Какви са някои от рисковете на бинарната търговия?

Най-простите финансови продукти за търговия са бинарните опции. Тази простота е от двоичното предложение в основата им: или получавате пари, ако точно предвидите резултата, или губите пари, ако не го направите.

Поради лекотата на работа и факта, че възможните печалби и загуби са предварително определени и ограничени, търговия с бинарни опции стана изключително популярен сред неопитни инвеститори.

Риск от инвестиране в бинарни опции

Въпреки че рисковете са незначителни, те съществуват, поради което трябва да имате цялостен преглед стратегия за търговия с бинарни опции, която прави повече пари на място. Поради нестабилни пазари, липса на разбиране или работа с нечестни брокери много неопитни търговци са загубили пари. The правилният метод няма да премахне рисковете, но ще ги намали значително. 

Какво се разбира под бинарни опции и как работят?

Бинарните опции са опростени опционни договори. Всяка сделка се свежда до просто решение „да или не“: В определен ден, участниците прогнозират дали даден актив ще бъде над или под фиксирана цена.

В резултат на това, в зависимост от това дали вашата прогноза е била правилна, можете или да спечелите, или да загубите пари; няма трети избор. 

Преди да се спрете на план, първо трябва да разберете основите на търговията с бинарни опции. Като начало, бинарните опции не предоставят на инвеститорите субект: потребителите не придобиват ценните книжа, които търгувате, и вие не получавате дивиденти или правото на гласувайте по начина, по който правят редовните акционери.

Страйк цената е една от най-важните концепции, които трябва да разберете, ако искате да търгувате с бинарни опции. Това е цената, срещу която търгувате, когато решавате дали да заложите на актива, който се издига над или пада под определено ниво.

Какви са възможните опасности?

Бинарните опции могат да се търгуват на различни уебсайтове. Някои може да кажат, че всички тези сделки са безрискови и че ако клиентите претърпят загуби, компанията ще ги възстанови. Тези твърдения, от друга страна, са твърде добри, за да са истина; всяко инвестиране съдържа известно ниво на риск, а повечето откази от отговорност на уебсайтове ясно показват, че инвеститорите могат да загубят цялата си инвестиция. 

Опасности при търговия с бинарни опции

Уебсайтовете, които улесняват търговията с бинарни опции, могат да изложат инвеститорите на измамници с бинарни опции като например промяна на софтуера за търговия, за да промените цена и изплащане на бинарна опция.

Например, ако транзакция „печели“ в рамките на определения период, продължителността на опцията може да бъде едностранно удължена, докато търговията загуби пари. Когато тези потребители се опитат да изтеглят първоначалните си пари или обещаната възвръщаемост, „брокерите“ може да откажат да кредитират своите сметки за бинарни опции, отменете заявките за теглене или игнорирайте техните обаждания и имейли.

Запомнете тези ключови точки:

  • Професионалните търговци рядко излагат на риск повече от 1% от капитала си в една сделка.
  • Изчислете размера на вашата позиция, преди да започнете всяка транзакция.
  • Не е необходимо да преоценявате позицията си при всяка малка промяна във вашия акаунт; по-скоро изберете основна, кръгла фигура и търгувайте безпроблемно. 
Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Какъв процент от всяка търговия с бинарни опции трябва да бъде рискуван?

Опитните търговци често рискуват по-малко от 1% от своята инвестиция. Когато първоначално започнете да търгувате, целта ви ще бъде да направите възможно най-много пари за най-кратко време. Много хора се опитват да забогатейте бързо с бинарни опции. Трябва обаче да устоите на това изкушение.

Бинарни опции 1 процент инвестиция

Рискуването на значителна сума пари при всяка сделка е по-вероятно да изтощи сметката ви за търговия, отколкото да спечели. Защото повечето новите търговци нямат изпитана стратегия за търговия, те нямат представа дали са добри търговци или не

Препоръчително е да рискувате малки суми пари при всяка търговия с бинарни опции, за да прецизирате тактиката си за търговия и да придобиете опит, а след това постепенно да увеличавате риска си до 2%, след като станете последователни.

Как да оценим риска от сделка?

Максималният риск, свързан с бинарните опции, е предварително определен. Това ви позволява да изчислите колко пари ще загубите, ако артикулът не оправдае очакванията ви. Сумата, която залагате при всяка сделка, определя риска при бинарните опции.

При бинарна търговия определянето на подходящия размер на позицията е от решаващо значение

При търговия с бинарни опции, разбирате колко капитал излагате на риск, както и колко капитал можете да загубите. Освен това въпросът е: Колко пари можете да направите с бинарни опции? Изчислете най-голямата сума пари, която можете да рискувате при сделка, като комбинирате двете.

Инвестиция в бинарни опции

Да предположим, че искате да закупите договор за бинарни опции за злато точно сега, защото смятате, че цената на златото ще се увеличи. Опцията е налична за $100. Ако сте точни и цената на златото е по-висока от цената на упражняване, когато договорът изтече, това ще бъде на стойност $200. Вие правите $100 за всяка сделка, която закупите. Ако цената на златото падне под страйк процента преди изтичането на договора, опцията е безсмислена и губите $100 при всеки договор.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Съображения за търговия в реалния свят

Когато първоначално започвате, разберете какъв е вашият оптимален размер на позицията за всяка транзакция. Дори ако сте дневен търговец, ще имате достатъчно време преди всяка сделка, за да прецените бързо колко сте готови да рискувате въз основа на процента си на толерантност към риска и сделката, която обмисляте. Когато претърпите загуби, толерантността ви към риск пада, но когато спечелите, толерантността ви към риск нараства. Когато стойността на вашата сметка варира, вашият процент на риск не се променя, но паричната сума, която представлява този процент, се променя.

Светът на търговията с бинарни опции

Последни мисли: Бъдете наясно с рисковете

Първо, решете каква част от вашата инвестирана сума сте готови да рискувате в една транзакция. Това за предпочитане трябва да бъде между 1% и 2%, с максимум 5% (не се препоръчва). При конвенционална сделка с бинарни опции тази парична сума определя максималния ви размер на позицията. 

В началото изчислете сумата на вашата позиция за всяка сделка. Да притежаваш е ценен талант. Когато балансът на акаунта ви се върне към нормалното и вие узреете като търговец, можете да изберете винаги да използвате същия размер на партидата, независимо от малките вариации в баланса на акаунта от ден на ден.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар