Как да използвате корекцията на Фибоначи за бинарни опции – стратегия


Стратегията за корекция на Фибоначи е отлична за търговците, тъй като се използва за прогнозиране на потенциални нива на подкрепа и съпротива въз основа на процентите на последователността на Фибоначи. В тази статия ще разгледаме повече информация за неговата употреба и ефективност.

Как да използваме корекцията на Фибоначи за бинарни опции - стратегия

Добре е да се знае:

  • Корекцията на Фибоначи се използва за прогнозиране на потенциални нива на подкрепа и съпротива въз основа на процентите на последователността на Фибоначи.
  • Инструментът не е надежден поради нестабилния характер на пазарите и субективното разположение на линиите му, което може да доведе до различни интерпретации от търговците.
  • Използва се най-добре на пазари със силни тенденции и изисква търговците да чертаят процентни линии върху диаграмите, за да спекулират с входни и изходни точки за сделки.
  • Въпреки че са полезни, търговците не трябва да разчитат само на корекцията на Фибоначи и трябва да вземат предвид нейните ограничения, когато я използват заедно с други инструменти и в рамките на по-широка стратегия за търговия.

Какво ще прочетете в тази публикация

Какво представлява инструментът за корекция на Фибоначи?

Фибоначи-Ретрейсмент-пример

Fibonacci Retracement е стабилен инструмент за технически анализ, който обикновено се използва за разбиране на естеството на пазара на бинарни опции. Този технически индикатор е също толкова функционален като MACD и индикатор за плъзгаща се средна.  

Едно нещо, което прави инструмента за корекция на Фибоначи специален, е неговата история. Този инструмент се основава на хиляди години математически наблюдения. С помощта на този инструмент търговците могат да предскажат областите на подкрепа и потенциалните цели за съпротива. 

Напоследък Fibonacci Retracement се превърна в популярен инструмент сред трейдърите, тъй като помага за разработването на прост и лесен стратегия за търговия с бинарни опции. Използвайки този индикатор, всеки търговец може да проследи цената на актив или бинарни опции чрез графика цена спрямо време. 

Ролята на техническите индикатори и силата на корекцията на Фибоначи

Човек може бързо да извършва търговия с бинарни опции, тъй като зависи от простото предложение да или не. Търговците могат да определят предложението, като разбират пазара, поддържат се в крак с финансовите новини и забелязват ценовите тенденции. 

Но как може да се предвиди движението на пазара на бинарни опции, тъй като е променливо по своята същност? Отговорът е технически индикатори. Индикаторите за търговия могат да се разглеждат като математическа стойност, използвана в графики и диаграми за разбиране на пазарните модели. 

Техническите индикатори помагат на търговеца да получи по-добра представа за пазара, така че да може да влезе или излезе от търговията с огромна доходност. Индикаторите са разделени в четири категории, т.е. импулс, волатилност, тенденция и обем. 

Можете лесно да намерите технически индикатор за себе си, тъй като има много налични опции. Въпреки това, ако искате да използвате индикатор, който може да ви помогне да предвидите бъдещо обръщане на цената, възстановяването на Фибоначи трябва да бъде вашият избор. 

Този индикатор не е за всеки. Въпреки това, ако се използва правилно, човек може точно да предскаже бъдещото движение на цената на даден актив. 

Но дали този инструмент за търговия е надежден? Какви са неговите недостатъци? И как може да помогне при търговията с бинарни опции? Е, за да намерите отговорите на тези и други въпроси, можете да продължите да четете тази публикация.

Какви са различните нива на корекция на Фибоначи?

Фибоначи-нива на корекция

Нивата на корекция на Фибоначи са представени в хоризонтални линии на графиката. Тези линии представляват нивото на подкрепа и съпротива на графиката. Нивата са извлечени от редицата на Фибоначи и са представени в проценти. 

Тук процентът показва колко от предишно движение се е върнало цената. Шестте нива са 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8%, 78.6% и 100%. Освен това, 50% също е съотношение на Фибоначи. Той обаче не е официално одобрен. Тези проценти помагат на търговеца да знае за областите на графиката, където цената на даден актив ще се обърне или ще спре. 

Търговците могат да използват индикатора за корекция на Фибоначи, за да теглят между две значими ценови точки, да речем ниска и висока, на актив. След това индикаторът създава ниво между двете ценови точки. 

Например цената на даден актив се увеличава с $10 и след това пада с $2.36. От това можете да заключите, че цената е проследена от 23.6%. Корекцията на Фибоначи също се използва за определяне на нивото на стоп загуба, пускане на поръчки за въвеждане и определяне на ценови цели. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Как да изчислим нивата на корекция на Фибоначи?

Е, няма дадена формула за изчисляване на нивото на корекция на Фибоначи. Но можете да изчислите позицията, като изберете две крайни точки. След това трябва да начертаете линия, която свързва тези две точки. 

Свързващата линия се нарича линия на тренда, защото показва тренда на цената между две точки. Други линии могат да бъдат начертани, когато процентът се движи. 

Например цената на артикул се движи от $10 на $15. Можете да използвате тези две точки за начертаване на индикатор за корекция. Сега, за да изчислите 23,6% на артикула, трябва да направите бързо изчисление. 

$15 – ($5 x 0,236) = $13,82

След това изчисление, като търговец, можете да заключите, че нивото 23.6% на артикула ще бъде на ценово ниво $13.82. 

Как може възстановяването на Фибоначи да помогне при търговията с бинарни опции?

Корекция на Фибоначи

За да използват корекцията на Фибоначи, търговците трябва да начертаят процентни линии на графиката. Тези линии помагат да се предскаже къде ще настъпят ценовите промени на пазара. Тези данни могат да ви помогнат да спекулирате кога трябва да закупите или продадете бинарни опции. 

Има три правила, които търговците трябва да запомнят, докато използват инструмента за възстановяване на Фибоначи. 

  • Нивото на корекция на Фибоначи не трябва да се разглежда като сигнал. Това е така, защото това е нивото, на което е вероятно сигналът да се появи на пазара за търговия с бинарни опции. 
  • Сигналите, които се появяват при един от процентите на корекция, са по-добри от тези на други нива. Но понякога между две линии се появява и силен сигнал. 
  • Ако нивото на корекция в графиката за търговия е нарушено дори веднъж, целта се измества към следващото ниво на корекция. Ако движението е по-силно от предишното ниво, движението ще продължи в същата посока. 
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Как да използваме нивата на корекция на Фибоначи?

За да получите по-голяма доходност от инструмента за корекция на Фибоначи, можете да запомните няколко неща. 

  • Трябва да търгувате с финансови инструменти с висока тенденция като злато, EURUSD и др. 
  • Използвайте точна времева рамка като дневна графика. 

Можете също така да анализирате предишните движения на цените, за да разберете естеството на ma. Например, ако изчислите покачването на цената на артикул отдолу нагоре, за да изчислите нивото на корекция. Измереното ниво може да ви помогне да разберете корекцията на цената, когато тя продължи да се движи нагоре след покачване. 

По същия начин можете да изчислите падането на цената отгоре надолу, за да знаете нивото на корекция. Това ниво показва корекция на цената на актива, когато той продължи да се движи в низходяща посока след падане. 

Търговците в посока на възходящ тренд използват модели на купуване. По същия начин търговците в посока на низходящ тренд използват модела на продажба. 

Фибоначи-Ретрейсмент-нива-поддръжка

Сигурен ли е инструментът за корекция на Фибоначи? 

Въпреки че Fibonacci Retracement е отличен начин за познаване на движението на цената на даден актив, той не е безпогрешен. Това е така, защото има определени ограничения. 

Ако нов търговец използва инструмента за корекция на Фибоначи, за да разбере пазара на бинарни опции, той вероятно ще използва данните и линиите, както е показано на графиката. Въпреки това, опитен търговец винаги би коригирал линиите, за да открие точна информация. 

Освен това пазарът на бинарни опции е нестабилен. Така че става почти невъзможно да се предскаже точната ситуация на актива или движението на цената. И когато търговците използват такива данни, има вероятност да загубят парите, които са инвестирали в търговията. 

Освен това нивото на корекция на Фибоначи не идентифицира точната повратна точка на цената на пазара. Въпреки че може да получите приблизителна информация, не можете да я сбъркате с точните ценови точки. 

Да не говорим, че цялата концепция за корекцията на Фибоначи се основава на числа и изчисления. Докато изчислението се генерира въз основа на процента на Фибоначи, няма логика. 

Поради липса на логика, възстановяването на Фибоначи се превръща в сложен индикатор за търговците, които търсят аргументация в тяхната търговска стратегия

Брокерски инструменти 

Без съмнение корекцията на Фибоначи е отличен начин за определяне на цената на актив. Въпреки това, изчисленията, числата и съотношенията могат да накарат търговеца да претовари. 

Но можете да използвате мощен брокерски инструмент, който се предлага с усъвършенстван софтуер за диаграми, за да направите всички изчисления да работят лесно и бързо. 

Ето някои популярни брокери, които предлагат модели на диаграма на Фибоначи. 

Quotex 

Quotex лого

Ако търсите платформа за търговия с по-ниска минимална сума на депозит, Quotex трябва да бъде вашият избор. Изисква минимален депозит от $5. След като депозирате парите, можете да получите достъп до демо сметка. 

Докато търгувате с Quotex, можете да очаквате процент на изплащане от 98%, което е най-високият процент на изплащане, предлаган от всяка платформа за търговия с опции. Този брокер обаче не е законно регистриран. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

IQ Option

IQ Option лого

IQ Option е добре позната платформа за търговия с бинарни опции, която CySEC регулира. Този надежден брокер се нуждае от минимален депозит от $10. След като направите депозита, можете да започнете да търгувате с IQ Option, като използвате модели на диаграма на Фибоначи. 

След като депозирате минималната сума, можете също да получите достъп до демо сметката. А процентът на изплащане, предлаган от IQ Option, е 90%. 

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

RaceOption 

RaceOption лого

RaceOption е друга платформа за търговия, която можете да използвате за инвестиране на парите си в пазара на бинарни опции, като използвате модели на диаграма на Фибоначи. Платформата стартира през 2014 г. и предлага процент на изплащане от 90%. 

Минималният депозит, необходим за търговия от RaceOption, е $250. Въпреки че сумата е малко висока, си заслужава, защото този брокер предлага достъп до три различни платформи за търговия въз основа на сумата, която сте платили. 

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение – Fibonacci Retracement е отличен инструмент, който може да ви помогне да постигнете целите си за търговия

Fibonacci Retracement е популярен инструмент за търговия, който множество търговци използват за анализ на пазара на бинарни опции. Използвайки линиите на Фибоначи, търговците могат да получат представа за тенденцията на цената на даден актив. 

Въпреки това, човек не трябва да зависи изцяло от тези данни, тъй като те не говорят за точната повратна точка на цената на даден актив на пазара. Също така, този индикатор има определени ограничения, които търговците не могат да пренебрегнат. 

Но като цяло Fibonacci Retracement е отличен инструмент, който може да ви помогне да постигнете вашите търговски цели. 

Често задавани въпроси относно инструмента за корекция на Фибоначи:

Какво представлява инструментът за корекция на Фибоначи в търговията с бинарни опции?

Инструментът Fibonacci Retracement е инструмент за технически анализ, използван в търговията с бинарни опции за прогнозиране на потенциални нива на подкрепа и съпротива. Базира се на последователността на Фибоначи и помага на търговците да идентифицират възможни точки на обръщане на пазара, като начертават хоризонтални линии на определени процентни нива (23.6%, 38.2%, 50%, 61.8%, 78.6% и 100%) върху диаграма.

Как изчислявате нивата на корекция на Фибоначи?

За да изчислите нивата на корекция на Фибоначи, изберете две значими ценови точки (обикновено висока и ниска точка) на диаграмата на актива. Начертайте линия, свързваща тези точки, и след това приложете процентите на Фибоначи към тази линия. Например, ако даден актив се премести от $10 към $15, нивото на корекция 23,6% ще бъде изчислено като $15 – ($5 x 0,236) = $13,82.

Устойчив ли е инструментът за корекция на Фибоначи при прогнозиране на движенията на пазара?

Не, инструментът за корекция на Фибоначи не е надежден. Въпреки че може да бъде ценен инструмент за прогнозиране на потенциални нива на подкрепа и съпротива, той има ограничения поради нестабилността на пазара и субективния характер на поставянето на своите линии. Търговците трябва да го използват като част от по-широка стратегия, а не да разчитат единствено на него за вземане на търговски решения.

Какви са най-добрите практики за използване на корекция на Фибоначи при търговия с бинарни опции?

Когато използвате Fibonacci Retracement, най-добре е да търгувате финансови инструменти със силен тренд и да използвате точна времева рамка като дневна графика. Анализирайте предишни движения на цените, за да разберете естеството на пазара и не забравяйте, че нивата на корекция не са сигнали, а по-скоро точки, където могат да се появят сигнали. Също така се препоръчва да използвате този инструмент заедно с други индикатори и методи за анализ.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар