Какво представлява FINRA (регулаторен орган на финансовата индустрия)? Определение и история

Официалният уебсайт на FINRA
Официалният уебсайт на FINRA

В Регулаторен орган на финансовата индустрия (FINRA), а частна, неправителствена агенция, е отговорен за разработване и прилагане на законите, които се прилагат за оторизираните брокерски фирми и финансови консултантски компании в САЩ.

Заявената му цел е да „защита на участниците на пазара срещу измами и неетично поведение.” На него се гледа като на саморегулиращ се субект.

През 2007 г. Националната федерация на финансовите институции (NASD) и членовете на регулаторните, правоприлагащите и посредническите дейности на фондовия пазар (NYSE) се сляха, за да образуват FINRA. Целта на унификацията беше да се премахнат излишните или дублиращи се разпоредби и да се направи спазването им по-малко скъпо и тромаво. 

Какво е лиценз на FINRA?

Официалното лого на FINRA

Това е сертификатът, от който ще се нуждаете, за да работите във финансовия сектор – включва финансови институции, обществени банки, акции и здравни застрахователи. (Какво представляват акциите? Прочетете повече за определението и примери за акции тук)

Полезен ли е лицензът на FINRA?

Разбира се, много фактори показват, че FINRA е много полезна. Някои от основните фактори обаче са описани по-долу. 

Получаване на фантастично спонсорство

Завършилите трябва да намерят компания, която да улесни навлизането им в бизнеса с ценни книжа като част от предимствата на лиценз FINRA в процеса на 2021 г. Всеки начинаещ може да се възползва от тази отлична възможност, защото предлага стартова рампа.

Ще бъдете наскоро завършил с валиден лиценз FINRA. Въпреки това клиентите няма непременно да се редят на опашка пред вратата, за да ви помолят да се справите с портфолиото им. Мениджър на богатство с малко предишен опит е човек, който трябва да се избягва. 

Идеалният начин да стартирате новата си работа и да придобиете опит е чрез спонсорство. Обърнете специално внимание на цялата стажантска програма, защото това също е начин да подсилите автобиографията си.

Трудна работна атмосфера

Няма спор, че е предизвикателство да се отегчиш в този сектор, освен ако не си самостоятелно зает или нает от компания. Въпреки че нямате много повтарящи се ежедневни задължения, винаги трябва да поддържате ума си остър и знанията си актуални.

Освен това, да станете брокер-дилър изисква различни способности, включително продажби, маркетинг, работа с клиенти, използване и манипулиране на технологии и т.н. В резултат на това ще бъдете наети в бързо развиващ се сектор, който заема много от всички други горещи и тежки вече налични сектори.

Търговска независимост

Лицензът FINRA е сред най-великите неща, които можете да получите, ако обичате да търгувате. Като илюстрация, лиценз от серия 7 позволява на всеки завършил да продава почти всеки клас активи (от запаси да се облигации и още). 

Има, разбира се, някои ограничения (без недвижими имоти, животозастраховане или стокови фючърси), но освен това вие сте свободни да живеете живота си като борсов посредник, както желаете.

Това означава, че можете да участвате в лична търговия (вече няма нужда да минавате през посредници). Освен това, вашата ситуация може да е благоприятна, тъй като средната продажба на 1PO струва приблизително $108 милиона US.

Обобщаване

За да обобщим, квалификационните изпити за експерти по ценни книжа също се управляват от FINRA. Освен това в доклада за напредъка на административната дейност от FINRA се споменават само официални мерки и се пропускат неофициални, включително предупредителни писма до фирми или хора.

Напиши коментар