Какво представляват двоичните осцилатори за търговия? – Как да ги използваме

Осцилаторите за бинарна търговия са много важни инструмент за навигиране дали пазарът без тенденция е свръхпокупен или свръхпродаден. Но какво точно е осцилатор? Как ги използвате правилно? В това ръководство ще ви дадем a подробен преглед и ви предоставя най-добрите съвети и трикове за търговия с осцилатори, за да направите повече печалби в търговията с бинарни опции.

Бинарни осцилатори за търговия - как да ги използваме

Най-важните факти за осцилаторите за бинарна търговия:

  • Осцилаторите в бинарната търговия са технически индикатори, използвани за идентифициране на условия на свръхпокупка или свръхпродажба, като помагат на търговците да вземат информирани решения.
  • Стохастичен осцилатор, RSI, ADI и MACD са различни видове осцилатори, всеки от които служи за уникални цели в анализа на търговията.
  • Awesome Oscillator, със стратегии като Twin Peaks и Saucer, предлага допълнителни методи за търговците да анализират пазарната инерция.
  • Те играят решаваща роля в техническия анализ, тъй като осцилаторите помагат да се идентифицират потенциални обръщания на пазара и дават сигнали за продължаване или обръщане на тенденцията.

Какво е двоичен индикатор? 

Какво ще прочетете в тази публикация

Нека започнем с основите: може да се запитате какво е a двоичен индикатор? Ето кратко определение:

Двоичните индикатори са полезни инструменти за търговия, които помагат на прайс екшън търговците да разберат какво се случва на пазара и да предскажат какво ще се случи след това. По-специално, те предоставят обективен поглед върху пазарните движения и тенденции чрез анализиране на исторически данни и идентифициране на модели от тях.

Двоичният индикатор за търговия е основно математически модел, базиран на определени критерии и формули. Той може да вземе предвид различни аспекти на пазара, като обем, цена, време и други съответни фактори. Чрез комбиниране на тези данни индикаторът може да генерира сигнали, които казват на търговеца кога е потенциално изгодно да отвори или затвори позиция.

Какво е бинарен трейдинг осцилатор?

От друга страна, осцилаторът за двоична търговия е специализиран инструмент за технически анализ, предназначен да даде на търговците представа за импулса на пазара. За разлика от обикновените индикатори, които основно проследяват движенията на цените, осцилаторите копаят по-дълбоко, измервайки скоростта и промяната на тези движения на цените. По този начин те помагат на търговците да идентифицират потенциални повратни точки на пазара, често показвайки условия на свръхкупуване или свръхпродажба.

Когато пазарът е свръхкупен, то предполага, че може да предстои потенциален спад, докато пазарът на свръхпродаденост може да означава предстоящо възходящо движение. Осцилаторите работят най-добре на странични или ограничени пазари, където цените се движат в определен диапазон за продължителен период от време. Като предоставят по-ясна картина на пазарния импулс и потенциални обръщания, осцилаторите за бинарна търговия играят решаваща роля в подпомагането на търговците да вземат информирани решения, да оптимизират входните и изходните точки и да подобрят цялостната си стратегия за търговия с осцилатори.

Най-добрите осцилатори за бинарна търговия – Примери и как да ги използвате

Следват двоичните осцилатори, които можете да използвате за най-добри търговски изживявания:

#1 Стохастик

Стохастичен осцилатор в търговията с бинарни опции

Стохастикът ще се появи в долната част на вашата диаграма, когато се начертае. Линиите се движат по скала от 0 до 100, измервайки доколко е прекупен или препродаден пазарът.

  • Съществуват две линии, като едната е по-бърза от другата. Тези две хоризонтални линии, които често варират (понякога отгоре, понякога отдолу) са между точки 20 и 80.
  • Пазарът се счита за „прекупен“, когато линиите пресичат над 80.
  • Тези две хоризонтални линии, които често варират (понякога отгоре, понякога отдолу) са между точки 20 и 80.
  • Пазарът се счита за „прекупен“, когато линиите преминат над 80. Нарича се „препродаден“, ако е под 20.

Стохастичният осцилатор, както може би си мислите, помага при откриването на обръщания на тренда. Когато наблюдавате линиите под 20, обикновено може да очаквате обрат нагоре. Следователно трябва да купувате. Когато линиите са над 80, е вероятно обръщане надолу. Следователно трябва да продавате. 

Това са само предложения. Подробностите на вашата система ще определят как използвате стохастичния или всеки друг осцилатор.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

#2 Индекс на относителна сила (RSI) 

RSI индикатор в търговията с бинарни опции

RSI и стохастичният осцилатор са невероятно сходни. Когато го начертаете на диаграмата си, ще видите линия, която се колебае между (или над или под) две хоризонтални линии, които изглеждат идентични. 

Скалата показва 0 до 100 още веднъж, но редовете вече са на 30 и 70. Това е още един осцилатор, който се фокусира върху забелязването на обръщане на тренда.

#3 Индексът на средната посока (ADI) 

Индикаторът ADI при търговия с бинарни опции

Можете да намерите ADX или индикатора за среден насочен индекс в долния ъгъл на графиката, като индикатор RSI или стохастичен осцилатор. Скалата ADX се движи от 0 до 100. Въпреки това, той функционира уникално. Това е по-скоро мярка за силата на тренда, отколкото за неговата посока.

Това е по-скоро мярка за силата на тренда, отколкото за неговата посока. Тенденцията се счита за слаба, когато ADX падне под 20. Ако ADX отиде над 50, вие гледате значителна тенденция, независимо дали е възходяща или меча. Когато се комбинира с друг индикатор, който може да ви помогне в разпознаването на посоката, ADX е най-полезен.

 Въпреки това, ако извършвате гранична търговия или търговия без докосване, само ADX предоставя индикация за „слаба тенденция“, която е достатъчна, за да изберете сделка.

Ако линията падне под 30, трябва да купите, а ако се покачи над 70, трябва да продадете. Търговците могат също да проверят дали цената е над или под 50, което е в средата на осцилатора, за да потвърдят съществуваща тенденция.

#4 Конвергенция, разминаване на пълзящите средни (MACD)

MACD индикатор в търговията с бинарни опции

Ще видите две пълзящи средни и лента с MACD.

Този осцилатор идентифицира обръщане на тренда. В MACD, когато наблюдавате отклонение от линиите на тренда, които сте създали през върховете и спадовете на свещите на графиката, това означава, че ситуацията е обръщане на тренда и по този начин, добра възможност за търговия за вас.

Това е доста трудно за разбиране. Ето защо повечето начинаещи се колебаят да го използват. MACD не е предизвикателна идея, след като я разберете, но изисква известно време за задълбочено проучване. Можете също така да научите няколко вида търговия с дивергенция, базирана на MACD.

Как използвате страхотен осцилатор в бинарните опции?

Страхотен индикатор за осцилатор в търговията с бинарни опции

Без съмнение индикатор с думата „удивително“ на етикета трябва да е фантастичен. 

Какво прави Awesome Oscillator (AO) толкова уникален? Много търговци смятат този индикатор за „опростена“ версия на MACD. Да, познахте правилно! AO индикатор е a ясна хистограма, предназначена да отразява импулса на пазара, да потвърждава тенденциите и да забелязва потенциални точки на обръщане на тенденцията.

Какъв е механизмът зад това?

  1. Разликата между стойностите на 34-периодната проста пълзяща средна и 5-периодната проста пълзяща средна е представена с помощта на Awesome Oscillator.
  2. MA се определят като се използват средните точки на свещника, а не чрез използване на цените на отваряне или затваряне. Около базовата линия на индикатора генерираните стойности се показват като червени и зелени ленти.
  3. Зелена лента показва, че стойността е по-висока от тази преди нея. Червената лента означава, че е по-ниска от тази преди нея.
  4. Краткосрочната тенденция е по-забележима от дългосрочната, когато стойностите на индикатора са над нулевата линия.
  5. Междувременно краткосрочният тренд намалява по-бързо от дългосрочния тренд, когато хистограмата е под нулевата линия. В резултат на това търговците могат да използват Awesome Oscillator по различни начини.
Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Страхотни осцилаторни стратегии

Страхотна осцилаторна стратегия

Тъй като индикаторът AO е толкова гъвкав, търговците могат използвайте някои страхотни осцилаторни стратегии с всеки инструмент за търговия и времева рамка.

#1 Туин Пийкс

Образуването на два пика в Awesome Oscillator е друг индикатор, който трябва да следите означава, че предстои промяна на тенденцията.

Търговците трябва да са наясно със следното, за да се възползват от този сигнал:

  • Когато два пика са под нулевата линия, това е известно като бичи Twin Peaks. Струва си да се отбележи, че вторият пик трябва да е по-висок от първия, но и двата (заедно с лентите между тях) трябва да останат под изходната линия. След втория пик трябва да се появи зелена лента.

Търговецът може също да комбинира тези тактики, за да постигне по-значими резултати:

  • Когато двата пика се образуват над базовата линия, се генерира мечи Twin Peaks сигнал. Червена лента следва втория връх, който е по-нисък от първия. И върховете, и прътите между тях трябва да са по-високи от базовата линия.

Когато има два пика и първата лента на екрана, това е знак, че търговците могат да търгуват.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

#2 Чинийка

Стратегията на чинията предвижда по-скоро запазване на тенденцията, отколкото обръщане. Той взема предвид три ленти и може да показва по-бързи промени в импулса.

Когато използвате тази техника, обърнете внимание на следното:

  • Линиите на индикатора трябва да останат над нулевата линия за сигнал за бича чиния. След зелена лента трябва да има две последователни червени ленти (втората трябва да е под първата).

Това означава, че цената се покачва:

  • За да постигнете сигнала Bearish Saucer, лентата Awesome Oscillator трябва да е под нулевата лента. След червена линия две последователни зелени линии показват мечи сигнал за чинийка (вторият ред трябва да е над или по-висок от първия).

#3 Базов кросоувър

Кроссоувърът с нулева линия е първата и може би най-очевидната стратегия, която можете да опитате.

Водещата концепция на подхода е, както следва:

  • Когато линиите преминават отдолу нагоре, това е известно като бичи пресичане (бичи пресичане). Това може да означава позиция „Купете“ или „По-висока“.
  • Когато линиите паднат отгоре до под нулевата линия, това е известно като мечи пресичане (мечи пресичане), което показва позиция „Продава“ или „Понижава“.

Това може да е възможност за „намаляване“ или „продаване“ на актива.

Страхотен осцилатор за търговия с бинарни опции със стратегия

Awesome Oscillator може да се използва с всеки инструмент за търговия, което го прави идеален за краткосрочни сделки с бинарни опции. Можете да използвате AO с подвижни средни, например, за да създадете мощен Стратегия за бинарни опции. Нека да разгледаме как да го използваме по-отблизо.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Страхотни пълзящи средни и осцилаторна стратегия

Да се проверете отново сигнала за обръщане на тенденцията, комбинирайте страхотния осцилатор с две подвижни средни с периоди от 5 и 34. Можете да го използвате, като направите следното:

  • Използвайте настройките по подразбиране на Awesome Oscillator, за да започнете
  • Изберете проста пълзяща средна с период от 5 периода
  • Изберете различен нюанс за следващата проста пълзяща средна с 34-точка

За да извърши този процес, търговецът трябва да търси пресичане на двете MA заедно с кръстосване на базовата линия на Awesome Oscillator:

  • Може да сигнализира за по-висока търговия, ако бързата MA (5) пресече забавената MA (34) отдолу нагоре, AO ще покаже положително пресичане.
  • Въпреки това, ако бързата MA (5) премине забавената MA (34) отгоре надолу, AO ще покаже мечи пресичане. Когато това се случи, трябва да търгувате по-ниско, за да избегнете загуби.

Дивергенция

Докато Awesome Oscillator е ценен инструмент, нито един индикатор не може да обещае 100 процента правилни прогнози или печеливши резултати. Понякога може да се случи дивергенция, което означава, че индикаторът показва обратното на пазара - например намаление, когато търсенето се повиши. Винаги е добра идея да проверите отново всички входящи сигнали и да използвате инструменти за управление на риска във всеки подход, за да защитите парите си.

Какво представлява осцилаторът на техническия индикатор в бинарните опции?

Търговците използват технически индикатори като инструмент за прогнозиране на пазарните движения въз основа на модели на продължаване. Търговците използват технически осцилатори на графики и диаграми с допускането, че могат да разкрият пазарни модели, когато се появят, което позволява на търговците да започнат и да излязат от сделки с по-добро разбиране на бъдещите пазарни движения.

Технически осцилатори в търговията с бинарни опции

Има различни технически индикатори, които могат да се използват, но някои са по-подходящи за търговия с бинарни опции, така че ще се съсредоточим върху тях.

Как работи техническият осцилатор?

  • Техническият анализ е техника за търговия, която оценява инвестициите и разкрива възможности за търговия чрез анализ на тенденциите и моделите, произтичащи от пазарната активност – например движението на цените и обема. 
  • Техническите анализатори използват сигнали за търговия, инструменти за аналитични диаграми и сигнали за търговия, за да анализират силата или слабостта на ценната книга, за разлика от фундаменталните анализатори, които се опитват да установят присъщата стойност на ценната книга въз основа на финансови или икономически факти.

Техническият анализ може да помогне на всяка сигурност с исторически данни за търговия. Това включва фючърси, акции, валути, фиксиран доход и различни активи. В това ръководство ще използваме акции като пример, но можете да приложите принципи към всякакъв вид сигурност. 

  • Техническият анализ е по-често срещан на стоковите и валутните пазари, където търговците са по-загрижени за краткосрочните колебания на цените.
  • Техническите индикатори или „техническите“ се концентрират върху минали търговски данни, като обем на търговията, цена и отворени интереси – стойността не се изчислява с помощта на бизнес основи като печалби, приходи или маржове на печалба. 
  • Техническите индикатори обикновено се използват от активни търговци, тъй като те са предназначени да изследват краткосрочните промени в цените. Все пак дългосрочните инвеститори могат да ги използват, за да определят местата за влизане и излизане.

Категории технически индикатори 

Следните са двата вида технически индикатори:

  • 1. Наслоения: На фондовата графика техническите индикатори са на върха на цените на същото ниво като цените.

Пълзящите средни стойности и лентите на Болинджър са два примера за този тип анализ.

Индикатори за ленти на Болинджър при търговия с бинарни опции
  • 2. Осцилатори: Тези технически индикатори се показват над или под ценова графика и се колебаят между локален минимум и максимум. Стохастичният осцилатор, MACD и RSI са примери за този тип индикатор.
Осцилатори в търговията с бинарни опции

Какво е технически анализ за бинарни опции?

Техническите индикатори се прилагат към графиките за изследване на пазарните движения в техническия анализ на бинарните опции. Търговците на бинарни опции използват технически индикатори, за да търсят тенденции и промени в базовите активи, които след това могат да използват, за да направят търговски избор.

Техническите индикатори се класифицират в една от четирите групи:

  • Тенденция – те показват посоката на пазара. Осцилаторите са друго име за тях.
  • Импулс — индикаторите за инерция показват колко силна е тенденцията и къде е вероятно да възникнат обръщания.
  • Летливост – Индикаторите за волатилност илюстрират мащаба на пазарните промени и скоростта, с която се променят цените.
  • Сила на звука – това се отнася до броя на закупените и продадените артикули. Те не са задължителни, докато търгувате на Nadex, тъй като стойността на сетълмента на вашите договори не се влияе от обемите на борсите на Nadex. Въпреки това, ценовото действие на договор Nadex може да бъде повлияно от обемите на основния пазар (и следователно неговото движение).
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Видове технически индикатори

Най-добрите пет технически индикатора, които да използвате, докато търгувате с договори за бинарни опции, са - RSI (индекс на относителна сила), ATR (среден истински диапазон), Stochastics и MACD (сближаване/дивергенция на подвижната средна) 

#1 Плъзгащи средни – Индикатор за тенденция

Пълзящи средни - индикатор за тенденция

Търговците използват пълзящи средни за потвърдете тенденция въз основа на скорошна ценова активност. Тъй като данните се преразглеждат редовно и новите данни стават достъпни всеки път, те се наричат подвижни средни. Двете форми на подвижни средни са прости (SMA) и експоненциални (EMA). Основните са SMA, които изчисляват средната средна стойност на набор от числа.

Тези стойности обикновено са цената на затваряне на пазара, което означава, че средната стойност се основава на предишни ценови данни, което прави реакцията му по-бавна. EMA също използват исторически данни. Те обаче дават най-новите стойности и по-високо тегло, което представлява по-значителен дял от средната стойност. В резултат на това EMA става по-полезна за търговците интересуват се от краткосрочни договори.

Плъзгащите средни често се използват във връзка с други индикатори, за да осигурят на търговците пълна представа за пазарната активност. По всяко време можете да използвате различни технически индикатори на вашите Nadex графики.

#2 Среден истински обхват

Индикатор ATR (Average True Range) в търговията с бинарни опции
  • Индикатор: Волатилност
  • Реалното среден диапазон (ATR) е индикатор за волатилност. Колкото по-голям е ATR, толкова по-нестабилен е пазарът.
  • ATR се изчислява чрез анализиране на ценовия диапазон на актива за определено време – обикновено за изчисляване на тези числа се използва 14-дневна пълзяща средна. 
  • ATR може да бъде много полезен при търговия с договори за бинарни опции, защото може да предскаже колко ще се промени пазарът.
  • ATR не може да ви каже посоката, в която се движи пазарът и колко нестабилен е той. Високата волатилност предполага, че има много възможности, но също така означава, че трябва да управлявате риска си, защото пазарите могат да тръгнат по всякакъв начин. Научете как да създадете задълбочена стратегия за управление на риска.

#3 Сближаване/дивергенция на подвижната средна 

Индикатор за конвергенция/дивергенция на подвижна средна стойност при търговия с бинарни опции
  • Индикатор: тенденция
  • Бърза линия, бавна линия и хистограма са трите индикатора за тенденция, които съставляват конвергенцията/дивергенцията на подвижната средна (MACD). 

Целта на индикатора е да покаже как са свързани двете пълзящи средни. Основното нещо, което търговците търсят, когато използват MACD, е линиите да се сближат, тъй като това може да означава появата на нова тенденция. Когато се пресичат един през друг, тенденцията се е изместила и линията ще започне да се разминава. При търговията с бинарни опции MACD може да се използва за прогнозиране колко често или по какъв начин ще се променят пазарите, което ви позволява да изберете оптималната цена на изпълнение.

#4 Индекс на относителна сила 

Индекс на относителна сила RSI индикатор при търговия с бинарни опции
  • Индикатор: импулс
  • Индексът на относителната сила (RSI) е техника за определяне дали даден пазар е свръхкупен или свръхпродаден. Това може да помогне на търговците да решат дали да купуват или продават, когато тенденцията е готова да се обърне.

Можете да използвате RSI, за да предвидите кога да извършвате сделки в точното време, което ви позволява да формирате мнение дали да закупите или търгувате договор и да изберете срок на изтичане за него.

#5 Стохастик

Стохастичен индикатор в търговията с бинарни опции
  • Индикатор: Импулс
  • Подобно на RSI, този индикатор може да каже дали даден пазар ще бъде прекупен или препродаден.

Той обаче е форматиран малко по-различно, с две линии, обозначаващи тенденции. Когато стохастичните линии надвишават 80, пазарът вероятно ще бъде свръхкупуван и обратен, което ще доведе до спад. Когато падне под 20, това показва, че пазарът е бил препродаден и може да се очаква подем.

Как да използваме технически индикатори

Техническият анализ не е лесна работа, но техническите индикатори могат да бъдат отличен инструмент за правене на прогнози и търговия когато е направено правилно. Индикаторите се използват за откриване на модели и ако смятате, че моделите ще се появят отново, това може да бъде ценна форма на изследване.

Когато търгувате с технически индикатори, имайте предвид следните точки:

  • Практикувайте самоконтрол: Не се доверявайте изцяло на никакви пазарни прогнози. Използвайте здравия си разум и имайте стратегия за търговия.
  • експеримент: Направете вашето проучване и разкрийте техническите индикатори, които са подходящи за вас. Експериментирайте с няколко, за да определите кои отговарят на вашата търговска стратегия и пазарите, които искате да търгувате.
  • Положете усилия: Търговията изисква отдаденост. Отделете време, за да се запознаете с нуждите и различните индикатори, както и с платформата Nadex и графиките.

Водещи срещу изоставащи индикатори: фините опасности на осцилаторите

Водещи срещу изоставащи индикатори

Има много техническа терминология, числени данни и аналитични диаграми, които могат да изглеждат изключително сложни за тези, които не са запознати с търговията. Този разговор ще предостави задълбочено изследване на две ключови концепции, които са от съществено значение за тълкуването на пазарните колебания: водещи и изоставащи индикатори. В допълнение, тази дискусия ще подчертае рисковете, свързани с прекомерното разчитане на осцилатори. Наложително е да разбирате тези елементи, за да се ориентирате ефективно в търговията. Ние ще ви дадем задълбочено разбиране на тези критични компоненти и техните последици в търговията.

Водещи и изоставащи индикатори

Първо, какви са тези показатели? Защо трябва да се интересувате от тях? Тези индикатори са като пътеводни звезди, които помагат на търговците да предвидят или разберат пазарните движения. Въпреки това, подобно на звездите, някои се появяват преди основното събитие (може би метеоритен дъжд?), докато други се появяват след него.

Водещи индикатори

Както подсказва името, водещите индикатори обикновено се променят преди икономиката като цяло. Представете си човек, който винаги знае най-новите тенденции, преди те да станат масови. Това е вашият водещ индикатор. Те подсказват какво ще се случи след това. Например, цените на акциите често се повишават, преди икономиката да започне да се подобрява след спад.

Индикатори за изоставане

Водещите индикатори са по-скоро като човек, който винаги научава клюките седмица след всички останали. Те се променят само след като икономиката започне да следва определена тенденция. Помислете за нивата на безработица; те са склонни да падат едва след като икономиката започне да се възстановява.

Сега може да се чудите: „Защо да се занимавате с изоставащи индикатори, ако винаги закъсняват за партито?“ Добър въпрос! Въпреки че може да изглежда, че се бавят, изоставащите индикатори са от решаващо значение за потвърждаване, че е настъпила промяна в тенденцията. Те ви дават тази допълнителна увереност във вашите решения.

Осцилиращите опасности

Стохастичен осцилатор в търговията с бинарни опции

Сега, когато насочваме погледа си към осцилаторите, моля, обърнете повече внимание на тази част. Осцилаторите са технически инструменти и често попадат в категорията на водещите индикатори. Те се колебаят (оттук и името) между стойностите и помагат да се идентифицират условията на свръхпокупка или свръхпродажба на пазара. Общите осцилатори включват индекса на относителната сила (RSI) и дивергенцията на подвижната средна конвергенция (MACD). Тези инструменти, когато се използват разумно, могат да бъдат полезни. Въпреки това, както при всички инструменти, злоупотребата може да доведе до потенциални капани.

Опасността? Прекомерната зависимост. Само защото осцилаторът показва свръхпокупен пазар, не означава, че е време да продадете незабавно. Пазарите могат да останат в условия на свръхпокупка или свръхпродажба за продължителни периоди. Действането импулсивно въз основа само на осцилатори е подобно на това да видите дъждовни облаци и незабавно да предскажете буря, без да проверявате други метеорологични знаци.

Освен това осцилаторите понякога могат да произвеждат фалшиви сигнали. Това е вярно! Тези инструменти не са безпогрешни. Например, на пазари със силен тренд, осцилаторът може да показва свръхпокупен пазар, изкушавайки търговеца да продаде, но след това пазарът продължава да расте. Ето защо опитни търговци често използват осцилатори заедно с други индикатори и инструменти, третирайки ги като части от по-голям пъзел. Важно е да запомните, че нито един индикатор не трябва да диктува вашите търговски решения.

Заключение: Осцилаторите са идеални за технически анализ

Има пет основни технически индикатора, които могат да бъдат изключително полезни при търговия с договори за бинарни опции. Те могат лесно да бъдат приложени към вашите графики на Nadex, за да ви помогнат да откривате модели, да намирате тенденции и да правите информирани пазарни прогнози.

Можете да проучите няколко други технически индикатора в допълнение към тези пет, много от които могат да бъдат ценни при търговия с договори за бинарни опции — това е само началото. Докато търгувате, ще разработите свой собствен набор от избор на технически двоичен индикатор, който отговаря на вашия стил и стратегия на търговия.

Често задавани въпроси (ЧЗВ) относно осцилаторите за бинарна търговия:

Какво е двоичен осцилатор?

Двоичният осцилатор е усъвършенстван инструмент за търговия, предназначен да даде на търговците по-задълбочена представа за импулса на пазара и потенциалните повратни точки. Чрез анализиране на скоростта и величината на промените в цените, този осцилатор може да идентифицира периоди, когато пазарът може да надвишава типичните си граници, или свръхпокупен, или свръхпродаден. Не само помага на търговците да вземат по-информирани решения, но също така подобрява точността на техните прогнози, особено когато става въпрос за оценка на оптималното време за влизане или излизане от сделка.

Кои са някои често срещани осцилатори, използвани в бинарната търговия?

Общите осцилатори включват стохастичния индекс, индекс на относителна сила (RSI), среден насочен индекс (ADI) и дивергенция на конвергенцията на подвижните средни стойности (MACD).

Какво представлява страхотният осцилатор в търговията с бинарни опции?

Awesome Oscillator е опростена версия на MACD. Това е хистограма, предназначена да отразява пазарния импулс, да потвърждава тенденциите и да идентифицира потенциални точки на обръщане.

Как работят техническите осцилатори в търговията с бинарни опции?

При търговията с бинарни опции техническите осцилатори служат като усъвършенствани аналитични инструменти, които навлизат в нюансите на пазарната динамика. Чрез изследване на скоростта и големината на колебанията на цените, тези осцилатори предоставят на търговците по-задълбочено разбиране на пазарната инерция. Този импулс, от своя страна, може да разкрие потенциални условия за свръхпокупка или свръхпродажба, сигнализирайки за оптимални входни или изходни точки за сделки.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар