Какво е дневник за търговия с бинарни опции? – Как да започна

Чудите ли се как да станете по-добър бинарен търговец? Отговорът е прост: Започнете търговски дневник, за да наблюдавате напредъка си в търговията. От време на време търговците трябва да актуализират своя набор от умения, за да увеличат успеха си в търговията. В допълнение, поемането на отговорност за вземане на правилното търговско решение в точното време подобрява степента на успех на търговеца.

Направете търговски дневник

Поддържането на дневник за търговия може да бъде чудесен начин да проследите какво имате се учат в бинарна търговия и как планирате да ги приложите в бъдеще. По този начин, можете да прегледате дневника си, за да си спомните стара търговска техника, която беше печеливша тогава. За да обясним по-добре, ето всичко, което трябва да знаете за стартирането на дневник за търговия с бинарни опции.

Урок стъпка по стъпка за създаване на дневник за двоична търговия:

Търговецът използва много инструменти и техники за подобряване на резултатите от търговията, сред които дневникът за търговия е задължителен. Това не е нищо друго освен a събиране на всички търговски транзакции на търговеца от миналото. Благодарение на неговата ефективност, търговецът може да отбележи важни подробности за своите предишни действия, за да разпознае своите силни и слаби страни. 

Дневникът за търговия може да бъде или физически дневник, или цифров MS Excel или Word файл. Няма значение какъв тип дневник за търговия имате, но той трябва да е според вашите предпочитания и да съдържа всички ваши минали сделки.

В днешно време повечето търговци поддържат файл с дигитален журнал, тъй като е лесен за създаване и лесен за редактиране отвсякъде и по всяко време. Сега, нека се научим как да стартираме дневник за търговия с бинарни опции!

Стъпка 1: Създаване на съдържанието

Създаването на съдържанието на вашия търговски дневник е най-важната стъпка. Мислете за търговския дневник като за свободно място, където можете да пишете всичко, което ви хрумне, докато търгувате. От записването на имената на всички финансови инструменти за всички използвани стратегии за търговия, дневникът за търговия трябва да съдържа цялата необходима информация, свързана с вашите минали и настоящи търговски дейности.

Сега трябва да включите всички подробности за транзакцията, които сте направили в миналото, заедно със следната информация:

  • Какъв вид сделка беше?
  • Кога и как приключи търговията?
  • Защо решихте да отворите такава позиция?
  • Какви инструменти и техники приложихте?
  • Какви бяха вашите мисли, преди да вземете окончателно решение?

Не забравяйте да споменете инвестираната сума и времето на изтичане, заедно с посоката на търговията. Можете да използвате индикатори в съдържанието на вашия дневник, за да подчертаете най-добрите печеливши стратегии, които са ви помогнали да направите забележителни печалби от предишната си търговия с бинарни опции. Освен това можете да си водите бележки за меките фактори, които намирате за полезни в моментите на търговия. 

Можете да категоризирате съдържанието на списанието си като „най-добрите търговски транзакции“ и „най-лошите търговски транзакции“. Категоризирането на съдържанието на вашия търговски дневник ще ви помогне да разберете къде сте сгрешили и как можете да коригирате това.

След това можете да адаптирате нови стратегии и техники според нуждите си, за да подобрите резултатите си от бинарна търговия. 

Сега е време да персонализирате съдържанието.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Стъпка 2: Персонализирайте дневника според вашите предпочитания

Най-важното изискване за създаване на отличен двоичен дневник за търговия е точното разбиране на това, от което се нуждаете. Когато знаете какво трябва да включите, създаването на дневник за търговия с бинарни опции става много по-лесно и опростено за вас. Сега е време да изградите своя търговски дневник според вашия вкус!

Дръж главата си в играта
  • Помислете за вашето душевно състояние: Повечето търговци вземат най-добрите си решения в определена форма на съзнание, за която знаят само. Така че никой друг освен вас не може да разбере наистина вашето душевно състояние.

Знаете само как мозъкът ви работи в условия на най-голямо налягане и как мозъкът ви взема решение в най-критичния момент. Така че, опитайте се да се съсредоточите върху ума си и да разберете как работи мозъкът ви, когато взимате решения за търговия.

Важното е да намерите подходящото време за търговия. След това, ако можете да анализирате добре състоянието си на ума, ще изградите по-добър дневник за търговия.

  • Подчертайте загубите си: Наистина, търговията с парите ви може бъдете по-рискови понякога. Така че, докато изграждате своите бинарни дневници за търговия, не забравяйте да подчертаете загубите си при търговия. Включете всеки тип стил на търговия, който сте опитвали преди.

След като започнете да се учите от предишните си грешки, ще откриете своя уникален стил на търговия. Така че, не се плашете, докато избирате рисков стил на търговия като начинаещ. Вместо това мислете за това като за възможност за обучение и включете всичко, което научите от него, в дневника за търговия.

Работете върху печеливша стратегия
  • Изградете по-добра печеливша стратегия: Често се вижда, че много търговци се провалят, когато се фокусират единствено върху големи печалби. Двата основни подхода на търговията с бинарни опции са:

1. За да спечелите висок процент от сделките еднократно.

2. Да правите пари малко по малко с всяка печеливша сделка. 

Докато други се фокусират върху максимизиране на печалбите си, вие трябва да увеличите броя на печелившите си сделки. Няма значение дали печелите по-малко или много. Важното е да продължавате да печелите, вместо да губите. Колкото по-висок ще бъде вашият процент на печалба, толкова по-добра става вашата печеливша стратегия. Използвайте дневника за търговия с бинарни опции, за да наблюдавате растежа си, за да можете да подобрите своя стил на търговия.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Стъпка 3: Организирайте дневника за по-добро разбиране

Считайте търговския дневник за свой дневник, който разбирате само вие и никой друг. Вместо да правите дневника да изглежда като твърда книга, използвайте кратки формуляри и прост език, за да го разберете по-добре. Не продължавайте да пишете трудни за четене дълги изречения на страниците на дневника. Вместо това опитайте следните стилове:

  • Използвайте формата на таблицата, за да въведете вашите ежедневни търговски записи.
  • Използвайте серийния номер или бюлетините, за да поддържате транзакциите последователно.
  • Променете цветовете на текста според вашия вкус.
  • Маркирайте важни бележки между тях, за да ги намерите лесно.
  • Направете кратки формуляри и ги включете в съдържанието на вашия дневник.

Някои търговци не приемат тази стъпка сериозно и пропускат някои от точките, споменати по-горе. В резултат на това списанието става трудно за четене от тях. Можете да избегнете такава ситуация просто като развиете съдържанието на дневника с най-голямо внимание.

Започнете да изграждате дневника си задълбочено от самото начало с информацията, която ви е интересна. След това, бавно, продължете да включвате основните моменти от редовното си обучение като нови записи и вижте как става това. С течение на времето ще откриете, че дневникът за търговия с бинарни опции ще ви бъде от голяма полза!

Основните причини да имате дневник за двоична търговия:

Сега, когато знаете как да създадете перфектния дневник за търговия с бинарни опции за себе си, е време да разберете защо е необходимо да имате дневник. Ето основните причини да имате дневник за търговия.

#1 Имате нужда от търговския дневник, за да продължите да печелите пари

Като всеки търговец трябва да започнете от някъде, което наистина е трудно. След като започнете да търгувате, считайте дневника за редовно писане на дневник. Продължавайте да си правите кратки бележки всеки ден в дневника. Бавно ще разберете как дневникът ви помага да:

  • Разберете вашия процент на печалба
  • Открийте по-добри печеливши стратегии
  • Овладейте най-новите тенденции в бинарната търговия
Печелете пари и ги сложете в портфейл

Когато вашият търговски дневник показва, че сте спечелили значително по-малко от последния месец, тогава е време да анализирате къде вашите техники са се объркали. Първо проверете как сте инвестирали парите си през предходния месец и ги сравнете с текущия си стил на търговия.

Вероятно ще откриете грешките, които сте направили наскоро. По този начин дневникът за търговия ви помага да разберете коя стратегия за търговия подхожда на кой тип пазарна среда. В резултат на това продължавате постоянно да печелите чрез успешна търговия с бинарни опции.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

#2 Търговският дневник Ви помага да наблюдавате други търговци

В света на търговията ученето няма край. Всеки ден нови тенденции в бинарната търговия поставят нови рекорди. Докато някой печели много, друг човек е изправен пред огромни загуби. Въпреки това, ако искате да останете на печелившата страна, трябва да проучите какво правят другите.

Най-добрият начин да направите това е като поддържате търговски дневник. Ще ви помогне да анализирате последните стилове на търговия на други търговци. Можете да разгледате причините зад загубите на други играчи и да научите как да преодолеете подобни рискове при бъдеща търговия.

Колкото повече вие изучавайте двоичните грешки на другите, толкова повече научавате за най-новите тенденции за печелене на бинарни опции.

Заключение: Търговските дневници са ефективни инструменти

Дневникът за търговия е мощен и ефективен инструмент за съвременните бинарни търговци, които се стремят да станат по-добри търговци. Списанието помага на търговците да разберат трудните части на търговската стратегия, но също така помага на търговците да разберат какво се е объркало, когато загубят.

Преди да стане късно, всеки търговец трябва да започне да създава дневник за търговия заедно със стратегия за търговия за печелене на пари. Един добър търговски дневник със солидно разбиране за себе си е достатъчен, за да ви направи бързо професионален търговец.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар