Стратегия за търговия с ленти на Болинджър за бинарни опции

Независимо дали искате да направите краткосрочна или дългосрочна търговия, важно е да се въоръжите с правилната стратегия за търговия за увеличаване на рентабилността на търговията. Наличието на подробна стратегия за търговия намалява риска от загуба на пари и повишава увереността.

Но коя стратегия за търговия трябва да изберете? Е, можете да помислите за използването на стратегията за търговия на Bollinger Bands, защото е лесна за използване. Простотата на тази стратегия я прави управляема за търговците да получат по-добро разбиране на пазара.

По-долу са дадени някои от подробностите за тази стратегия, които ще ви помогнат да разберете как да изчислите лентите на Болинджър, как можете да търгувате с тази стратегия и какви са нейните ограничения.

Стратегия за търговия с ленти на Болинджър за бинарни опции

Добре е да се знае:

  • Лентите на Болинджър използват три линии, за да покажат дали даден актив е свръхпокупен или свръхпродаден.
  • Те показват нестабилност на пазара; свиването предполага ниска волатилност, пробивът не е директен търговски сигнал.
  • Изчислението включва 20-дневна пълзяща средна плюс или минус стандартното отклонение.
  • Стратегията е проста, но трябва да се комбинира с други индикатори за точност.

Какво ще прочетете в тази публикация

Каква е стратегията за търговия на Bollinger Bands?

Болинджър-ленти-пример

Bollinger Bands е основен инструмент за търговия, който прави търговията с бинарни опции проста, ефективна и бърза. С помощта на този лесен за разбиране инструмент можете лесно да предвидите пазара за няколко секунди.

Джон Болинджър създаде тази стратегия за търговия. Bollinger Bands работи, като формира канал около движението на цената. Тук, каналът се базира на средната подвижна цена и стандартното отклонение.

Това индикатор за търговия обикновено се използва за краткосрочна търговия. Това е защото Bollinger Bands показва ниска волатилност на пазара. Също така дава сигнал, когато пазарът започне да се движи.

Работата на индикатора Bollinger Bands е да прогнозира цената на пазара въз основа на минали пазарни данни. Лентите на Болинджър представляват данни чрез изчертаване на три линии след анализиране, обобщаване и изчисляване на миналите записи. Тези три линии са известни като ленти.

Индикатор за различни ленти на Болинджър
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Горна линия

Горната линия в графиката за търговия е горният край на прогнозиран обхват. Това е резултат от стандартното отклонение плюс пълзящата средна. След това сумата се умножава по коефициент. Тук горната линия работи като силно съпротивление.

Долна линия

Долната линия в графиката е резултат от стандартното отклонение минус плъзгащата се средна и умножена по коефициент.

В диаграмата долната линия представлява долния край на прогнозирания диапазон. Освен това работи като силна подкрепа.

Средна линия

И накрая, ще видите средна линия, която е основна. Средата линия в диаграмата е подвижната средна и действа като допълнителна бариера.

Тази линия работи като подкрепа, когато пазарът се търгува по-долу. Също така, той действа като съпротива, когато пазарът се търгува отгоре.

Линиите на Болинджър предсказват три неща:

  • Показва дали пазарът за търговия ще остане във външните линии или не.
  • След това показва, че когато пазарът достигне средната линия, той ще се забави. Но по-рано линията ще пробие.
  • И накрая, линиите показват, че когато пазарът се движи между две линии, движението ще продължи, докато достигне друга линия.

С прости думи, работата на Bollinger Bands е да помогне на търговците да разберат кога е подходящият момент за влизане и излизане от пазара. Това се прави чрез анализ на актива - дали е свръхпродаден или свръхкупен.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Какво ви казват лентите на Болинджър?

Bollinger Bands е една от малкото популярни техники за търговия, които могат да използват както новите, така и опитните търговци. Този инструмент за технически анализ все още е силен, защото не е сложен като другите индикатори за търговия.

Ако цената на даден актив на пазара се движи близо до долната лента, това означава препродаденост. По същия начин, ако цената е близо до горната лента, това показва свръхпокупка. Освен това, когато пазарът е по-малко волатил, лентата се свива. И когато пазарът е по-волатилен, той се разширява.

Стиснете

Стискане на лентите на Болинджър
Стискане на лентите на Болинджър

Squeeze е една от концепциите на Bollinger Bands. Притискането се случва, когато лентите се приближат. Когато забележите свиване на пазара, можете да заключите, че пазарната волатилност е по-малка.

Много трейдъри харесват тази ситуация, защото вярват, че стискането показва бъдещи възможности за търговия и увеличава волатилността на пазара. Освен това, ако групата се размести, това намалява волатилността и предлага отлични възможности за търговия.

Едно нещо, което трябва да запомните е, че лентите не дават никакъв сигнал за търговия. Това означава, че е трудно да се разбере кога ще настъпи промяната.

Пробиви

Пробив на Bollinger-Bands
Пробив на лентите на Болинджър

Движението на цената на даден актив се извършва между две ленти. Ето защо, когато има пробив, това се наблюдава като голямо събитие.

Макар че пробив в Bollinger Bands се разглежда като значимо събитие, това не е сигнал за търговия. Така че, когато има пробив, не трябва да бързате да купувате или продавате активи,

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Как да изчислим лентите на Болинджър?

За да изчислите лентите на Болинджър, трябва да изчислите плъзгащата се средна стойност от 20 дни. Цените на затваряне за първите 20 дни са първата точка от данни. Освен това следващата точка от данни ще бъде най-ранният спад на цената, т.е. цената на ден 21 и следващите дни.

Ето една проста формула за изчисляване на лентите на Болинджър:

формула за изчисляване на лентите на Болинджър

BOLU=MA(TP,n)+m∗σ[TP,n]

BOLD=MA(TP,n)−m∗σ[TP,n]

BOLU е горната лента на Болинджър.

BOLD е долната лента на Болинджър.

MA е пълзяща средна.

TP е типична цена, т.е. (висока + ниска + близо), разделена на 3.

n е броят на дните в периода на изглаждане.

m е стандартно отклонение.

σ[TP,n] е стандартното отклонение на последния n период на TP.

Използвайки тази формула, можете лесно да изчислите лентите на Болинджър и да я използвате за търговия с бинарни опции.

Как работят лентите на Болинджър?

Ето бърз пример, за да разберете как работят лентите на Болинджър:

Да приемем, че цената на плодовете е $10. След известно време цената му изведнъж се увеличи до $11. Когато цената внезапно се увеличи, само няколко души го купиха. Ето защо цената на конкретен плод се върна на $10.

По същия начин, ако цената на този плод изведнъж падне до $9, търсенето му ще се увеличи. Нарастването на търсенето на плодовете отново ще върне цената му до $10.

Чрез тези примери можете да заключите, че внезапната промяна в цената на даден актив е временна. Ето защо винаги има бавна промяна в цената с течение на времето.

Това, което прави Bollinger Bands, е, че отразява това предположение. Този индикатор за търговия се адаптира динамично към промяната на цената на пазара. Промяната в цената на активите също променя неговата волатилност.

Тук средната линия, т.е. плъзгащата се средна, показва дългосрочна промяна на цената. От друга страна, долните и горните линии създават пространство, където цената се колебае.

Така че, когато цената се движи към горната лента, можете да разберете, че активът става скъп. И ако се придвижи към долната лента, става евтино.

Накратко, Bollinger Bands помага за разбирането на пазарната психология. Когато имате по-добро разбиране на пазара, вие правите по-добри инвестиции.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Защо трябва да използвате ленти на Болинджър с бинарни опции?

Тъй като знаете как работят Bollinger Bands, нека видим защо трябва да ги използвате. Ето четири причини да използвате този инструмент за търговия.

Нови възможности за търговия

Когато цената на даден актив се доближи до една от лентите на Болинджър, това показва как се държи търговският пазар. Тази информация може да ви помогне да намерите нови възможности за търговия.

Правете повече пари

С помощта на Bollinger Bands можете да разберете докъде може да се движи търговският пазар. Когато правите търговия, можете допълнително да използвате тази прогноза с бинарни опции като опции с едно докосване и опции за стълба.

Така че, като използвате прогнозите на Bollinger Bands, можете да превърнете обикновена възможност за търговия в печеливша.

Избягвайте лошите сделки

Пазарът на бинарни опции е нестабилен и може да ви изненада, когато най-малко очаквате промени. Но можете да се предпазите от вземане на лоши търговски решения.

За това не е задължително да използвате ленти на Болинджър. Можете просто да разберете как работят различните линии в този инструмент за търговия. Когато разполагате с тази информация, можете лесно да избегнете лоши сделки.

Това е просто

Bollinger Bands е прост индикатор за търговия, който може да ви помогне да направите технически анализ на пазара за търговия с бинарни опции. Можете да погледнете бързо графиката, за да разберете пазара чрез лентите на Болинджър.

Да не говорим, че можете да направите пълния анализ на пазара само за няколко секунди. Ето защо търговците използват Bollinger Bands за краткосрочни сделки.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Как да търгуваме с лентите на Болинджър?

Ето три интелигентни начина за търговия с бинарни опции с Bollinger Bands:

Бичи пробив

Bollinger Bands формира възходящ пробив, когато пазарната цена на актив се затваря над горната линия в Bollinger. Когато забележите този пробив, можете да изберете опция за кол.

Мечи пробив

Bollinger Bands образува мечи модел на пробив, когато цената се затвори под долната линия. В този случай можете да поставите пут опция.

Пазар на асортимент

Bollinger Bands формира пазар на диапазон, когато цената на даден актив остава в режима на диапазона. Ако цената остане в диапазона за известно време, можете да спечелите сделка.

Ограничения на стратегията за търговия на Bollinger Bands

Докато лентите на Болинджър имат множество предимства, има и определени ограничения:

  • Лентите на Болинджър са ограничени само до един индикатор. Това означава, че трябва да използвате този инструмент за търговия с няколко други индикатора, за да генерирате точен резултат.
  • Той не предлага добре подробна пазарна информация през цялото време.
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение – Използвайте лентите на Болинджър, за да получите най-добри резултати в търговията с бинарни опции

Bollinger Bands е повече инструмент, отколкото индикатор за търговия. И също като други инструменти, дори той има някои недостатъци. Но това е един от най-добрите инструменти, които можете да използвате, за да разберете поведението на пазара.

Можете напълно да разберете формулата на Bollinger Bands и какво представляват нейните линии, за да намерите по-добри възможности за търговия.

Освен това, за да получите по-добри резултати, можете да използвате Bollinger Bands с някои от водещите брокери като Quotex, IQ Option, Binary.com и RaceOption.

Често задавани въпроси относно лентите на Болинджър в търговията с бинарни опции:

Какво представляват лентите на Болинджър в търговията?

Bollinger Bands са инструмент за технически анализ с три линии (горна, долна и пълзяща средна), които показват нестабилност на пазара и потенциални условия на свръхпокупка или свръхпродажба.

Как изчислявате лентите на Болинджър?

Изчислете подвижната средна (обикновено 20 дни), след това добавете и извадете произведението на стандартното отклонение и фактор (обикновено 2) от тази средна стойност, за да получите горната и долната лента.

Как могат да се използват лентите на Болинджър в търговията?

Използвайте лентите на Болинджър, за да идентифицирате условията на свръхпокупка/свръхпродаденост, да измерите пазарната волатилност, да забележите потенциални пробиви и да определите обвързаните с рейндж пазари.

Какви са ограниченията на Bollinger Bands?

Диапазоните на Болинджър могат да бъдат субективни, по-малко надеждни на силно променливи пазари и се използват най-добре с други индикатори за по-точни търговски прозрения.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар