Стратегия за търговия с индикатори на CCI за бинарни опции

Индексът на стоковия канал (CCI) е многофункционален и мощен индикатор за търговия, използван на пазара на бинарни опции. Той помага на търговците да идентифицират потенциални пазарни обрати и движения на цените, което го прави ценен инструмент както за професионални, така и за начинаещи търговци. Това ръководство навлиза в тънкостите на индикатора CCI, обяснявайки неговата работа, стратегии и защо е решаващ компонент за успешна търговия.

Стратегия за търговия с индикатори на CCI за бинарни опции

Добре е да се знае:

  • Индексът на стоковия канал (CCI) е индикатор за търговия за идентифициране на пазарни обрати чрез сравняване на текущи и исторически движения на цените.
  • CCI стойностите варират между +100 и -100, сигнализирайки за потенциални възходящи или низходящи трендове.
  • Предпочитан е за краткосрочна търговия поради фокуса си върху пазарната психология и импулс.
  • Стратегиите, използващи CCI, включват търговия с екстремни показания, комбиниране с модели на свещници и анализ на отклонението за входни и изходни точки.

Какво представлява индикаторът CCI?

Индексът на стоковите канали (CCI) е широко използван индикатор за търговия с бинарни опции, подходящ както за професионални, така и за начинаещи търговци. Той е проектиран да предсказва ефективно движенията на цените на активите, подпомагайки успешната търговия в забързана среда.

CCI, разработен от Доналд Ламбърт през 80-те години на миналия век, варира между +100 и -100, като помага на търговците да идентифицират кога стойността на даден актив се е отклонила значително от средната си стойност и има вероятност да се върне обратно. Показанията над +100 сигнализират за възходяща тенденция, докато тези под -100 показват низходяща тенденция.

Тази гъвкавост прави CCI ценен инструмент за анализиране на различни пазари, включително валути и акции, особено предпочитани от краткосрочните търговци.

Вижте примера за индикатора CCI:

Бинарни опции-CCI-индикатор-пример
Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Пример за индекса на Commodity Channel

Нека да наблюдаваме цената на една ябълка през миналия век. В един момент цената на ябълката може да е била половината, четвърт или една осма от днешната. Работата е там, че стойността на ябълката нараства постепенно с течение на времето.

Сега си представете, че купувачите са удвоили цената на ябълката за една нощ. Какво би станало? Е, възможният сценарий е, че купувачите ще спрат да купуват този плод напълно. Това ще върне цената на ябълката до първоначалната стойност или малко по-висока.

Въпросът е, че промяната на цената на всяка стока трябва да бъде постепенна; в противен случай клиентите няма да се адаптират към промяната. Индикаторът CCI помага на търговците да използват тази идея в пазарния анализ.

  • Ако цената на дадена стока падне твърде далеч, търговците няма да продадат актива, като се има предвид, че цената е твърде ниска. Това допълнително ще доближи стойността на този актив до неговата статистическа средна стойност.
  • По същия начин, ако цената на дадена стока се е преместила твърде далеч, пазарните купувачи няма да влязат в действие, смятайки, че цената е твърде висока. Това отново ще доближи цената до нейната статистическа средна стойност.

Казано по-просто, ако цената на дадена стока се движи твърде далеч в двете посоки, психологията на търговеца ще върне стойността обратно към нейната статистическа средна стойност.

CCI-индикатор-пример
Пример за индикатор за CCI

Как работи индикаторът CCI?

За да идентифицира пазара, на който се движи цената, индикаторът CCI работи върху три основни фактора.

  • Първият фактор е типичната цена. Това е средната стойност на цените на затваряне, високи и ниски за последния период.
  • Втората е силната пълзяща средна, която е средната статистическа цена.
  • Последното е средното абсолютно отклонение. Той изчислява доколко цената на актива се е отклонила от средната му цена.

С помощта на тези три фактора CCI показва разстоянието между обикновената пълзяща средна и текущата типична цена до средното абсолютно отклонение. Накрая крайната сума се умножава по 0,015 за създаване на полезен резултат.

Формулата за индикатора на индекса на Commodity Channel изглежда така:

  • (Текуща типична цена – проста пълзяща средна) / средно абсолютно отклонение/0,015
  • Тук типичната цена (TP) = (висока + ниска + затваряне)/3

През повечето време, след използване на тази формула, показанието е между -100 и +100. Но понякога стойността излиза извън тези граници. Когато това се случи, това показва действие на свръхпродадено и свръхкупуване на пазара за търговия.

Можете дори да направите търговия, когато CCI пробие линията на тренда. Използването на тази техника обаче не се препоръчва, тъй като е рисковано.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Защо трябва да използвате индикатора CCI за бинарни опции?

Има множество причини за използване на индикатора за индекс на стоковия канал. Ето три от тях.

Страхотно е за кратки периоди от време

Индикаторът CCI се използва предимно за краткосрочна търговия, тъй като този вид търговия няма голямо фундаментално влияние. Това означава, че психологическото въздействие е повече в късите сделки.

Така че пазарът ще следва посоката, която CCI прогнозира. По този начин създава отлична среда за спечелване на сделки.

Показва ясни прогнози

Когато търгувате с бинарни опции, трябва да сте бързи, защото този променлив пазар може да промени посоката си по всяко време. За да направите бързи предположения, е важно да използвате мощен инструмент или индикатор като CCI.

Използването на индикатора Commodity Channel Index може да ви помогне точно да предвидите движението на пазара, като показва точни показания. Ако средата е благоприятна, можете да търгувате. Но ако не е, можете да изчакате следващата менструация.

Позволява краткосрочни прогнози

Друга причина да използвате индикатора CCI е, че той поддържа краткосрочни прогнози. Той създава прогнози в различни времеви скали, които можете да използвате, за да приложите към следващите няколко свещника.

Освен това тези прогнози могат правите отлични стратегии за търговия. Можете допълнително да използвате стратегията за максимизиране на рентабилността на вашата търговия.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Стратегия за търговия с CCI индикатори?

Ако искате да използвате индикатора на индекса на Commodity Channel като професионалисти, трябва да следвате правилните стратегии за търговия.

Ето някои от стратегиите, които можете да следвате.

Търговия с екстремни зони на CCI с опции за високи/ниски

Един от най-лесните начини за използване на този индикатор е с високи/ниски опции. За да направите това, трябва да изчакате CCI да влезе в екстремна зона. След това можете да инвестирате във високи/ниски опции.

CCI-търговия-примери
CCI върхове и спадове

Ако искате да постигнете огромна доходност, като използвате тази стратегия, важно е да намерите подходящото време за инвестиция.

  • Можете да направите инвестиция, когато CCI напусне крайната зона.
  • Можете да инвестирате, когато CCI навлезе в екстремна зона.
  • Или можете да търгувате, когато индикаторът е в екстремната зона и е на път да се обърне.

Въпреки че всички тези инвестиционни времеви рамки са еднакво печеливши, ето как те ще повлияят на вашата търговска игра поотделно.

Ако решите да търгувате, когато индикаторът CCI напуска екстремната зона, това означава, че инвестирате в развиваща се област. По този начин трябва да изберете по-кратко време на изтичане, за да спечелите сделката.

Ако искате да търгувате, когато CCI навлезе в екстремната зона, това означава, че търгувате рано. Следователно, трябва да изчакате на пазара за по-дълго време, като изберете дълъг срок на годност.

И накрая, ако искате да търгувате, когато индикаторът е на път да се обърне, трябва да изберете подходящо време на изтичане. Това е така, защото в този сценарий вие сте между първите две условия за търговия.

Комбинирайте индикатора CCI със свещник и други видове опции

Можете да комбинирате свещници с индикатора Commodity Channel Index, за да правите по-добри и подробни пазарни прогнози. След това можете да използвате прогнозите, за да направите търговия с по-високо изплащане.

За това можете да изберете формация от свещник, направена от една или две свещи, или да изберете формация с повече свещи.

Да предположим, че сте избрали голяма свещ с малки фитили. Свещта показва силно движение на пазара. След това можете да комбинирате индикатора CCI с този свещник, за да създадете идеална среда за търговия.

Освен това, ако свещникът е малък, трябва да бъдете внимателни, докато търгувате, защото малка свещ не показва силен пазарен импулс.

Търговия с CCI отклонения – Ето как:

Третата стратегия е да се търгува дивергенцията на CCI с опции за високи/ниски. За да използвате тази стратегия, трябва да откриете тенденция, като проучите пазара.

Вижте този пример:

CCI-индикатор-търговия с дивергенция
CCI разминавания

След това можете да наблюдавате CCI. Можете да използвате опциите висока/ниска, ако CCI показва същата тенденция. Но след като индикаторът покаже дивергенция, трябва да предвидите, че пазарът ще се обърне. И съответно трябва да изберете време на изтичане.

За да направите тази стратегия успешна, трябва внимателно да анализирате индикатора CCI и да потърсите тенденцията.

CCI стратегия за търговия с двойна времева рамка

Последната препоръчана стратегия за търговия е планът за търговия с двойна времева рамка на CCI. Това стратегия използва високи времеви рамки за прогнозиране на сделки с нисък риск и висока доходност.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение: CCI е мощен инструмент

CCI индикаторът е отличен начин за прогнозиране на пазарната среда. Освен това той показва ясни и точни спекулации, които могат да ви помогнат да спечелите сделка.

Но е важно да запомните, че подобно на други показатели, CCI също има определени ограничения. Например, понякога този индикатор предоставя лоши сигнали.

Ето защо е важно да се вземат предвид ограниченията и да се използва съответно този индикатор. Освен това трябва да използвате и стратегиите, за да правите успешни сделки с индикатора на индекса на Commodity Channel.

Често задавани въпроси относно CCI индикатора в търговията с бинарни опции:

Какво представлява индексът на стоковия канал (CCI)?

CCI е индикатор за търговия, който идентифицира пазарните обрати чрез сравняване на текущи и исторически движения на цените, колебания между +100 и -100.

Как работи индикаторът CCI?

Той изчислява разстоянието между простата подвижна средна и текущата типична цена спрямо средното абсолютно отклонение, умножено по 0,015.

Защо индикаторът CCI е полезен за краткосрочна търговия?

Той се фокусира върху пазарната психология и импулс, което го прави идеален за краткосрочни сделки, където психологическото въздействие е по-изразено.

Кои са някои ефективни стратегии за търговия с CCI индикатор?

Стратегиите включват търговия при екстремни показания, комбиниране с модели на свещници, анализ на дивергенцията и търговия с двойна времева рамка за входни и изходни точки.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар