5-те най-добри индикатора за двоични опции MT5 (MetaTrader 5).

В търговията с бинарни опции наличието на правилните инструменти на ваше разположение може да направи разликата между успеха и провала. Сред тези инструменти, MT5 индикаторите се открояват като ключов актив както за начинаещи, така и за опитни търговци. Проектирани специално за платформата MetaTrader 5, те осигуряват по-прецизен и безшумен анализ на пазара, позволявайки на търговците да вземат информирани решения.

Тази статия ще разгледа задълбочено петте най-добри MT5 индикатора, подчертавайки техните характеристики, предимства и как могат да се използват ефективно в пейзажа за търговия с бинарни опции.

5-те най-добри индикатора за двоични опции MT5 (MetaTrader 5).

Най-важните факти:

  • Индикаторите MT5 предоставят усъвършенстван, безшумен анализ на пазара, който е от съществено значение както за начинаещи, така и за опитни търговци на бинарни опции.
  • Платформата не само включва индикатори с вградени технически характеристики, но също така позволява създаването и споделянето на персонализирани индикатори, предлагайки широко персонализиране, за да отговарят на различни стратегии за търговия.
  • Някои от най-добрите MT5 индикатори включват потребителския индикатор Fisher и Stochastics, потребителския индикатор Bollinger Band Stochastic, индикатора Fibonacci Bar, индикатора Cornex Impulse MACD и индикатора Volume Weighted MA.
  • Всеки от тези показатели осигурява специфични насоки за създаване на сделки за покупка и продажба, което позволява ефективно участие на пазара.

Защо трябва да използвате индикаторите на MetaTrader 5 (MT5)?

MetaTrader 5 платформа и индикатори

Преди да обсъдите най-добрите индикатори MT5, важно е да разберете защо трябва да използвате индикаторите MetaTrader 5 (MT5) на първо място.

Индикатор MetaTrader 5 е безплатен продукт на Metaquotes, точно както индикаторите MetaTrader 4. Няма съмнение, че Индикаторите MetaTrader 5 са много по-напреднали от индикаторите MetaTrader 4, но са подходящ вариант за всеки тип трейдър. Няма значение дали сте начинаещ или професионален търговец, той пасва на всички тях.

Най-интересното при индикаторите MT5 е, че има страхотен вграден технически индикатор, но също така дава възможност и свобода на търговеца да създаде свой собствен индикатор за търговия. Освен това, персонализираните индикатори могат да се споделят с други търговци и обикновено се публикуват безплатно.

Основното предимство, което индикаторите на MT5 ви предоставят, е да ви предложат опцията и свободата да създадете своя стратегия и да я пренесете на следващото ниво, като създадете свои собствени персонализирани индикатори.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Най-добрите индикатори за бинарни опции MT5

Тъй като сме запознати с основните предимства на индикаторите MT5, време е да ги обсъдим индикатори за бинарни опции на MetaTrader 5.

1. Персонализиран индикатор Fisher and Stochastics Metatrader 5

#1 персонализиран индикатор за Metatrader 5 Fisher и Stochastics

Персонализираният индикатор Fisher and Stochastic за MetaTrader 5 е един от най-добрите индикатори за двоичната опция. Това е комбинация от два индикатора, включително шаблона.

Индикаторът осцилира около нулевите линии и представя същите ценови данни под формата на хистограма. Индикаторът подчертава сигналите за покупка и продажба с различни цветове; например синята хистограма показва, че пазарът е бичи, а червената хистограма за продажба показва, че пазарът е изключително мечи.

Тази индикаторна система MT5 може да изглежда добра сама по себе си, но се препоръчва да следвате няколко индикатора за по-добро вземане на решения.

Влизане в настройката за закупуване:

Ако влизате в настройката за закупуване с индикатора Fisher и Stochastic MT5, ето някои насоки за вас:

  • Първо, индикаторът трябва да показва данните в цвят лайм.
  • Второ, индикаторът трябва да пресича 20 линии от зоната на свръхпродаденост.

Влизане в настройката за продажба:

Ако влизате в настройката за продажба с индикатора Fisher и Stochastic MT5, ето някои насоки за вас:

  • Първо, данните трябва да са в червено.
  • Второ, индикаторът трябва да пресича 80 линии от зоната на свръхкупуване.

2. Bollinger Band Stochastic MT5 персонализиран индикатор

Bollinger Band Stochastic MT5 персонализиран индикатор

Комбинирането на индикаторите Bollinger Band и Stochastic за създаване на персонализирания индикатор Bollinger Band Stochastic MT5 е много умен ход, тъй като двата индикатора имат различни цели.

Индикаторът Bollinger Band се занимава с волатилността, а индикаторът Stochastic се занимава с пазарния импулс. Този индикатор за инерция може да идентифицира точките, в които пазарът изглежда губи инерцията си и цената е готова за обръщане.

Частта от индикатора Bollinger Band ще ви помогне да определите кога да влезете на пазара и да спечелите. Стохастичната част ще ви помогне да настроите търговията си така, че да позиционирате пазара и да спечелите. Можете също да задавате сигнали; тази функция е вградена в индикатора и ще ви попречи да пропуснете решаващите моменти на пазара.

Ето някои основни настройки, които трябва да следвате, когато използвате персонализирания индикатор Bollinger Band Stochastic MT5:

Настройки на лентите на Болинджър:

Период = 20-дневни експоненциални пълзящи средни;

  • Отклонение = 2 стандартно отклонение;

Стохастични настройки:

  • %K = 5;
  • %D = 3;
  • 14 МА период
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

3. Фибоначи бар MT5 индикатор

Фибоначи бар MT5 индикатор

Индикаторът Fibonacci Bar MT5 е инструмент, предназначен специално за тези хора, които търгуват с бинарни опции, особено в рамките на търговията на Forex пазара. В основата си този индикатор използва принципите на съотношенията на Фибоначи, поредица от числа, за които е установено, че често предсказват пазарното поведение.

Сега може би се чудите какво прави този индикатор толкова специален? Е, това е начинът, по който комбинира различни инструменти. То интегрира инструментите Binary Pivot Point и Resistance, които са известни със своята точност при прогнозиране на пазарните тенденции. Чрез комбинирането на тези инструменти индикаторът Fibonacci Bar MT5 предлага по-обективен и надежден начин за предвиждане на пазарните движения.

Една от уникалните характеристики на този индикатор е използването на диаграми със свещи, които са графични изображения на движенията на цените в даден период от време. Индикаторът определя своите нива на Фибоначи въз основа на моделите на тези свещници. С прости думи, тъй като значимостта на нивото на Фибоначи се увеличава с течение на времето, индикаторът взема предвид повече модели на свещници, като гарантира, че търговците получават цялостен поглед върху пазара.

По същество индикаторът Fibonacci Bar MT5 е като стрелка на компас за търговците. Неговото показване в диаграмата не сочи само в една посока, то предоставя контекста, историята и основата, необходими за вземане на информирани решения за търговия.

Тук можете да намерите страхотен и полезен видеоклип в Youtube за добавяне на инструмента за нива на Фибоначи в подкрепа на стратегията за корекция на Фибоначи MT4|MT5:

YouTube

Зареждайки видеоклипа, вие се съгласявате с политиката за поверителност на YouTube.
Научете повече

Заредете видео

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iSG93IHRvIEFkZCBGaWJvbmFjY2kgTGV2ZWxzIFRvb2wgb24gTVQ0fE1UNSBGaWJvbmFjY2kgUmV0cmFjZW1lbnQgU3RyYXRlZ3kiIHdpZHRoPSI2NDAi1TP10 0ThlaWdodD0iMzYwIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL0FEb2dFXzAwU25RP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCI gYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R 1cmU7IHdlYi1zaGFyZSIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==

4. Индикатор Cornex Impulse MACD MT5

Индикатор Cornex Impulse MACD MT5

Индикаторът Cornex Impulse MACD MT5 е основен индикатор, който използва осцилиращи средни стойности. Този индикатор също е много популярен сред търговците.

Работният механизъм на индикатора Cornex Impulse MACD MT5 включва измерване на пресичанията на времевия интервал между двете точки на средната стойност и стойността на разделянето между двете средни стойности. Колкото по-голямо е разстоянието, толкова по-силна е тенденцията.

Този вид индикатор се използва главно, когато търговецът иска да разбере дългосрочните тенденции на пазара. Той е доста бавен в достъпа до данни в сравнение с другите индикатори. По-бавният анализ на индикатора води до по-добри данни; той е без шум, за разлика от други индикатори, които са доста бързи, но причиняват грешки в показанията.

Индикаторът работи за всяка валутна двойка и може да се използва 24 часа в денонощието.

Индикаторът работи за всяка валутна двойка и може да се използва 24 часа в денонощието.

Влизане в настройката за закупуване:

Ако влизате в настройката за покупка с помощта на индикатора Cornex Impulse MACD MT5, ето някои указания за вас:

  • Първо, MACD хистограмата трябва да има стойност над 0.
  • Второ, линията на хистограмата трябва да е над сигналната линия.
  • И накрая, четенето на DMI на Уайлдър също трябва да бъде в цвят лайм.

Влизане в настройката за продажба:

Ако влизате в настройката за продажба с помощта на индикатора Cornex Impulse MACD MT5, ето някои указания за вас:

  • Първо, MACD хистограмата трябва да има стойност под 0.
  • Второ, линията на хистограмата трябва да бъде под линията на сигнала.
  • И накрая, четенето на DMI на Уайлдър също трябва да бъде в червено.
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

5. Обемно претеглен MA индикатор за MT5

Volume Weighted MA индикатор за MT5

Ако сте нов търговец, трябва да проучите стратегията, базирана на модела. Индикаторът Volume Weighted MA за MT5 е един от най-популярните индикатори, базирани на модели, използвани от търговците за ефективна търговия. Той е сравнително по-малко сложен и помага на новите търговци да разберат работния модел на сделките на пазара.

То помага за проследяване на модела чрез диаграма, използвайки пълзящи средни, които помагат на търговците да начертаят възможните зони на корекция. Можете да следвате една средна стойност или дори да изберете няколко средни стойности в зависимост от вашия опит в търговията.

Обикновено се установява, че цените са склонни да се връщат към една от средните стойности, дори на най-силните пазари с тенденция.

Заключение – Изберете един от най-добрите MT5 индикатори за вашите собствени сигнали за търговия

Ако сте начинаещ и искате първо да разберете пазара, ние ви предоставихме цял списък от опции, с които можете да експериментирате на MetaTrader. Изберете индикатор по ваш избор и започнете да експериментирате, за да подобрите уменията си за изготвяне на стратегия и умения за анализ. Ако попаднете на форекс търговци на бинарни опции, те ще споделят колко време е отнело, за да разберат тенденциите.

Търговията не е най-лесната за разбиране; ще трябва да търгувате със свое собствено темпо. Въпреки това, ако искате да търгувате, играете и експериментирате, без да губите огромна сума пари, посетете Pocket Option, за да научите функционирането на пазара и различните техники за търговия за по-добри печалби.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Често задавани въпроси относно индикаторите за бинарни опции MT5 (MetaTrader 5):

Как да инсталирам индикатор MT5?

Можете да изтеглите и инсталирате индикатор MT5 в три лесни стъпки. Първо трябва да изтеглите индикатора на вашия компютър и след това да го стартирате, за да го инсталирате. Отворете файловете и отидете в папката с данни. Сега настройте и тествайте индикатора. След като индикаторът бъде тестван, ще трябва да го затворите и рестартирате, за да работи правилно.

Какво означава терминът обща грешка в индикатор MT5?

Терминът „обща грешка“ в индикатор MT5 означава, че има грешка при зареждането на данните поради някои прекъсвания на интернет връзката. Същото съобщение може да се появи, когато се опитате да влезете в индикатора. Проверете връзката си, преди да използвате индикатора.

Възможно ли е да конвертирате индикатор MT4 в индикатор MT5?

Не, не е възможно да използвате индикатор MT4 като индикатор MT5. Говорим за персонализираните индикатори на MT4. В случай на други MT4 индикатори, трябва да пренапишете индикатора на езика MQL5.

Къде мога да практикувам използването на MT5 индикатори, без да рискувам голяма сума пари?

Можете да практикувате търговия с тези индикатори на платформи като Pocket Option, услуга, която ви позволява да научите различни техники/инструменти за търговия и да разберете как работи пазарът без значителен финансов риск.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар