Стратегия за хеджиране на бинарни опции: Как да осигурите печалбите си

Без значение колко безопасно играете, инвестирането на пазарите винаги включва известна степен на риск. Но какво ще стане, ако можете да намалите този риск до почти незначително ниво и да защитите печалбите си? Е, това е, когато "хеджирате ударите си".

Стратегиите за хеджиране са феноменът на излагане както на кол опции, така и на пут опции за един и същ финансов инструмент, за да се избегнат огромни загуби поради непредсказуеми пазарни промени. Звучи сложно за разбиране? Останете със статията и помислете за опростяването.

Стратегия за хеджиране на бинарни опции: Как да осигурите печалбите си

Най-важните факти за стратегията за хеджиране при търговия с бинарни опции:

  • Хеджирането с бинарни опции включва закупуване на кол и пут опции едновременно, като целта е да се диверсифицира инвестиционният риск, вместо значително да се намали.
  • Точните пазарни прогнози могат да доведат до печалби, вариращи от 60-80%, но неправилните могат да доведат до загуба на целия залог; хеджирането се стреми да балансира потенциалните загуби.
  • При хеджирането търговците придобиват и двата вида опции за един и същи актив, което може да доведе до печалби, ако пазарът се движи отчетливо, но нетната печалба не е гарантирана поради цената на двете опции.
  • Търговците използват нивата на подкрепа и съпротива, за да информират решенията си кога да поставят кол и пут опции като хеджиране, с цел осигуряване на печалба, въпреки че непредсказуемостта на пазара може да повлияе на резултатите преди изтичането на опциите.

Какво ще прочетете в тази публикация

Какво представлява стратегията за хеджиране на бинарни опции

Както подсказва името „хеджиране“, тази стратегия при бинарни опции е за защита на вашата инвестиция от потенциална загуба чрез отваряне на позиция, противоположна на текущата ви. За разлика от други стратегии, които се фокусират върху максимизиране на печалбите чрез прогнозиране на движенията на цените, хеджирането има за цел да смекчи потенциалните загуби. 

Това е като да сключите застраховка за сделките си; ако една позиция се провали, другата ще спечели, като ефективно компенсира потенциалното финансово въздействие. Основната причина търговците да използват тази стратегия е да управляват риска, особено на нестабилни пазари, където движенията на цените могат да бъдат непредвидими. Чрез хеджиране на позиция, търговецът може да гарантира, че дори ако пазарът се движи срещу първоначалната му сделка, загубата може да бъде компенсирана от печалбата от хеджираната търговия. 

Защо се нуждаете от хеджиране за търговия с бинарни опции? 

Бинарни опции-хеджиране-пут-кол

Концепцията за бинарна търговия с мнение се основава на един-единствен въпрос „Ще се повиши или понижи пазарът от определена цена за определен период от време?“ Накратко, наблюдение на бъдещата пазарна печалба или загуба до определено време. 

Ако резултатът от бинарните опции е правилен според вашата прогноза, тогава получавате печалба от 60% до 80% заедно с вашите инвестирани пари. От друга страна, ако пазарът се противопостави на вашите прогнози, вие губите 100% от вашата инвестиция. 

Нека разберем това с пример, за да улесним нещата. 

Да приемем, че сте търговец и търгувате с бинарни опции. Сега, за последния месец, наблюдавате промяната в цената на бензина.

След като намеквате стратегиите си и прочетете графиката, умът ви заключава, че следващата седмица пазарът на бензин ще надхвърли $1500. Така че, като го имате предвид, вие инвестирате $100 с очакването, че следващата седмица пазарът на бензин ще бъде над $1500.

След една седмица виждате, че пазарът на бензин се е покачил до $1550, така че прогнозата ви е вярна. Сега тук ще получите фиксирана сума на печалбата от 60%. Така че вашият $100 ще се превърне в $160, когато получите печалбата.

Ако тази ситуация се разглежда в обратното състояние, приемете, че пазарът се е разминал срещу вашата прогноза. Например, вие сте преценили, че пазарът на бензин ще премине $1500, но по някаква причина се свежда до $1400. 

В такава ситуация губите всички пари, които сте вложили в тази сделка. Така че дори ако пазарът е променил само 10%, вие ще загубите 100% от вашата инвестиция.

Загубата е огромно изгаряне! Но какво ще стане, ако при тези обстоятелства можете да намерите техника, чрез която да направите шансовете си за връщане равни на номиналните?

Това е моментът, когато имате нужда от „стратегии за хеджиране“ за вашите сделки. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Какво е хеджиране на бинарни опции? 

стратегия за хеджиране

Хеджирането е а стратегия които търговците прилагат, за да избегнат риска от загуба на инвестиции. Това е като да купите застраховка за вашата инвестиция, за да намалите прегарянето на загубите. 

Нека се опитаме да го свържем с пример от нашето ежедневие. 

Всеки път, когато купувате нова кола, вие също избирате застрахователна полица за това превозно средство. Така че, ако има катастрофа на това превозно средство в бъдеще, тогава можете да възстановите сумата. Точно като сигурност инвестирате пари на две места. 

Същото правило важи и за хеджирането в бинарни опции. Отново парите ви са инвестирани на две места, така че дори ако прогнозата ви се обърка поради някаква причина, все пак можете да възстановите загубените пари.

Сега нека се потопим в точните стратегии за хеджиране. 

Стратегии за хеджиране на бинарни опции 

С прости думи, трябва да закупите две бинарни опции за един и същ инструмент. Едната опция за кол (повишаване на пазарната цена от първоначалната стойност), а другата за пускане (надолу пазарната цена от първоначалната стойност). 

#1 Използване на пускане и обаждане заедно

За опростяване приемете, че търгувате със злато. Сега купувате две сделки за злато за $200 всяка. Можете да използвате една двоична опция за кол, а другата за пут. Така че имате две прогнози: ако пазарът тръгне нагоре, ще имате печалба, а ако пазарът падне, все пак ще печелите.

Да предположим, че пазарът на злато в момента се търгува на $1700 и ако прогнозата е правилна, ще направите печалба от 80%. 

Следващата седмица пазарът на злато достига $1800. Когато сте закупили и двете опции за повикване и пускане за $100, ще имате $180 печалба. Като цяло ще имате $180 печалба при кол и $100 загуба под пут. Така че ще получите $180 – $100 = $80 печалба.

Като извършвате търговия с бинарни опции по този начин, вие значително намалявате шансовете си за загуба. Единственият проблем тук е, че не всеки брокер предоставя възможност за хеджиране на инструмента.

Уверете се, че сте посочили точката, че можете да закупите кол, както и пут за идентичен финансов инструмент при подобна страйк цена, но те няма да бъдат хеджирани. Следователно те ще се движат в реципрочна посока, което ще доведе до загуба на пари чрез използване на бинарни опции.  

#2 Устойчивост и поддръжка

Сега има и други начини за извършване на хеджиране, които разчитат на концепциите за съпротива и подкрепа. 

Стратегия за търговия с подкрепа и съпротива за бинарни опции
Подкрепа и съпротива

Първо, трябва да намерите диапазона за движение на цената между конкретна съпротива на подкрепа. След това целта е да отворите кол и да поставите подкрепа и съпротива. Идеята зад това е да защитите позицията си. Ако продължите да обаждате цената за поддръжка, тя ще се движи в посока нагоре, достигайки вашата зона на съпротива. След това можете да продадете пут.

По този начин вие осигурявате печалбата си от кол и пускате преди да изтекат опциите. Докато не се появят подкрепата и съпротивата, се казва, че има 99 процента шанс цената да бъде затворена някъде по средата на подкрепата и съпротивата. 

Ако валидността на вашите бинарни опции изтече в този момент, цената ще бъде по-ниска от изхода при отваряне и сумата ще бъде по-висока от отварянето на кол. Така че оттук нататък имате първия сценарий, при който можете да спечелите двойна печалба с потенциал да имате гарантирана печалба. 

Сега нека разгледаме втория сценарий; като приложите същия план, трябва да закупите кол и пут. Този път обаче поддръжката е счупена и това е доста очевидно подкрепата не задържа вечно. 

Този път подкрепата ще бъде счупена близо до изтичането, така че вашата инвестиция в кол ще претърпи загуба, но в същото време вашият пут ще спечели печалба. Така че отново имате гарантирана печалба, но с намалена загуба. Независимо от ситуацията, вашата печалба е гарантирана за поне една позиция. 

Следователно ще има драматично намаляване на вашата загуба. Ако обаче се обадите на линията за поддръжка, ще загубите. 

Да приемем, че сте поставили цена на обаждане $10 на по-ниската при изтичане. Сега ще направите загуба $10. Ако хеджирате над тази точка с пут $10, ще имате загуба от $10 при кол. 

Вместо това можете да спечелите. Ако приемем, че изплащанията са 70%, вие ще загубите $10 на повикване, но в същото време ще спечелите $7 върху вашата пут сума. По този начин ще загубите само $3 вместо количеството 100%, което е $10. Така че нека преминем към първия сценарий; можете да имате двойна печалба, ако хеджирате позицията. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Разбиране на механизма на хеджиране

стратегия за хеджиране

Така че има различни начини за подход към стратегиите за хеджиране при бинарни опции. Въпреки това хеджирането не е обвързано с бинарни опции. Концепцията за хеджиране е много по-дълбока от бинарните опции. 

Напредналите инвеститори използват концепцията за позиция в много финансови области. Няма нужда да се бъркате в сложността на стратегиите за хеджиране, но познаването на основния механизъм е от решаващо значение.

Нека вземем пример, за да разберем това по-задълбочено. Да предположим, че сте инвеститор и искате да закупите акции на компания на име ABC по свое собствено желание. Сега цената на двоично обаждане на тази компания е около $20. Следователно, за да купите една акция от тази компания, трябва да платите $10.

Съгласно стратегията за хеджиране вие купувате бинарно кол и бинарна пут опция. Както бе споменато по-рано, бинарната цена на обаждането е $20, а една акция на компанията ABC е $10. Така че при това се установява, че общата стойност на бинарното обаждане е еквивалентна на една акция от компанията.

Сега излиза, че страйк цената на Company ABC е същата като бинарния пут, който е равен на $10. Така че с прости линии, вие като инвеститор веднага ще спечелите пари. 

Това е така, защото сте закупили бинарната опция в момента, в който цената на стачката на елементарните опции е била под цената на хеджираните опции.

В тази статия вече ви беше казано, че когато купувате бинарна опция, вие притежавате правата да закупите финансов инструмент на определена цена.

По същия начин, ако погледнете друга опция, да предположим, че сте инвеститор и искате да закупите акции на компания DEF. Отново цената на 1 акция от тази компания е $10. Така че, ако закупите двоично обаждане на цена на изпълнение от $10, можете отново да направите печалба от $10.

Въпреки че бинарната пут страйк цена тук е $20, старата стратегия няма да работи този път. Вие, като инвеститор, можете да спечелите печалба от пут, ако цената на това финансово устройство се понижи. Сега цената на стачката е по-голяма от цената на инвестираното устройство, когато опцията изтече. 

И така, вие купувате бинарен пут, чиято цена на изпълнение е $10. Когато бинарният пут изтече, имате пълното право да закупите една акция от компанията DEF за $10. Когато продавате бинарен пут страйк, който е $10, а цената на 1 акция на компанията също е $10. 

Тогава това означава, че една акция на компанията е точно равна на страйк цената на пут. Така че сега имате право да продадете акциите на компанията, вие като инвеститор ще спечелите печалба, ако цената на акциите на компанията DEF е по-голяма от $10 към момента на изтичане на бинарния пут.

В този пример трябва да имате предвид, че първоначално сте закупили пут при страйк процент от $10. След това, когато инвеститорът иска да огради пут със страйк процент $10, вие искате да закупите кол с цена на страйк от $10.

Предимства на хеджирането на бинарни опции

стратегия за хеджиране

#1 Хеджирането е игра с нисък риск

Фактът на поставяне на множество сделки за определен актив го прави игра с по-нисък риск. Когато поставите и двете, платите и поставите (срещуположни залози) за която и да е опция, те не губят 100% от сумата. Печалбата обаче е по-малка, но никога не клони към 0.

#2 Предлага по-добри условия за търговия

Хеджирането е лесна игра, но само ако сте професионалист или някой с опит. За този, който току-що е влязъл в търговията с бинарни опции, трябва да знаете, че измамите са доста чести в областта. Следователно намирането на истински сайт е първата и най-важна стъпка в търговията. 

#3 Pro съвет за търговия с бинарни опции

Ако сте забелязали графиката на цените в долната част за поне половин година или една година - това е символ на стабилен ръст на цените. Вместо това, ако забележите чести спадове на цената, това е най-доброто време за инвестиране. Въпреки това, ако забележите увеличение на цената за дълго време, за вас е лесно да предвидите движението на цената. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение – Използвайте стратегии за хеджиране, за да търгувате успешно

В обобщение, хеджирането при търговията с бинарни опции не е просто тактика, а критичен подход за управление на финансовите рискове и увеличаване на потенциала за печалба. Използвайки правилните стратегии за хеджиране, търговците могат да се ориентират в нестабилния пейзаж на бинарните опции с по-голяма увереност и контрол. Тези стратегии позволяват на търговците да балансират позициите си, като се предпазват от непредсказуеми движения на пазара. В резултат на това хеджирането се превръща в незаменима част от инструментариума на търговеца, предлагайки път към по-стабилни и предвидими финансови резултати. В крайна сметка разбирането и прилагането на тези стратегии е ключът към постигането на успех в сложния свят на търговията с бинарни опции.

Често задавани въпроси относно хеджирането при търговия с бинарни опции:

Каква е основната цел на хеджирането във финансовата търговия?

Основната цел на хеджирането във финансовата търговия е да осигури постоянни печалби и да намали риска от значителни загуби.

Как хеджирането е от полза за търговията с бинарни опции?

Хеджирането е от полза за търговията с бинарни опции, като предоставя стратегия за управление на финансовите рискове и потенциално увеличаване на маржовете на печалба.

Могат ли стратегиите за хеджиране да гарантират печалба в търговията с бинарни опции?

Въпреки че стратегиите за хеджиране могат значително да подобрят шансовете за печалба, те не гарантират печалба поради присъщите рискове и непредсказуемостта на финансовите пазари.

Важно ли е търговците да разбират стратегиите за хеджиране?

Да, от съществено значение е търговците да разбират и прилагат стратегии за хеджиране, за да се справят ефективно със сложността на търговията с бинарни опции.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар