Най-добрите стратегии за търговия с индикатор MACD за бинарни опции

При търговията с бинарни опции има множество технически индикатори, които можете да използвате, за да правите точни спекулации. Някои от тези индикатори са сложни, а някои лесни за използване, като индикатор MACD.

MACD, известен също като Moving Average Convergence Divergence, е технически индикатор, който можете да използвате, за да увеличите доходността на вашата търговия. За целта трябва да знаете основите на този индикатор.

Освен това трябва да знаете как работи и какви са различни стратегии за търговия. Също така, трябва да знаете за ограниченията на индикатора MACD.

Ще намерите отговори на тези въпроси в това ръководство.

Най-добрите стратегии за търговия с индикатор MACD за бинарни опции

Добре е да се знае:

  • Индикаторът MACD използва две експоненциални пълзящи средни (EMA) за измерване на пазарния импулс и потенциални промени в посоката на цената.
  • Състои се от три компонента: MACD линия (разлика между 12-дневна и 26-дневна EMA), сигнална линия (9-дневна EMA на MACD линия) и хистограма (разлика между MACD линия и сигнална линия) .
  • Търговците могат да използват MACD за различни стратегии, като идентифициране на бичи или мечи кросоувъри, кросоувъри на нулева линия и дивергенции, които сигнализират за потенциално обръщане на тренда.
  • Въпреки че MACD е популярен и многофункционален индикатор, той има ограничения, включително потенциал за фалшиви положителни резултати и непрогнозиране на всички обръщания, и трябва да се използва заедно с други индикатори за по-точен анализ.

Какво е индикатор MACD?

MACD-индикатор

MACD е отличен индикатор, който измерва връзката между две експоненциални пълзящи средни (EMA). Джералд Апел през 70-те години на миналия век е разработил този технически индикатор.

Генерираните данни се показват чрез три реда: MACD линия (синя линия), сигнална линия (червена линия) и хистограма (зелена).

Тук линията MACD е резултат от разликата между две изравнени пълзящи средни. Разликата се изчислява в активи 12 дни (бързо) и 26 дни (бавно). По същия начин, сигналът е 9-дневна експонентна средна стойност на линията MACD. И накрая, хистограмата е резултат от MACD минус сигнална линия.

Хистограмата на MACD ще се увеличи, ако активът се движи силно в определена посока. Но ако хистограмата започне да се отклонява, можете да заключите, че ще има обръщане на цената.

Тъй като линията MACD вълнува и излиза около нула линии, тя наподобява характеристиките на осцилатор. Можете да забележите този индикатор на графиката като две линии, които се колебаят без никакви граници.

Можете да анализирате данните, за да направите търговия, като използвате този индикатор. Можете допълнително да закупите ценната книга, когато линията MACD пресече над сигналната линия. Но трябва да продадете актива, ако той пресече под сигналната линия.

MACD е страхотен индикатор които могат да се тълкуват по различни начини. Но бързите покачвания/спадове, конвергенцията и дивергенцията са няколко стандартни метода.

Накратко, Moving Average Convergence Divergence е полезен индикатор, който помага да се идентифицира бързо краткосрочната посока на тенденцията. Освен това помага при зацапване обръщане на тенденцията. Това означава, че можете да намерите по-добри възможности за търговия, когато използвате индикатора MACD.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Тълкуване на MACD

Името на Moving Average Convergence Divergence казва всичко, което прави този индикатор. Tнеговият индикатор е бърз начин за забелязване на периоди, когато тенденциите на пазара или се сближават, или се разминават.

Ако цената на актива върви в същата посока като базовия актив, това показва конвергенция. От друга страна, ако цената се движи в различна посока, това показва дивергенция.

Ако краткосрочната EMA е над дългосрочния индикатор, тогава има дивергенция. Но ако EMA и индикаторът се движат заедно, това е конвергенция. Освен това, MACD над или под нулата също показва нещо важно.

  • В бичи знак, индикаторът MACD е над нулата. В този случай краткосрочната EMA се отдалечава от дългосрочната подвижна средна във възходяща посока.
  • От друга страна, при мечи знак, MACD е под нулата. Това означава, че краткосрочната EMA се отклонява от дългосрочната подвижна средна в посока надолу.

Като включите сигнална линия и хистограма, можете да заключите още няколко неща. Например, ако хистограмата е положителна, това показва, че MACD е под 9-периодната подвижна средна. Накратко, MACD се движи в същата посока. Но ако MACD е над подвижната средна, това означава, че MACD върви в обратна посока.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Как работи дивергенцията на подвижната средна?

Конвергенция на подвижната средна дивергенция

Ето кратък преглед на това как работи индикаторът MACD.

  • В низходяща ситуация MACD се понижава от над нулата. По същия начин, в бичи ситуация се случва обратното.
  • Освен това, ако линията MACD пресича сигналната линия отдолу нагоре, индикаторът се счита за бичи. В този случай, ако линията MACD е под нулевата линия, това е силен сигнал.
  • По същия начин индикаторът е мечи, ако линията MACD пресича отгоре надолу. Тук, ако е над нулевата линия, това се счита за силен сигнал.
  • Докато търгувате, ако MACD върви, не трябва да търгувате. Това е така, защото такава ситуация показва, че пазарът е нестабилен. Освен това ще бъде трудно да се предвиди точно движението на търговския пазар, което ще доведе до загуба.

MACD индикатор за 60 секунди търговия

Можете да правите къси сделки като 60 секунди за търговия с помощта на индикатора за сближаване на подвижната средна.

За да започнете процеса, можете да промените настройката на MACD. Конфигурацията по подразбиране ще бъде периоди на MACD (9), краткосрочни (12) и дългосрочни (26). Трябва да промените тази настройка на дългосрочна (20), краткосрочна (9) и MACD период (3).

Освен това задайте основната линия на MACD като линия и сигналната линия като бяла. Има няколко условия, които трябва да знаете, за да вземете правилни търговски решения.

Ако искате да закупите опция за повикване:

  • За да се направи успешна търговия, червената линия, т.е. основната линия на MACD, трябва да пресече бялата линия, т.е. сигналната линия на MACD отдолу нагоре.
  • Също така, трябва да има свещ над кръстосаното петно в посока на основната линия MACD. Това е лента за бичи тенденции.

Ако искате да закупите пут опция:

  • В тази ситуация червената линия трябва да пресича бялата линия отгоре надолу.
  • Също така, трябва да има свещ над кръстосаното петно в посока на основната линия MACD. Това е лента за мечи тренд.

Можете да влезете и да спечелите огромна печалба от търговията, ако пазарът отговаря на някое от тези условия.

Най-добрите стратегии за бинарни опции MACD

Ето няколко стратегии, които можете да използвате, за да търгувате с индикатора MACD:

MACD 0 линия кросоувър

Когато линията на MACD премине от положителна към отрицателна, възниква пресичане на линия MACD 0. Свободно се превежда, че активът се движи от положителна инерция към отрицателна инерция или обратното.

В този случай, ако линията MACD пресече от отрицателна към положителна, това се разглежда като бичи знак. По този начин се нарича бичи кросоувър. По същия начин, ако линията преминава от положително към отрицателно, това е мечи знак, т.е. мечи пресичане.

Едно нещо, което трябва да запомните е, че пресичането на линия не винаги показва, че инерцията е превключена. Например, ако има търговска ситуация, при която линията MACD е близо до 0 за известно време, това показва, че инерцията е ниска.

MACD Сигнален кросоувър

За да приложите тази стратегия за търговия, трябва да наблюдавате линията MACD и сигналната линия.

Бичи кросоувър е, когато линията MACD е под сигналната линия. Освен това показва, че инерцията е на път да се обърне в другата посока. По същия начин, бичи кросоувър се случва, когато линията MACD премине над сигналната линия.

Ако искате да търгувате чрез индикатора MACD, използвайки високи/ниски опции, въведете кол опция за бичи кросоувър. По същия начин въведете пут опция за мечи кросоувър.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

MACD Momentum Divergence

Ако действителното движение на цената е различно от това, което MACD е приел, тогава възниква MACD дивергенция. Виждайки това, можете да заключите, че по-рано инерцията ще намалее.

В тази ситуация, ако искате да сключите сделка, трябва да изчакате разликата между основната цена и индикатора MACD. Дивергенцията може допълнително да бъде разделена на две категории, т.е. бича дивергенция и меча дивергенция.

При възходяща дивергенция цената на дадена стока се движи ниско, но индикаторът MACD показва по-високо дъно. По същия начин, меча дивергенция възниква, когато цената на актива се движи по-високи върхове, но индикаторът записва по-ниски максимуми.

MACD + Индекс на относителната сила

MACD + Индекс на относителната сила

Индексът на относителната сила е индикатор, който съпоставя ценовия диапазон на ценната книга с цената на затваряне. Можете да използвате този индикатор, за да разберете ситуациите на свръхкупуване и свръхпродаденост на пазара. Можете допълнително да използвате индикатора MACD, за да съпоставите кросоувъра.

Ако и двата индикатора показват кросоувър в една и съща посока, можете да купите или продадете актива. Можете допълнително да изчакате, докато MACD даде сигнал за затваряне на сделката.

MACD + Индекс на паричния поток

В сравнение с индекса на относителната сила, индексът на паричния поток генерира по-малко ограничени сигнали за покупка и продажба. Това е така, защото този индикатор изисква движение на обема и цената за изчисляване на показанията.

За да използвате тази стратегия, трябва да комбинирате сигналите за свръхпродаденост/свръхкупеност на индекса на паричния поток с кросоувъра на акциите на MACD. Тук можете да очаквате два резултата.

  • Ако индексът на паричния поток показва свръхпокупка, трябва да изчакате мечи кръст. Ако това се случи, показва кратък сигнал.
  • Ако индексът показва свръхпродаденост, трябва да изчакате бичия кръст.

Можете да търгувате с позицията си, ако MACD пробие линията на задействане в различна посока.

MACD индикатор и стратегия за търговия на лентата на Болинджър

Можете да създадете една от най-добрите и надеждни стратегии за търговия, като комбинирате индикатор MACD и лентата на Болинджър търговия. Тази комбинация индикатор за търговия обикновено се използва за 60 секунди търговия с опции.

Тъй като тази стратегия е лесна за изпълнение, тя обикновено се използва от нови търговци. Също така, можете да използвате тази стратегия, за да търгувате във всяка посока, като намалите риска.

Но ако не ви харесва 60-секундната търговия, трябва да избягвате да използвате тази стратегия, защото тя изцяло зависи от 60-секундните бинарни опции. Освен това е трудно да се идентифицират тенденциите.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

MACD индикатор за дневна търговия

Ако сте активен дневен търговец, използването на индикатора MACD ще бъде полезно, защото е ефективен и може да се основава на всеки времева рамка.

Докато използвате MACD за дневна търговия, трябва да проверявате нивото на волатилност на различните активи. Това е така, защото ако променливостта е по-голяма, по-малко вероятният индикатор може да предскаже движението на цената.

Освен това, ако се чудите коя е най-добрата времева рамка за използване на индикатора MACD, няма най-добра времева рамка. Така че, в зависимост от инструмента, актива и вида на търговията, можете да изберете времева рамка, която може да работи за вас по най-добрия начин.

Предимства на индикатора MACD

Ето няколко предимства, които показват защо трябва да използвате този индикатор:

  • Най-хубавото на индикатора MACD е, че той може да се използва като индикатор за импулс и индикатор за тенденция.
  • Той дава ясни сигнали за покупка и продажба.
  • И накрая, индикаторът MACD може лесно да се комбинира с други индикатори, за да генерира ясен и точен резултат.
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Ограничения с индикатор MACD

Въпреки че индикаторът MACD е полезен и има множество предимства, той има и определени ограничения:

  • Като за начало, ще забележите, че разминаването обикновено сигнализира за възможен обрат. Но в действителност няма обрат. По този начин MACD произвежда фалшиви положителни резултати.
  • Освен това дивергенцията не предвижда всички обрати. Това се случва, защото дивергенцията спекулира твърде много обръщания, които не се случват.
  • И накрая, той не дава правилен анализ на линиите на тренда.

Къде можете да използвате индикатора MACD?

Ако искате да правите печеливши сделки с помощта на индикатора MACD, трябва да изберете един от най-добрите брокери за работата. Когато търсите брокери, не забравяйте да проверите минималната сума на депозита, минималната сума за търговия, наличността на демо сметка и други важни аспекти.

Също така, трябва да опитате да изберете платформа за търговия, която се регулира от някакъв доверен орган. Това е така, защото по този начин рискът от загуба на пари е по-малък. Някои популярни брокери са eToro, Fortrade, Skilling, Pepperstone, easyMarkets и Libertex.

MACD срещу RSI

Въпреки че основите на Moving Average Convergence Divergence и индексът на относителната сила звучат еднакво, те са различни.

RSI показва свръхкупуването и свръхпродаването на пазара в сравнение с последните ценови нива. Той също така измерва промяната в цената с последните върхове и спадове на цените.

Като има предвид, че подвижната средна конвергентна дивергенция показва връзката между две EMA. Можете да използвате тези индикатори заедно, за да генерирате по-добри резултати.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение: Един от най-добрите показатели

MACD, т.е. Moving Average Convergence Divergence, е отличен индикатор. Въпреки че може да бъде малко обезсърчително да разберете основите на този индикатор в началото, след като научите какво представляват конвергенцията и дивергенцията, можете да ги използвате, за да увеличите своята рентабилност.

Когато използвате този индикатор, също така е важно да запомните ограниченията и да правите сделки съответно. Освен това трябва да търсите начини да успеете в ограниченията. И накрая, можете да използвате правилната стратегия за търговия на MACD, за да направите печеливша сделка.

Често задавани въпроси относно MACD:

Какво представлява индикаторът MACD в търговията?

MACD (Moving Average Convergence Divergence) се състои от линията MACD (разлика между 12-дневни и 26-дневни EMA), сигналната линия (9-дневна EMA на MACD линията) и хистограма (разлика между MACD линията и сигналната линия). Помага при идентифициране на посоката на тенденцията, импулса и потенциалните обръщания.

Как тълкувате индикатора MACD?

Индикаторът MACD се тълкува чрез анализ на неговите три компонента. Когато линията на MACD пресича над сигналната линия, това е бичи сигнал (купува), а когато пресича отдолу, това е мечи сигнал (продава). Положителната хистограма предполага възходящ импулс, докато отрицателната хистограма показва низходящ импулс. Разминаването между MACD и ценовото действие може да сигнализира за потенциално обръщане на тренда.

Какви са ограниченията на индикатора MACD?

Ограниченията на MACD включват потенциала за фалшиви положителни резултати, тъй като дивергенцията може да сигнализира за обръщане, което не се случва. Освен това може да не предвиди всички обръщания и може да бъде по-малко ефективен на силно волатилни пазари. Препоръчително е да използвате MACD заедно с други индикатори за по-точен анализ.

Може ли MACD да се използва за краткосрочна търговия като опции за 60 секунди?

Да, MACD може да се адаптира за краткосрочна търговия като 60-секундни опции чрез коригиране на настройките му (напр. промяна на дългосрочната EMA на 20, краткосрочната EMA на 9 и периода на MACD на 3). Търговците търсят линията MACD да пресече сигналната линия в желаната посока и потвърждават с ценовото действие, преди да направят сделка.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар