Как да търгуваме с бинарни опции със стратегии за прайс екшън?

Търговията с бинарни опции се превърна в популярна и достъпна форма на търговия за мнозина, предлагаща ясен подход за участие на пазара. Тази форма за търговия е особено привлекателна поради своята простота и възможността за затваряне на позиции по всяко време. Тази статия се задълбочава в тънкостите на търговията с бинарни опции, като се фокусира върху стратегиите за прайс екшън и тяхното ефективно приложение.

Как да търгувате с бинарни опции със стратегии за прайс екшън

Добре е да се знае:

  • Търговията с бинарни опции предлага просто предложение с да/не относно движението на цените, предоставяйки ясна опция за търговия в сравнение с традиционните методи за търговия.
  • Основните предизвикателства при търговията с бинарни опции включват правилно определяне на времето за излизане от пазара и избор на правилните активи за търговия.
  • Стратегиите за прайс екшън са популярни в търговията с бинарни опции, защото позволяват на търговците да анализират пазарните тенденции и да вземат решения, без да разчитат на сложни технически индикатори.
  • Различни стратегии за прайс екшън като Pin Bar, Trend Following, Inside Bar, Breakout Entry и Head and Shoulders могат да се използват за идентифициране на потенциални търговски входове и изходи при търговия с бинарни опции.

Какво представлява търговията с бинарни опции? 

Търгувайте с бинарни опции с опция Pocket
Търгувайте с бинарни опции с опция Pocket

През годините пазарът за търговия придоби огромна популярност. Нека разгледаме сценария, преобладаващ преди десетилетие. Ще разберем как само играчи и корпорации са участвали в търговията, докато обикновените хора или малките предприятия се въздържат от това. Основната причина за това действие беше високата волатилност на пазара, която рязко се повиши в момента, и липсата на опции за търговия. 

Но сега всеки има достъп до валутния пазар, пазара на криптовалута, CFD търговия и търговия с активи. По този начин се появиха безкрайни опции и неочакваната парадигма на ценовите движения търговци в настоящата епоха. 

Има много форми на търговия като дневна търговия, овърнайт търговия и др. Концепцията за търговия с бинарни опции обаче стана все по-разпространена сред търговците, които желаят да започнат лесна търговска позиция, която може да бъде затворена по всяко време. В тази предстояща статия ще илюстрираме някои от основните фактори на търговия с бинарни опции като същевременно запазваме нашия фокус централно върху стратегиите за прайс екшън и техните приложения в бинарната търговия. 

Всеки път, когато трябва да инициирате сделка въз основа на определен период от време, нивата на риск и несигурността ескалират отвъд ничие сравнение. Сега, въпреки че има различни начини за смекчаване на рисковете, не е лесно да се избяга от лапите на ценови движения, особено когато сте оставили отворена позиция на търговския пазар за една нощ. Има много начини, които инициират търговия с по-прости правила и условия, от които търговията с бинарни опции е по-удобна и по-лесна за изпълнение.

И така, каква е тази форма на търговия с бинарни опции?

Списък с извънборсови активи на бинарни опции в PocketOption

За да разберем това, нека приемем, че сте търговец и трябва да инвестирате във финансови активи, чиято цена е на път да се колебае. Сега ще отворите позиция за търговия въз основа на това дали цената на актива ще се увеличи или не. По този начин ще имате два отговора - да и не. Ако търговската оферта съвпада с вашия отговор, тогава ще спечелите инвестиционните пари и възвръщаемостта. Ако не, тогава ще загубите цялата инвестиция. 

Така че, вместо постоянно да държите очите си върху търговския пазар или да се тревожите за внезапни движения на цените, по-добре е да изберете опция за търговия, при която няма да имате множество сценарии. При бинарна търговия, дали ще получите пълна инвестиция или нищо за периода от време. Въпреки че търговията с бинарни опции звучи прекрасно, има някои предизвикателства, които трябва да бъдат разрешени възможно най-рано. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Предизвикателства, пред които е изправена търговията с бинарни опции

  • Едно от най-големите предизвикателства, пред които търговецът ще се изправи при търговия с бинарни опции, е правилният момент за излизане. Освен ако и докато вашата позиция не бъде затворена, активите, които сте поставили на офертата, ще бъдат изложени на по-висок риск. В резултат на това трябва да затворите позицията в точното време, така че пазарната цена да не се движи срещу прогнозата ви за двоичната търговия. 
  • Друг голям предизвикателство при търговията с бинарни опции е изборът на правилната сделка. Ако не можете да изберете правилно актива, чиято действителна цена има тенденция да се движи в очакваната посока, няма да можете да получите никакви възвръщаемост на инвестицията
  • Намирането на правилната стратегия за продължаване на търговията с бинарни опции звучи лесно, но в действителност това е една от най-трудните задачи, които търговецът трябва да свърши. При грешна търговия не само всичките ви инвестиции ще отидат на вятъра, но също така ще рискувате текущото притежаване на активи. 

Това са само няколко примера за това как търговията с бинарни опции е толкова трудна за овладяване. Това не е само истински и неверен кръг, където можете почти дават правилните отговори на всички въпроси. Вместо това тук вашият отговор ще се основава на анализа на пазара и общите средства, които сте вложили. 

Могат ли стратегиите за прайс екшън да разрешат болезнените точки на бинарната търговия?

Индикатори за прайс екшън в TradingView
Полезни индикатори за прайс екшън в TradingView

Има много техники, при които можете успешно да инициирате бинарна търговия и да направите изход точно в желаното време. От всички тези техники ценовото действие придоби изключителна популярност през последното десетилетие. 

Тук трябва да анализирате пазара и след това, въз основа на това, което сте анализирали, ще бъде взето решение дали бинарната опция, която сте избрали за търговия, е доходоносна или не. Една от основните причини, поради които повечето трейдъри предпочитат да използват тази конкретна стратегия за търговия с бинарни опции, е гъвкавостта при даването на отговорите и липсата на участие на техническите индикатори, които са не само трудни за разбиране, но и овладяване на изкуството на прогнозиране е изключително трудно. 

Има две стъпки, които трябва да изпълните, преди да направите наддаването и да отворите позицията на желания пазар за търговия. Това са:

  1. Първото нещо, за което трябва да се притеснявате, е правилното идентифициране на сценариите, отнасящи се до търговския пазар. Например пробиви, спадове на цените, допълнителни такси и други са някои от примерите за сценарии, които трябва да намерите след задълбочен анализ на пазара. 
  2. След като идентифицирате сценария за ценови действия, трябва да идентифицирате опциите, които имате за търговия в рамките на този сценарий. Например, да приемем, че избраният от вас сценарий е Bull Run и има само две опции – превишаване за положителни движения и опция за отстъпление за отрицателни движения. 
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Кои са най-добрите стратегии за прайс екшън, които могат да се използват?

Има няколко различни стратегии, които човек може да използва за ценови действия и да спечели общите сделки с бинарни опции, които все още са отворени на пазара. Всяка двоична стратегия ще ви помогне при разнообразни пазарни условия, поради което да знаете повече за задълбоченото им звучи като осъществимо. В този раздел по-долу сме илюстрирали различни стратегии, които можете да приложите за ценови действия, които ще ви помогнат да си върнете инвестицията за търговия с бинарни опции. 

1. Пин лента 

Бичи и мечи пин барове

Pin bar или техниката на свещника е един от най-категоричните подходи a бинарен търговец може да внедри в своите стратегии за търговия. Тук всички сделки ще бъдат представени под формата на свещи, някои с изправени фитили или опашки, докато други идват с инверторна.

Обикновено тази верига ще представлява колко цени са били отхвърлени и резките промени или обръщане на движението на прайс екшън. Отхвърлените цени могат лесно да бъдат определени по колко дълга е опашката на свещта е. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

2. Прайс екшън тенденция

Индикатор за обръщане на тенденцията на прайс екшън

Един от най-добрите начини за бинарни опции търговията чрез стратегия за прайс екшън е чрез изучаване на пазарните тенденции и разбиране как се променят цените. Въпреки че тази конкретна техника е по-скоро от традиционната страна на търговията, тя може да доведе до изключителни резултати. Всичко, което трябва да знаете, е как да разчитате тенденциите и да сте сигурни дали искате да купите активите или да ги продадете. 

› Регистрирайте се с Quotex сега и започнете да използвате стратегията за прайс екшън тенденция!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

3. Вътрешен бар

Стратегия на вътрешния бар при търговия с бинарни опции

Друга удивителна стратегия за търговия с бинарни опции чрез прайс екшън е стратегията на вътрешния бар. Тук, заедно с нашите дънна лента, ще предхожда вътрешна лента. Обикновено вътрешната лента ще бъде с по-малък размер и в рамките на високите и долните граници на предходната лента.

Това означава, че или пазарът е станал свидетел на скорошна консолидация, или тенденцията ще се промени възможно най-рано. Ако сте професионален търговец, можете лесно да идентифицирате тези вътрешни ленти и да кажете дали промяната в тенденцията ще се случи или не. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

4. Тенденция след пробив

Тенденция след пробив в търговията с бинарни опции

За да приложите по подходящ начин стратегията за ценови действия при пробив, трябва да разберете концепцията на подкрепа и съпротива при бинарна търговия. Когато възходящ тренд нараства много, ще дойде внезапна точка, когато движението на цената стане в застой. Тази пауза се нарича съпротивителна линия.

От друга страна, когато низходящият тренд започне да пада под прага, той ще остане в застой на линията на подкрепа. Ако движението на цената се случи отвъд линията на съпротива или подкрепа, е известно, че това е a пробив. Въз основа на това търговецът ще реши дали да отвори дълга позиция и да закупи активите или къса позиция за продажба на активите. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

5. Обръщане на главата и раменете

Метод за обръщане на главата и раменете при търговия с бинарни опции

При метода на обръщане на главата и рамото, движението на цената се извършва по много особен метод. Първо, цената обикновено ще се повиши, докато достигне линията на съпротива, а след това ще падне. Този участък се нарича област на рамото. Сега, цената ще се увеличи отвъд линията на съпротива и отново претърпяват рязък спад. Тази секция е известна като област на главата. След това цената ще се повиши, но постепенно, образувайки областта на рамото. Изследването на точките на обръщане: от рамото до главата – ще определи дали трябва да отворите дълга или къса позиция. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

6. Тренд след влизане в корекция 

Тенденция след въвеждане на корекция в търговията с бинарни опции

Входът за корекция на тренда е една от най-добрите стратегии за прайс екшън, които трябва да се прилагат, когато върховете или спадовете са постоянни без признаци на обръщане. Ако цената се движи в долния регион, търговецът трябва да отвори къса позиция и да продаде активите, за да има най-доброто възвръщаемост на инвестицията. От друга страна, когато върховете и спадовете се увеличават, търговецът ще отвори дългата позиция и ще закупи активите. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

7. Последователността на високо и ниско 

Използване на последователностите от високо и ниско при търговия с бинарни опции

За да разберете ценовите действия по най-добрия възможен начин, е от решаващо значение да проучите върховете и спадовете. Ако графиката показва последователно нарастващи върхове и спадове, това е възходящ тренд, докато по-ниските върхове и спадове ще показват a низходящ тренд. За възходящ тренд е необходимо да се отвори дълга позиция за закупуване на активите, докато по време на низходящ тренд ще се отвори по-къса позиция за продажба на активите. 

› Нашият съвет: Отворете своя безплатен акаунт с най-добрия бинарен брокер Quotex!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

По какъв начин стратегиите за прайс екшън ще бъдат полезни за бинарна търговия?

Има много причини, поради които прайс екшън стратегиите са толкова предпочитани за търговия с бинарни опции. В този раздел по-долу ще изброим някои от неговите предимства, за да можете лесно да разберете как ще ви помогне да направите най-добре от движението на цената и нейното обръщане

  1. С помощта на ценови действия можете лесно да осъзнаете как се случва движението на цените в тенденциите на търговския пазар. Следователно ще бъдете информирани, без да се притеснявате за внезапни движения на цените, за които не сте наясно. 
  2. Това е една от традиционните стратегии за търговия, които търговците все още използват. Той не само ви помага да следите движенията на цените, но и да разберете същността на пазара за търговия и как се обръщат върховете и спадовете. 
  3. С простото проследяване на върховете и спадовете ще можете да разберете дали трябва да отворите дълга позиция за закупуване на активите или къса позиция, за да ги продадете. 
  4. Когато на пазара преобладават обвързани с диапазон условия, стратегиите за прайс екшън ще ви помогнат да получите правилното предположение за търговия с бинарни опции. 
  5. Няма участие на технически индикатори и следователно няма да се налага да работите много върху разбирането на изчисленията и след това да ги използвате, за да прогнозирате двоичната търговия. 
› Нашият съвет: Отворете своя безплатен акаунт с най-добрия бинарен брокер Quotex!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение – Помислете дали трябва да купите или продадете активите

Търговия с бинарни опции е една от най-простите форми за търговия, която ще ви помогне лесно да получите възвръщаемост на инвестициите, при условие че не сте предвидили грешен резултат. Няма междинен резултат, за който да се тревожите. Или вашата прогноза ще ви даде инвестицията, или ще загубите всички активи, с които сте поставили офертите.

Следователно, изучаването на пазара със стратегии за ценови действия ще ви помогне много да разберете как се променят текущите цени на активите, техните обръщания, тенденциите, следвани на пазара, и др. Това проучване ще ви даде повече влияние при вземането на решение какъв тип позиция трябва да отворите и дали трябва да купите активите или да ги продадете. 

Често задавани въпроси относно прайс екшън стратегии:

Има ли предизвикателства пред стратегиите за ценови действия за бинарна търговия? 

Да, стратегиите за прайс екшън наистина имат някои ограничения, от които формите за прогнозиране са най-голямото предизвикателство. Ако вашето разбиране за движението на цените е погрешно, прогнозата ви също ще бъде погрешна. В резултат на това няма да можете да получите инвестицията от търговия с бинарни опции. 

Добра ли е стратегията за прайс екшън за професионални бинарни търговци?

Да, стратегиите за прайс екшън могат да се използват както от професионални, така и от начинаещи бинарни трейдъри, тъй като те включват сърцевината на пазара за търговия - движения на цените и обръщане на тренда. 

Какво представлява търговията с бинарни опции?

Търговията с бинарни опции е форма на инвестиция, при която търговците предвиждат дали цената на даден актив ще се покачи или падне, с просто предложение „да“ или „не“, което води до фиксирано изплащане или загуба.

Какви са основните предизвикателства при търговията с бинарни опции?

Основните предизвикателства включват правилно определяне на времето за излизане от пазара и избор на правилните активи, тъй като неправилните решения могат да доведат до значителни загуби.

Как стратегиите за прайс екшън са от полза за търговията с бинарни опции?

Стратегиите за ценови действия помагат на търговците да анализират пазарните тенденции без сложни индикатори, което улеснява прогнозирането на движенията на цените и вземането на информирани търговски решения.

Можете ли да дадете примери за прайс екшън стратегии в бинарните опции?

Примерите включват стратегиите Pin Bar, Trend Following, Inside Bar, Breakout Entry и Head and Shoulders, всяка от които предлага уникална информация за движенията на пазара и потенциални търговски възможности.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар