Как да използвате икономическия календар за търговия с бинарни опции

Полезно инструмент за търговия с бинарни опции е икономическият календар. Той ви предоставя ежедневни финансови новини и може да се счита за график на политически и икономически дейности. В допълнение към пазарните новини, той показва резултатите от търговските индикатори, използвани за оценка на конкретни сектори на икономиката.

В това ръководство, ще ви покажем как да извлечете максимума от този мощен инструмент. Ще ви покажем практически примери как да го използвате и ще ви предоставим полезни съвети и трикове.

Как да използвате икономическия календар за търговия с бинарни опции

Най-важните факти за икономическите календари за търговия с бинарни опции:

  • Икономическият календар може да бъде решаващ инструмент за разбиране на пазарните събития и икономическото здраве.
  • Той включва информация за часовата зона, държавата и индикаторите за волатилност, подпомагащи ефективната навигация и тълкуване.
  • Ключови фактори като дата, час и страна на произход са от решаващо значение за планирането на стратегии за търговия около съобщенията за новини.
  • Въпреки че е безценен, икономическият календар трябва да се използва заедно с други инструменти и стратегии за бинарни опции за оптимални резултати.

Какъв е икономическият календар за търговия с бинарни опции?

Икономическият календар е важен инструмент както за търговците, така и за инвеститорите. Ако знаете повече за него, можете да го използвате в следващата си търговска сесия. Инструментът обобщава и представя широк набор от финансови данни, от политически събития до икономическа дейност. Тези данни са безценни за прогнозиране на потенциални пазарни промени и тенденции. Така че да знаете какво представлява и какво може да предложи е пълноценно знание за вас като търговец на бинарни опции.

За всички финансови заинтересовани страни, прозренията, предоставени от Икономическия календар, могат да се използват за предвиждане на пазарни събития и бъдещи сделки с по-голяма точност. Той също така осигурява солидна основа за вземане на информирани краткосрочни, средносрочни и дългосрочни инвестиционни решения. Една от ключовите силни страни на Икономическия календар е способността му да предоставят индикатори, които измерват здравето и жизнеността на икономиката на нацията.

Въпреки че Икономическият календар е наличен в няколко онлайн платформи и услуги, важно е да изберете такъв, който отговаря на вашите търговски нужди. За илюстрация ще използваме икономическия календар на Investing.com. Въпреки това търговците се насърчават да изследват и избират от множество други уважавани икономически календари, пригодени за търговия с бинарни опции.

Ето как обикновено е структуриран икономическият календар

Икономическият календар от Investing.com

Който и икономически календар да използвате, те са склонни да имат подобна структура. Обикновено показва стандартно време за финансовите пазари, източно време на САЩ.

Има и полезна информация за държава, от която произхожда освобождаването. Това често е или флагът, или съкратеното име на страната на валутните двойки. Можете да използвате тази информация, за да определите коя валута е най-вероятно да бъде засегната от нестабилност, когато новините бъдат публикувани.

Обичайно е да се намерят фундаментални икономически индикатори или събития за прессъобщения, които могат да бъдат търгувани. Връзка, върху която може да се кликне, може да покаже падащо меню, обясняващо какво измерва индикаторът и как е подходящ за текущата сделка.

Икономическият календар включва и ан преглед на волатилността. Използват се различни формати за показване на индикатора за волатилност, по-специално звездички, цветни кодове (червено, жълто и зелено) или удивителни знаци са стандартни формати. Те показват как е вероятно новината да повлияе на въпросната валута - нивата на въздействие варират от ниско до средно до високо.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Как да тълкуваме икономическия календар като търговец на бинарни опции

Щракнете върху бутона, за да заредите съдържанието от sslecal2.investing.com.

Заредете съдържание

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
Икономически календар в реално време, предоставен от Investing.com.

За да се тълкува икономическият календар при търговията с бинарни опции, жизненоважно е да се разгледат няколко фактора.

  • Първо, съсредоточете се върху датата и часа на предстоящите събития в икономическия календар.
  • Разпознайте потенциала за промени на пазара въз основа на тези времеви клейма.
  • След това коригирайте и прецизирайте стратегията си за търговия в очакване на тези събития.
  • След това посочете страната на произход на икономическите новини.
  • Разберете потенциалното въздействие на новини от големи икономики върху съответните активи и валути.
  • Действайте бързо: вземайте информирани решения въз основа на текущите събития.
  • Предвиждайте и се подгответе за пазарни сътресения след големи съобщения.
  • Гмурнете се дълбоко: анализирайте действителни спрямо прогнозни спрямо минали или ревизирани данни.
  • Идентифицирайте модели и тенденции в исторически данни.
  • Преоценявайте редовно разбирането си за пазарните настроения.
  • Коригирайте своите позиции и стратегия с развитието на пазарните условия.

→ Това е един от най-ефективните начини за тълкуване на икономическия календар.

В допълнение към използването на икономическия календар, трябва да приложите различни стратегии за търговия с бинарни опции и да използвате други инструменти за бинарни опции, за да получите повече данни, за да вземете своите инвестиционни решения. По-специално, икономическите календари не трябва да бъдат единственият източник на информация за търговия с бинарни файлове, акции или други финансови активи.

Като използват други аналитични инструменти и не разчитат единствено на икономическия календар, търговците могат да се ориентират в света на търговията с бинарни опции с по-широка перспектива и по-голяма увереност.

Икона на един бик – как да я тълкуваме

Икономически календар - икона с един бик

Единичен бик до икономическо събитие показва, че събитието няма да окаже малко влияние върху пазара. Това означава, че трябва да сте наясно със събитието, но не трябва да очаквате значително движение на пазара като резултат. Това е напомняне за търговците да бъдат информирани, но може да няма значително въздействие или да изисква промяна в търговската стратегия.

Две икони на бик – как да ги тълкуваме

Икономически календар - Две икони на бик

Два бика показват средно въздействие. Икономическите събития, отбелязани с два бика, могат да причинят забележими пазарни колебания. Търговците трябва да следят отблизо тези събития и да обмислят коригиране на своите търговски стратегии в очакване на потенциални пазарни реакции.

Три икони на бик – как да ги тълкуваме

Икономически календар - Три икони бик

Наличието на три бика означава събитие с голямо въздействие. Такива събития могат да доведат до значително движение на пазара и нестабилност. Трябва да бъдете внимателни, да сте информирани и евентуално да преоцените позициите си в отговор на тези доклади и важни съобщения. Търговците, които виждат три бика в икономическия календар, също се съветват да предприемат защитни мерки, като поръчки за спиране на загубата, за да се предпазят от неочаквани пазарни движения.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на висок риск)

Заключение – Използвайте разумно икономическия календар/търговския календар

В заключение, Икономическият календар е ценен инструмент, който може да се използва в търговията, за да получите проницателни перспективи за пазарната активност – Използвайте го разумно! Вие като търговец можете да използвате този инструмент, за да прогнозирате пазарни събития въз основа на данни, което ви помага да вземате информирани и базирани на данни решения. За още по-ефективна търговия, анализирането на дати, часове и специфични за страната новини е от решаващо значение, като същевременно се включват различни аналитични инструменти и стратегии за цялостен инвестиционен подход. Препоръчваме да сравните множество икономически календари, за да намерите този, който най-добре отговаря на вашия стил на търговия.

Често задавани въпроси (ЧЗВ) относно икономическите календари:

Какво представлява икономическият календар и как е полезен за стратегия за търговия с бинарни опции?

Ако се занимавате с търговия с бинарни опции, икономическият календар може да бъде безценен инструмент. Той предоставя ежедневни финансови новини и служи като график на политическата и икономическата активност във финансовия свят. Тези точки от данни в двоичния календар могат да ви помогнат да предвидите пазарни събития и да вземете информирани краткосрочни, средносрочни и дългосрочни инвестиционни решения.

Каква е структурата на икономическия календар?

Обикновено следва стандартното време на финансовите пазари, обикновено източното време на САЩ. Календарът често включва информация за страната, от която идват новините, което може да ви помогне

Как да използваме икономически календар за вземане на търговски решения?

Трябва да имате предвид няколко фактора като дата, час и страна на произход на новините. След това трябва да знаете как да интерпретирате тези фактори, за да планирате ефективно стратегията си за търговия. Помислете за избор на конкретен инструмент или други активи за търговия, след като разгледате по-отблизо икономическия календар.

Къде мога да намеря добър икономически календар за търговия с бинарни опции?

Ако търсите надежден икономически календар за търговия с бинарни опции, има няколко уважавани източника, които можете да използвате. Препоръчваме да изберете този от Investing.com. Въпреки това, „икономическият календар FTMO“ също е популярен избор сред търговците, тъй като FTMO предоставя подробен календар, който е пригоден за търговци, които следват тяхната платформа. По подобен начин икономическият календар FTMO е интегриран в техните инструменти за търговия, като предлага актуализации в реално време, които са от решаващо значение за търговията с бинарни опции.

За по-широкодостъпна опция можете да използвате търсенето в Google с икономическия календар. Просто потърсете „икономически календар на Google“ във вашия браузър и ще намерите разнообразие от икономически календари, които могат да бъдат персонализирани според вашите търговски нужди. Тези календари предоставят важни финансови събития и индикатори, които могат да повлияят на пазарните движения, като ви помагат да вземате по-информирани търговски решения.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар