Стратегия за търговия с обръщане на тренда на бинарни опции

При търговията с бинарни опции трябва точно да предвидите движението на цената на даден актив, за да направите успешна търговия. Но спекулирането с промяната на цената не е лесно, защото бинарната опция е нестабилен пазар и обръщането на ценовите тенденции е често срещано явление.

Ценовият модел при търговията с бинарни опции е от два вида, т.е. модел на продължаване и модел на обръщане.

В модел на продължение, цената на актива продължава да се движи в същата посока след кратка пауза. И при обратен модел ценовата тенденция променя посоката си.

Когато ценовият тренд се обърне, имате нужда от отлична стратегия за търговия, за да направите печеливши сделки. За това трябва да разберете какво означава модел на обръщане на тенденцията. Освен това трябва да знаете за различните видове модели на обръщане на тренда.

Ще намерите тези отговори в това ръководство.

Стратегия за търговия с обръщане на тренда на бинарни опции

Добре е да се знае:

  • Обръщането на тренда сигнализира за потенциална промяна в пазарната посока, важна за търговията с бинарни опции.
  • Обичайните модели на обръщане включват глава и рамене, тройни горни/долни части и двойни горни/долни части.
  • Индикатори като MFI, Moving Averages и Bollinger Bands помагат за потвърждаване на моделите на обръщане.
  • Разпознаването на тези модели и използването на индикатори е от ключово значение за ефективните стратегии за търговия с бинарни опции.

Какво ще прочетете в тази публикация

Какво представлява стратегия за търговия с обръщане на тренда?

Пример за обръщане на тенденцията за двоични опции

Както подсказва името, обръщането на тренда означава промяна в съществуващия ценови тренд. Когато има обръщане на тренда, можете да заключите, че или бик, или мечка на пазара са се изчерпали.

Обръщането на тенденцията също показва, че съществуващото пазарна тенденция ще спре и след това ще се движи в нова посока веднага щом нова енергия се появи от страната на бика или мечката.

Това може да се случи на пазара надолу или нагоре. При възходящ тренд обратът ще бъде надолу. По същия начин, при низходящ тренд, обратът ще бъде нагоре.

Голямата промяна в цената на пазара води до обръщане на тенденцията. Оттеглянето и обръщането изглеждат почти еднакви, но малки контрадвижения срещу тенденцията водят до отдръпване.

За да използват обръщане на тренда, търговците трябва да имат достатъчно опит. В противен случай те могат да се объркат и да се втурнат да направят сделка, което да доведе до значителна загуба.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Различни модели на обръщане на тренда

Ако искате да използвате успешно моделите на обръщане на тренда, трябва да знаете за популярните модели на обръщане на тренда.

Глава и рамене

Модел глава и рамене
Модел на главата и раменете

Главата и рамото модел се счита за популярна обратна тенденция, защото показва спад в покупателния натиск на пазара. Този модел в графиката за търговия представя две ситуации, т.е. приключване на низходящ тренд и начало на възходящ тренд; завършващ възходящ тренд и започващ низходящ тренд.

Моделът на главата и раменете изглежда като базова линия с три върха. Тук двата външни върха са сходни по височина, а средният е най-висок. Трите върха символизират следните неща.

  • Лявото рамо показва покачване на цената, последвано от пик, също последвано от спад.
  • Главата показва по-висок връх, който се формира от покачване на цената.
  • А дясното рамо символизира спад в цената, последван от покачване.

Когато се използва модел на главата и рамото за технически анализ, той представлява обръщане на тренда от бичи към мечи. От всички модели на обръщане на тенденцията, тази е най-надеждната тенденция, защото предлага по-добро разбиране на пазара.

В главата и рамото търговците поставят деколте, за да определят стратегически зони за търговия. За да оформите деколте, можете да намерите лявото рамо, главата и дясното рамо.

Обратно глава и рамо

Обратен модел на глава и рамене
Обратен модел на главата и раменете

Инверсната глава и рамо имат същите характеристики като обикновената глава и рамо, но по обърнат начин. Можете да забележите обратна глава и рамо в графиката за търговия, след като пазарът е оцелял при понижаване на тенденцията.

Този модел помага да се предвиди обрат в низходящия тренд. Обратните глава и рамо също имат три върха с два с еднаква височина и един най-висок. Тук трите върха означават:

  • Ляво рамо: Показва спад на цената на пазара, последван от дъно на цената, последвано от увеличение.
  • Глава: Средният връх е главата и показва спад на цената, образувайки по-ниско дъно.
  • Дясно рамо: дясното рамо означава увеличение на цената и след това намалява, за да образува дясното дъно.

Въпреки че инверсният модел на главата и рамото предлага няколко възможности за търговия, той също има определени ограничения. Както понякога, той предлага фалшиви резултати за пробив.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Тройна горна и тройна долна част

Тройна горна шарка
Модел на върха на върха

Този модел на търговия е подобен на модела на главата и раменете. Но тук трите върха са с еднаква височина. Можете също да използвате тази диаграма за технически анализ на пазара.

Графиката с тройни горни точки приблизително означава, че активите на пазара вече не се набират. Можете да забележите този модел на обръщане по всяко време. Но успешен модел на троен връх е този, който се появява след възходящ тренд.

Точно като тройната горна част, има и друг подобен модел на обръщане, т.е. тройно дъно. Когато е налице тенденция с тройно дъно, можете да заключите, че цената вече не пада и може да се повиши.

В модела с троен връх зоната на пика е съпротивление. Също така, суинг ниското е оттеглям се между два върха. Ако забележите, че цената пада след третия връх, това означава, че моделът е завършен.

В зависимост от стратегията за търговия, търговецът или излиза дълго, или влиза в късо, когато трендът с тройна гора е завършен.

Двойно отгоре и двойно дъно,

Модел с двойна горна част
Двойно горно копче

Моделите с двойно горно и двойно дъно изглеждат като тройно горно и тройно дъно, но има само два върха в този модел. Също така, пазарът се обръща само веднъж по време на двоен модел отгоре и отдолу.

Този модел работи точно като тройна горна част и тройна долна част, но тук моделът се променя след известно време. В този модел пазарът се формира второ дъно след дълго време. При формирането на втория модел има значително по-нисък обем.

Ако искате да разберете дали пазарът формира модел с двоен връх или модел с троен връх, можете да проверите движението на втората крайност. Ако има заекване във втория шаблон, това е двойната горна или долна част.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Комбиниране на обратен модел с индикатори

Можете да използвате индикатори за правилно анализиране на движението на моделите на обръщане, тъй като индикаторите определят границите на тренда.

Дори когато сте сигурни, че пазарът ще образува обръщания, все пак е необходимо да използвате индикатори, за да разберете кои обръщания ще развие пазарът. Можете също да знаете дали пазарът ще създаде три върха/дъната или ще се обърне. И накрая, можете да разберете дали обръщането ще продължи дълго или не.

Без правилно да разберете тенденцията на обръщане, може да направите ранна търговия с мисълта, че пазарът ще формира двойна горна/долна част, когато формира тройна горна/долна част.

Двойна горна комбинация с индикатори

Освен това можете да направите късна търговия, мислейки, че пазарът ще образува тройна горна/долна част, когато се формира двойно горе/долу. И накрая, може да правите грешни прогнози, мислейки, че пазарът ще формира тройна горна/долна част при формиране на главата и раменете.

Когато комбинирате модел на обръщане с технически индикатор, това ви е от полза по три начина.

Идентифицирайте модел на обръщане

Въпреки че може да си мислите, че забелязването на модел на обръщане на тенденцията е лесно, не е, особено когато става въпрос за двоен горен/долен и троен връх/долу.

Мощните индикатори за търговия показват кога тенденцията изтича. И по този начин ви помага да разберете първия знак за обръщане на тенденцията, за да направите печеливша търговия.

Без технически индикатор все още можете да забележите тенденция, но може да закъснеете с това. В резултат на това ще пропуснете някои отлични възможности за търговия.

Намерете повече възможности за търговия

С помощта на технически индикатор можете лесно да намерите повече възможности за търговия. Това е така, защото техническите индикатори ви помагат да идентифицирате правилно модела за търговия на обръщане.

С помощта на индикатори можете също да разберете колко дълго ще продължи обратът. Въз основа на информацията можете да разработите полезна стратегия за търговия за различни бинарни опции.

Разберете модела на обръщане

Наличието на дъно на цената и технически индикатор от ваша страна може лесно да заключите с кой модел на обръщане на тренда имате работа. И когато знаете тенденцията на обръщане, можете да вземете по-добри търговски решения.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Как да търгуваме модели на обръщане?

След като знаете за различните модели на търговия и разберете колко полезни могат да бъдат индикаторите за търговия, трябва да се развивате отлична стратегия за търговия. С правилния вид стратегия можете да правите печеливши сделки.

Ето три популярни обръщане на тенденцията стратегии за търговия.

Комбиниране на модели на обръщане с ПФИ

Индикатор за индекс на паричния поток на бинарни опции
Индикатор за ПФИ

MFI, известен също като индекс на паричния поток, е лесен за използване и разбиране. Този индикатор умножава движението на цената и сравнява резултата с период на нарастване към период на спад.

Когато използвате ПФИ, трябва да изчакате, докато покаже обрат. След това трябва да идентифицирате модела и да направите търговия.

Комбиниране на модел на обръщане с движещи се средни

Индикатор за пълзяща средна на бинарни опции
Индикатори за движеща се средна

За да се възползвате максимално от модела за обръщане на тенденцията, можете да го комбинирате с пълзящи средни. Анализирайки линията на подвижната средна, можете да разберете поведението на пазара.

Комбиниране на модел на обръщане с ленти на Болинджър

MetaTrader-4-Bollinger-Bands-индикатор
Индикатор на Bollinger Bands

С помощта на този индикатор можете да научите за пазарната среда. И съответно можете да направите печеливша сделка.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение: Отключете печеливши стратегии и минимизирайте загубите в бинарните опции.

Ако искате да търгувате с обръщане на тренда, трябва да използвате правилните индикатори, за да увеличите рентабилността и да намалите загубата.

Преди да започнете да търгувате с обръщане, трябва също да научите за различните обръщания на тренда, за да разработите стратегия за бърза търговия. Освен това трябва също да изберете подходящи брокери, за да направите обратната търговия успешна.

Често задавани въпроси относно обръщането на тенденцията:

Какви са ключовите модели на обръщане в търговията с бинарни опции?

Ключовите модели на обръщане в търговията с бинарни опции включват глава и рамене, обратна глава и рамене, тройни върхове и дъна и двойни върхове и дъна. Тези модели помагат на търговците да предвидят потенциални промени в пазарната посока.

Как индикаторите помагат при идентифицирането на обръщане на тенденцията?

Индикатори като индекса на паричните потоци (MFI), подвижните средни стойности и лентите на Болинджър помагат при идентифицирането на обръщанията на тренда, като подчертават промените в пазарния импулс и помагат да се потвърди формирането на модели на обръщане.

Каква е разликата между оттегляне и обръщане на тенденцията?

Отдръпването е малко противодействие на преобладаващата тенденция, често временно, докато обръщането на тенденцията показва значителна промяна в посоката на пазара, или от възходящ тренд към низходящ тренд, или обратното.

Как търговците могат ефективно да използват моделите на обръщане в своите стратегии?

Търговците могат ефективно да използват моделите за обръщане, като ги комбинират с технически индикатори, за да идентифицират и разберат точно тези модели. Този подход помага при разработването на навременни и печеливши стратегии за търговия, повишавайки шансовете за успех в търговията с бинарни опции.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар