Стратегия за пробив на бинарни опции

Едно нещо, което има най-голямо значение в търговията с бинарни опции, е прогнозирането. Това е така, защото без точно спекулиране на цената на даден актив, не можете да направите печеливша сделка. 

Но спекулирането на цената не е лесно, особено за малки бинарни сделки. Малката търговия изисква от вас да вземете бързо решение за излизане от пазара за нула време. 

Можете да станете добър търговец, като използвате отлична стратегия за търговия като a пробив. Това е една от малкото стратегии за търговия, които могат да ви помогнат да направите отлична печалба с ограничен риск. 

Ако искате да търгувате с бинарни опции, използвайки стратегия за пробив, трябва да разберете какъв пробив стратегия е как да го използваме и неговата основна теория. 

Стратегия за пробив на бинарни опции

Добре е да се знае:

  • Стратегията за пробив при бинарните опции включва търговия, когато цената на даден актив пробие установените нива на подкрепа или съпротива, което показва силно движение.
  • Точното идентифициране на пробиви, включително разграничаването им от фалшиви пробиви, е от решаващо значение за ефективността на тази стратегия.
  • Моделите на пробив могат да бъдат разпознати от различни форми на диаграма като триъгълници, знамена и клинове.
  • Стратегията има предимства като ограничен риск и висок потенциал за печалба. Но също така носи рискове като фалшиви пробиви и подхлъзване.

Какво ще прочетете в тази публикация

Какво представлява стратегията за пробив за бинарни опции?

Стратегията за пробив е концепция, когато цената на активите започва да се консолидира на определени позиции. Тези позиции в търговската графика по-късно формират подкрепа и съпротива. 

Можете лесно да забележите нивото на подкрепа и съпротива в графиката. 

Пробив-пример
Пример за пробив

Ако цената на една стока върви по-горе определено ниво, това се нарича съпротива. По същия начин, ако цената падне под, нивото е известно като подкрепа. 

Сега, ако цената на даден актив не пробие нивото на подкрепа и съпротива, можете да заключите, че цената тества нивото. Въпреки това, ако цената успее да пробие нивото, това показва пробив на пазара за търговия. 

Когато забележите пробив на пазара, трябва да го потвърдите, тъй като понякога има фалшиви пробиви. И ако излезете от пазара по време на фалшива сесия, може да загубите цялата сума за търговия. 

Търговците, които искат да се възползват от стратегията за пробив, изчакват пробив и след това влизат в позиция в тренда. В този момент нивото на подкрепа и съпротива се обръща. 

Като търговец, ако искате да използвате тази стратегия, трябва внимателно да анализирате графиката и да вземете предвид колебанията в цената. Освен това, когато подкрепата и съпротивата са счупени, можете да влезете в позиция. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Каква е основната теория на стратегията за пробив? 

стратегия за пробив

Трябва да влезете в търговията, когато има пробив на пазара. Тази стратегия зависи от две неща. 

първо, трябва да идентифицирате ниво на пробив на пазара. Второ, трябва да проверите инерцията. Ако има достатъчно импулс за пробив, вашата търговия ще бъде успешна. 

Наред със силното ниво на пробив, имате нужда от силен пазарен обем, за да направите успешна търговия. Освен това трябва да сте бързи и да търгувате в голям обем, за да работи тази стратегия. 

Входен сигнал 

От вас се изисква да идентифицирате нивата на влизане, за да изпълните пробивна търговия с бинарни опции. За да идентифицирате началното ниво, трябва да потърсите нива на прекъсване. Нивото на прекъсване е точката, в която цената на даден актив надхвърля идентифицираното ниво. 

Сигнал за влизане в пробив

Време за търговия

Търговията с бинарни опции в точното време е от решаващо значение, защото можете да загубите добре планирана търговия, ако не успеете да изберете точното време. 

Елементи на пробив 

Пробивът е внезапно насочено движение на цената и се предлага в различни разновидности. Ето няколко често срещани елемента за пробив. 

Летливост 

Когато има тежки покупки и продажби на пазара, това води до нестабилни пазарни условия и увеличава пазарната волатилност. Когато волатилността на пазара се увеличава, възможността за формиране на тренд на пазара нараства. 

Участие на пазара 

Ако има увеличение на обема на активите, това се отразява на пробив. Когато това се случи, участниците на пазара се надяват да отворят дълго и краткосрочни позиции за по-голяма печалба. 

Посочена цена на нанасяне

Насоченото движение на цената е продукт на повишената волатилност и увеличеното пазарно участие. Ако няма насочено движение в цената, пазарният пробив няма да се осъществи. 

Всеки от тези пазарни елементи е важен и те си влияят един на друг. Това е така, защото увеличаването на пазарното участие води до по-голяма волатилност. И това допълнително създава нова тенденция на пазара. 

Пробивна търговия може да се случи при всякакви пазарни условия. Ако искате да спечелите печалба от тази стратегия, можете да я използвате на фондовите, валутните и фючърсните пазари. 

Идентифициране на пробив 

стратегия за пробив

Важно е да идентифицирате пробив, за да търгувате успешно с бинарни опции. Можете да намерите пробив, като използвате един от четирите начина. 

Подкрепа и съпротива

Първият начин, по който можете да идентифицирате пробив на пазара, е като търсите подкрепа и съпротива. Това е начин за извършване на технически анализ. 

Някои често срещани примери за технически извлечени подкрепа и съпротива са централни точки, ленти на Болинджър, пълзящи средни и Корекция на Фибоначи

Модели на диаграми 

Един от популярните начини за идентифициране на пробив в търговията е чрез използване на модели на графики. Свещници, знамена и флагчета са някои от често срещаните модели на диаграми

Консолидация на пазара 

Понякога, когато пазарът се консолидира, това показва период на нерешителност на пазара. В този случай пазарните участници влизат в търговията и поемат цената нагоре или надолу. 

Периодично съобщение за новини

Друг начин за идентифициране на пробив на пазара е чрез търсене на периодични съобщения за новини. Основните финансови новини действат като катализатор при движението на цената. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Модел на пробив

Цената на даден актив нарушава нивото на подкрепа и съпротива в различни модели. Ето няколко от тях. 

Симетричен триъгълник 

Симетричният триъгълник в графиката за търговия показва, че пазарът е в режим на нерешителност. Можете да забележите симетричен триъгълник, когато цената е редуваща по-ниски върхове и по-високи ниски нива при наклони нагоре и надолу. 

Възходящ триъгълник 

Можете да забележите възходящ триъгълник, когато пазарната цена прави по-високи върхове и по-високи дъна. Обикновено показва бичи ценово действие. 

Тук възходящият триъгълник е обвързан с две тенденции линии. Линията свързва наклон нагоре и хоризонтална линия в горната част. 

Също така, цената на триъгълника трябва да пресече линията на тренда два пъти, преди да завърши модела, за да направи успешен възходящ триъгълник. 

Низходящ триъгълник 

Този модел на пробив е напълно противоположен на низходящия триъгълник. В този случай две линии на тенденция ограничават триъгълника. Тези линии обаче се свързват хоризонтално тренд линии на дъното и надолу. 

Цената трябва да пресече трендовите линии два пъти, за да образува силен низходящ триъгълник. 

Бикове знаме

Бик флаг в стратегията за търговия при пробив показва временна пауза в тренда. Можете да забележите този модел, когато пазарът избухне чрез тясното формиране на по-ниски върхове и ниски нива. 

Мечешко знаме 

Знамето на мечката е противоположно на знамето на бика. Този модел възниква, когато пазарът се консолидира по време на низходящ тренд. Мечето знаме формира по-високи върхове и по-високи ниски нива. 

Издигащ се клин 

При издигащ се клин има по-високи върхове и по-високи ниски нива, които се сближават на върха. Покачващият се клин е мечи модел и се появява на пазари с низходящ и възходящ тренд. 

Освен това, този модел на пробив има висок процент на неуспех в сравнение с други модели за търговия. Освен това този модел прави търговията при пробив трудна. 

Падащ клин

Падащ клин показва по-ниски върхове и по-ниски дъна на пазара. Тук линията на тренда се разминава в долната част.

Точно като издигащ се клин, този модел също има голям шанс за провал. Но това е така, защото падащият клин предлага няколко фалшиви сигнала. 

Как да използваме стратегията за пробив в търговията? 

Можете да използвате стратегия за пробив в търговията с бинарни опции по два начина, т.е. опции за кратка продължителност и опции за дълга продължителност. 

Опции за кратка продължителност 

Търговията с опции с кратка продължителност означава, че можете да излезете от пазара между тях 5 до 30 минути. За краткосрочна търговия можете да използвате индикаторите, които обикновено се използват за 60 секундна търговия. 

Също така пазарът трябва да бъде в неутрална тенденция за успешна краткосрочна търговия. 

Опции за дълга продължителност 

Ако искате да търгувате с дългосрочни опции, можете да излезете от пазара по всяко време между 4 часа до 1 ден. За дългосрочна търговия не е нужно да чакате пазарът да има определена тенденция. 

Предимства и недостатъци на пробивната търговия

Както всяка друга стратегия за търговия, стратегията за пробив също има определени предимства и ограничения. 

Ето няколко предимства от използването на пробивна търговска стратегия. 

Ограничен риск

Като използвате стратегия за пробив за търговия с бинарни опции, можете да ограничите риска. Това е така, защото пробивната търговия присъства на фазите на консолидиране на пазара. Тази стратегия за търговия предлага и отлична възможност за бърз изход. 

Търговски мениджмънт 

При пробивна търговия влизането и излизането от пазара са предварително определени. Това означава субективна грешка по отношение на управление на търговията е ограничен. 

Потенциал за печалба

Ако сте анализирали правилно пазара, докато сте използвали стратегия за пробивна търговия, можете да спечелите огромна печалба. Също така, ако пазарът обратен или тенденцията се разпада, стоп загубата е ударена. 

Ето няколко ограничения на стратегията за пробивна търговия. 

Фалшиви пробиви

Когато използвате стратегия за търговия с пробив, вие просто проверявате данните два пъти, защото фалшивият пробив е често срещана възможност. И ако излезете от пазара въз основа на фалшив пробив, в крайна сметка може да загубите огромна сума пари. 

Подхлъзване 

От съществено значение е да влезете на пазара с прецизност, за да търгувате успешно с бинарни опции чрез пробивна стратегия. Въпреки това, цената на активите продължава да се променя поради увеличеното пазарно участие. Така че може да бъде малко предизвикателство да влезете на пазара с точност. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение: придържайте се към доказана стратегия и правете печеливша търговия

Има няколко предимства и ограничения от използването на стратегията за пробив за търговия с бинарни опции. Но ако знаете как да идентифицирате пробив и да използвате тази стратегия, можете да увеличите печалбата си от търговия. 

Също така, трябва да останете нащрек, докато използвате тази стратегия, тъй като фалшивите пробиви могат да ви накарат да загубите всичките си инвестиции. Така че, придържайте се към доказана стратегия и търгувайте точно, за да направите печеливша търговия. 

Често задавани въпроси относно Breakout Strategy:

Какво представлява стратегията за пробив в търговията с бинарни опции?

Стратегията за пробив включва търговия с бинарни опции, когато цената на даден актив пробие установените нива на подкрепа или съпротива. Това показва силно движение на пазара, било то нагоре или надолу.

Как да идентифицирате пробив в търговията с бинарни опции?

Пробивите могат да бъдат идентифицирани чрез търсене на нива на подкрепа и съпротива, модели на диаграми (като триъгълници, знамена и клинове), пазарна консолидация и реакции на периодични новини. Ключовите модели включват симетрични, възходящи и низходящи триъгълници, знамена на бик и мечка и издигащи се и падащи клинове. Важно е да разграничите истинските пробиви от фалшивите, за да избегнете преждевременно излизане от пазара.

Какви са предимствата и недостатъците от използването на стратегията за пробив?

Предимствата включват ограничен риск, тъй като стратегията често се появява във фази на консолидиране на пазара, ясно управление на търговията с предварително определени входни и изходни точки и висок потенциал за печалба, ако пазарът се движи благоприятно. Недостатъците включват риск от фалшиви пробиви, които могат да доведат до загуби, и приплъзване поради бързи промени в цените, което прави прецизното навлизане на пазара предизвикателство.

Може ли стратегията за пробив да се използва както за краткосрочни, така и за дългосрочни опции?

Да, стратегията за пробив може да се адаптира както за краткосрочни, така и за дългосрочни опции. Опциите с кратка продължителност (5 до 30 минути) често използват индикатори, подходящи за бързи сделки и изискват неутрална пазарна тенденция. Опциите с дълга продължителност (4 часа до 1 ден) не изискват определена пазарна тенденция и позволяват по-разширено ангажиране на пазара.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар