Дефиниция и примери за повикване (нагоре) на бинарни опции

Дефиниция за извикване (нагоре) на бинарни опции

Бинарните кол опции са опции всичко или нищо и обикновено се търгува с помощта двоични индикатори. Те също са известни като „успешни залози“ и се установяват на 100 при изтичане, ако са в парите, или нула, ако са извън парите.

За да ги разберем, нека да разгледаме един пример. Да предположим, че основният инструмент е точно на страйк при изтичане. В този случай сетълментът може да се осъществи по няколко начина: Две очевидни възможности са, че се третират бинарни кол опции в парите или извън парите и се установи съответно на 100 или 0.

По-рационален метод е да се третира сетълментът като мъртва битка и да се уреди залога на 50. Този подход е изгоден, когато двоичен кол и бинарни пут опции се предлагат с една и съща страйк цена, тъй като сетълментите на кол и пут опциите ще бъдат добавени до 100, докато при първите две алтернативи общият сетълмент ще бъде 200 или нула. Друг подход, който понякога се използва, когато базовият инструмент е уреден при удара, е просто отмяна на всички прогнози.

Цената на двоичните кол опции и как да я тълкуваме

Цената на бинарните кол опции може да се тълкува като вероятността събитието да се случи, когато загубата на цена е нула, или с други думи, когато лихвените проценти са нула. Поникват така наречените пазари за прогнози, използващи бинарни кол опции. Сега те се считат широко за по-точна оценка на вероятността за настъпване на събитие от прогнозите на анализаторите.

Как подразбиращата се волатилност засяга бинарните кол опции

Подразбира се летливост е съществен фактор при ценообразуването на бинарните опции и нивото на подразбиращата се волатилност определя дали купувате бинарната опция евтино или твърде скъпо.

За страйк цена, с увеличаване на подразбиращата се волатилност, нараства и стойността на опцията, която е извън парите. Това е така, защото когато волатилността е ниска, вероятността страйк цената да се покачи над страйк цената е ниска, което от своя страна води до безполезни бинарни кол опции. Когато волатилността се увеличи и базовият инструмент се колебае повече, е по-вероятно бинарната опция да е в парите, което от своя страна означава, че опцията има по-голям шанс за печалба. По този начин, ако подразбиращата се волатилност увеличава стойността на опцията, тя има положителна стойност обадете се на вега.

Намерете още статии в моя Речник на бинарните опции.

Напиши коментар