Стратегия за търговия с бинарни опции EUR/USD

Двойката EUR/USD се очертава като най-добър избор заради по-ниския си риск и по-висок потенциал за печалба. Това ръководство пресича сложността и се фокусира върху това защо EUR/USD е умен избор както за нови, така и за опитни търговци. Ще разгледаме ключови аспекти като нестабилност на пазара, оптимални времена за търговия и ефективни стратегии.

Стратегия за търговия с бинарни опции EUR/USD

Добре е да се знае:

  • EUR/USD се счита за по-сигурна опция както за нови, така и за опитни търговци на бинарни опции поради по-ниската си волатилност и по-високата доходност в сравнение с други активи.
  • Форекс търговията може да се извършва 24 часа благодарение на глобалната мрежа от банки, с ценови движения, измерени в пипсове.
  • Въпреки че EUR/USD е най-търгуваната валутна двойка, предлагаща добра ликвидност и ценообразуване, тя също може да бъде силно променлива, което затруднява точното прогнозиране на колебанията в цените.
  • Успешната търговия на EUR/USD с бинарни опции включва избор на правилната времева рамка, разбиране на пазарните модели и информиране за европейските и американските пазарни тенденции.

Изборът на правилния актив за търговия с бинарни опции не е лесен. Процесът на подбор става още по-труден за новите търговци, тъй като те нямат опит в никакви активи. 

Извън стоките, валутата, индексите и акциите, валутата е с минимален риск. Така че, без значение дали сте опитен или нов търговец, тази търговия с валутни двойки трябва да бъде вашият избор, за да направите безопасна търговия. 

Освен това валутният пазар не е толкова променлив, защото обезпечението е ниско. Освен това валутната търговия е по-изгодна, тъй като предлага висока възвръщаемост. 

Гледайте и моето пълно видео за стратегия:

YouTube

Зареждайки видеоклипа, вие се съгласявате с политиката за поверителност на YouTube.
Научете повече

Заредете видео

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iTXkgYmVzdCBFVVIvVVNEIHN0cmF0ZWd5IGZvciBCaW5hcnkgT3B0aW9ucyAoeWV0IHVua25vd24pIiB3aWR0aD0iNjQwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3Jj PSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLW5vY29va2llLmNvbS9lbWJlZC8xVXVVNXlOaGhJND9mZWF0dXJlPW9lbWJlZCIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93PSJhY2NlbGVyb 21ldGVyOyBhdXRvcGxheTsgY2xpcGJvYXJkLXdyaXRlOyBlbmNyeXB0ZWQtbWVkaWE7IGd5cm9zY29wZTsgcGljdHVyZS1pbi1waWN0dXJlOyB3ZWItc2hhcmUiIGFsbG 93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=

Има 11 или повече валутни двойки, от които можете да избирате, за да търгувате с форекс с бинарни опции. Те са GBP/USD, EUR/USD, AUR/USD, USD/JPY, USD/CHF, EUR/GBP, USD/CAD, AUD/JPY, GBP/JPY, EUR/JPY и USD/MNX. 

Една от най-силните валутни двойки сред наличните опции е EUR/USD. Можете да търгувате с тази двойка за по-голяма печалба. 

Но какво е времето за търговия за EUR/USD? Или каква стратегия можете да използвате за търговия с тази валутна двойка? Отговорите на тези въпроси са в това ръководство. 

Как работи Форекс търговията?

Forex EUR/USD

Има няколко важни аспекта на валутната търговия, които трябва да знаете, преди да започнете своята търговия. 

  • Във валутната двойка първата валута се нарича основна валута, а втората се нарича валута на котировката. Например, в EUR/USD, EUR е основната валута, а USD е валутата на котировката. 
  • Графиката за търговия за валутни двойки показва движението на основната валута спрямо котировката. 
  • Във валутните двойки първата валута има стойност единица. Например, ако стойността на EUR/USD е 1,11, можете да заключите, че има 1,11 щатски долара за едно евро. 

За разлика от други активи, можете да търгувате валутни двойки 24 часа, защото ги управлява глобална мрежа от банки. Освен това валутната търговия има три различни типа пазари, т.е. спот валутен пазар, фючърсен валутен пазар и форуърден валутен пазар. 

Освен това движението на цените на валутните двойки се изчислява в пипсове. Тук пипсът представлява процент в пунктове. 

Защо трябва да търгувате с EUR/USD с бинарни опции?

търгувайте EUR/USD с бинарни опции

EUR/USD е най-търгуваната валутна двойка и също така е включена в групата „The Major“, която има всички популярни валутни двойки от цял свят. 

Различната времева рамка за търговия на Системата EUR/USD го прави надежден вариант. Тъй като тази валутна двойка е достъпна за търговия през целия ден, тя има добра ликвидност. А по-добрата ликвидност води до добро ценообразуване. 

За успешна търговия на двойка EUR/USD, можете да използвате бинарните опции High/Low или Touch/No Touch. Освен това можете да се регистрирате с IQ Option, RaceOption или Quotex, за да получите по-висока възвръщаемост, като търгувате с тази валутна двойка. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Защо не трябва да търгувате с EUR/USD?

Подобно на други активи, тази двойка за търговия също има определени ограничения. Ето няколко от тях. 

  • EUR/USD е силно променлива валутна двойка, защото се търгува най-много. Високото ниво на волатилност може да превърне печелившата сделка в губеща. Дори ако имате добро разбиране на валутния пазар, е трудно да се предвиди скоростта, с която цената на EUR/USD се люлее. 
  • Ако обичате да търгувате с маржове, за да спечелите повече печалби, вие също трябва да сте готови да се сблъскате със загуби.
  • EUR/USD не следва изцяло тенденцията. 

Време за търговия за EUR/USD

търгувайте EUR/USD с бинарни опции

Важно е да търгувате най-силната валутна двойка в точното време, за да спечелите повече печалба. 

Европейска Форекс сесия (07.00-16.30 UTC)

Преди 10:00 UTC движението на валутната двойка зависи от азиатските търговци, тъй като те фиксират печалба и загуба в края на своята търговия. Освен това, преди да се отвори пазарът в Америка, цената леко намалява. 

Сесия Европа Америка (13.30-16.30 UTC)

През това време в САЩ се пускат важни новини, свързани с валутните двойки. Това нещо може или да срине пазара, или да го засили. Освен това американските търговци правят около 60%-70% от общата търговия. 

Америка (13.30-20.00 UTC)

През този период доларът се засилва, тъй като валутата се движи от евро към долар.  

Азия (20.00-07.00 UTC)

През този период оборотът в евро спада. Така търговците остават извън пазара и чакат пазарът да се отвори отново в Европа, за да се повиши отново. 

Стратегия за търговия за EUR/USD 

EURUSD-диаграма за търговия на-Quotex
Графика EUR/USD на Quotex

Ето няколко стратегии, които търговците могат да следват, за да печелят огромни печалби чрез търговия с двойки EUR/USD. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Време 

След като разберете как работи двойката EUR/USD, можете да изберете подходящото време за нейната търговия. Можете да изберете 5-минутна търговия, 30-минутна търговия, седмична или целодневна търговия. 

Въпреки че можете да търгувате с валута през целия ден, не трябва да го правите, защото това може да доведе до загуба. Така че трябва да изчакате двойката EUR/USD да стане активна и след това да направите търговия. 

Ако изберете грешен момент, дори вашата печеливша сделка може да се превърне в губеща. Идеалното време за търговия с EUR/USD е от 13:00 до 16:00 GMT. През това време пазарите на Лондон и Ню Йорк са отворени. 

Тесни хребети Патън

Можете да влезете в пазара по време на тесни модели, за да избегнете загуба. Създава се тесен ценови диапазон, когато валутната двойка падне или се изкачи и след това изпадне в латентно състояние. По време на тесен ценови диапазон, волатилността е по-малка. 

Следете новините на европейския и американския пазар 

Можете да следите новините, за да разберете какво се случва на пазара на EUR/USD. Когато сте в крак с финансовите новини, получавате по-добри познания дали трябва или не трябва да търгувате с валутната двойка. 

Следването на тенденциите в новините също ще ви помогне да разберете как се представя валутната двойка. Освен това можете да знаете кога двойката е променлива.  

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

заключение: Разработете отлична стратегия

Въпреки че валутната двойка EUR/USD е една от най-силните двойки, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Това е така, защото EUR/USD също има определени ограничения и това може да доведе до огромни загуби. 

Трябва да следите финансовите новини, да изберете подходящо време и да се развивате отлична стратегия за да направите печеливша сделка. 

Дори ако сте нов в света на търговията, можете да увеличите печалбата си, като разберете валутната двойка EUR/USD и използвате доверен брокер. 

Освен това вж другите ми стратегии.

Често задавани въпроси относно стратегията за търговия с бинарни опции EUR/USD:

Защо двойката EUR/USD се препоръчва за търговия с бинарни опции?

Двойката EUR/USD се препоръчва за търговия с бинарни опции, защото е най-търгуваната валутна двойка, предлагаща добра ликвидност и ценообразуване. Неговата популярност и големият обем на търговия го правят относително по-сигурна опция с по-ниска волатилност в сравнение с други активи, което го прави подходящ както за нови, така и за опитни търговци.

Какви са ключовите времена за търговия за двойката EUR/USD?

Ключовите времена за търговия за двойката EUR/USD включват европейската форекс сесия (07.00-16.30 UTC), европейската американска сесия (13.30-16.30 UTC), американската сесия (13.30-20.00 UTC) и азиатската сесия (20.00-07.00 UTC). Идеалното време за търговия е между 13:00 и 16:00 GMT, когато пазарите в Лондон и Ню Йорк са отворени и предлагат най-висока ликвидност.

Какви са рисковете при търговията с EUR/USD в бинарни опции?

Въпреки че е популярен избор, двойката EUR/USD може да бъде силно променлива и не винаги следва предвидими тенденции. Тази нестабилност може бързо да превърне печеливша сделка в губеща, особено по време на големи икономически съобщения или промени на пазара. Търговците трябва да бъдат внимателни, особено когато търгуват на маржове.

Как търговците могат да разработят успешна стратегия за търговия с EUR/USD?

За да разработят успешна търговска стратегия за EUR/USD, търговците трябва да се съсредоточат върху избора на правилните часове за търговия, разбирането на пазарните модели и да бъдат информирани за европейските и американски пазарни тенденции. Също така е важно да търгувате през периоди на по-ниска волатилност, като тесни диапазони на модела, и да използвате надеждна брокерска платформа.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар