта може да отнеме между 3 дни до една седмица за уреждане на средствата.

Поддръжка на клиенти за търговци 

Поддръжка за търговци на FxPro

FxPro предлага услуги за поддръжка на няколко езика 24 часа в денонощието, всеки ден. Те са достъпни чрез чат на живо, имейл или телефон.

  • Търговците в Англия имат безплатна линия, на която могат да се обадят по всяко време – 08000 463 050.
  • Английската линия за поддръжка за глобални клиенти е +44 (0) 203 151 5550.
  • Поддръжката по имейл е достъпна чрез [email protected].
  • За запитвания относно техните услуги можете да се свържете с тях на +44 (0) 20 3023 1777
Номер за обслужване на клиенти:Поддръжка по имейл:Чат на живо:Наличност:
Английска линия за поддръжка за глобални клиенти:
+44 (0) 203 151 5550.
[email protected]Да, наличен24/7

Образователни материали – Как да се научите да търгувате с FxPro

FxPro образователни видеоклипове

FxPro образователните предложения включват статии, рецензии и видеоклипове за търговци от всички нива. Въпреки това, образователните ресурси са доста средни в сравнение с това, което предлагат конкурентите.

Образователният раздел включва малки карти, съдържащи основно обяснение на търговски термини в речника. Например, можете да намерите кратка информация за понятия като маржин кол или спиране на карта. Има над 35+ карти и можете да наблюдавате напредъка в обучението. 

Всеки клас активи на уебсайта на брокера също така идва с необходимите подробности за инструментите. Новобранците получават въведение във всяка инвестиционна категория, докато разглеждат уебсайта.

Единственият недостатък на неговите образователни предложения е ограничени видеоклипове за напреднали търговци. Те ще трябва да разчитат на раздела за проучване и анализ на пазара, за да увеличат знанията си. 

Допълнителни такси за FxPro

Други такси, които може да се прилагат за използване на услугата на FxPro са:

  • $15 еднократна такса за поддръжка на акаунт 
  • $5 месечна такса за неактивност се прилага след 6 месеца пасив на акаунта. 
  • Такси за суап, които варират в зависимост от актива.

Достъпни държави и забранени държави 

FxPro предлага услуги на клиенти във всички страни и региони на света. Освен в ограничени региони, напр. САЩ, Канада и Иран.

Заключение – FxPro е регулиран и предлага много предимства

Награди на FxPro

FxPro е утвърдена и надеждна брокерска компания. Те са фантастичен вариант за множество активи инвеститори, както начинаещи, така и опитни. Скоростта на изпълнение на поръчките и поддръжката на клиенти са впечатляващи. Въпреки това комисионната за приложимите сметки е по-висока от таксите на конкурентите.

Често задавани въпроси (FAQ) относно FxPro:

Какво е минималното теглене на FxPro?

FxPro не посочва минимално теглене на своя уебсайт. Следователно е възможно търговците да могат да теглят всяка сума. Можете да се свържете директно с брокера за информация по този въпрос.

Законен ли е FxPro?

Да, FxPro е законен и регулиран брокер. Те са базирани в Обединеното кралство и се регулират от FCA и CySEC, наред с други.

Регулиран ли е FxPro в Обединеното кралство?

Да, FxPro работи с лиценз на Financial Conduct Authority (FCA).

Какъв е минималният депозит на FxPro?

Минималният депозит за всяка сметка FxPro е $100. Брокерът обаче препоръчва първоначален депозит от $1000. 

Какъв тип брокер е FxPro?

FxPro не е нито STP, нито ECN брокер. Те предлагат уникални услуги за търговия на бюро без дилинг. Всички поръчки влизат в личния им сървър, в който получават огромни търговски суми. Това им позволява да съпоставят транзакции без хора, което води до бързо изпълнение на най-добрите цени. Сделките не се въвеждат в електронна комуникационна мрежа, което брокерът смята, че забавя изпълнението. Брокерът също така счита изпълнението на STP за по-малко ефективен метод, с малко или никакво въздействие върху цената и скоростта.

FxPro предлага ли бонуси?

Не, FxPro не предлага никакви бонуси на клиентите. Те имат програма за препоръки, където възнаграждават клиентите за препращане на други. Предлагат се и партньорски програми. 

FxPro брокер на търговско бюро ли е?

№ FxPro е брокер на бюро без сделки. FxPro получава огромни обеми поръчки на своите сървъри, което позволява на брокера да съпоставя вътрешно сделките с най-добрите цени без намеса на бюрото за сделки. Сървърите на брокера са кръстосано свързани с банки от най-високо ниво, които им осигуряват ликвидност. Няма човешка намеса при съпоставяне на сделки.

Какво е моментално изпълнение?

Незабавното изпълнение е поръчка с определена цена и обем на договора, която брокерът трябва да обработи незабавно. Брокерът може да поиска повторно котиране или да отхвърли сделката, ако пазарната цена се промени. Но те не могат да променят цената на изпълнение, ако настъпи внезапна промяна на цената преди изпълнението.

Какво е пазарно изпълнение?

Пазарно изпълнение означава, че търговска поръчка може да бъде изпълнена над или под дадената цена в котировката. Зависи от дълбочината на пазара. Моделът на пазарно изпълнение не позволява повторно котиране; вместо това поръчката се изпълнява на най-добрата налична цена. Това обаче може да бъде под или над първоначалната цена на офертата.