Стратегия с централни точки за бинарна търговия

Статията предоставя изчерпателен преглед на опорните точки в търговията с бинарни опции, като подчертава значението им за прогнозиране на пазарните тенденции и движенията на цените. Пивотните точки се изчисляват с помощта на най-високите, ниските и цените на затваряне от предишната сесия и могат да се регулират за различни времеви рамки.

При търговията с бинарни опции тези точки са от съществено значение за определяне на потенциални нива на подкрепа и съпротива и извършване на печеливши сделки въз основа на прогнози за посоката на пазара.

Стратегия с централни точки за бинарна търговия

Добре е да се знае:

  • Пивотните точки са технически индикатори, използвани за прогнозиране на пазарни тенденции и движения на цените при търговия с бинарни опции.
  • Те се изчисляват с помощта на най-високите, ниските и цените на затваряне от предишната сесия и могат да бъдат коригирани за различни времеви рамки.
  • Цена над точката на въртене предполага възходящ пазар, докато по-долу показва мечи пазар.
  • Пивотните точки служат като краткосрочен индикатор и се използват за определяне на потенциални нива на подкрепа и съпротива при търговия в рамките на деня.

Какво ще прочетете в тази публикация

Какво представлява стратегията Pivot Points

Стратегията на Pivot Points е популярен метод, използван от търговците за определяне на потенциални нива на подкрепа и съпротива на пазара. Тази техника включва изчисляване на точки на въртене въз основа на средната стойност на най-високите, най-ниските и цените на затваряне от предишната търговска сесия. След това търговците използват тези точки, за да предскажат бъдещи пазарни движения, идентифицирайки потенциални входни и изходни точки за своите сделки.

Стратегията е особено ефективна при търговия с бинарни опции, където точните прогнози за посоката на цената са от решаващо значение. Когато цената на даден актив се търгува над точка на въртене, това често показва възходяща пазарна тенденция, докато търговията под точка на въртене предполага низходяща тенденция.

Чрез комбиниране на тази стратегия с други индикатори и анализ на пазара търговците могат да вземат по-информирани решения и потенциално да увеличат шансовете си за печалба.

Стратегическо използване на опорни точки в бинарни опции

MetaTrader-4-Pivot-Points-индикатор

След като създадете опорните точки, можете да ги използвате, за да помогнете на търговеца да предвиди как ще се движи цената на даден актив. Когато цената на даден актив се търгува точно над точката на въртене, обикновено се смята, че пазарът за този актив има тенденция към възходящ пазар. Когато цената на даден актив падне под точката на въртене, се казва, че пазарът има тенденция към низходящ пазар. 

При търговията с бинарни опции знанието как ще върви движението на цената е от решаващо значение и подходящата прогноза за движението на цената може да помогне на търговеца да направи голяма печалба за кратък период от време.                 

Един от най-трудните аспекти на търговията е преценката дали цените ще се обърнат или ще продължат в текущата си посока. Въпреки че не може да се опише като прост, жизненоважно е да се разбере, тъй като може да се използва като ръководство при използване на различни методи както в спот форекс, така и в бинарни опции. Бяха разработени различни индикатори, които бяха допълнени с описание на ниво на съпротива и ниво на подкрепа анализ, който да помогне на търговците да определят по-точно модела на движението на цените.

Независимо от това, не може да се отрече, че дори когато се използват индикатори, субективните съображения играят роля при идентифицирането на нивата на подкрепа и съпротива. 

Трейдърите трябва да бъдат внимателни, когато използват индикаторите на Фибоначи, за да дефинират собствените си точки на изтегляне на ниските и високите линии или линиите на подкрепа и съпротива. Но не се страхувайте, има повече количествени показатели, по-специално точки на оси. Този сигнал на централна точка е подходящ и за търговци на бинарни опции.      

Извънредните рискове може да са трудни, но ако анализирате рисковете си, подходът на бинарните опции ще стане много по-ефективен.

В този смисъл Pivot Point и нейните варианти са инструмент, предназначен да осигури установени нива на подкрепа и съпротива, като същевременно намалява риска. Когато се използват заедно с Pivot Points, добрите стари технически инструменти са показали, че функционират по-добре в най-добрите подходи за бинарни опции, отколкото когато се използват самостоятелно. Търговията с опорни точки може да се използва изключително ефективно и изгодно от бинарни търговци. За да научите как да прочетете цялата статия.

За щастие пазарът на бинарни опции ни позволява да търгуваме движението на цените от всякакъв вид. За разлика от търговията на валута или дори на други пазари, на които пазарът трябва да се движи, за да печелите пари, можете да спечелите на пазара на бинарни опции, въпреки че стойностите на основния актив остават статични.

В днешната статия ще разгледаме сценарий, наречен пробив, който се случва, когато пазарът се движи. След интервали на ценово бездействие се появяват пробиви. Те се случват, когато търговците видят знак за приближаване пазар събитие, което ще повлияе върху стойността на базова стойност и ще реши да заеме позиция, за да спечели от нея.

Изследването на модела на движение на цените при критични нива на подкрепа и съпротива е един от подходите за определяне на това.

Цените може да са предизвикали нивата на съпротива много пъти, преди да пробият нагоре, като точките на обръщане нарастват постепенно. Това предполага, че има силно желание за придобиване. Когато наблюдаваме това, знаем, че цените са на път да скочат нагоре.

В случай на пробив надолу, е вярно обратното. Нивата на подкрепа ще бъдат оспорвани няколко пъти, като точките на корекция ще слизат все по-ниско, което показва натиск при продажба.

Овладяване на Pivot Points за точно прогнозиране на посоката на цената

Наличието на правилни прогнози за посоката на цената е от съществено значение за ефективността на търговията с бинарни опции. Ако търговецът може правилно да прогнозира къде ще се движи цената, той почти сигурно ще направи печеливша сделка.

Изучаването на техническа диаграма не е лесно за всеки, който търгува с бинарни опции, особено за тези, които не са запознати с капиталовите пазари, а движението на цените е сред най-сложните индикации, които трябва да се предвидят точно. Търговците използват това, което е известно като „търговия с опорни точки“, за да им помогнат да възприемат ценовото действие по-ясно. Те могат значително да опростят процеса на анализиране на технически диаграми за определен актив.

Пивотните точки са индикатори за търговия, които са полезни за определяне на движенията на пазара за определен период от време. Те обикновено се изчисляват, като се вземат ежедневните ръстове и спадове на предходната търговска сесия, както и дневното затваряне на избрания актив. С поглед към няколко минали времеви рамки, търговията с опорни точки може да бъде променена. Почасовата графика ще показва данни от предишния час, докато седмичната графика ще показва данни от предходната седмица и т.н.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Нива на подкрепа и съпротива и централни точки

Пивот точките могат да се използват за показване на нива на съпротива и подкрепа, например. Нивата на подкрепа и съпротива често могат да бъдат оценени чрез използване на ценовото ниво на пивота и след това измерване на разликата между по-високите и по-ниските цени на предишната сесия. 

Да предположим, че цената пробие един от тези региони, към възход или надолу. В този случай следващите нива на подкрепа и съпротива трябва да се определят чрез изчисляване с помощта на ценовото разстояние между ниското и високото ниво на предишната сесия, с пробив на възходящ тренд на предварителната съпротива или ниво на подкрепа, опитвайки се да се насочи към допълнителната степен на устойчивост или подкрепа.

Защо Pivot Point?

Има четири причини, поради които търговците на бинарни опции използват опорни точки:

  • Първо, централните точки имат прост метод за изчисление.
  • На второ място, точките, генерирани от търговските оценки на централната точка, могат да бъдат поставени на различни диаграми с инструменти, включително форекс, акции, стоки, бинарни опции и други търгуеми капиталови активи.
  • Третата причина да се използва централна точка е, че тя осигурява голяма степен на прецизност. Ето защо точките на въртене са толкова популярни сред търговците. Очакванията на търговците за надеждността на предоставените индикатори за търговия почти винаги се оправдават.
  • Четвърто, в техниката на движение на цените, точката на въртене е най-важният сигнал. В сравнение със сигнала MA (пълзящи средни стойности), търговията с точка на въртене реагира по-бързо на движение, тъй като търговците просто трябва да предвидят дали цената ще отскочи или ще пробие нивото на индикатора. MA, от друга страна, зависи от решенията за ценообразуване за 5, 10 или 30 дни; по този начин той ще изостава или изостава в текущите пазарни движения.

Краткосрочен индикатор: Пивот точки

Докато опорните точки са ценен инструмент за определяне на насочената тенденция на пазара, важно е да запомните, че те често се използват като краткосрочна индикация. Това показва, че е изключително важно всички сделки да се поддържат в постоянна времева рамка, тъй като периодът след това ще направи ценовата активност по-предизвикателна за очакване. Опорните точки са страхотни показатели които помагат на търговеца да избере къде да извърши пут или кол транзакция, ако се следват тези указания.

Пивоти за изчисляване на стратегия за бинарна търговия

Можете да изчислявате централни точки за двоични инструменти по всяко време на деня. Курсовете за текущия ден за търговия могат да бъдат извлечени, като се използват стойностите от предходния търговски ден.

Пивот точките се изчисляват по следната формула:

Висока (предишна) + Ниска (предишна) + Затваряне (предишна)/3 = Централна точка за текущ

След като изчислите опорните точки, можете да ги използвате, за да определите нивата на подкрепа и съпротива за търговския ден.

Изчисляването на точките на въртене може да се извърши по няколко метода. Търговците вече могат да използват калкулатор на централни точки, за да изчислят моментални точки на въртене благодарение на напредъка в технологиите.

Основно по-долу са формулите, които търговците могат да използват за изчисляване на точките на въртене. 

  • Точка на въртене (PP): (високо + затваряне + ниско) / 3
  • Съпротивление 1 (R1): (2 x PP) – ниско
  • Поддръжка 3 (S3): ниска – 2 x (висока – PP)
  • Подпора 1 (S1): (2 x PP) – висока
  • Съпротивление 3 (R3): високо + 2 x (PP-ниско)
  • Съпротивление 2 (R2): PP + (високо – ниско)
  • Поддръжка 2 (S2): PP – (висока – ниска)

Където

  • висока: най-висока цена
  • затваряне: цена на затваряне
  • ниска: най-ниска цена

Нивото на цената в края на предходния период се използва за изчисляване на най-високата, най-ниската и цената на затваряне. Това се определя от периода на използване от търговците. Ако търговец погледне дневната графика, се използва цената от предходния ден. По същия начин, спрямо времевата рамка веднъж седмично, търговецът ще използва ценовото постижение от предходната седмица.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Кои централни точки са най-добри за в рамките на деня?

Един от популярните стилове на търговия, които са силно зависими от централните точки, е еднодневната търговия или търговията в рамките на деня. Това е така, защото търговията с централна точка обикновено включва методи, които позволяват на търговците в рамките на деня да влизат и излизат от транзакции в рамките на един ден.

Въпреки това, има няколко начина за изчисляване на точките на форекс. Всяка техника има свой собствен набор от входни точки и нива. Естествено възниква въпросът: за какво са идеалните позиции на пивота търговия в рамките на деня? В тази публикация ще се опитаме да отговорим на този въпрос.

Методи за изчисляване на точките на въртене

Има пет основни начина за изчисляване на централните точки. Класиката, Уди, Камарила, Фибоначи, а сред тях (CPR) са диапазоните на централните оси.

И всички те имат един общ фактор: изчисляват подкрепата и нивата на съпротива, като използват високите, ниските и цените на затваряне от предишните търговски сесии.

Класическа централна точка

Класическа централна точка

Помислете за традиционната опорна точка, например.

Всичко започва с основната опорна точка (PP). След това PP служи като основа за всички следващи опорни нива.

  • Основна точка на въртене (PP) = (висока + ниска + затваряне) / 3
  • Съпротивление 2 (R2) = PP + (високо – ниско)
  • Поддръжка 2 (S2) = PP – (Висока – Ниска)
  • Съпротивление 1 (R1) = (2 x PP) – Ниско
  • Поддръжка 1 (S1) = (2 x PP) – висока
  • Съпротивление 3 (R3) = Високо + 2 (PP – Ниско)
  • Поддръжка 3 (S3) = Ниска – 2 (Висока – PP)

Най-ефективната Pivot Point за търговия в рамките на деня

Основни точки на Camarilla и CPR

Няма единствена опорна точка, която несъмнено е най-голямата за търговия в рамките на деня. Това, което имаме тук, е опорна точка, която работи по-добре за вас, отколкото за други търговци в рамките на деня. Всичко се свежда до личния избор.

Ако искате да правите много сделки всеки ден, можете да изберете осевите точки Camarilla и CPR. Тези техники на изчисление водят до повече осеви линии. И колкото по-голям е броят на осовите линии, толкова по-голям е броят на възможностите за търговия. Недостатъкът на този тип активна търговия е, че трябва да се задоволявате да печелите няколко стотинки наведнъж.

Например, R1 и R2 на техниката за изчисляване на Camarilla може да са само на 10 до 15 пипса един от друг.

И въз основа на това колко широки са спредовете на вашия брокер, вашите загуби и печалби обикновено са по-малки от това. Въпреки това, тъй като правите няколко транзакции през деня, може да натрупате печалби или загуби след деня на търговия.

Но ако сте търговец в рамките на деня, който избира да прави само една или две транзакции на всяка сесия, традиционната търговия с опорна точка на Уди и Фибоначи може да е по-подходяща за вашата търговска стратегия. Тези два подхода рядко произвеждат толкова няколко осеви линии, колкото друг.

Има и случаи, когато R3 и S3 не се намират никъде. В резултат на това има по-малко възможности за търговия. Независимо от това, линиите на въртене обикновено са по-далеч една от друга, оставяйки повече семки между централните точки.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Най-добрите стратегии за търговия с централна точка за търговия в рамките на деня

R1 на опорната точка на Фибоначи

Нивата на съпротива и подкрепа за петте техники за изчисляване на опорни точки се различават. Това може да действа като основа за създаване на метод за търговия, базиран на опорни точки. Например, R1 на опорната точка на Фибоначи може да бъде в една позиция, докато R1 на класическата търговия с опорна точка може да бъде в отделна.

И в повечето случаи разликата между тези два R1 е само няколко пипса. Така че, използвайки една техника за изчисление, можете да получите централна линия, надраскваща горната част на свещника, но като използвате друга, можете да видите разлика между горната част и светлината на свещника.

Така че можете да изберете колко близо до вашето ниво на съпротива и подкрепата трябва да бъде спрямо вашите свещници.

Има популярни техники за търговия, които може да искате да следвате, независимо от техниката на изчисление, която изберете. Ето няколко сред най-ефективните техники за търговия в рамките на деня, които използват опорни точки.

  • Стратегия за търговия в рамките на деня, използваща пробиви на централни точки

Целта на тази техника за търговия е да търгува пробивите на разходите около централните линии. Всеки път, когато цената надхвърли пивот линията на съпротива, вие купувате и след като цената достигне под линията на подкрепа, вие продавате.

Обикновено най-добрият подход за прогнозиране на ценовото отклонение за деня е да се види дали акциите започват над или под основната търговия с точка на въртене (PP). Пробив по-нисък от PP показва мечи наклон, докато пробив нагоре показва бичи наклон.

Внимавайте за пробиви над вашите централни линии на съпротива, ако имате бичи наклон. За разлика от това, ако имате склонност към мечи, трябва да търсите пробиви по-ниско от опорните линии.'

Но не винаги е необходимо да следвате този принцип, защото цената може да започне с възходящо пристрастие и да завърши деня по-малко от началната точка. За да компенсирате, можете да търгувате пробиви на линии на съпротива и подкрепа, независимо от пристрастията. Въпреки това, тъй като ще търгувате за разлика от пристрастието, това може значително да повиши рисковете.

  • Стратегия за търговия в рамките на деня, използваща отскок на централната точка

Техниката на отскачане на централната точка се основава на капацитета на централните линии да действат като централни ценови моменти. Всеки път, когато цената се движи към линията и се връща в предишната позиция, време е да влезете в търговия по този път.

Стратегията Pivot Point добра ли е стратегия за бинарни опции?

точка на въртене HL

Опорната точка е чудесна за бинарни опции. Основният фактор, който трябва да знаете, когато се използва подход на централна точка за бинарни опции, би бил, че промените в движението на цените не са фиксирани. С други думи, никакви присъщи правила не управляват цената на актива в зависимост от неговите централни точки или нива на съпротива или подкрепа. 

Всеки ден точките на въртене се преминават без значително движение на цените; нивата на подкрепа се влошават, докато нивата на съпротива могат да се счупят, когато активът възобнови своя възходящ ръст. Единственият принцип е, че няма принципи.

Въпреки това, тъй като сделки с централна точка са полезни и надеждни, опитни търговци се учат да ги използват. Те са доста точни и лесни за изчисляване и са важен инструмент за технически индикатори. Ако все още не разчитате на тях за вашия план за търговия с бинарни опции, сега е отличен момент да започнете.

Пивот точките са често срещана техника в техническия анализ на пазара и могат да се използват в различни търговски ситуации. Научаването как да определяте точките на въртене и как те могат да ви помогнат при придобиването на двоични опции, ще ви предостави друг инструмент, който да ви позволи да станете печеливш.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Защо трябва да търгувате с централни точки с бинарни опции?

Бинарните опции осигуряват ползата от изчисляването на риска и висока възможна възвръщаемост. Най-голямата загуба обикновено е ограничена до заложената сума. Това означава, че няма по-големи загуби от очакваните, които могат да възникнат при търговия или Forex CFD с лошо изпълнение (приплъзване). Повечето компании за бинарни опции също предоставят застраховка срещу загуби, което означава, че ако договорът изтече без парите, се възстановяват до 15% от капитала.

Тъй като сетълментът обикновено се определя в края на периода, бинарните опции имат присъща толерантност към грешки. Промените в цените през целия период обикновено са маловажни. В резултат на това няма начин да излезете от сделката, а времето е по-малко важно, отколкото при Forex или CFD търговията.

Ако търговец на бинарни опции, например, избере да закупи обаждане в поддръжка S1 с период от няколко часа, цената може да намалее междувременно до поддържане на S2 без да причини директна загуба. Ако цената на основния актив се върти в централната точка S2 и е само с едно щракване по-голяма в края на периода, отколкото в началото, търговецът печели предварително определената печалба.

Основната причина, поради която точките на въртене са популярна техника за прогнозиране сред търговците, е, че данните, които предлагат, са точни за целия ден, така че не се изразходват усилия или време в опити за изчисляване. Въз основа на това как ще се използват данните, търговия с централна точка може да се определя на месечна, седмична или дневна база. 

Освен това, тъй като нивата на подкрепа или съпротива са лесни за разбиране и могат да се разглеждат графично на графика, търговците намират точките на опора за лесни за разбиране и полезни, особено когато търгуват с опции с кратко време до изтичане.

Предимствата на използването на двоични точки на оси

Вземете валутната двойка EUR/USD и създайте статистически инструмент, демонстриращ колко далече ще бъде всяко ниско и високо ниво от всяко ниво на съпротива и подкрепа, за да имате по-ясно разбиране защо точките на въртене са важни техники за бинарни опции.

Изчислете сами

  • Извършете изчерпателен анализ, като изчислите общите точки на въртене, както и нивата на подкрепа и съпротивата за целия брой дни в дискусията.
  • Намалете нивата на точки за подкрепа от истинската най-малка точка на търговския ден. (Ниско-S)
  • Премахнете централните точки за съпротива от истинския максимум. (High-R)
  • След това изчислете средната стойност на всяка разлика.

За по-нататъшно разбиране на централните точки като най-добра стратегия за бинарни опции, помислете за рекорда на еврото от създаването му на 4 януари 1999 г.

  • Средно реалното ниско ниво е с един пипс по-ниско от Поддръжката 1.
  • Като цяло, истинският максимум е с един пипс по-нисък от Resistance 1.

За втора степен на подкрепа и съпротива:

  • Истинското дъно обикновено е с 53 пипса по-високо от Support 2.
  • Действителният пик обикновено е с 53 пипса по-нисък от Resistance 2.

Тъй като насърчава систематична стратегия за търговия с бинарни опции, понятието Pivot Points е идеално за използване като метод за бинарни опции. Бинарните опции получават способността да произвеждат значителни награди, като същевременно представляват управляем риск. Пивот точките дават добре дефинирани точки за влизане на пазара с голяма вероятност за успех.

В резултат на това бинарните опции и централните точки създават отлична, доходоносна симбиотична връзка за импулсивни, но стратегически настроени търговци. Търговците, особено на пазара на бинарни опции, могат да започнат с изключително малки сметки за търговия, което води до недостиг на стратегическо ноу-хау във връзка с търговията с пари в брой. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение

Идеята за въртене също е полезна тактика за новите търговци, за да организират своята търговия и така да увеличат дългите си шансове за успех.

Когато станете по-опитни в търговията с бинарни опции, може да видите пазарни тенденции, които засилват тези сделки с опорна точка. Ще започнете да подобрявате способността си да прогнозирате кога е оптималният момент да влезете в опции и активи, които са най-добре използвани с този инвестиционен подход.

Както при повечето други техники за форекс търговия, няма нито една точка на въртене, по-добра от друга. Всичко зависи от вашия избор.

Често задавани въпроси относно Pivot points:

Какво представляват опорните точки в търговията с бинарни опции?

Пивотните точки са технически индикатори, използвани за прогнозиране на пазарни тенденции и движения на цените чрез използване на най-високите, ниските и цените на затваряне от предишната сесия.

Как се изчисляват опорните точки при търговията с бинарни опции?

Те се изчисляват, като се вземе средната стойност на най-високата, най-ниската и цените на затваряне от предишната търговска сесия.

Защо опорните точки са важни при търговията с бинарни опции?

Опорните точки са от решаващо значение за идентифициране на потенциални нива на подкрепа и съпротива, като помагат на търговците да вземат информирани решения относно посоката на пазара и печелившите сделки.

Могат ли опорните точки да се коригират за различни времеви рамки?

Да, опорните точки могат да се коригират, за да отговарят на различни времеви рамки, от почасови до седмични графики, предлагайки гъвкавост в стратегиите за търговия.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар