Следваща стратегия за прогнозиране на свещи за бинарни опции

Ако търгувате с бинарни опции от дълго време, може да сте добре запознати с концепцията за свещниците. Графиките на свещниците бяха доста известни на японския пазар, дори преди да станат известни в западния свят. 

Свещниците са един от най-важните индикатори, използвани от търговците, за да наблюдават движението на пазара и да анализират данните, за да правят бъдещи прогнози. Ако започнете да анализирате различните аналитични инструменти, използвани за търговия, ще забележите, че графиките на свещниците се използват от повечето от тях поради удобния им подход.

В тази статия ще обсъдим как да предвидим следващата свещ с бинарни опции, за да разберем дали пазарът е бичи или мечи. Ако сте нов в търговията, тази статия е за вас, тъй като бинарните опции са най-сигурните пазари за инвестиране.

За да започнете да експериментирате и да научите основите на търговията, можете да се регистрирате в Quotex и да започнете да търгувате, без да губите пари.

Следваща стратегия за прогнозиране на свещи за бинарни опции

Добре е да се знае:

  • Графиките със свещници са основни инструменти за търговците, за да прогнозират пазарните движения и да вземат информирани решения при търговията с бинарни опции.
  • Модели като Rising Three Methods, Side by Side Lines и Tasuki Gap могат да помогнат за прогнозиране на пазарните тенденции с различни проценти на успех.
  • Прогнозите за възходящия пазар се обозначават от модели като бичи поглъщащ модел, чук и обърнат чук, сигнализиращи за потенциален възходящ тренд.
  • Мечи пазарни прогнози се обозначават от модели като Bearish Engulfing Pattern, Shooting Star и Hanging Man, сигнализиращи за потенциален низходящ тренд.

Какво представляват графиките на свещниците в бинарната търговия?

Бинарни опции-свещници
Свещници

Свещниците са един от най-модерните технически инструменти, използвани от търговците за разбиране и прогнозиране на движението на пазара. Те могат да ви представят данните от различни времеви рамки само с един свещник. 

В модели, създадени от позицията на свещника, обемът и размерът помагат на търговеца да разбере нивата на съпротива и ключовата подкрепа. Помага им да вземат информирано решение за минимизиране на рисковия фактор, докато търгуват с бинарни опции.

Свещник представлява цената на избрания актив с тялото му в определен период от време. Фитилът и сянката на свещника подчертават високата и ниската цена на актива. По този начин свещта с зелен цвят представлява покачване на цената, а свещ с червен цвят подчертава понижаването на цената на пазара.

Моделите на тези свещници помагат за разбирането на възможностите за инвестиране и продажба на търговците - прогнозите на следващия свещник помагат да се разбере дали пазарът е бичи или мечи.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Как да предвидим следващата свещ с бинарни опции?

Ако искате да правите печалби на пазара за търговия, препоръчваме ви да търгувате в посоката на пазара. Преди да започнете в дълбоки детайли, най-добрият метод за интерпретиране на свещник е да анализирате позицията, обема и относителния размер на свещника.

#1 Издигане три метода

Rising-three-метод
Метод на издигане три

Издигащите се три метода са едни от най-лесните методи, използвани за прогнозиране на свещник. След като научите основите на тази методология, моделът ще изскочи пред вас всеки път, когато започне да се формира на графиката.

Изгряващите три метода са формиране на пет свещи и една свещ, която трябва да бъде близо до крайната свещ, за да бъде валидна. Този модел може да бъде както бичи, така и мечи. Първата свещ винаги е бяла, затворена близо до бръснатата или небръснатата горна част. Следващите три свещи са малки с въртящи се върхове, които са или бели, или черни. 

Виждат се да падат в продължение на три дни, но не под първата свещ. Сега преминавайки към петата свещ, тя ще започне над долната точка на първата свещ. Той има най-високото затваряне от всичките пет стойности. Този сигнал има успеваемост 70% в тази стратегия с изтичане на 2-5 свещи от покупката.

#2 Една до друга линии

Линии една до друга
Една до друга линии

Линиите една до друга са модел с доста висок процент на успех. Състои се от две ленти с цвят, стоящ един до друг на диаграмата. 

Когато тенденцията е насочена нагоре, първата бяла свещ винаги ще бъде висока в края на деня. Това е така, защото свещниците ще имат добър обем, подчертавайки умерено покачване на цената. Следователно, втората свещ от същия цвят ще започне на същото ниво като първата свещ и ще затвори близо до високото в края на деня или дори може да пресече дължината на първата свещ.

Двете бели свещи с добър обем са индикатор за нарастващата сила на пазара. Вижда се, че тази сила скоро ще се утаи. По този начин търговците винаги са нащрек за тази тенденция.

Съвети: Доверието на изграждането на сигнали винаги е подчинено на времевата рамка. Сигналите, генерирани за 5 минути, ще имат повече шум от сигналите, произведени за един ден.

#3 Tatsuki празнина

Tasuki-Gap-пример
Пример за Тасуки Гап

Точно както при нарастващите три метода, празнината на Тацуки също включва до пет свещи. В Тацуки празнина може да се формира както на мечи, така и на възходящи пазари; единственият фактор за идентифициране на този модел е видима празнина, показваща съпротивата или подкрепата на пазара.

Тази тенденция обикновено се формира, когато се образува празнина в цените по посока на пазара. Например, ако пазарът е надолу, разликата също ще бъде надолу и обратно. В случай на низходящия пазар, свещта ще има висок обем и черна, затваряйки близо или на дъното на деня.

Вижда се, че следващите няколко свещи се отварят на стойност над първата свещ, за да тестват съпротивата на пазара. Човек може да реши да влезе в тази индикация, но потвърдена съпротива подчертава втория спад на пазара. Този сигнал има процент на успех 65% в пазарната прогноза. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Предсказване на възходящ пазар

Трябва да държите под око три основни модела на графиката на свещниците, за да предскажете възходящ пазар. Те са както следва:

  • Бичи модел на поглъщане: Бичият поглъщащ моделът се формира на диаграмата на свещника, когато броят на купувачите е повече от броя на продавачите на пазара. Той е представен от дълга зелена лента и по-малка червена лента. 
  • Чук: В случая на чука свещникът е с по-късо тяло и дълъг долен фитил. Това показва, че купувачите са увеличили продажната цена и се изгражда натиск върху пазара на продавача. В този случай следващият свещник винаги е зелен.
  • Обърнат чук: В случай на Обърнат чук, се вижда, че горният фитил е по-дълъг, което показва натиска за купуване на пазара. Продавачите свалят цените, а купувачите управляват пазара в този случай.

Възходящата пазарна тенденция е известен с това, че показва задна предавка от низходяща към възходяща тенденция. Този модел е предназначен за търговци, които искат да влязат и да задържат активите за по-дълъг период от време.

Предсказване на мечи пазар

Трябва да държите под око три основни модела на графиката на свещниците, за да предскажете мечи пазар. Те са както следва:

  • Мечи модел на поглъщане: Мечият поглъщащ се вижда, че моделът се формира в края на възходящата пазарна тенденция. В този случай зеленият свещник е последван от голям червен свещник, подчертаващ падането на пазара. Това е индикатор за низходяща тенденция на пазара.
  • Падаща звезда: А падаща звезда има подобна форма на чук, но свещникът е в червено. Този модел се създава, когато цената на затваряне е малко по-висока от цената на отваряне. 
  • Висящ човек: Формата на висящия е подобна на обърнатия чук, който подчертава началото на низходящ тренд на пазара. Това подчертава, че купувачите успяват да повишат цените, дори когато на пазара имаше огромен натиск за продажба.
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение: използвайте стратегията за прогнозиране на следващата свещ за вашия успех

В тази статия обсъдихме прогнозирането и четенето на графиките на свещниците, за да подобрим нашите аналитични умения и умения за прогнозиране на данни. Ще отнеме известно време, за да търсите модели и да правите прогнози на графиката, но с редовна практика и експериментиране ще достигнете нивото на напреднал търговец.

Ако сте нов, трябва да започнете да търсите модели на графиката редовно съзнателно. Можете да започнете да експериментирате с уменията си за картографиране на шаблони на Quotex, като се регистрирате и практикувате инвестиране, без да губите пари.

Търговията е сложен домейн и са необходими години и години практика, за да се разбере пазара. Все пак пазарът за търговия е силно субективен и е подложен на различни рискове, но със сигурност можете да ги минимизирате, като поемате изчислени рискове и намирате баланс. Освен това вижте моя други статии за стратегии.

​Често задавани въпроси относно стратегията за прогнозиране на следващата свещ:

Как се изчислява диапазонът на бичи свещник?

Обхватът на бичия свещник се изчислява чрез измерване на разстоянието между горната сянка и долната сянка. Той ще подчертае движението на цената през тази конкретна продължителност. Можете също да извадите по-ниската цена от по-високата цена, за да измерите диапазона.

Какво е мечи дожи свещник?

Мечият пазар е представен от Bearish Doji Star, който подчертава обратния модел на пазара. Първото четене е дълга зелена свещ, която е последвана от спад в цената. Той показва продажбата на активи на графиката по време на низходящия пазар. 

Какво представляват графиките на свещниците в бинарната търговия?

Графиките на свещниците са технически инструменти в бинарната търговия, които показват движението на цените на актив в рамките на определен период от време, като използват модели, за да посочат пазарните тенденции.

Как прогнозирате следващата свещ в бинарните опции?

Прогнозирането на следващата свещ включва анализиране на модели на свещници, обем и позиция. Модели като Rising Three Methods, Side by Side Lines и Tasuki Gap обикновено се използват за прогнози.

Какво показва бичи пазар в диаграмите със свещи?

Възходящият пазар се обозначава от модели като бичия поглъщащ модел, чук и обърнат чук, което предполага потенциална възходяща тенденция в цените.

Какво означава мечи пазар в диаграмите със свещи?

Мечи пазарни тенденции се показват от модели като Bearish Engulfing Pattern, Shooting Star и Hanging Man, което показва потенциален низходящ тренд в цените.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар