Обяснено управление на риска за бинарни опции

А двоична опция (дефиниция) е перфектен пример за работещ или умиращ тип търговия. Вие рискувате определена сума в рамките на определен период. Или получавате фиксирана възвръщаемост, или губите инвестицията си в зависимост от увеличението или намалението на основния актив след определения период. 

Въпреки това, още през 2009 г Nadex обмен в Съединените щати въведени опции, които позволяват на търговците да купуват или продават опция във всеки един момент, докато не изтече. Това отваря различни възможности, тъй като търговецът може да се откаже за по-малко от пълната загуба или печалба.

Вижте нашето видео за управление на риска:

YouTube

Зареждайки видеоклипа, вие се съгласявате с политиката за поверителност на YouTube.
Научете повече

Заредете видео

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iQmluYXJ5IE9wdGlvbnMgUmlzayAmYW1wOyBNb25leSBNYW5hZ2VtZW50IGV4cGxhaW5lZCAoZWFzeSB3YXlzISkiIHdpZHRoPSI2NDAiIGhlaWdodD0iMzYwIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL2VjaXlBTGNueGtrP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=

Но означава ли това, че рискът е нисък? Не, винаги ще бъдете заобиколени от високия риск от загуба на значителна сума пари, докато инвестирате в бинарни опции за търговия. Следователно, правилната стратегия и разбирането на управлението на риска са от съществено значение. В тази статия ще обясним всичко, което трябва да знаете за управлението на риска при бинарните опции. 

Какво е управление на риска?

Управлението на риска може да се определи като малки стъпки трябва да следвате, докато търгувате, гарантирайки вашето финансово управление и спестявайки ви от огромна загуба на пари. Независимо дали сте професионален търговец или търговец със сметки на дребно, или дори дневен търговец, управлението на риска е еднакво важно за вас, тъй като трябва да имате лимит на достъпност. 

Управлението на риска за всяка сделка е различно. Трябва да прилагате стратегии според вашите нужди и рисковете, които поемате, докато търгувате. Ефективният подход за управление на риска ви позволява да оцените бъдещите печалби и загуби, което ви позволява да вземете информирано решение дали да извършите транзакция. 

Има обаче няколко общи точки, които трябва да имате предвид, докато правите стратегия за управление на риска:

  • Обмислете внимателно всички възможни резултати.
  • Винаги използвайте стратегия, докато търгувате. Не внасяйте емоции или отношения между тях.
  • Увеличете експозицията си, като я разнообразите.
  • Докато търгувате, не забравяйте да използвате проверени продукти, на които можете да се доверите. В случай на бинарна търговия, трябва да изберете регулирани брокери, а не нерегулирани. 
  • Не правете сляпо това, което прави тълпата. Анализирайте всички гледни точки, преди да продължите.
Управление на риска – балансиране на рискове и печалби

Стратегии за управление на риска при бинарни опции

В сравнение с други опции за търговия, търговията с бинарни опции прави много неща по-лесни за управление, което е предимство, ако сте нов в търговската кариера. Това обаче не означава, че не сте изложени на риск. 

Колкото повече инвестирате в бинарни опции за по-голяма сума в замяна, толкова по-голям е шансът ви да загубите. По този начин има нужда от подходящи стратегии за управление на риска, преди да започнете да инвестирате в бинарни опции. 

#1 Избор на правилния търговски размер

Ако се консултирате с брокери за вашите Търговия с бинарни опции, може да забележите, че минималният размер на търговията ще варира от брокер до брокер. 

Въпреки това, когато това се комбинира с необходимото за капитал за финансиране на сметката и максимално позволения риск за всяка сделка, получавате представа колко експозиция може да поеме сметката, за да отговори на приемливите изисквания за управление на риска.

Повечето от властите биха се съгласили, че трябва да приложите рискова експозиция от 3% към вашия акаунт максимум наведнъж. Например, ако вашият брокер ви съветва да изберете размер на търговията , тогава не ги следвайте сляпо, вместо това изчислете сумата, необходима за финансиране на вашата сметка и капитала, който искате да търгувате, и се уверете, че сумата не е повече от 3% от размера на вашия акаунт. 

Размер на позицията в търговията

В този пример, ако използвате $30 като минимален капитал и се стремите да имате две сделки наведнъж с този размер, който е $60, ще трябва да се уверите, че имате минимум $2500 във вашата сметка за търговия.  От решаващо значение е да разберете, че пазарът на бинарни опции е без ливъридж и по този начин вие сте отговорни за целия капитал, който инвестирате в търговията. Ако само вие можете да си позволите $1000, тогава само вие трябва да инвестирате $30 във всеки даден момент. 

Но можете да увеличите инвестицията, когато започнете да растете и станете редовен инвеститор в бинарни опции. Никакви стратегии за минимална загуба няма да работят, когато сте нов в търговията. По този начин, по-добре е да рискувате най-малкото количество, което сте готови да загубите, без много да съжалявате. След като натрупате известен опит и пари като такива, можете да увеличите риска за по-добри резултати. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

#2 Прилагане на търговска психология

Търговията е психологическо събитие, тъй като са включени пари, произтичащи от нашите човешки усилия, насочени към изкарване на препитание. Така че сега, ако загубите сделка, ще има желание да възстановите загубената сума възможно най-скоро. 

Ако виждате това от търговска гледна точка, има само един начин да постигнете това: да увеличите размера на вашата търговия до предишната с надеждата да получите по-голям резултат, в случай че търговията върви във ваша полза. 

Не можете обаче да сте сигурни в победата. Винаги остава 50% шанс да загубите. В случай, че загубите и тази сделка, загубата ви ще бъде голяма. Ето защо е необходимо да се свърже търговската психология с управление на риска

Психология на търговията с бинарни опции работи по следния начин. Когато видите, че сте загубили определена сума в предишната си сделка, дори след като сте получили желание да инвестирате повече, за да възстановите загубата, трябва да разсъждавате и да изберете да намалите размера на търговията от предишната загуба. 

Търговска психология при търговия с бинарни опции (pixabay.com/ElisaRiva)

Това е от полза по две причини. При първото обстоятелство, ако загубите парите, няма да съжалявате много, тъй като сумата е още по-малка, а при второто обстоятелство, ако я спечелите, това ще помогне да възстановите увереността си в търговията. 

Горното беше само един пример. По същия начин можете да изучавате психология на търговията за всеки случай. Можете да вземете най-добрите решения за рисковете, свързани с търговията, като най-добрия момент за влизане в сделка, най-доброто време на изтичане, което да използвате, дали да прехвърлите или не, или да удвоите инвестиция и т.н.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

#3 Разбиране на основните рискове, свързани с търговия с бинарни опции

Ако сте нов в търговията с бинарни опции, сигурно се чудите, че шансът за печалба и загуба на пари в търговията с бинарни опции е 50:50. Но това не е реалността. Ако правите изследователска работа, ще знаете, че загубата при бинарните опции е повече от печалба. При традиционна търговия нагоре или надолу изплащането е едва 100%. При максимален късмет може да получите 90% от сумата. Но обикновено търговците получават само 70% до 80% от печалбата. 

От друга страна, ако загубите сделката, ще загубите 100% от парите си. Няма обезщетение. Дори използването на функцията за връщане на загуба намалява изплащането при успешна транзакция, като същевременно връща част от инвестираните средства в случай на загубена сделка.

Като резултат, управлението на риска ще включва анализиране на данните в по-голяма дълбочина и знанието какви методи да използвате, за да наклоните максималната печалба във ваша полза

Например, загубата на $100 в три последователни сделки ще ви отнеме четири победи, за да компенсирате загубата. Така че, когато инвестирате, трябва да го правите разумно, като имате предвид големите шансове за успех.

За да разберем тази черта, можем да използваме Казус от Alcoa. Дори когато шансовете за печалба бяха ниски, сделката, която беше направена, беше Нагоре - оформен падащ клин, което е бичи модел на обръщане. 

Ford Източник: unsplash.com/ Robin Mathlener

Положителни новини за ново споразумение с Ford Motors, което би довело до повишено търсене на продуктите му, повиши въпросните запаси. В резултат на това, фундаментални новини подкрепи техническата игра. Въпреки това, с изтичане на един час, търговията нагоре би подпечатала сделката за търговеца.

Това беше идеалният пример за демонстриране, че сделките, гарантирани като горната, означават, че парите не са изложени на риск чрез залагане на сделки, които не са били подробно проучени или когато настройката не е толкова очевидна, колкото тази.

Как да определите риска при сделка?

Рискът в бинарната опция винаги е фиксирана сума. Например, ако поставите $10 в търговията с бинарни опции, тогава максималната сума, която губите, е само $10. Докато печалбата може да бъде повече в случай, че спечелите. 

Изчислете своя търговски риск, източник: unsplash.com/chrisliverani

Поради това някои брокери предлагат отстъпка при губещи сделки. Това означава, че ако инвестирате $10, максималната загуба може да бъде само $9. Може да се обясни със следната формула.

Максимална загуба + отстъпка = търговски риск

При горното обстоятелство,

-$10 + ($10 x $10)= -$9

Понастоящем, Nadex Бинарните опции нямат отстъпки на губещи сделки, но има алтернатива на пълната загуба. Например, в Nadex, ако купите опция при $70 и тя падне до $50, можете да имате опцията да продадете за частична загуба. По този начин няма да го загубите напълно, след като паднете до 0. 

Въпреки това, когато опцията Nadex изтече, тя ще бъде оценена на 100 или 0. В резултат на това, когато изчислявате риска, трябва да вземете предвид всички последващи сценарии. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Определяне на размера на позицията при двоична търговия

Досега трябва да ви е било ясно максималния размер на търговията, който да използвате, докато купувате опция в двоичната опция. 

Има обаче изключение. Вашият търговски размер също зависи от брокера. Ако те предлагат отстъпка, тогава можете да увеличите риска си и да инвестирате повече. Но ако няма отстъпка, придържайте се стриктно към политиката 3%, за да избегнете огромни загуби. 

Сега нека поговорим дали Брокер на бинарни опции осигурява отстъпка. За да разберем това, нека приемем, че вашият брокер предоставя отстъпка от 10%. Така че, ако щеше да инвестираш $50 без отстъпка, сега можеш да инвестираш $55, защото имаш отстъпка. 

Сега, ако загубите опцията, все още ще имате своя $5 и сумата на загубата ще бъде същата като $50, което все още е 2-3% от баланса на вашата сметка за търговия. Но ако спечелите, ще спечелите всичко. Така получавате двойна полза. 

Често задавани въпроси:

Коя е най-добрата стратегия за бинарни опции?

Можете да използвате много стратегии, за да намалите рисковете, като например да следвате тенденциите, стратегията за разпределение, стратегията за Пинокио, следене на новините, стратегията за формиране на свещници и много други. Уверете се, че сте се признали напълно, преди да изложите парите си на риск. 

Как се печели при 60-секундни бинарни опции?

Няма такова нещо като най-доброто 60-секундна стратегия за бинарни опции. За да спечели, участникът трябва да предвиди, че цената на закупена опция ще се движи с поне един пункт за 60 секунди в сравнение с първоначалната цена.

Кой брокер на бинарни опции е най-добрият?

Има много регулирани и нерегулирани брокери, които можете да разгледате, преди да търгувате с бинарни опции. Някои добри са Pocket Option, Nadex, IQ Option, Quotex, и т.н. Можете да изберете вашия брокер според вашите нужди и стратегии. Всички брокери се отличават в своята област. Така че изберете според вашите нужди. 

Заключение: управлението на риска е от съществено значение

Основните два елемента на успеха на търговията са генерирането на положителна възвръщаемост и поддържането на рискове. Не е достатъчно да разработим план, който носи благоприятна възвръщаемост, ако не управляваме правилно риска си. Следователно тези елементи вървят ръка за ръка.

За опитен търговец е доста лесно да разбере психологията на търговията. Новите търговци обаче срещат истински трудности. Въпреки това, трябва да се има предвид, че много успешни търговци на бинарни опции, които виждаме днес, някога са били начинаещи, което означава, че също е възможно да постигнете висоти. Всичко, от което се нуждаете, е правилната стратегия в точното време. 

Ако все още не сте сигурни, че ще загубите парите си, просто запомнете горните стъпки и играйте умно. Никога не превишавайте ограничението за размера на търговията и внимателно изучавайте психологията на търговията. Освен това, научете подходящите начини за търговия и научете повече за брокерите, които сте използване за търговия с бинарни опции

Всички горепосочени стратегии заедно могат да дадат положителен резултат. Въпреки това рисковете остават същите, но шансовете да загубите големи количества стават по-малки.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар