Академия за бинарни опции: Пълно ръководство, за да научите да търгувате с бинарни опции

Търговията с бинарни опции съществува от много десетилетия; обаче интересът на търговците към финансовия инструмент нарасна едва през 2008 г., когато SEC одобри борсово търгувани бинарни опции.

бинарни опции се научете да търгувате

Сега има стотици брокерски къщи, които предлагат на хиляди нови търговци възможност да печелят с бинарни опции. Простотата на търговията с бинарни опции дава възможност за нови и опитни търговци да участват на пазара без много проблеми. Новите трейдъри обаче често срещат трудности при научаването на финансови инструменти. Освен това недостигът на изчерпателни ръководства по темата прави събирането на точна информация предизвикателство само по себе си.

Тази публикация обхваща всеки детайл от търговията с бинарни опции, който трябва да научите преди навлизане на пазара и правене на печалби.

Какво ще прочетете в тази публикация

Терминология на бинарните опции:

Започването на търговия с бинарни опции, без да знаете необходимата терминология, ви подготвя за провал. Ето един бърз преглед на цялата обща терминология, която ще срещнете, когато търгувате с бинарни опции:

  • Бинарна опция: Бинарната опция е финансов инструмент, който предлага фиксирана възвръщаемост. Той има фиксиран период на изтичане, който можете да зададете, когато инвестирате в опцията. Когато купувате двоични файлове, има три резултата. 
  • Движение на цената: Ако оцените движението на цените правилно, вашата опция ще бъде „в парите“ и вие печелите сделката. За разлика от това, ако оценката ви за движението на цената е грешна, вашата опция ще бъде „извън парите“ и ще загубите инвестицията си. Ако цената остане същата като преди при изтичане, ще получите цялата си инвестиция обратно.
  • брокер: Брокер или посредничество е компания, която позволява на физически лица да търгуват с бинарни опции на пазара по техен избор. Брокерите начисляват такса за всяка поръчка, която направите, като тази такса варира от брокер до брокер.
  • Актив: Активът е базова стока, акция, криптовалута, валутна двойка или индекс, на който се основава бинарна опция.
  • Текущ курс: Текущата цена на актива е известна като текущия му курс.
  • Процент на печалба: Това е процентът пари, който получавате като възвръщаемост, ако сделката изтече „в парите“.
  • Фундаментален анализ: Той оценява колебанията в цената на даден актив въз основа на политически, геополитически и икономически фактори.
  • Технически анализ: Това е метод за оценка на колебанията в цената на актива, като се използват модели на графики. В техническия анализ фундаменталните фактори се игнорират и движението на цените се оценява с помощта на историческо движение на цените и данни за обема.
Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Срок на годност 

Данните и времето, в което опцията е настроена да изтече, се нарича нейно време на изтичане. Всеки търговец на бинарни опции трябва да научи за няколко термина, тясно свързани с времето на изтичане.

Задайте времева рамка, докато търгувате

Ако търговец направи залог, времето, когато се е осъществила търговията, се нарича strike time на опцията. По същия начин цената на актива по време на изпълнение на поръчка се нарича цена на изпълнение на опцията. Не всеки брокер предлага всеки тип актив. Освен това различните брокери предлагат различни срокове на валидност за различните видове активи. 

В повечето случаи ще получите възможност да избирате между почасово, ежедневно и седмично изтичане. Освен това някои брокерски къщи предлагат 60-секундно време на изтичане, което ви позволява потенциално да реализирате печалба само за минута.

Срокът на годност е един от най-критичните аспекти на всеки търговия с бинарни опции. Колкото по-дълъг е срокът на валидност, толкова по-големи са шансовете цената на актива да се промени под влияние на пазарните условия. Това обаче не означава, че по-кратките срокове на годност винаги са предпочитани пред по-дългите срокове на годност.

Избор на търговец на срока на годност зависи изцяло от техния стил на търговия и методите за анализ, които използват. 

Търговско разширение

Понякога се нарича „преобръщане на бинарни опции”, удължаване на търговията е удължаване на срока на валидност след изпълнение на поръчката. Само някои брокерски къщи позволяват на търговците да получат разширение на сделката.

Това е безценен инструмент, който може да бъде изключително полезен, ако цената на актива се движи в уговорената посока, но движението не е достатъчно бързо. Използването на търговски разширения в такива сценарии дава на позицията на търговеца шанс за борба, тъй като възможността опцията да е в парите се увеличава.

времеви рамки

Важно е да се отбележи, че брокерските посредници обикновено дават на търговците 3-5 минути прозорец за упражняване на разширения за търговия. Прозорецът обикновено се отваря малко преди опцията да изтече. Освен това сроковете на изтичане на бинарните опции могат да бъдат удължени само веднъж.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Ранно затваряне

Някои брокерски къщи дават на търговците опция за затваряне на сделката преди изтичане на срока. Повечето търговци използват тази функция, когато опцията им стане печеливша преди очакваното и търговецът не е сигурен дали ще остане печеливша при изтичане.

Подобно на търговските разширения, търговците могат да упражняват ранно затваряне само в рамките на ограничен времеви прозорец. Обикновено брокерските къщи предоставят опцията за ранно затваряне 15 минути преди изтичане. Освен това, брокерите начисляват премия за ранно затваряне – което понякога възлиза на 50% от предвиденото изплащане.

Заключете сделка

Удвои

Да удвоиш означава да удвоява инвестиция в сделка. Търговците използват тази функция, когато са уверени, че имат печеливша сделка. Времето на изтичане и посоката на опцията остават непроменени – само сумата на инвестицията се променя, когато търговецът упражни тази функция.

Качете се нагоре или надолу

Скорост на изтичане 

Процентът на изтичане е цената на актива в момента, в който изтича. Това е факторът, който решава дали вашата оферта е успешна – или в парите – или не. 

От жизненоважно значение е да извършите дължимата грижа, когато определяте движението на цената на актива. Това е ключово решение, което определя дали правите парии следователно не трябва да пестите време или усилия и бързо да вземете информирано решение.

Времеви зони

Проследяването на процентите на изтичане на минали сделки ще ви помогне да предвидите бъдещото движение на цената на актива по-точно. Когато направите поръчка за бинарни опции, ще видите сумата, която трябва да направите, ако сделката върви по ваш вкус. Ако цената на актива не се движи според вашата уговорка, вие ще загубите сумата, която сте инвестирали в двоичния файл.

Тъй като търговците на бинарни опции винаги знаят колко могат да спечелят и загубят, финансовият инструмент позволява на търговците управляват ефективно риска.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Резултати от търговията с бинарни опции 

Има само три възможни резултата за търговия с бинарни опции:

  1. Първо, ако търговецът прогнозира движението на цената правилно (търговията е „в парите“), те печелят предварително определена сума при изтичане.
  2. Ако уговорката на търговеца относно движението на цената е неправилна (търговията е „извън парите“), той губи средствата, които е инвестирал в опцията, когато тя изтече.
  3. Ако няма промяна в цената на актива, търговецът получава инвестираната сума.

Да предположим, че сделката предвижда, че цената на акциите на Nike, които са $75, ще се покачи след час. Ако времето на изтичане е настроено на един час и цената се покачи до $76 за час, опцията ще бъде в парите. Опцията е „без пари“, ако цената на актива се движи в обратна посока при изтичане.

Ако търговец купи бинарни опции за акции на Nike на $75, очаквайки цената да се повиши след час и цената падне до $74, опцията ще бъде извън парите.

Видове бинарни опции:

Има няколко вида бинарни опции и научаването за тях ще ви помогне да използвате тези, които отговарят на вашия стил на търговия.

Ето един задълбочен поглед върху всички видове бинарни опции, които брокерските агенции предоставят:

Опции кол и пут

Търговията с бинарни опции е един от най-лесните методи за търговия, които търговецът може да използва. Когато търгува с двоични файлове, търговецът не трябва да взема много решения. Търговията с бинарни опции може да бъде толкова проста, колкото да изберете дали да инвестирате в кол опция или пут опция. Те са най-простите бинарни опции, което ги прави правилните за използване в началото на вашата търговска кариера.

Поставете обаждането в кавички

Да предположим, че търговец открива, че цената на даден актив ще се повиши в рамките на един час, използвайки фундаментален или технически анализ. В този случай търговецът трябва да закупи кол опция за актива. Купуването на кол опция означава, че търговецът предвижда, че цената на актива ще се повиши, преди да изтече.

Обратно, ако търговецът анализира актив и уговорят, че цената му ще падне в рамките на следващия час, те ще купят пут опция. 

Опции с едно докосване

Опция с едно докосване осигурява изплащане, ако цената на даден актив докосне предварително изчислена бариера, наречена „тригер“. Търговците използват този тип опция, когато силно вярват, че цената на актива ще претърпи рязко покачване или спад. Поставянето на кол и пут опции изисква само да посочите дали цената на актива ще се покачи или падне. За разлика от това, трябва да зададете както посоката на движение на цената, така и нивото на задействане, за да поставите a опция с едно докосване

Повечето брокери изискват да избирате от предварително изчислени нива на задействане; някои брокерски къщи обаче позволяват на търговците да задават персонализирани тригери. Както подсказва името, за да бъде опцията с едно докосване „в парите“, тя трябва да докосне нивото на задействане само веднъж. 

Опциите с едно докосване са забележимо по-рискови, но предлагат и по-високо изплащане, което понякога може да бъде 500% от сумата на инвестицията. Брокерите обикновено предоставят опции с едно докосване през уикендите и позволяват на търговците да изберат време на изтичане в рамките на следващата седмица.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Няма опции за докосване

Опциите без докосване работят по противоположния начин, отколкото тези с едно докосване. Когато поставите опция без докосване, вие уговорите, че цената на актива няма да достигне определено ниво. Нивото на цената може да бъде малко под или над текущата цена на актива. С други думи, нивото на задействане представлява цена, която залагате срещу докосването на актива в опции без докосване.

Ако цената докосне нивото на задействане, опцията ще остане без пари. Ако цената никога не докосне нивото на задействане, опцията ще бъде в парите. Опции без докосване носят риск, подобен на опциите с едно докосване, и предлагат също толкова високи изплащания с доходност до 500% от инвестираната сума.

Двоична опция без докосване

Това, което е важно да запомните за опциите с едно докосване и без докосване е, че опциите с едно докосване предлагат по-високо изплащане, колкото по-далеч е нивото на задействане от текущата цена на актива. Опция с едно докосване за актив $100 ще предложи по-голямо изплащане с тригер, зададен на $125, отколкото ако тригерът е зададен на $110.

Напротив, опция без докосване ще предложи по-високо изплащане, колкото по-близо е задействащото ниво до спот цената на актива. Опция без докосване за актив $100 ще предложи по-голямо изплащане с тригера, зададен на $110, отколкото ако тригерът е зададен на $125.

С по-прости думи, колкото по-висок е рискът, толкова по-големи са печалбите.

Двойни опции с едно докосване

Двойните опции с едно докосване работят на същия принцип като опциите с едно докосване – освен че вместо да имат едно ниво на задействане, двойните опции с едно докосване имат два задействания. От двете страни на текущата цена има тригерно ниво.

За да бъде опцията „в парите“, цената на актива трябва да докосне един от тези тригери. Да кажем, че златото се търгува за $1800. След това, с опция за двойно докосване, можете да зададете долен тригер на $1750 и горен тригер на $1850. С други думи, ще спечелите пари, ако цената падне до $1750 или се покачи до $1850.

Ако цената на актива не докосне нито един от тригерите преди изтичане, опцията ще стане „извън парите“.

Търговците използват опции за двойно докосване, когато смятат, че цената ще се ускори, но не знаят в каква посока.

Двойни опции без докосване

Двойните опции без докосване работят на принципа, противоположен на тези с двойно докосване. Тези опции също ви позволяват да зададете два тригера; въпреки това, цената не трябва да докосва нито едно от задействащите нива, за да бъде опцията в парите

Тези опции обикновено се използват, когато търговецът определи, че активът се търгува в консолидиран ценови диапазон. Този сценарий обикновено се случва след значителен скок на цената в двете посоки.

Сдвоени опции

Сдвоените опции са уникални бинарни опции, които не всеки брокер предлага на своите търговци. Този тип опция се основава на ефективността на един актив спрямо друг. За да бъде сдвоена опция в парите, трябва да изберете двойка активи от списък и да укажете кой от тях ще надмине другия в рамките на избран период.

Брокерите обикновено сдвояват активи въз основа на техния клас и сектор.

Избор на брокер на бинарни опции

След като вече разбирате терминологията за бинарни опции и ноу-хау, различните опции могат да ви помогнат да печелите пари, следващата ви стъпка е да изберете брокер за бинарни опции.

Има няколко надеждни брокерски компании за бинарни опции; обаче, не всеки от тях ще отговори на вашите търговски нужди. За да направите констатация правилният брокер на бинарни опции лесно, ето кратък списък с характеристики, които трябва да имате предвид, когато пресявате купчината:

брокер:
Регламент:
Доходност и активи:
предимства:
Офертата:
IFMRRC
Добив: 97%+
100+ пазара
  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
Акаунт на живо от $50
  Запишете се безплатно

(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

IFMRRC
Добив: 95%+
100+ пазара
  • Мин. депозит $10
  • $10 000 демонстрация
  • Професионална платформа
  • Висока печалба до 95%
  • Бързи тегления
  • Сигнали
Акаунт на живо от $10
  Запишете се безплатно

(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

IFMRRC
Добив: 90%+
100 пазара
  • Висок бонус
  • Безплатни подаръци
  • Приема международни клиенти
  • Удобна за потребителя платформа
  • Търговия с копия
Акаунт на живо от $250
  Запишете се безплатно

(Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Регламент:
IFMRRC
Доходност и активи:
Добив: 97%+
100+ пазара
предимства:
  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
Офертата:
Регламент:
IFMRRC
Доходност и активи:
Добив: 95%+
100+ пазара
предимства:
  • Мин. депозит $10
  • $10 000 демонстрация
  • Професионална платформа
  • Висока печалба до 95%
  • Бързи тегления
  • Сигнали
Офертата:
Регламент:
IFMRRC
Доходност и активи:
Добив: 90%+
100 пазара
предимства:
  • Висок бонус
  • Безплатни подаръци
  • Приема международни клиенти
  • Удобна за потребителя платформа
  • Търговия с копия
Офертата:

Лесно записване

Най-добрите брокерски къщи улесняват търговците да създадат акаунт и да започнат да търгуват с бинарни опции. В идеалния случай, брокерската компания трябва да ви позволи да отворите акаунт и да започнете да извършвате сделки в рамките на няколко минути.

Извършването на комплексна проверка и научаването на повече за посредничеството по ваш избор чрез прегледи онлайн е отличен начин да прецените надеждността на брокера. Също така е жизненоважно за всеки търговец да научи за методите на плащане, които предлага брокерската компания. Има шанс брокерската компания, която изберете, да е установена в друга държава и да не приема определени методи на плащане.

Уверете се, че брокерът, при който се регистрирате, ви позволява да теглите и пари на депозит по предпочитания от вас метод. 

Качество на платформата за търговия

Ако сте съвсем нов в търговията, работата със сложна платформа за търговия може да бъде предизвикателство. За щастие в индустрията има брокери, които имат прост интерфейс. 

Важно е да вземете предвид качеството на платформата за търговия, когато избирате посредничество за бинарни опции. В идеалния случай платформата за търговия трябва да бъде достъпна чрез компютри чрез уеб браузър и приложения на телефони и таблети. Не забравяйте, че ще ви е необходима стабилна интернет връзка, за да търгувате с бинарни файлове, независимо от посредничеството, което изберете.

Quotex активи

Образователен раздел на уебсайта на платформата за търговия е индикатор за качествено обслужване – преминаването през раздела ще направи обучението за използване на платформата много по-лесно.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Налични активи

Дори ако брокерството прави регистрацията лесна и предлага лесна за използване платформа, няма да ви хареса да работите с брокерството, ако не предоставя активите, които искате да търгувате.

Трябва да гарантирате, че брокерът предлага широка гама от активи и ви позволява да търгувате с най-популярните стоки, валути, криптовалути, акции и индекси. Някои брокерски компании се фокусират върху предлагането на определен вид актив, което може да ограничи възможностите за печалба. Не забравяйте, че колкото по-широка е гамата от предоставените активи, толкова по-добре.

Активи в quotex

Демо сметка

Най-добре е да избягвате да се регистрирате при брокер, който не предлага демо сметка. Демо сметките са основна част от вашето образование, тъй като ви позволяват да изпробвате платформата и да научите стратегии за търговия, без да инвестирате реални средства.

Демо сметка е акаунт, който ви дава достъп до фиктивни средства, които можете да инвестирате на пазара на живо. Брокерите обикновено не начисляват на търговците никаква такса за използване на демо сметка.

Quotex преминете към демо

Опитните потребители могат да използват демо акаунти, за да свикнат с платформата – тъй като потребителските интерфейси могат да варират драстично от брокер до брокер.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Технически средства

Техническите инструменти са елементарна част от инструментариума на търговеца на бинарни опции. Те ви позволяват да изпълнявате вашите стратегии и да извършвате правилния технически и фундаментален анализ.

Рядко се случва брокерска компания да не предлага популярни технически инструменти; обаче винаги е по-добре да сте в безопасност и да проверите дали брокерът предоставя инструментите, които използвате.

Норма на възвръщаемост 

Степента на възвръщаемост, която предлага брокерската компания, е може би най-критичният фактор, който трябва да имате предвид, когато търсите брокери. Той определя печалбата, която правите, когато търгувате с двоични файлове. Процентът на възвръщаемост понякога се нарича коефициент на възвръщаемост или процент на изплащане.

Разбира се, процентът на възвръщаемост не е последният решаващ фактор, защото има други характеристики, които имат тежест във вашето решение. Процентите на изплащане са основното средство за конкуриране на брокерите. Въпреки това лидерите на пазара не винаги предлагат най-големите печалби. Най-популярните брокерски къщи предлагат приличен коефициент на възвращаемост и също така осигуряват лична сигурност и бързи тегления.

поток от пари

Повечето брокери предлагат норма на възвръщаемост от 65% от инвестираната сума. В горния край брокерските посредници осигуряват възвръщаемост 85% от печелившите сделки. Някои брокерски къщи предлагат до 400% възвръщаемост при печеливши сделки; тези брокери обаче не предлагат редовни видове опции. 

Независимо от това, проверката на възвръщаемостта на брокера за опциите за кол, пускане, едно докосване и диапазон, преди да се регистрирате, е правилният начин. Препоръчваме ви да изберете посредничество с коефициент на изплащане най-малко 70%. 

Винаги е добра идея да потърсите брокер, който предлага изплащания при губещи сделки. Може да бъде особено полезно за новите търговци.

Някои брокери предлагат изплащане за опции, които са извън парите. С тези брокери никога не губите всичките си пари, ако загубите сделка. В зависимост от избрания от вас брокер, можете да получите обратно до 15% от първоначалната сума при губеща сделка.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Поддръжка на клиенти

Обичайно е търговците да се сблъскат с препятствия, когато за първи път започнат да търгуват с бинарни опции. В резултат на това вероятно ще трябва да говорите с екипа за поддръжка на клиенти няколко пъти, когато започнете.

Поради тази причина трябва да се уверите, че избраният от вас брокер предлага отлична поддръжка на клиенти. Услужливи и опитни екипи за поддръжка на клиенти учтиво отговарят на всички ваши въпроси незабавно. Краткото време за реакция показва ангажимент за осигуряване на безпроблемна търговия. Регистрирането при брокерска компания, която предлага добро обслужване на клиенти, може да ви помогне да се научите да използвате платформата и бързо да подобрите уменията си за търговия.

Поддръжка на клиенти unsplash

Освен качеството на предлаганата поддръжка, уверете се, че поддръжката се предлага на езика по ваш избор. Наличието на няколко начина да се свържете с екипа за поддръжка на клиенти може да бъде от полза в ситуация, която е чувствителна към времето.

Тегления, депозити и бонуси 

Повечето реномирани брокери предлагат няколко метода за теглене и депозит. Следователно е жизненоважно за търговеца да премине през условията, свързани с тегления и депозити. Условията са достъпни на сайта на брокерската компания. 

Високата степен на гъвкавост в условията за теглене/депозиране е често срещана сред реномираните брокери. Повечето известни брокери също предлагат на търговците бонус за регистрация, за да привлекат повече потребители и да увеличат пазарния си дял. Бонусът за регистрация може да достигне до 100% от първия ви депозит.

Трябва да запомните, че ще получите бонуса за депозит само когато са изпълнени конкретни условия. Затова е добра идея да се свържете с поддръжката на клиенти и да научите за необходимите условия, преди да се регистрирате.

Вземете бонус за безплатен депозит от 50% при Quotex с нашия промоционален код “bobroker50

Можете да използвате този бонус код само като се регистрирате през нашия уебсайт.

➨ Най-добрият брокер: Регистрирайте се за вашия безплатен бонус Quotex!

(Предупреждение за риск: Търговията включва рискове)

Методи за анализ на бинарни опции

Независимо от вида на актива и метода на анализ, правилният анализ е задължителен, за да правите пари, търгувайки с бинарни опции последователно. Извършването на технически или фундаментален анализ изкривява шансовете във ваша полза. Той ви дава задълбочен поглед върху пазарните условия, което ви позволява да вземате изчислени решения. 

Без анализ бинарните опции се свеждат до обикновен залог, което прави всяка сделка по-скоро въпрос на късмет, отколкото на умения и опит. Оприличаването на търговията с бинарни опции на хазарта не е правилният подход и само увеличава шансовете ви да загубите пари.

Този раздел ще ви даде общ преглед на техническия и фундаменталния анализ.

Фундаментален анализ

Това е метод за анализ, който използва фактори като икономически данни, решения и коментари на централната банка, политически събития и други значими събития, за да прогнозира бъдещата цена на даден актив. По същество, фундаментален анализ позволява на търговеца да прецени пазарните настроения и да прави печалби, тъй като пазарните настроения влияят силно върху цената на активите на всеки пазар.

Стратегия в търговията

Опитните търговци и търговците в академичните изследвания считат фундаменталния анализ за основен метод за оценка за прогнозиране на движението на цените на даден актив. Техническият анализ стана по-достъпен през годините. Освен това, тъй като техническият анализ позволява измерването на допълнителни фактори, които влияят върху движението на цените, той понякога се счита за по-точен от фундаменталния анализ. 

Фундаменталният анализ може да изглежда неусложнен в сравнение с техническия анализ, но може да бъде също толкова ефективен. Това е така, защото методът взема предвид всеки фактор от реалния свят, който може да повлияе на цената на актива. Всичко от новини до икономически показатели и доклади, публикувани от централната банка на дадена страна, се разглежда във фундаменталния анализ.

Например, промяна в перспективите за търсене и събития като прекъсване на доставките могат да окажат силно влияние върху цената на стоки като петрол и медr. В допълнение, специфичните за компанията новини, като прогнози за ефективността и отчети за печалбите, влияят върху доверието на инвеститорите и впоследствие върху цената на активите.

Извършването на фундаментален анализ ви дава поглед от първа ръка върху информацията, влияеща върху цената за всеки вид актив.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Икономически календар

Освен че сте в течение с големи събития, с помощта на an икономически календар е популярен начин за получаване на основна информация.

В зависимост от изчерпателността на вашия календар, може да включва индикатори за волатилност от определена икономика. По този начин използването на икономически календар може да ви даде изчерпателен и актуализиран преглед на представянето на икономиката.

MQL5 Икономически календар

Повечето търговци обмислят използването на календар с индикатори с висока волатилност правилният път. Те са лесни за достъп, тъй като водещите икономики в света публикуват тези данни на обществеността. Разглеждането на данни за безработицата, растежа на БВП, инфлацията, продажбите на дребно, потребителските настроения и индустриалното производство може да предложи представа за движението на цените на всички видове активи.

Технически анализ

Повечето търговци намират фундаменталния анализ за достатъчно мощен инструмент, за да вземат разумни търговски решения. Техническият анализ е друг чудесен начин за оценка на ценните книжа и прогнозиране на движението на цените им.

Трите стълба на техническия анализ са:

  1. Всяко голямо и незначително събитие, настъпило досега, определя цената на актива.
  2. След като се появи тенденция, тя вероятно ще продължи.
  3. Историята се повтаря и търговците винаги реагират на повтарящите се пазарни условия по подобен начин.

По същество техническият анализ разчита предимно на исторически данни за пазара. Поради тази причина ще откриете, че техниците прекарват много време в търсене на ценови модели на графики. След като разпознаят модел, те очакват историята да се повтори. Вероятно следва добре известно движение на цената и техникът печели печалба за своите умения и опит.

Технически анализ quotex

Търговците, които извършват технически анализ, обикновено пренебрегват фундаменталните фактори и формират уникално мнение за движението на цената на даден актив. Изключването на експертни мнения за значими събития помага на техника да се съсредоточи изцяло върху намирането и използването на ценовите модели. Независимо от това, форсмажорните събития могат значително да раздвижат пазарите, което прави игнорирането на фундаментални фактори неефективен начин за навигиране на пазарите. 

Поради тази причина, когато се пуснат важни икономически данни, повечето техници затварят позициите си или избягват напълно да навлизат на пазара. Това е така, защото освободените икономически данни могат изцяло да отменят пазарните очаквания на техниците и да причинят големи загуби.

Видове технически анализ

Като цяло има два метода за технически анализ, които можете да използвате. Можете или: 

  1. Използвайте стратегии, които включват технически индикатори като RSI, стохастични осцилатори, дивергенция и др.; или 
  2. Извършвайте търговия с ценово действие.
Изучаване на модели на диаграми

Изучаването на модели на диаграми винаги ще остане в основата на техническия анализ. Независимо дали решите да използвате технически индикатори, за да вземате търговски решения или да извършвате търговия с ценово действие, ще зависите от графика, за да навигирате.

Десен рамо на главата на рамото

Често ще срещате термини като канал, триъгълник, флаг, вимпел. Това са модели или „формации“, които представляват специфично поведение на пазара. Важно е да запомните, че пазарът непрекъснато променя поведението си и понякога промяната идва по-рано, отколкото по-късно. Освен това пазарът винаги действа подобно на начина, по който се е представял при същите обстоятелства преди.

Следователно, когато моделът се появи на графика, техниците използват исторически данни, за да предскажат какво ще се случи по-нататък и да влязат в подходящата позиция, за да правят печалби. Повечето модели завършват с пробив – рязко движение на цената в определена посока. Техниците определят посоката, като намират модели на диаграми и използват бинарни опции за печалба.

Понякога моделите представляват сценарии за обръщане, но повечето модели оставят цената на актива да се движи в същата посока, в която се е движила преди. Например флаговете и флаговете най-често напускат пазара, движейки се в същата посока, както преди.

Големите модели на диаграма отнемат между 40 и 50 свещника, преди да бъдат завършени. Но има и малки модели на обръщане, които отнемат между един и три бара и илюстрират обръщане на цената.

Техниците се научават да разпознават тези модели и да определят дали обръщането в движението на цените ще се окаже фалшиво или ще продължи. Допълнителна информация относно баровете за обръщане и техните типове е извън обхвата на тази публикация.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)
Ценово действие за търговия

Някои търговци смятат, че техническите индикатори не могат да донесат постоянна печалба. Вместо това тези търговци използват търговия с ценово действие, за да правят печалби.

Търговците на ценови действия разчитат изцяло на историческите данни за цената и обема на актива. С времето тези търговци се научават да предвиждат промените в пазарните настроения и да остават една крачка пред пазара. Тази способност да четат пазара и да прогнозират поведението му им позволява да печелят, използвайки бинарни опции.

Ценово действие Търговия

Хибридна търговия

Въпреки основополагащите разлики между техническия и фундаменталния анализ, някои търговци приемат хибриден стил на търговия. Използването на смесен стил на търговия предлага няколко предимства. Пазарните играчи могат да вземат решения за търговия въз основа на фундаментален анализ и да определят идеалните входни и изходни точки с помощта на технически анализ.

Тъй като този метод включва вземане под внимание на основните нива на подкрепа и съпротива, можете да прецените къде цената ще спре или ще се възстанови. Освен това, като се вземат предвид предишните върхове, ниски нива и пълзящи средни, също така ви позволява да определите дали движението на цената ще се ускори допълнително, след като премине определено ценово ниво.

Защо всеки търговец на бинарни опции се нуждае от стратегия за търговия

Независимо дали търгувате с бинарни опции или друг финансов инструмент, има две изисквания, за да печелите постоянно: 

  • Колекция от стабилни стратегии за търговия; и
  • Ефективна система за управление на парите.

Всяко семейство активи има своите особености, т.е. всяко семейство има тенденция да се държи по различен начин при различни обстоятелства. Поради тази причина, стратегиите, използвани за търговия със стоки (например), не могат да се прилагат при търговия с акции, без да се правят някои корекции. Изучаване на тези стратегии чрез проба и грешка не е добра идея. Вместо това, най-добрият начин да научите стратегии е да намерите изпитани такива, които търговците са използвали с успех преди. Избирането на тактики, които успешните търговци използват, е най-добрият начин да оцелеете в интензивната конкуренция.

Приемането на стил на търговия, базиран на стратегии за кръстосани залагания, ще доведе само до провал. Системната търговия, която включва внимателно тествани стратегии, ще проправи пътя ви към успех в търговията. Някои търговци използват техники за фундаментален анализ като свои основни инструменти, за да определят движението на цените. Други търговци разчитат изцяло на технически анализ за вземане на търговски решения.

Търговска стратегия Google Analytics unsplash

Голяма част от търговците използват както фундаментален, така и технически анализ, за да преценят движението на цените и възможните повратни точки с по-голяма точност. Намирането на правилните стратегии за търговия може да бъде забележимо предизвикателство, особено ако сте нов в търговията. Този раздел очертава всичко, което трябва да знаете, за да формулирате правилните стратегии за търговия.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Защо се нуждаете от солидна стратегия за търговия

Систематичното търгуване е от решаващо значение за успеха в дългосрочен план. Ето няколко причини, поради които трябва използвайте солидна стратегия за търговия: Упейте стратегия за търговия гарантира, че оставате фокусирани дори когато има огромен приток на новини и икономически данни. В допълнение, придържането към стратегията гарантира, че оставате фокусирани върху процеса на анализ. 

Търговията с новини не е умение, което се научава за един ден. Изисква задълбочени познания за ценовите характеристики на актива и обикновено също изисква технически анализ за намиране на оптималните входни и изходни точки. 

Използването на фиксирана стратегия за търговия, базирана на ценово действие, ще ви позволи да печелите независимо от входящите новини.

Системната търговия ви позволява да измервате и впоследствие да подобрявате ефективността си. Търговията без план прави целия процес хаотичен и не оставя надежден начин за измерване и оценка на вашата търговска ефективност. 

Ако използвате стратегия последователно, ще разполагате с база данни, проследяваща ефективността ви. Промяната на определени параметри по време на търговия и сравняването на новите резултати с исторически данни ви позволява да видите дали стратегията се е подобрила или не. ОЕдно от най-големите предизвикателства, които всеки трейдър трябва да преодолее, са емоциите. Страхът от загуба на трудно спечелените пари и алчността да се правят повече пари пречат на разума. Поредица от добри или лоши сделки може да постави всеки търговец в уязвимо състояние на ума. Наличието на друга стратегия, към която да се придържате, гарантира, че няма да залагате над или под капацитета си и да търгувате последователно, независимо от текущото ви представяне.

Разглеждането на стени с новини и съвети от опитни търговци може да ви отвлече от първоначалните ви търговски намерения. В резултат на това може да се изкушите да търгувате прекалено много. Въпреки това, наличието на стратегия за търговия, която определя ясни правила за влизане и излизане, ви улеснява да извършвате разумна търговия в най-тежките ситуации.

Как да изберем правилната стратегия за търговия 

Ако попитате група търговци коя е най-добрата стратегия за търговия, всеки търговец в групата вероятно ще ви даде различен отговор. Задаването на въпроса също ще раздели групата на подгрупи въз основа на това какви методи за анализ използват търговците.

Стратегия по време на търговия

В крайна сметка няма крайна стратегия, която можете да използвате, за да правите пари, търгувайки с бинарни опции. Финансовите пазари се променят бързо и неписаните правила, по които пазарът е работил вчера, може да не са валидни днес. За да яхнете вълната и да правите пари последователно, трябва да се развивате точно както прави пазарът.

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, когато избирате стратегия за търговия, която да използвате. Ето някои ключови подробности, които трябва да запомните, когато намирате стратегия за търговия:

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

#1 Независимо каква стратегия изберете, тя ще изисква задълбочено тестване, преди да бъде използвана.

Тестването на стратегия е единственият начин да се определи дали тя ще работи при настоящите пазарни условия. Трябва да използвате демо акаунти, за да приложите стратегията на пазара на живо и да видите дали работи

Както споменахме по-рано, различните активи имат различни особености и се държат различно при различни условия. Следователно използването на демо сметка е правилният начин да определите коя стратегия работи най-добре за кой актив и какви промени са необходими, за да работи оптимално за друг актив.

#2 Най-ефективните стратегии за търговия обикновено са прости.

Опитните търговци прилагат сложни техники за търговия; обаче допълнителната сложност не гарантира надеждност или рентабилност. Напротив, простата стратегия за търговия, която е лесна за изпълнение, често е също толкова печеливша или по-печеливша от сложна стратегия, която включва повече правила.

#3 Всички стратегии в крайна сметка стават остарели.

Финансовите пазари могат да се променят с невероятна скорост. Поради тази причина, нормално е стратегия за търговия, която е работила вчера, да не е ефективна днес. Ето защо би било най-добре да се подготвите стратегията ви за търговия да намалее в даден момент. 

Най-добре е да наблюдавате ефективността на дадена стратегия непрекъснато и да спрете да я използвате, тъй като спре да извлича резултати. Като алтернатива можете да настроите фино стратегията, за да се опитате да я оптимизирате за нови пазарни условия.

#4 Никоя стратегия няма винаги да носи печалби

Независимо колко сложна или успешна е стратегията за търговия, тя ще се провали определен брой пъти. Ако вашата стратегия има успех от 60%, тя ще се провали четири от десет пъти. 

Избягването на загуба на позиции не е възможно – това е неразделна част от търговията с всеки финансов инструмент. Трябва да усвоите загубите, без да им позволявате да ви повлияят, и да се придържате към стратегията за търговия. Това е единственият начин да постигнете дългосрочен успех с търговията.

Видове печеливши стратегии

Търговецът винаги трябва да помни, че има три типа стратегии за търговия:

Печеливша стратегия
  1. Стратегия, която генерира повече печалби, отколкото загуби и средно печалбата е по-голяма от загубата.
  2. Стратегия, която генерира повече загуби, отколкото печалби, като средно печалбата е много по-голяма от загубата. Нетният резултат от използването на тази стратегия е печалба.
  3. Стратегия, която генерира повече печалби, отколкото загуби и средно загубата е по-голяма от печалбата. Нетният резултат обаче е печалба.

Логиката диктува, че първата стратегия е най-добрата стратегия сред трите. Попадането на такава стратегия обаче е рядкост. За разлика от него tвтората стратегия не се счита за добър избор за търговия с бинарни опции, тъй като потенциално може да причини повече загуби, отколкото печалби. Въпреки че има опции с по-висока доходност, те включват и по-голям риск.

Освен това повечето брокери вземат 100% от инвестицията, когато загубите сделка, но предлагат съотношение на изплащане 70%-85%, когато спечелите. Следователно, за да останете печеливши в дългосрочен план, трябва да спечелите повече сделки, отколкото да загубите.

някои брокерските компании предлагат възстановяване на сумата при губещи сделки, но тези брокери предлагат и по-нисък коефициент на изплащане. Това ви оставя с третата стратегия – общата загуба ще надвиши печалбата. Трябва да намерите търговска стратегия, която има висок процент на успех, така че да можете да запълните разликата между печалбата и загубата по начин, който ви носи пари в дългосрочен план. Стремете се да намерите стратегия, която ви оставя от положителната страна на рентабилността.

Ето как изчислявате точката на безизходност:

Breakeven=Процент на печалба*Средна възвръщаемост-1-Процент на печалба*Средна загуба

Това уравнение ви дава представа за това какъв процент на успеваемост ви е необходим, за да постигнете рентабилност и да не губите пари – стига да знаете средната си възвръщаемост и загуба. Правилната стратегия е тази, която има по-висок процент на успех от печалбата.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Комбиниране на стратегии за търговия с бинарни опции

Диверсификацията на търговските стратегии има същия ефект като диверсификацията на активите: увеличава шансовете за рентабилност. Повечето търговци използват повече от една стратегия, тъй като нито една стратегия не може да донесе печалби на различни пазари и при различни пазарни условия. 

Комбинирайте стратегии за търговия unsplash

Наличието на повече от една стратегия за търговия, на която да разчитате, е отлична идея поради следните причини:

  • Загубите са неизбежни и всеки търговец ги има. Въпреки това, наличието на повече от една стратегия прави губещите серии по-лесни за смилане и навигация. В допълнение, преминаването към по-подходяща тактика за търговия при губеща серия може да помогне за извличане на печалби и повишаване на увереността.
  • Както бе споменато по-рано, стратегиите могат да станат остарели при промяна на пазарните условия. Моментите на промяна на пазара са идеалното време да преминете към различна стратегия за търговия. Опитите да поправите предишната стратегия и да загубите повече пари стават ненужни, ако имате друга стратегия, готова за използване.
  • Диверсификацията на активите е добре познат хедж срещу загуби. Ако актив или цял клас активи се противопоставят на вашите очаквания, наличието на отворени позиции в други класове активи може да помогне за компенсиране на загубите. Тази тактика може да бъде особено полезна, ако сте инвестирали в актив и сте задали дълъг срок на валидност. Въпреки това различните активи имат различни специфики за търговия и използването на оптимизирани стратегии за търговия за всеки е правилният начин. 

Извод: има различни начини за печалба

Търговията с бинарни опции е един от най-добрите начини за всеки инвеститор да реализира печалба. В допълнениеn, търговията с финансовия инструмент може да бъде особено привлекателна за търговци с по-малък бюджет, тъй като бинарните опции обикновено са на цена под $100. Но независимо от сумата пари, която трябва да инвестирате, ако изучавате тактики и продължавате да прилагате знанията си, ще можете да направите прилична сума пари, търгувайки с бинарни файлове. 

Нашето ръководство за академия за бинарни опции обхваща всичко, което трябва да знаете за търговията с бинарни опции. Въпреки това, след като го прочетете, ще разберете, че търговията с бинарни опции не е проста задача. 

Въпреки това, с всички основни концепции, разгледани в тази публикация, вие знаете всичко, което трябва да знаете, за да започнете да търгувате с бинарни опции. Всичко, което остава да направите сега, е да създадете акаунт с подходящото посредничество за бинарни опции и да започнете своето търговско пътуване с двоична демо сметка.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар