Графики на свещници за бинарни опции – Най-добри модели и стратегии

Търговията с бинарни опции е начин за покупка или продажба на акции или даден актив чрез спекулиране на цената им. Въпреки че търговията може да звучи лесно, в действителност не е толкова просто. 

Това е така, защото ако движението на цената на даден актив не е правилно спекулирано, търговецът ще загуби цялата инвестирана сума. Но точното прогнозиране на движението на цените на стоките с бинарни опции е малко трудно. 

Графики на свещници за бинарни опции - Най-добри модели и стратегии

Вижте пълния ми видеоклип с модел:

YouTube

Зареждайки видеоклипа, вие се съгласявате с политиката за поверителност на YouTube.
Научете повече

Заредете видео

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iVGhlIGJlc3QgQmluYXJ5IE9wdGlvbnMgQ2hhcnQgUGF0dGVybnMgKEhpZ2ggcmV0dXJuIHJhdGUhICsgU3RyYXRlZ2llcykiIHdpZHRoPSI2NDAiIGhlaWdodD0iMzYwIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL3ZLdS13UEVqSXpjP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmU7IHdlYi1zaGFyZSIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==

Като търговец трябва да следите тенденцията на цените, колебанията на пазара и финансовите новини. Със съответната информация можете да направите правилния избор. Един инструмент, който може да ви помогне да анализирате пазара за постигане на рентабилност, е графиката на свещниците. 

Добре е да се знае:

  • Графиките със свещи се използват в търговията с бинарни опции за визуализиране на движенията на цените на активите, показващи отваряне, затваряне, високи и ниски стойности в рамките на определен период от време.
  • Цветът и дължината на всеки свещник показват пазарни тенденции и настроения на търговеца, като зелено/бяло предполага повишение на цената, а червено/черно показва спадове.
  • Разпознаването на модели на свещници, като бичи, мечи и доджи, е от решаващо значение за прогнозиране на пазарните движения и вземане на информирани търговски решения.
  • Комбинирането на анализ на свещници с други индикатори като RSI и Bollinger Bands може да подобри стратегиите за търговия и да подобри шансовете за доходност при търговията с бинарни опции.

Но какво е графика на свещниците? Как можете да прочетете диаграма на свещник? Какви са неговите модели? Как да направя анализ на диаграма? Е, отговорът на всички тези въпроси и други са дадени в това ръководство. 

Типичен пример за това как изглеждат свещниците в търговията с бинарни опции
Стратегия за търговия със свещи

Какво е графика на свещниците? 

Диаграмата на свещниците е инструмент, който се използва от търговците, докато търгуват с бинарни опции. Това е лесен начин да се покаже движението на цената на активите, търгувани на пазара на опции, по по-добър начин. 

Чрез диаграма със свещи търговецът може бързо да разбере отварянето, затварянето, високата и ниската цена на дадена стока в даден момент. Тъй като тази диаграма помага на търговеца да разбере бързо движението на цените, тя се превърна в надежден инструмент за търговия.   

Вижте примера за диаграма със свещник:

Бинарни опции-свещник-графика

В диаграма, има няколко свещника и всеки от тях означава търговска сесия. Виждайки отделен свещник, търговецът може да разбере каква ще бъде цената на даден актив в близко бъдеще. 

Пазарният анализ на моделите на свещниците е по-успешен и точен от всяка друга диаграма за търговия с бинарни опции. Това означава, че този метод за преглед на пазара наистина работи. 

Освен това диаграмите на свещниците помагат на професионалните търговци да знаят основните настроения на пазара. По този начин давайки по-задълбочена информация. Така че има смисъл защо търговците използват графики на свещници. 

Бърза история на графиките на свещниците 

Би било чудесно да знаете произхода на диаграмата на свещниците, за да получите по-добра представа как е започнала. 

Добре, диаграмите със свещи не са нова концепция или метод за анализ на пазара. Съществува повече от десетилетие. Японски търговец на ориз създаде тази успешна търговска диаграма през осемнадесети век, за да разбере колебанията в цената на даден артикул. 

Свещници в търговията с бинарни опции

Munehisa Homma, създателят на диаграмата на свещниците, разбира, че емоциите на търговците играят значителна роля в колебанията на цените на стоките. Така той стартира диаграми за свещници и оттогава става популярен. 

Тази диаграма се превърна в основна част от всяка платформа за търговия и помогна на няколко търговци да получат по-ясна представа за пазара.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Свещник срещу бар диаграми 

Свещни и лентови диаграми – и двете са начин за представяне на данните за търговия. Разлика обаче има. В сравнение с лентовите диаграми, свещникът е по-добър, тъй като е лесен за разбиране. 

Candlestick представя информацията с повече цветове и визуализации. Това означава, че подчертава ценовата разлика по по-добър начин. 

Различни компоненти на свещника 

Важно е да разберете компонентите на свещника, за да прочетете ценовата тенденция на стоката на графика. 

Графиката със свещи се състои от два различни елемента, т.е. тяло и сянка. Предлагат се в червени и зелени цветове. Тук сянката представлява високото и ниското на търговията, докато тялото показва отворен и близък диапазон. 

Дори малка промяна в цвета на тялото или размера на сянката показва значителни колебания в света на търговията. 

Свещник-описание

Цвят 

В зеления свещник, представен в бяло, горната част показва цената на затваряне на актива, а долната част е цената на отваряне. 

Това означава, че пазарът се е придвижил нагоре, защото цената на затваряне е по-висока от цената на отваряне. Също, ако зеленият цветен свещник е дълъг по размер, това означава, че конкретният актив е закупен много за даден период от време. 

От друга страна, в червен свещник, също представен в черно, долната част показва цената на затваряне, а горната част показва цената на отваряне на актив. 

Така че, когато свещникът е червен, можете да интерпретирате, че пазарът се е преместил надолу. Това е така, защото цената на отваряне е повече от цената на затваряне. Дълъг червен свещник показва, че даден артикул е бил продаден много в определен момент. 

Накратко, цветът на свещника в графиката представлява движението на цената на даден артикул. 

сянка

свещник

Подобно на цвета на свещника, сянката му също показва промяна на пазара. Тъй като много търговци не успяват да анализират данните, представени от фитила и опашката на свещник, те губят парите си. 

Ако сянката е над тялото на свещник, това се нарича фитил. Ако обаче сянката е отдолу, тя се нарича опашка. Също, настроението на търговския пазар може да се интерпретира чрез дължината на сянката. 

Горната и долната сянка на една свещ почти никога не са еднакви по размер. Когато фитилът на свещника е по-дълъг от опашката му, това показва, че купувачите са контролирали пазара по време на търговската сесия. 

По същия начин, ако опашката на свещника е по-дълга от фитила, това означава, че продавачите на пазара са били активни по време на търговската сесия. Независимо от позицията, обикновено се появява дълга сянка когато е тенденция е на път да приключи.  

Но ако фитилът и опашката на свещник са с еднакъв размер, това показва нерешителност на търговци и купувачи. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Какво представляват тялото и сянката на свещника в диаграмата? 

Тъй като знаете какво означават тялото и сянката на свещника, ето какво означават техният размер, съотношение и позиция в графиката. 

Тяло-и-сянка-на-свещници

Размер на тялото на свещника 

Ако размерът на определен свещник в графиката нараства непрекъснато, цената му също се е увеличила. Но ако дължината на свещника намалее, това показва обратното, т.е. цената на стоката е паднала на пазара. 

Съотношение тяло на свещник към сянка

В сравнение със сянката, ако тялото на свещника е дълго, цената на дадена стока на пазара се е повишила с тенденцията. Ако ситуацията остане подобна и посоката остане силна, тялото на свещника ще се увеличи допълнително. 

От друга страна, ако тялото на свещника е по-малко от сянката, това означава, че цената на стоката не се движи с тенденцията. По този начин има несигурност на пазара. 

Позиция на тялото

Заедно с размера и съотношението на свещника, позицията на тялото също играе важна роля. 

Например, ако свещникът е малък по размер и има дълга опашка и фитил, това означава, че цената на даден актив се е върнала към първоначалната си стойност. Обикновено се случва, когато купувачите се опитват да увеличат цената, докато продавачите я намаляват. 

Следващата позиция е, когато свещникът е поставен от единия край и има дълга сянка от другата страна. Това се случва, когато цената на актива се е преместила в определена посока, или от купувачите, или от продавачите. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Психологията на свещника за търговия с бинарни опции

Психология на свещника за бинарни опции
Психология на пазара – Купувачите попадат в капан

Със свещниците можете да прочетете психологията на пазара в търговията с бинарни опции. От нашия опит, най-добрият начин да четете мислите на другите търговци е да интерпретирате фитилите в свещниците. Вижте снимката по-долу:

Фитилът е един от най-добрите сигнали, ако искате да знаете в каква посока ще се движи пазарът. Много хора търгуват със свещници, което означава, че преди фитила, други търговци ще видят пълната свещ. Други по-силни играчи идват на пазара и изтласкват пазара назад. Получава се отхвърляне и в резултат виждаме фитила. Много търговци сега са хванати в капан в грешната посока и трябва да затворят позициите си.

Използвайки фитили в търговията с бинарни опции, можем да генерираме по-висок процент на попадение!

Вижте моето видео за това:

YouTube

Зареждайки видеоклипа, вие се съгласявате с политиката за поверителност на YouTube.
Научете повече

Заредете видео

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iQmluYXJ5IE9wdGlvbnMgQ2FuZGxlc3RpY2sgUGF0dGVybiBQc3ljaG9sb2d5IChTZWNyZXQgdG8gc2VlIHRoZSByZWFsIG1hcmtldCkiIHdpZHRoPSI2 NDAiIGhlaWdodD0iMzYwIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL1I2YVh6YWU4OWxzP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJv cmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlL WluLXBpY3R1cmU7IHdlYi1zaGFyZSIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==
Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Как да четем графиката на свещника? 

Търговецът може да изследва цената на даден актив на пазара, като анализира двете части на свещта, т.е. тялото и сянката. Всеки свещник в диаграмата представлява движението на цената на даден актив за даден период от време, като един ден, една седмица или един месец. 

Също така, всяка диаграма на свещниците има четири точки от данни, т.е. висока, ниска, отворена и затваряща. Така че, ако търговецът има фиксирано време за търговия, графиката ще се актуализира съответно. 

Можете да анализирате тялото на сянката и свещника, за да разберете настроението на пазара. И въз основа на вашите спекулации можете да направите търговия. 

Обяснени са различни модели на свещници:

Въпреки че има няколко модела, не всички от тях работят ефективно. Това означава, че те няма да ви помогнат да предскажете правилно пазара. И това може да ви накара да загубите значителна сума пари. 

Моделите на свещниците са разделени на две категории, т.е. бичи и мечи модели. Въз основа на тези две търговците могат да разберат различните модели.  

Бичи модел

Когато купувачите доминират на пазара вместо продавачите, се формира модел на бикове. Това означава, че цената на затваряне е повече от цената на отваряне. Зелен или бял цвят представлява наличието на бичи на пазара. 

Бичи модел
Бичи модел

Мечи модел 

Мечият модел е противоположен на бичия модел. Това означава, че продавачите контролират пазара. След като се види мечият модел, може да се заключи, че цената на отваряне е по-висока от цената на затваряне. Също така, той е представен от червен или черен цвят.

Ето някои полезни мечи и бичи модели на свещници, които могат да увеличат рентабилността на вашата търговия. 

Мечи модел
Мечи модел
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Доджи търговия 

Когато бинарният пазар не се контролира нито от мечи, нито от бичи, това показва нерешителността на пазара. И тогава се формира моделът на Doji. Този модел допълнително е разделен на четири части. 

Четири различни модела на доджи са обикновени доджи, водно конче доджи, надгробни доджи и дългокраки доджи. Но не всички от тях представляват пазарна нерешителност. Търговците могат лесно да намерят модел на Doji в графиката на свещника, защото той е представен от формата на кръст. 

Доджи-Свещник
Доджи

Предимства на метода Doji

Докато търгувате, ако пазарът се движи нагоре и има модел на Doji, можете да заключите, че действието на продажба започва, като забавя инерцията на купуване. 

Ако излезете от пазара въз основа на анализ на моделите на Doji, можете да направите значителна печалба. Но е важно да се потвърди, че пазарът показва точно това, което показа моделът на Doji. В противен случай можете да се сблъскате с огромна загуба. 

Разбиране на различни варианти на свещник 

Ето четирите популярни варианта на Doji шаблон и какво показват. 

Доджи-свещници-модели
Стандартно дожи

Стандартното доджи в графиката на свещниците означава, че цените на покупка и продажба са еднакви. Изобразява се с кръст или знак плюс. 

Dragonfly Doji

Dragonfly Doji е Т-образният свещник в графиката. Отгоре има малко тяло, последвано от долен дълъг фитил. Този модел показва, че пазарът се отвори на висока цена и падна. Въпреки това се повиши до същото ценово ниво в края на търговията. 

Накратко, водно конче Doji се образува, когато цената пада надолу, но купувачите го тласнаха нагоре в последния момент. 

Надгробно дожи

Gravestone Doji е обратното на Dragonfly Doji. Този модел се формира, когато цената на затваряне и отваряне на актив е на едно и също по-ниско ниво. 

Gravestone Doji показва, че когато пазарът е отворен, цената му внезапно е била избутана надолу от продавачите. Търговците могат да постигнат добра печалба, ако търгуват с модела на надгробния камък доджи. 

Доджи с дълги крака

Дългокракото доджи изглежда подобно на обикновеното доджи. Въпреки това, той има сравнително по-дълъг горен и долен фитил. Дългият фитил показва нерешителността на пазара. 

Когато видиш дългокрак Доджи, опитайте се да не търгувате с бинарни опции (трябва да знаете кога), тъй като това може да ви накара да загубите всичките си инвестирани пари. След като фитилът се скъси, можете да търгувате. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Пробивна търговия 

Пробивна търговия

Пробивна търговия в графиката със свещи показва движението на цената на даден актив. Цената на дадена стока или се е преместила отвъд нивото на съпротива, или над нивото на подкрепа. 

Нивото на съпротива или подкрепа може също да се разглежда като точка на стоп загуба или входно ниво, което може да помогне на търговците да спечелят огромна печалба.  

Когато цената се движи отвъд нивото на съпротива или подкрепа, търговците имат две възможности. Първо, те могат да излязат от пазара, ако не искат цената да избухне. Напускането на пазара може да помогне на тези търговци да се спасят от огромни загуби. Второ, търговците, които чакат пробив, могат да скочат, когато пробивът се случи да направи значителна печалба. 

След пробива, волатилността на пазара се увеличава и цената се движи към посоката на пробив. Тъй като пробивът показва по-голямо колебание на цените и по-голяма волатилност, това носи по-голяма доходност. 

Как работи пробивната търговия 

За да търгувате с помощта на този модел, трябва да анализирате две неща. Първо, последователността на докосване на нивото на съпротивление. Ако цената на актива е докоснала нивото на съпротива и подкрепа няколко пъти, техният анализ става по-валиден. 

И второ, продължителността на времето, през което остава в игра. Ако нивото на подкрепа и съпротива остават в позицията си за дълго време, резултатът е по-благоприятен. 

Търговците могат бързо да идентифицират пробив на модела на диаграмата, тъй като обикновено се намира в началната точка на тренда. Така че, ако знаете как да идентифицирате пробив на пазара, можете да увеличите печалбата си. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Фалшива пробивна търговия 

Следващият модел за търговия със свещници е фалшивият пробив. Този модел е противоположен на пробив и е точно както звучи.

Фалшива пробивна търговия
Фалшива пробивна търговия

Едно нещо, което прави модела на фалшив пробив интересен, е неговата непредсказуемост. Цената се движи по начин, по който търговците предполагат, че може да пробие. И така, те търгуват; цената обаче заблуждава търговеца, като се връща на същото ниво.  

Фалшивият пробив е един от важните модели на търговия, които дори неопитни търговци могат да разберат и идентифицират. Фалшивият пробив в графиката за търговия представлява едно от двете неща. Или ценовият тренд скоро ще се възобнови, или цената ще се промени скоро. 

Тази ситуация възниква, когато търговците се опитват да влязат на пазара, когато всичко е стабилно. Въпреки това, когато те направят влизане, цената обратен. По този начин времевата рамка има значение при фалшивия пробив. 

Как да търгуваме с фалшиви пробиви? 

Фалшив пробив може да се случи при всякакви пазарни условия и ценова тенденция. За да търгувате успешно при фалшивия пробив, търговците трябва да направят няколко неща. 

  • Обърнете внимание на финансовите новини. 
  • Опитайте се да разберете причината за фалшивия пробив.
  • Оценява фалшивия пробив и как ще повлияе на ценовия тренд. 
  • Обърнете внимание на крайните точки на пазара. 

Ако не искате да ви хванат фалшива пробивна търговия, можете да изчакате цената на актива да затвори извън диапазона. Ако това се случи няколко пъти, можете да предположите, че ценовата тенденция ще започне отново. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Тренд линия за търговия 

Линията на тренда е начин за познаване на ценовия тренд на даден актив на пазара. Идентифицирането на линията на тренда може да помогне на търговците да правят успешни сделки. Това е така, защото линията на тренда помага на търговците да знаят дали пазарът работи в тяхна полза или не. 

Трендлинията е прост и лесен за използване инструмент, разделен на категории, т.е. низходяща тренд линия и възходяща тренд линия. 

Трендлайн търговия
Тренд линия за търговия

Възходяща линия на тренд в графиката на свещниците показва, че има прекомерно количество покупки на пазара. Това означава, че цената на даден актив вероятно ще се увеличи. От друга страна, низходяща тренд линия показва налягането на доставките. Линията на низходящ тренд кара цената да пада. 

Освен това, ако тренд линията е плоска, това означава, че пазарната цена се движи в стабилна посока. Търговците не трябва да задържат дълга позиция, когато видят низходяща тренд линия. 

Линия на тенденция в диаграма се създава чрез свързване на поредица от цени. За да получат по-добра представа, търговците трябва да се съсредоточат само върху основните точки на люлеене. След като сте направили тренд линия, можете бързо да идентифицирате пазара. 

Трябва да търгувате около линията на тренда, за да вземете по-добри възможности за търговия и да увеличите печалбата си. За да влезете в пазара, можете да изчакате, докато цената пробие линията на тренда. 

Бичи/Мечи модел на поглъщане

Мечи-поглъщащ-модел

Друг популярен модел на свещник е бичи/мечи модел на поглъщане. Това е един от малкото модели, които могат лесно да бъдат идентифицирани и съдържат цялата съществена информация. 

Бичият модел на поглъщане в графиката на свещниците показва низходящ тренд. Това означава, че има нарастване на модела на купуване на пазара. Две зелени свещи го представят. Втората зелена свещ поглъща тялото на предишната червена свещ. 

Мечият поглъщащ модел е обратното на бичия поглъщащ модел. Този модел възниква, когато цената на актива пада, тъй като повече продавачи навлизат на пазара. Този модел е представен от две червени свещи, където червената свещ поглъща следващата зелена свещ. 

Когато забележите мечи или бичи модел, това означава, че ще има обрат в тенденцията. Ако търговците държат позиция върху актив, чиято ценова тенденция е на път да приключи, те могат да използват този модел, за да излязат от трендиращия пазар. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Модел на утринна/вечерна звезда

Утринна и вечерна звезда
Бичи и мечи вечерна звезда

В Зорница и моделът вечерна звезда са малко по-различни от модела на бичи поглъщане и мечи модел на поглъщане, тъй като включва три свещи, а не две. 

Моделът на сутрешната звезда може да се определи като визуално представяне на три свещи, които образуват низходящ тренд. Наличието на сутрешна звезда в графиката на свещника показва, че ценовият тренд ще се обърне. 

Моделът на вечерната звезда в графиката на свещника е точно обратното на модела на сутрешната звезда. Това представлява възходяща тенденция на пазара. Моделите на вечерните звезди също разказват за бъдещото обръщане на цената на даден актив. 

Този модел обикновено се появява, когато пазарът показва или по-високи дъна, или по-високи върхове. Ако искате да търгувате с модела на свещника Evening Star, не чакайте цените да паднат, тъй като може да загубите търговията. 

Модел за пиърсинг

Пронизващ модел се формира по време на оттегляне или в края на низходящия тренд. Освен това се разделя на две категории, т.е. мечи свещи и бичи свещи. 

Този модел може да бъде намерен в графиката, когато втората свещ, т.е. бичата свещ, е затворена в средата на първата свещ, т.е. мечата свещ. Тази ситуация възниква на пазара с низходящ тренд. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Доказана стратегия за диаграми със свещи за начинаещи

Представям ви две доказани свещни стратегии за търговия с бинарни опции. Често ги използвам, когато разбера, че пазарът се обръща.

Търговия с подкрепа и съпротива

Първата стратегия, която обичам да използвам при сделки с 60-секундни бинарни опции. Искам да го илюстрирам с практическа търговия.

В този пример търгувам EUR/USD. Първо, зададох времевата рамка на 60 секунди. След това превключвам между 60-секундните и 5-минутните диаграми и разглеждам отблизо нивата на подкрепа и съпротива и линиите на тренда. Тази стратегия има за цел да предвиди следващата свещ, която да генерира печалби с кратка 60-секундна търговия.

За по-добър преглед рисувам нивата на подкрепа и съпротива:

Чертане на нива на подкрепа и съпротива на диаграма със свещи

Тази стратегия предполага търговия в диапазоните на подкрепа и съпротива. Предполагам, че цената ще се покачи, но все още не съм започнал търговията и чакам свещ за потвърждение.

Свещ за потвърждение в диаграма със свещници

Както можете да видите на снимката по-горе, има свещ с чук. Чукът е добър сигнал, че пазарът ще се движи нагоре.

Преди да започна търговията, се консултирам с индикатора RSI и Ленти на Болинджър. Това трябва да стане бързо, защото търговията е краткосрочна. И двата индикатора за търговия предполагат, че пазарът ще направи краткосрочно движение нагоре. Тъй като има модел на свещник с чук, който потвърждава моето предположение, отварям поръчка за покупка.

Проста стратегия за търговия, с която направих 955 евро от 500 евро в тази търговия. Стратегията е проста, но ефективна, защото имаме 3 пъти повече потвърждение, че курсовете ще се провеждат според очакванията. Индикаторът RSI, като индикатор за импулс, помага да се предвиди скоростта и посоката на тренда.

Комбинирайте свещник с други индикатори

Последният начин, по който можете да търгувате със свещник, е чрез комбиниране на свещник с други индикатори. Когато правите това, вие увеличавате максимално шанса си за по-голяма печалба. Така не понасяте повече загуби. По този начин вие също отваряте толкова много различни възможности за търговия за себе си. И ако времето ви е подходящо, можете също да отключите вратата към успеха и да станете майстор в търговията. 

Комбинирайте диаграми със свещи с индикатори

Как да четем една единствена свещ?

Ако решите да търгувате с единични свещници, трябва да знаете правилния начин да четете една единствена свещ.

Когато търгувате с една свещ и забележите дълга горна сянка, цената ще се понижи. Това е, защото инвеститорите искат да продават. От друга страна, ако наблюдавате дълга низходяща сянка, това означава, че цената на пазара се покачва. 

По същия начин, ако има модел на свещ Доджи, това показва нерешителност. И това нещо показва една и съща цена на отваряне и затваряне. И накрая, ако забележите модел на чук в графиката по време на търговия с един свещник, това означава, че купувачите са в действие. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение: Използвайте модели на диаграма, за да спечелите бинарни опции

Докато множество графики могат да се използват за представяне на движението на цената на пазара на бинарни опции, по-добре е да изберете графика на свещ. Това е така, защото е лесно за разбиране и разказва за цялостното настроение на пазара. 

Но за да направите печалба, важно е да изберете модел на свещник, който дава подробна информация за ценовата тенденция. С правилната информация можете правилно да спекулирате на пазара и да направите печеливша сделка. 

За да станете успешен търговец, можете да изберете правилния модел на свещник, придържайте се към подробна стратегияи никога не спирайте да учите. 

За допълнително четене можете също да прочетете нашия Ръководство за модели ABCD за бинарни опции или Ръководство за хармоничен модел.

Често задавани въпроси относно диаграмите със свещници:

Каква е основната цел на диаграма със свещи в търговията с бинарни опции?

Графиката със свещи се използва за показване на движението на цените на активите при търговия с бинарни опции, като помага на търговците бързо да разберат цените при отваряне, затваряне, високи и ниски цени в рамките на определен период от време.

Какво показват цветовете и дължините на свещниците?

Цветът и дължината на свещниците показват пазарните тенденции и настроенията на търговците. Зеленото или бялото предполага увеличение на цените, докато червеното или черното показва намаление.

Какво е значението на тялото и сянката на свещника?

Тялото на свещника представлява отворения и близкия диапазон на цената на актива, докато сянката (или фитила/опашката) показва високото и ниското на търговията. Промените в техния размер и цвят могат да означават значителни пазарни колебания.

Как се различава диаграмата със свещи от стълбовидна диаграма?

Графиките със свещници са предпочитани пред стълбовидите, тъй като представят информацията по-визуално с цветове, подчертавайки по-ефективно разликите в цените.

Кои са някои често срещани модели на свещници в търговията с бинарни опции?

Обичайните модели на свещници включват бичи и мечи модели, модели на доджи (показващи нерешителност на пазара) и специфични формации като Dragonfly Doji и Gravestone Doji, всяка от които предоставя информация за пазарните тенденции и потенциални обрати.

Какво е значението на комбинирането на анализ на свещи с други индикатори?

Комбинирането на анализ на свещници с други индикатори като RSI и Bollinger Bands може да подобри стратегиите за търговия, подобрявайки шансовете за доходност чрез предоставяне на по-цялостен поглед върху пазарните тенденции и потенциалните движения на цените.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар

  • Enock Essandoh

    казва:

    Искам да науча повече

  • Julie

    казва:

    Здравейте много полезна информация
    благодаря ви много, току-що започнах да търгувам с бинарни файлове.