OTC чрез търговия с бинарни опции – Как да го използвате – Обяснени стратегии

Ами ако ви кажем, че има съвсем различна част от търговията, където живеят само елитите на търговската сфера? Не че начинаещ не може да влезе в него; те най-вече ще загубят парите си на тази платформа.

Името на тези търговски активи е Over The Counter или OTC. Не е толкова популярен сред новите търговци, но със сигурност получава известна популярност сред търговците на напреднало ниво. Повечето търговци преминават към OTC, когато не получават желаните цени за своите активи чрез обявите.

извънборсови активи на джобна опция
Извънборсови активи на джобна опция

По този начин се вижда, че много търговци преминават към извънборсови, за да получат желаните сделки.

Може би се питате „Как да търгувате извънборсови бинарни опции“, „Какво е извънборсов пазар на бинарни опции“ или „Какво означава извънборсов пазар при бинарни опции“. Ние имаме отговорите за вас. Тази статия ще обсъди основното определение и риска, свързан с работата с OTC. Това ще ви позволи да вземете съзнателно решение дали искате да търгувате тук или не.

За да започнете да експериментирате и да научите основите на търговията, можете да се регистрирате в Quotex и да започнете да търгувате, без да губите пари.

Определение на извънборсовия пазар:

Извънборсовият пазар или OTC е мястото, където търговията се извършва директно между двете страни, без да се включва брокер на трета страна. Търговията се извършва директно с акции, стоки, валути или инструменти; методологията и процесът за търговия са доста различни от традиционната система на аукционния пазар.

Дилърите на извънборсовия пазар котират цените за продажба или покупка на актива. Обявените цени остават между двете страни; всички други инвеститори или купувачи на пазара не са запознати с цените на сделката на извънборсовия пазар. Следователно сделките са подложени на по-малък брой регулации в сравнение с пазара на търгове.

OTC е първокласната платформа в сферата на търговията. Дилърите в тези платформи нямат физически местоположения или производители. Активите, търгувани на извънборсовия пазар, са деривати, валути, облигации и структурирани продукти. Най-интересната точка на извънборсовия пазар е, че търговците могат също да търгуват акции на котираните цени.

В САЩ този пазар се контролира от FINRA.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Какво е извънборсова търговия с бинарни опции? Трябва ли да го търгувате?

В параграфа, споменат по-горе, обсъдихме какво представлява извънборсовата търговия с бинарни опции? Трябва ли да търгувате, това е най-големият въпрос на всички времена. По този начин в следващите параграфи ще обсъдим дали трябва или не трябва да търгувате в извънборсови пазари и опциите, налични за търгуване.

Какво представляват OTC опциите?

Преди да обсъдите дали трябва или не трябва да търгувате на гише. Трябва да сте добре запознати с това какво представляват OTC бинарните опции, за да вземете ефективно решение за търговия. Извънборсовите опции се дефинират като екзотични опции, търгувани извънборсово, а не като нормален борсово търгуван опционен договор.

Iqoption др
IQ Option OTC

Извънборсовите опции са изключително лични между купувача и продавача. Няма стандартна цена за активите; двете отделни страни цитират цените. Предполага се, че те трябва да определят своите правила и условия заедно със сроковете на валидност. В извънборсов пазар, няма включен вторичен пазар, докато търгувате.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Разбиране на механизма за търговия на OTC

Механизмът и процесът, използвани при търговия на извънборсовия пазар, и по този начин разбирането на механизма за търговия на извънборсовия пазар, са изключително важни. Инвеститорите обикновено преминават към OTC, когато изброените опции не отговарят на техните търговски нужди.

Най-често само двете страни участват в OTC, но трета страна, базирана в правителството, също може да бъде включена, за да регулира сделката; например, FINRA регулира извънборсовия пазар в САЩ. Като се имат предвид ограниченията за изброените сделки, хеджърите и спекулантите са склонни да намалят тези срокове и условия, за да постигнат желаната сделка.

OTC опциите се различават по платформи и активи, тъй като това е по-скоро частна транзакция между купувача и продавача. По време на обмена опциите трябва да се изчистят чрез клиринговата къща. Така клиринговата къща изглежда играе ролята на посредник в процеса на търговия. 

Има конкретни условия, определени като се има предвид цената на изпълнение и датата на изтичане на сделката. Тъй като това е по-скоро частна работа, купувачите и продавачите могат да използват комбинация от цената на изпълнение и датата на изтичане, в зависимост от интереса на двете страни. Някои правила и условия може да са доста различни от обичайните в областта на търговията.

Тъй като няма разкриване на сделката от двете страни, има голяма вероятност частите от договора да не бъдат спазени от която и да е от страните. В този случай предприемането на правни действия също може да бъде трудно. В резултат на това търговците може да не се радват на същото ниво на защита, както на нормалния аукционен пазар.

Тъй като няма платформи на трети страни, участващи в извънборсовата търговия, единствената възможност за затваряне на извънборсова сделка е създаването на компенсираща транзакция. В резултат на това ефектите от първоначалната сделка обикновено се анулират поради офсетната транзакция. Тази точка е огромен контраст с търговските норми на нормалния аукционен пазар.

Рискове при извънборсова търговия

Извънборсовият пазар е напълно различен сектор на търговия. По този начин рисковете при извънборсовата търговия също са доста различни от тези при нормалната онлайн търговия. Ето някои от основните рискове, свързани с продажбата без рецепта търговия:

  • Първо, трудно е да се намери каквато и да е форма на надеждна информация или данни за компанията. По този начин увеличава риска от измама по време на сделката.
  • Второ, повечето от акциите или дяловете се обменят на слабо търгувани пазари. По този начин вероятността за получаване на добра печалба е допълнително намалена.
  • Трето, за инвеститорите е сложно да инвестират в активи на компанията без достоверна информация. По този начин компанията обикновено не купува акциите на едро, както на нормалния аукционен пазар.
  • Тъй като правилата и условията за разкриване са различни за извънборсовите, измамите също са доста високи.
  • Четвърто, оценката на компанията е невъзможна, тъй като публичната информация не е достъпна за извънборсовите компании. 

Ето го връзката към видео ръководство относно търговията на извънборсовия пазар.

YouTube

Зареждайки видеоклипа, вие се съгласявате с политиката за поверителност на YouTube.
Научете повече

Заредете видео

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iSG93IHRvIHRyYWRlIE9UQyBDaGFydHMgd2l0aCBQb2NrZXQgT3B0aW9uIChUdXRvcmlhbCAyMDIxKSIgd2lkdGg9IjY0MCIgaGVpZ2h0PSIzNjAiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS1ub2Nvb2tpZS5jb20vZW1iZWQvV1M4Y1RlMmFMaGM/ZmVhdHVyZT1vZW1iZWQiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvdz0iYWNjZWxlcm9tZXRlcjsgYXV0b3BsYXk7IGNsaXBib2FyZC13cml0ZTsgZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhOyBneXJvc2NvcGU7IHBpY3R1cmUtaW4tcGljdHVyZTsgd2ViLXNoYXJlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+

Предимства и недостатъци на OTC

Извънборсовият пазар е доста контрастиращ със средната система за търговия; следователно, преди да инвестирате, трябва да сте добре запознати с основните указания на системата. По този начин тук са предимствата и недостатъците на OTC.

Предимства на OTC:

  • Това е наистина добър вариант за търговците, които са активни само през уикендите; те няма да пропуснат добри сделки, за разлика от обикновената система за търговия.
  • Quotex ви предоставя различни активи, с които да търгувате, и е една от най-добрите опции за извънборсова търговия.
  • Можете също да започнете да търгувате с минимум $1, за разлика от средната система за търговия.

Недостатъци на OTC:

  • Невъзможно е да се проследи дали цените на активите ще се повишат или ще паднат. Не можете дори да проверите дали покачването или спадането на цените е реално; може да е и голяма измама.
  • Стратегиите, за които се вижда, че работят на официалния пазар, едва ли работят на извънборсовия пазар.
  • Само малка група инвеститори могат да управляват покачването или падането на цените. Следователно техническите индикатори не са от полза тук. 
  • Този пазар не е за начинаещи.
  • Понякога която и да е от страните може да загуби по различни основни принципи поради липса на познания за актива.

Топ 7 на най-добрите стратегии за извънборсова търговия с бинарни опции:

Трябва да имате предвид, че въпреки че стратегиите, които ще обсъдим, са изпитани и тествани, те не водят постоянно до високи печалби. А нестабилният пазар не гарантира печалби дори и с правото стратегия за бинарни опции. Понякога може дори да се окажете в загуби.

Бинарните опции осигуряват сериозни печалби, но рисковете са достатъчно големи, за да накарат търговците да се усъмнят в инвестиционния си лимит. Затова ви съветваме да дръжте инвестициите си минимални в бинарни опции.

1. Следвайте тенденциите

Следвайте-тенденцията-стратегия-за-бинарни-опции
Тенденция при търговия с бинарни опции

Без значение на какъв пазар търгувате или в какви акции инвестирате, следването на пазарните тенденции е задължително условие за печалба. Разходите за активи се променят с тенденциите и цените на свързаните активи ще реагират съответно.

В пазар на бинарни опции се установява въз основа на предположенията на търговеца. Ако смятат, че цената на определен актив ще се покачи, те ще инвестират в този актив и обратно. Поради това тенденциите са предимно зигзагообразни.

За да използвате тази техника, проучете внимателно диаграмите и погледнете накъде отиват линиите на тенденцията. Ако линията е плоска, потърсете друг актив за търговия. Ако видите, че една линия напредва, има голяма вероятност цените да се повишат.

2. Следете новините

Новинарско събитие, засягащо цената на финансов актив

Като търговец трябва да знаете какво се случва на пазара. Това ще помогне да се предвиди как цената на актива ще варира. Може да откриете, че следенето на новинарските събития е много по-лесно от техническия анализ на тенденциите, графиките и т.н. 

Можете да се абонирате за различни бюлетини, радиостанции и вестници, които дават финансови новини. След като изберете актив, следвайте свързаните технологични компании и определете кога ще бъде направено съобщение. Ако скоро ще пуснат нов продукт, изберете опциите за покупка и изчакайте приходите да дойдат, след като продуктът бъде пуснат.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

3. Стратегията на страдъл

Страдъл стратегия

В страдъл стратегията работи тясно с новинарската стратегия. За да работи тази извънборсова стратегия за бинарни опции, търговецът ще прави разграничени сделки преди това важно съобщение, споменато в предишния раздел.

Стойността на активите може да се повиши за кратък период след обявяването от компанията. В този случай ще закупите опция, която оценява, че цената ще падне отново

След като започне да пада, закупете друга опция, но този път прогнозират, че цените ще се повишат отново. Следователно вие използвате промените в тренда, за да печелите пари независимо от колебанията на цените на избраната опция.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

4. Стратегията Пинокио

В Стратегия за Пинокио включва търговецът да търгува срещу продължаващата тенденция. Ако даден актив следва тенденция на покачване на цената, техниката на Пинокио би предложила поставянето на опция, която очаква цената на този актив да падне. Ще очаквате обратното, ако активът следва тенденция на спад на цената.

Разгледайте свещник диаграма и установете дали пазарът е такъв мечи или бичи по време на търговията. Да предположим, че това е мечи пазар; задайте вашата опция за повикване. Ако е а бичи пазар, поставете пут опция.

5. Стратегията за формиране на модели на свещници

Илюстрация на обърнат свещник с чук

Тази стратегия за извънборсова търговия изисква да прочетете диаграмата на активите и да установите как цената им ще се промени с течение на времето. The дъното на свещта показва най-ниската цена, достигната от актива, а най-високата историческа цена е известна като върха на свещта. Можете също така да видите цените на отваряне и затваряне на сделката. 

Ще видите модел в ценови колебания на актива, докато проучвате неговата история. Това ще покаже, че цената се повишава или пада през определени периоди от време. Следователно, търговците разчитат на тази информация, за да поставят или поставят опции върху сделката.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

6. Фундаментален анализ

Тази бинарна извънборсова стратегия помага на търговците да научат за инвестиция с по-голяма точност. Той е много известен сред дневните търговци. Основната цел е да събирайте данни за актива, който търгувате. Това ще помогне на търговците да генерират печалби от този актив с бъдещи оферти. 

Например не сте запознати с това как работи определен актив. Ако пазарът е нестабилен и има потенциала да генерира печалби, започнете с поставяне на малка оферта за този актив. Това ще ви помогне да разберете дали дадена стратегия е печеливша или не.

Ако спечелите печалбите от тази малка търговия, можете да инвестирате голяма сума за по-големи печалби. Но ако страдате от загуби, помислете промяна на вашата стратегия.

7. Стратегията за хеджиране

Стратегия за хеджиране
Стратегия за хеджиране

За начинаещи, хеджиране стратегия си струва да се опита. Лесно е за изпълнение, но генерирането на печалба не винаги е точно. Търговецът ще постави както кол, така и пут опция върху актив едновременно.

Тази стратегия гарантира, че ще правите пари, независимо къде се движи цената. Дори въпреки че свързаният риск е по-малък, ще трябва да измерите риска и цената на загубата на th

Заключение: Препоръчителна ли е извънборсовата търговия?

В тази статия обсъдихме извънборсовия пазар (OTC) доста задълбочено. В резултат на това може да сте разбрали положителните и отрицателните страни на извънборсовата търговия. Така можете да вземете съзнателно решение за търговия на извънборсови пазари.

Търговията на гише не се препоръчва за начинаещи. Минималните разходи за търговия може да звучат много привлекателно за новите търговци, но те могат губят много пари тъй като не са запознати с основните извънборсови бинарни стратегии или познания за търговия. 

Ако сте нов в търговията, винаги започвайте с аукционния пазар. Практикувайте и експериментирайте там, за да развиете своите стратегии за търговия. Можете също регистрирайте се с Quotex да се научите да търгувате от нулата. Можете да [тренирате и експериментирате там, без да губите пари, докато търгувате.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Често задавани въпроси:

Трудно ли е да купувате или продавате бинарни опции на OTC?

Да, понякога може да е трудно да купувате или продавате бинарни опции на OTC. Темпът на търговия на извънборсовия пазар е сравнително бавен, тъй като броят на купувачите и продавачите е ограничен.

Влияе ли извънборсовата търговия върху цената на актива?

Да, извънборсовата търговия със сигурност влияе върху цените на актива. Обикновено се смята, че стойността на актива нараства при извънборсови пазари, тъй като търсенето е сравнително високо на тази платформа.

Кои извънборсови стратегии за бинарни опции могат да се използват?

По принцип същите стратегии могат да се използват за извънборсова търговия, както и за нормалните двоични графики. Важат същите правила. Диаграмата на извънборсовите бинарни опции ще има същите движения и характер като нормалните графики. Затова се препоръчва да не променяте търговските стратегии.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар