Обяснена е стратегията за търговия с трендови линии на бинарни опции

Открийте силата на трендовите линии в търговията с бинарни опции. Това ръководство се задълбочава в основите на трендовите линии, важен инструмент за технически анализ, и изследва различни стратегии за тяхното ефективно използване. Научете как да начертаете точни линии на тенденция, разберете различните пазарни тенденции и приложете тези прозрения, за да подобрите своите решения за търговия с бинарни опции.

Обяснена е стратегията за търговия с трендови линии на бинарни опции

Добре е да се знае:

  • Трендовите линии се използват в търговията с бинарни опции, за да се идентифицира общата посока на цените на активите.
  • Линиите на тренда се състоят от линии на подкрепа и съпротива и показват пазарни тенденции.
  • Има три вида трендове: възходящи трендове (цените се движат нагоре), низходящи трендове (цените се движат надолу) и странични трендове (цени, показващи минимално движение).
  • Стратегиите за търговия с линия на тренда включват прекъсване и повторно тестване, флаг на линията на тренда и отскачане на линията на тренда, което може да помогне на търговците да решат кога да влязат или излязат от сделки.

Какво е тренд линия? 

Trendline-trading-1
Пример за тренд линия

Линията на тенденция е технически инструмент, който можете да използвате, за да анализирате пазара за търговия с бинарни опции. Използва се главно за традиционна търговия нагоре/надолу. Освен това тренд линията е лесна за начертаване и дава подходяща търговска информация. 

Trendline се състои от две линии, които вървят заедно с цената на даден актив. Показва високата и ниската цена на пазара. Обикновено линиите на тренда вървят близо и успоредно една на друга. 

Линията, която свързва по-високи върхове и по-високи ниски нива, се нарича линия на тренда. Тук линията на тренда с по-високи върхове също се нарича линия на съпротива, а линията с по-високи ниски нива е линията на подкрепа. 

На графиката за търговия, ако линиите на тенденцията се пресичат, това създава клиновиден модел. Въпреки това, ако линиите се раздалечават, това показва разширяващ се клинов модел. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Увеличаване на успеха на бинарните опции: Основното ръководство за използване на трендови линии

Трябва точно да спекулирате движението на цените на активите, за да спечелите търговия с бинарни опции. Ако вашите прогнози са неверни, ще загубите цялата сума за търговия. Това е така, защото бинарните опции са търговия с всичко или нищо. 

Неправилните спекулации са резултат от погрешен пазарен анализ за търговия, ненадеждни стратегии и неточни инструменти за търговия. И множеството налични инструменти за търговия, което не прави нещата по-лесни. 

Въпреки това, има един инструмент за търговия, който можете да използвате, за да генерирате точни резултати, т.е. линии на тенденция. Това е един от популярните инструменти, които можете да използвате за търговия с бинарни опции. Trendlines са инструменти за търговия с технически анализ, които можете да използвате, за да разработите подробна стратегия за търговия. 

Ако искате да използвате трендови линии за търговия с бинарни опции, трябва да разберете основите на този инструмент за технически анализ. Освен това трябва да научите за различните линии на тенденция стратегии и правилния начин за начертаване на линиите на тренда. 

В това ръководство ще намерите всички отговори. 

Обяснени са различни линии на тренда:

Линията на тренда показва движението на актив на пазара. Той е разделен на три категории, т.е. низходящ тренд, възходящ тренд и страничен тренд. 

Възходяща тенденция

Тренд-линия-пример-възходящ тренд
Пример за възходяща линия на тренда

Възходящият тренд в линията на тренда се определя като ситуация, когато цената на дадена стока се движи по възходяща траектория. При тази тенденция долната и горната стойност на актива продължават да се увеличават.  

Можете бързо да идентифицирате възходяща тенденция на пазара за търговия, като идентифицирате по-високи върхове и по-високи дъна. Възходящият тренд на пазара показва, че има положително настроение. Освен това, дългосрочен инвеститор може да спечели огромна доходност от възходящия тренд. 

Възходящият тренд на пазара за търговия може да продължи толкова дълго, колкото една година и само няколко седмици. Тази тенденция също показва a стокова борса защото можете да купувате стоки, за да спечелите повече. 

Търговците, които искат да спечелят печалба от нарастващите цени на активите, обичат да търгуват при възходящ тренд. 

низходящ тренд 

Линия на тренд-пример за низходящ тренд
Пример за низходящ тренд на тренда

Тенденцията надолу е пълна противоположност на възходящата тенденция. Това е финансова ситуация, при която стойността на даден актив намалява с течение на времето. При тази тенденция долната и горната цена продължават да падат. 

Низходящата тенденция не е печеливша за дългосрочните инвеститори, тъй като човек може да загуби всички търгувани суми. Тази тенденция показва по-ниски дъна и по-ниски върхове на цените. 

Низходящата тенденция може да се върне обратно към възходяща, ако пазарът не отговаря на необходимите условия. Също така, по време на ситуацията на низходящ тренд, търговците обичат да продават, за да спечелят. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Страничен тренд

Трендлайн-страничен-тренд-пример
Странична тенденция

Последният вид тенденция е страничната тенденция. Описва се като финансова ситуация, когато има лека промяна в движението на цената на даден актив. Страничната тенденция не изисква достатъчно обяснение. 

Известен е още като хоризонтален тренд и възниква, когато предлагането и търсенето на пазара са равни. Можете да забележите тази тренд линия, когато по време на обръщане на цената или преди началото на ценова тенденция. 

Като търговец можете да спечелите от странична тенденция. Можете или да поставите стоп загуба, когато цената на даден актив е около нивото на съпротива, или да потърсите пробив и пробив. 

Как да начертаете най-добрата линия на тренда?

тренд линия - trading.view графика

Докато линията на тренда е лесна за разбиране концепция, изчертаването на перфектна и точна линия на тренда може да бъде малко сложно. Това е така, защото повечето търговци не знаят как да го начертаят и да намерят върхове и падения в графиката. 

Всеки търговец начертава тренд линия според своя анализ. Така че е безопасно да се каже, че можете да начертаете тренд линия навсякъде в графиката за търговия. 

В бичи тенденция, можете да намерите най-ниското дъно и следващото най-ниско дъно. След това можете да начертаете линия между две точки. По същия начин, в низходящия тренд можете да забележите най-високия връх и следващия най-висок връх. Накрая начертайте линия между тях. 

След като създадете линията, можете лесно да идентифицирате външните и вътрешните тенденции. Тук външната тенденция е границата, при която цената на актива се бори да пробие. А вътрешната тенденция показва инерцията и сигнала на пазара за търговия. 

Когато чертаете линии на тренда, е добре да прережете фитила. Въпреки това, никога не трябва да прерязвате тяло на свещник. Освен това, ако има три допирни точки, това означава, че имате работа с динамична линия на тренда. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Използване на тренд линия за търговия 

Можете да използвате линията на тренда, когато търгувате с бинарни опции. За да направите това, можете да следвате няколко стъпки. Можете да започнете с намиране на актив. След това се фокусирайте върху актива, който се движи ритмично. Сега начертайте линията на тренда и забележете движението на цената на актива. 

Не забравяйте, че пазарът на бинарни опции е нестабилен, тъй като цената се променя бързо. Така че, не трябва да приемате, че стойността на даден актив ще остане в рамките на линията на тренда, тъй като това може да доведе до лоша търговия. 

Когато търгувате с бинарни опции с линии на тренда, има два преобладаващи метода, т.е. подкрепа или съпротива и пробив на цената. 

Подкрепа или съпротива 

Подкрепа-и-съпротива-с-линии на тренда
Подкрепа и съпротива с линии на тренда

След като идентифицирате линията на тренда и нейното задържане като подкрепа или съпротива, можете да влезете в пазара. Можете да направите това, като използвате линията на тренда, след като активът достигне първоначалната си стойност. 

Можете също да поставите стоп загуба от другата страна на линията на тренда, в зависимост от вашата стратегия за търговия. 

Пробив на тренда

Прекъсването на линията на тренда е друг начин за използване на тренд линия за търговия с бинарни опции. Когато използвате този метод, трябва да използвате реален пробив, за да определите влизането. 

Когато цената пробие тренд линията, можете да предположите, че цената на актива ще продължи да се движи в обратна посока. Можете да използвате един от двата начина за въвеждане на прекъсване на линията на тренда, т.е. агресивно влизане и консервативно влизане. 

Агресивно влизане означава влизане на пазара веднага щом свещите пробият. Тук стоп загубата се поставя над линията на тренда. Също така, след като свещта се затвори от другата страна на линията на тренда, можете да влезете в търговията. 

Консервативното навлизане на пазара означава, че трябва да изчакате, докато цената пробие линията на тренда и тества. След като линията на тренда е тествана, можете да поставите стоп загуба и да влезете в пазара. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Стратегия за търговия с канали за тенденция 

Търговията с двоична опция с тренд линия е проста. Всичко, което трябва да направите, е да намерите актив, да начертаете линия на тренда и да изчакате, докато цената се движи в посока на линията на тренда. 

Но за да търгувате успешно на пазара на опции, имате нужда от стратегия за търговия. Без добре планирана стратегия може да не предскажете точно пазара. 

Ето три от най-добрите стратегии за тренд линии. 

Прекъснете и тествайте отново 

Прекъсване и повторно тестване на трендова линия
Пробив на тренда и повторен тест

Една от най-популярните стратегии за търговия с линията на тренда е прекъсване и повторно тестване. Тази стратегия за търговия казва, че можете да изчакате цената да избухне, след като идентифицирате активна търговия. 

Цената или се движи в определена посока и никога не се връща, или може да се върне в линията на тренда. Ако последното се случи, можете да търгувате нулиране за висока доходност. Тук линията на тренда действа като входна точка. Освен това помага да се поставят спирки. 

Флаг на тренда

Флагът на тренд линията може да се разглежда като късен или редовен следващ тренд. 

За тази търговия трябва да забележите установена тенденция. След това трябва да изчакате отдръпване. След като цената пробие линията на тренда в посока на тенденция, можете да търгувате с флага. 

Отскок на тренда

Последната стратегия за търговия с тренд линия е отскачането на тренд линията. Тази стратегия се използва за идентифициране на ситуации, при които линията на тренда действа като подкрепа и съпротива. 

Използвайки стратегията за отскок на тренд линията, можете да поставите стоп загуба под нивото на съпротива или да поставите стоп загуба под линията на тренда. 

Как да забележим тенденция?

тренд линия - trading.view

Когато използвате линия на тренда за търговия с бинарни опции, важно е да забележите тенденция, тъй като тя може да доведе до огромни печалби. Можете да откриете тенденция в търговията с опции, като анализирате историческата диаграма, изследвате върховете за всички времена, като използвате индикатори за тенденция, пълзящи средни или като използвате лентата на Болинджър. 

Значителните финансови новини и промяната в управлението действат като катализатор в променящите се тенденции. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение: Използвайте трендови линии, за да подобрите решенията си за търговия с бинарни опции

Трендовата линия е отличен инструмент, който можете да използвате за търговия с бинарни опции. Но за да търгувате правилно, трябва да знаете правилния начин да начертаете линия на тенденцията и да я използвате за търговия. 

Ти също нужда от подробна стратегия за търговия с бинарни опции. Освен това никога не трябва да предполагате, че цената ще се обърне. Вместо това трябва да изчакате и след това да търгувате, за да избегнете загуби. 

Често задавани въпроси относно стратегията TrendLine:

Какво е тренд линия в търговията с бинарни опции?

Линията на тренда е инструмент за технически анализ, използван при търговия с бинарни опции за идентифициране на общата посока на цените на активите. Състои се от линии на подкрепа и съпротива, които помагат да се посочат пазарните тенденции.

Как правилно да начертаете тренд линия?

За да начертаете тренд линия, намерете най-ниските дъна при бичи тренд или най-високите върхове при мечи тренд и свържете тези точки. Уверете се, че линията докосва поне три точки за динамична тренд линия и избягвайте да прорязвате тялото на свещник.

Какви са различните видове пазарни тенденции в анализа на трендовите линии?

Има три основни типа: възходящи трендове (цени, които се движат нагоре), низходящи трендове (цени, които се движат надолу) и странични трендове (цени, показващи минимално движение).

Могат ли трендовите линии да се използват за всички стратегии за търговия с бинарни опции?

Да, линиите на тренда са многостранни и могат да бъдат включени в различни стратегии за търговия, включително прекъсване и повторно тестване, флаг на линията на тренда и отскачане на линията на тренда, за да се определят оптималните входни и изходни точки в сделките.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар