Стратегия за търговия с подкрепа и съпротива за бинарни опции

При търговията с бинарни опции индикаторите играят важна роля. Това е така, защото можете да използвате индикатори, за да научите естеството на пазара. Индикаторите също помагат да се разбере дали е подходящият момент да инвестирате в пазара на бинарни опции или не.

С толкова много налични индикатори за търговия става трудно да се намери добър. Но не е нужно да се притеснявате, защото можете да увеличите печалбата си от търговия със стратегия за подкрепа и съпротива.

Нивото на подкрепа и съпротива е пътната карта за успешна търговия. азt е основен индикаторен инструмент, който търговците използват за извършване на технически анализ на пазара.

Но знаете ли правилния начин за идентифициране на нивото на подкрепа и съпротива? Знаете ли как да извлечете максимума от стратегията за търговия с подкрепа и съпротива? Или знаете как да търгувате, като използвате подкрепа и съпротива?

Е, това ръководство съдържа цялата необходима информация. 

Стратегия за търговия с подкрепа и съпротива за бинарни опции

Вижте цялото ми видео за тази стратегия:

YouTube

Зареждайки видеоклипа, вие се съгласявате с политиката за поверителност на YouTube.
Научете повече

Заредете видео

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iVGhlIE9OTFkgU3VwcG9ydCAmYW1wOyByZXNpc3RhbmNlIHN0cmF0ZWd5IHlvdSBuZWVkIHRvIHdpbiBCaW5hcnkgT3B0aW9ucyAoTGl2ZSBUcmFkZSAyMDIyKSIgd2 lkdGg9IjY0MCIgaGVpZ2h0PSIzNjAiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS1ub2Nvb2tpZS5jb20vZW1iZWQvTXRrZmRxQS1oTGM/ZmVhdHVyZT1vZW1iZWQiIGZyY W1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvdz0iYWNjZWxlcm9tZXRlcjsgYXV0b3BsYXk7IGNsaXBib2FyZC13cml0ZTsgZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhOyBneXJvc2NvcGU7IHBpY3R 1cmUtaW4tcGljdHVyZTsgd2ViLXNoYXJlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+

Добре е да се знае:

  • Нивата на подкрепа и съпротива помагат да се предскажат промените в пазарната посока при търговията с бинарни опции.
  • Подкрепата е мястото, където цените могат да спрат да падат, съпротивата е мястото, където цените могат да спрат да се покачват.
  • Стратегиите включват търговия в диапазони, пробиви и трендови линии на базата на тези нива.
  • Тези нива не са сигурни и могат да доведат до фалшиви пробиви.

Какво ще прочетете в тази публикация

Какво представляват подкрепата и съпротивата?

Пример за подкрепа и съпротива
Пример за подкрепа и съпротива

Можете да използвате стратегия за подкрепа и съпротива както за краткосрочна, така и за дългосрочна търговия. Това е лесна за разбиране стратегия, която помага за увеличаване на рентабилността на търговията и намаляване на загубите.

В тази стратегия за търговия, след като цената на даден актив тества нивото на подкрепа и съпротива, тя се движи в обратна посока. По това време можете да влезете в сделка и да напуснете пазара с висок шанс да спечелите след известно време.

С прости думи, подкрепата и съпротивата не са нищо друго освен инструмент, който показва реакцията на цената на даден актив. Това е пряк резултат от разликите в продажбата и покупката.

Цената се повишава, ако има повече купувачи. По същия начин, ако броят на продавачите е повече, цената намалява.

поддържа

Пример за поддръжка на търговия
Пример за подкрепа за търговия

Нивото на подкрепа в стратегията за търговия с подкрепа и съпротива е точката, в която купувачите влизат на пазара. Подкрепата е долната граница, която поддържа цената на даден актив.

Когато цената на дадена стока на пазара започне да спада, тя намира ниво на подкрепа. След забелязване на подкрепата, цената отскача обратно. Но ако цената пробие нивото, тя пада още повече, докато не намери друго ниво на подкрепа.

Съпротива

Пример за търговска съпротива

Нивото на съпротива в стратегията за търговия с подкрепа и съпротива е нивото, при което продавачите влизат на пазара. Както нивото на опора действа като под, нивото на съпротива действа като таван. Издържа на покачване на цените.

Можете да намерите ниво на съпротива в търговията, когато цената на даден актив започне да се повишава. След като цената намери ниво на съпротива, тя отскача обратно. Но ако цената пробие нивото на съпротива, тя се покачва отново, докато не намери друго ниво.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Различни видове подкрепа и съпротива

Ето няколко подкрепа и съпротива, които можете лесно да забележите в графика за търговия.

Хоризонтална опора и съпротива

Хоризонтална опора и съпротива
Хоризонтална опора и съпротива

Хоризонталната подкрепа и съпротива е статично ниво, което поддържа и се противопоставя на движението на цената извън него.

При хоризонтална подкрепа и съпротива, когато цената на даден актив се движи през подкрепата, това е отрицателен знак. Но това е положителен знак, когато цената се движи през нивото на съпротива.

Освен това, ако цената пробие нивото на подкрепа и съпротива и пресече нивото в обратна посока, това показва наличието на фалшив пробив.

Диагонална подкрепа и съпротива

Диагонална опора и съпротива
Диагонална подкрепа и съпротива

За разлика от предишното ниво на подкрепа и съпротива, това е динамично. Това означава, че диагоналната подкрепа и съпротивление се променят с течение на времето. Обикновено се създава от тренд линия.

Можете да начертаете линия, като откриете висока и по-ниска цена или ниска цена и по-ниска цена. След начертаване на линията, ако забележите, че диагоналът е надолу, тенденцията е надолу. По същия начин, ако диагоналът е нагоре, тенденцията е нагоре.

При диагонална подкрепа и съпротива това е положителен знак, ако цената отскочи от линията на тренда. Освен това, това е предупреждение, когато цената пробие линията на тренда.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Прогнозна подкрепа и съпротива

Друг вид подкрепа и съпротива са предсказващи. Въпреки че този тип е по-рядко срещан, той има своята стойност. Една от често срещаните предсказуеми подкрепа и съпротива са трендовите линии. Това е така, защото в тренд линията, когато линията се разшири, тя може или да подкрепи, или да се противопостави на движението на цената.

Друга форма на прогнозна подкрепа и съпротива е хоризонталната подкрепа и съпротива. Можете също да използвате този инструмент, за да разберете мястото, където може да се развие бъдеща подкрепа или съпротива.

Как можете да накарате стратегията за подкрепа и съпротива да работи?

съпротивителна търговска стратегия

азf искате да направите подкрепа и съпротива стратегия работа, трябва да имате някои основни умения.

Първо, трябва да сте запознати с основния вид диаграми за двоични опции, които използват брокерите. Диаграма на ленти и свещници е популярна графика за търговия, с която трябва да се запознаете.

Освен това трябва да знаете технически анализ. И накрая, трябва да разберете какво представляват подкрепата и съпротивата и как можете да ги установите.

Защо подкрепата и съпротивата са важни?

С помощта на подкрепа и съпротива можете да идентифицирате ценовия модел при търговията с бинарни опции. Когато знаете посоката на движение на цената, можете да изберете кол или пут опции в зависимост от естеството на пазара.

Чрез анализиране на нивото на подкрепа и съпротива, вие дори можете да знаете точното време за влизане и излизане от пазара. Ето един бърз пример, за да разберете как работят нивото на подкрепа и съпротива.

Да предположим, че акциите на компания, да речем XYZ, скачат между $750 и $800. Това са нивото на подкрепа и съпротива. Ако цената на XYZ падне към $750, можете да поставите кол опция близо до тази сума.

По същия начин можете да поставите пут опция, ако цената на компанията XYZ върви към ниво на съпротива.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Начини за изграждане на подкрепа и съпротива

Можете да следвате тези стъпки, за да нарисувате зона на подкрепа и съпротива.

Изберете диаграма

За да нарисувате подкрепа и съпротива, трябва да изберете позната графика.

Идентифицирайте върховете и спадовете

Идентифицирайте-високи-и-ниски-за-търговия за подкрепа и съпротива
Идентифицирайте върховете и спадовете

След като сте избрали диаграма, трябва да идентифицирате върхове и спадове. Можете да започнете, като начертаете линията на всеки върх и нисък. Линиите ще ви помогнат да разберете дали пазарът е в тенденция или не.

След това можете да начертаете линии за свързване на високи и ниски нива. Не забравяйте, че хоризонталната линия, която чертаете, няма да лежи на всяко високо и ниско. Можете да идентифицирате подкрепа и съпротива, след като процесът приключи.

Този метод за рисуване на подкрепа и съпротива работи перфектно във всеки период от време.

Как да разпознаем подкрепата и съпротивата?

подкрепа и съпротива в търговията

За успешното използване на подкрепа и съпротива в търговията е важно да ги идентифицирате. Ето как можете да го направите.

Исторически данни

Един от най-простите начини за идентифициране на нивото на подкрепа и съпротива е чрез анализиране на минали модели на актив и исторически цени. Можете да направите това, като научите за миналия модел, вариращ от известно време назад до най-новата дейност.

Също така е необходимо да запомните, че историческите данни и минали модели не винаги са надеждни критерии за идентифициране на подкрепа и съпротива в търговска диаграма. Това е така, защото условията на пазара непрекъснато се променят поради финансовите новини.

Освен предишни модели, можете също да използвате предишни нива на подкрепа и съпротива за идентифициране на нивата на подкрепа и съпротива. Можете да използвате минало ниво на подкрепа и съпротива за влизане или излизане от сделка.

Но предишното ниво на подкрепа и съпротива не е абсолютен метод, тъй като цената на активите варира от време на време.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Технически показатели

Популярни индикатори като опорни точки, пълзящи средни и Инструменти на Фибоначи може да се използва за идентифициране на нива на подкрепа и съпротива.

Основно правило

Можете също да идентифицирате нивата на подкрепа и съпротива в графиката за търговия, като използвате някои общи правила. Например, можете да начертаете права линия от мечи точки на обръщане.

Тук, ако линиите свързват поне три точки, това се счита за съпротива на историческа стойност. Ако линията свързва три точки на обръщане, това е добра историческа подкрепа.

Различни стратегии за търговия с подкрепа и съпротива

С правилния вид подкрепа и стратегия за търговия със съпротива можете да спечелите сделка. Ето четири полезни стратегии за търговия.

Търговия с обхват

Пример за търговия с диапазон
Пример за търговия с диапазон

Стратегията за търговия с диапазон е пространството между подкрепа и съпротива. Това пространство се създава, когато търговците продават на ниво съпротива и купуват на ниво подкрепа. В този случай съпротивлението действа като таван, а опората става под.

Когато използвате тази стратегия за търговия, трябва да запомните, че подкрепата и съпротивата не винаги са права линия. Това е така, защото цената на активите отскача от определена област, вместо да образува права линия.

На пазар, обвързан с диапазон, когато цената на даден актив отскача от съпротивата, търговците търсят къси влизания. По същия начин те търсят дълги записи в случай на подкрепа.

Освен това можете да помислите за задаване на стоп над съпротивата, когато планирате да отидете на късо и под подкрепата, когато продължите. Спирането е жизненоважно, тъй като цената на актива не винаги е в определен диапазон.

Стратегия за пробив

Пробив-подкрепа-и-съпротива
Поддръжка и съпротива при пробив

Когато цената надхвърли фиксиран диапазон, това се нарича пробив. След пробива трейдърите чакат цената да се върне отново в тенденция.

Можете да намерите такива пробиви над нивото на съпротива и под нивото на подкрепа. Ако цената се движи силно в определена посока, това може да започне нова тенденция.

Но не трябва да извършвате търговия, защото този пробив може да бъде фалшив. Вместо това трябва да изчакате отдръпване. След като забележите отдръпване, можете да извършите сделка.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Стратегия на тренда

Трендлайн търговия
Трендлайн стратегия за търговия

Друга популярна стратегия за търговия с подкрепа и съпротива е стратегията на линията на тренда. В тази стратегия можете да използвате линиите на тренда като подкрепа или съпротива. Можете да начертаете линия, свързваща две или повече ниски нива в възходящ тренд. Или два или повече върхове при низходящ тренд.

Ако ценовият тренд е силен, цената ще отскочи от линията на тренда. И тогава ще започне да се движи с тенденцията.

Плъзгащи се средни

Можете също да използвате индикаторите за подвижни средни за анализиране на нивото на подкрепа и съпротива. Някои от стандартните пълзящи средни, които можете да изберете, са 20 и 50.

Можете също така леко да промените тези числа на 21 и 55 за използване на числа на Фибоначи.

Как да извлечем максимума от подкрепата и съпротивата?

Ако искате да извлечете максимума от стратегията за търговия с подкрепа и съпротива, следвайте тези съвети.

Не се мързелувайте с графиките

Когато търгувате с определен вид актив за дълго време, получавате усещането, че знаете как ще се движи цената му. И този чувството идва от преживяването.

Но не бива да се мързелувате с графиките си, защото бинарните опции са нестабилен пазар и може да ви изненада. По този начин винаги трябва да проследявате ценовото действие, да събирате надеждни данни и да поддържате точни графики.

Цените на активите тестват подкрепа и съпротива

Когато правите търговия, като следвате стратегията за търговия с подкрепа и съпротива, ще забележите, че цената на активите тества подкрепата и съпротивата, без да пробива нивата.

Когато това се случи, трябва да изчакате цената да формира нова тенденция. И вместо да бързате да правите търговия, трябва да успокоите нервите си и да оставите пазара да стане нормален.

Очаквайте два скока на цената

Когато очертавате ценовото действие на даден актив, можете да забележите два отскока на цената. Понякога ще видите три отскока. Това се случва, защото всеки отскок засилва сигнала. 

Внимавайте за пробиви

В стратегията за търговия с подкрепа и съпротива пробивите са често срещани. Когато има пробив, той образува нова линия на тренда. Можете да използвате тази възможност, за да спечелите повече.

Ограничения на търговията с подкрепа и съпротива с бинарни опции

Въпреки че има някои предимства от използването на стратегия за търговия с подкрепа и съпротива, има някои ограничения. Трябва да ги познавате, за да не загубите пари.

  • Тази стратегия за търговия не дава конкретен резултат. Дори ако цената на акциите пробие нивото на подкрепа или съпротива, има шанс цената да не следва тази тенденция.
  • Има фалшив пробив. Това затруднява търговците да идентифицират точно ниво на подкрепа и съпротива.
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение: Използвайте стратегии за подкрепа и съпротива за подобрена търговия с бинарни опции

Подкрепата и съпротивата са популярни стратегия за търговия с бинарни опции които можете да използвате, за да разберете естеството на пазара. Освен това подкрепата и съпротивата също помагат при определянето на силните и слабите страни на тенденцията.

Ако забележите, че цената на даден актив пробива нивото на подкрепа или съпротива, но пресича нивото обратно в обратна посока, това означава, че има фалшив пробив.

Въпреки че понякога става трудно да се идентифицира подкрепа и съпротива поради фалшив пробив, винаги можете да направите успешен анализ, за да направите печеливша търговия.

Често задавани въпроси относно стратегиите за подкрепа и съпротива:

Каква е стратегията за подкрепа и съпротива при търговия с бинарни опции?

Подкрепата е ценовото ниво, при което интересът за покупка е значително силен и предотвратява по-нататъшния спад на цената, действайки като праг. Съпротивата е нивото, при което интересът към продажбата преодолява натиска при покупка и спира цената от по-нататъшно покачване, действайки като таван. Тази стратегия помага на търговците да разберат пазарните тенденции и да вземат решения кога да влизат или излизат от сделки.

Как определяте нивата на подкрепа и съпротива?

Нивата на подкрепа и съпротива могат да бъдат идентифицирани с помощта на исторически данни за цените, технически индикатори и общ анализ на графиките. Търговците често разглеждат минали ценови модели, използват инструменти като опорни точки, пълзящи средни и корекции на Фибоначи и чертаят линии на тренд, свързващи значителни върхове и спадове.

Кои са някои често срещани стратегии за търговия с подкрепа и съпротива?

Обичайните стратегии включват рейндж търговия, при която търговците купуват при подкрепа и продават при съпротива; пробивна търговия, при която търговците влизат в позиция, когато цената пробие тези нива; и търговия с трендови линии, използващи трендови линии като динамична подкрепа или съпротива. Пълзящите средни могат също да се използват за идентифициране на потенциални области на подкрепа и съпротива.

Какви са ограниченията при използването на Поддръжка и Съпротива при търговия с бинарни опции?

Докато нивата на подкрепа и съпротива могат да бъдат мощни инструменти, те имат ограничения. Тези нива не гарантират конкретни резултати. Волатилният характер на пазара означава, че дори цената да пробие тези нива, тя може да не продължи в очакваната посока. Търговците трябва да бъдат предпазливи и да комбинират тази стратегия с други методи за анализ.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар