Всичко, което трябва да знаете за високочестотната търговия

Когато става въпрос за търговия, в днешно време можете да намерите различна форма на търговия, чрез която можете да печелите пари. Например, можете да изберете търговия с акции, търговия с бинарни опции и др. Е, друга доходоносна опция за търговия, която можете да опитате, е HFT - високочестотна търговия. Той се появи като широко използван вид търговия и получи голяма популярност сред търговците. 

Говорейки за HFT търговия, това е автоматизирана платформа за финансова търговия и обикновено се използва от големи институционални инвеститори, хедж фондовете, инвестиционни банки и др. Тази форма на търговия зависи до голяма степен от технологията. Високочестотната търговия използва усъвършенствани и мощни компютри, тъй като тук огромен брой поръчки се изпълняват с изключително висока скорост

Използвайки тази платформа, HFT търговците могат лесно да изпълняват милиони поръчки, без да се сблъскват с никакви проблеми. Освен това те могат да сканират различни борси, както и пазари в рамките на няколко секунди. Така че на този отворен пазар търговците могат да станат свидетели на предимства. 

Според експертите, HFT алгоритмите са доста сложни и напреднали. В резултат на това те могат лесно да открият променящите се пазарни тенденции в рамките на няколко минути. Чрез анализиране на промените на финансовия пазар, системата може да изпрати огромна кошница от акции и тя ще бъде налична при спредовете купува-продава. Така че можете да се насладите на гладка високочестотна търговия. Но е високочестотна търговия печеливш? Защо трябва да отидеш за това? Нека обсъдим това по-подробно.

Проучване на някои често срещани неща за високочестотната търговия

Ако търсите формална дефиниция на тази форма на търговия, тогава трябва да имате предвид, че SEC- Комисия за ценни книжа и борси не дава правилна дефиниция за това. Въпреки това органът му е приписал някои характеристики, които трябва да имате предвид. 

  • Той включва усъвършенствани, сложни и високоскоростни програми за насочване, изпълнение или генериране на различни търговски поръчки. 
  • Търговската практика използва огромни индивидуални данни и услуги за съвместно местоположение, предоставяни от различни борси и други, за да се намалят латентностите и проблемите с мрежата, така че търговците да могат да се насладят на гладко изживяване при HFT търговия.
  • Времевата рамка за установяване и ликвидиране на позициите може да бъде много кратка.  
  • Това включва практиката на подаване на различни анулирани поръчки. 
  • Съгласно правилата, денят за търговия трябва да бъде затворен до равна позиция. 

За тези, които нямат достатъчно познания за това, високочестотната търговия може да бъде много трудна. Защо? Както беше обсъдено по-горе, такъв тип търговия изисква по-добра инфраструктура и софтуер. Освен това търговците трябва да имат правилно разбиране за пазара.

Ето защо този пазар обикновено е доминиран от хедж фондове, както и от големи фирми. Все пак се чудя Може ли някой да извършва високочестотна търговия? Е, това ще зависи от вашето ниво на знания и умения. Освен това има някои други фактори, които трябва да се вземат предвид. Разгледайте изброените по-долу секции. 

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Печеливша ли е високочестотната търговия?        

Някои хора ще кажат, че е много печелившо, тъй като можете да спечелите прилична сума на печалбата в рамките на няколко секунди. Но някои също така казват, че е много рисковано и ако нещо се обърка или не успеете да управлявате това правилно, можете да загубите всичките си инвестирани пари. 

Ако HFT зависи от ниската латентност, тогава всичко е свързано със скоростта. Като търговец, вие трябва да предложите ликвидност в началото или на някакво ниво, за да постигнете известна печалба. Е, ако може да имате някакво забавяне, тогава може да загубите около 80 процента от общото предимство. В случай на трето, тогава ще загубите повече. Работата е там, че е а игра с нулева сума. Технологиите се развиват бързо и конкуренцията се засилва. И победителят може да бъде само един. Този вид търговия е доста скъп, а маржовете също са много ниски. 

Сега, като говорим за положителната страна, с високочестотната търговия можете бързо да спечелите повече печалби. Според експертите, човек може да доминира на пазар на стойност трилиони долари само като използва сто милиона или по-малко. Разходите за ливъридж са много по-ниски и в сравнение с факторите на печалбата може да откриете, че рискът е нисък. 

Като цяло, тези, които могат да изпълняват сделките по-бързо, могат да бъдат по-печеливши в сравнение с HFT търговците, които изпълняват бавно. Освен скоростта, тук голяма роля ще играят и съотношенията за поръчки и обороти. И така, печеливша ли е високочестотната търговия? Отговорът ще варира от един човек на друг. 

Колко често се среща високочестотната търговия?

чудя се Колко разпространена е високочестотната търговия? Е, като се имат предвид всички последни новини и доклади, може да се каже, че тази търговия е много разпространена. Основната причина за това е, че търговията зависи от технологията и данните. Те могат да реагират много по-бързо, тъй като обикновено използват алгоритми и автоматизирана търговия, които им позволяват да изучават пазара и да ги изпълняват в рамките на няколко секунди.

Започва през 2000-те години и след това става свидетел на огромна популярност. Може да се каже, че в момента той представлява повече от 40 процента от общия брой обем на търговията на фондовия пазар на Съединените американски щати. В случая на европейския пазар делът варира от 24% до 43%. И така, това набира популярност. Освен това форматът на търговия е правилно регулиран.

Регулиране на високочестотната търговия

Това има някои добре познати регулиращи разпоредби от различни регулатори. Например:

  • ESMA

MiFID II- Пазари на финансови инструменти Директива II от ESMA направи по-ясно и по-прозрачно разбирането на този пазар. Например, всички инвеститори имат определени изключения и всички дейности трябва да бъдат надлежно разрешени от финансови органи. От друга страна, всеки инвеститор трябва да води последователен запис на сделките, алгоритмите и системата за около пет години. Така че това ще предотврати незаконното използване на пазара. 

  • FINRA

Финансовият пазар в Съединените американски щати се контролира от FINRA– Регулаторен орган на финансовата индустрия. Той също така издаде някои правила за тази търговия. А новите правила ограничиха фирмите начина, по който те са провеждали транзакциите, намалявайки шансовете за неправомерно влияние, фиктивно цитиране, измама и др.

Регулаторите задължиха фирмите да тестват пазара, преди да внедрят каквато и да е оферта, и всички те трябва да следват стандарт за управление на риска. 

Това създаде факторите на доверие, от които хората се нуждаят, за да влязат на този пазар. Подкрепен от най-новите технологии и по-добри регулации и правила, този пазар сега става все по-разпространен на световния финансов пазар. 

Може ли някой да извършва високочестотна търговия?   

Един от най-честите въпроси сред търговците на HFT е, Може ли някой да търгува с висока честота? Тази форма на търговия не е подходяща за хора, които не предпочитат да поемат никакъв риск. Ако сте готови да поемете риск и да разберете какво може да се случи, ако нещата се объркат, тогава HFT е за вас. Можете обаче да увеличите шансовете си да играете добре в тази форма на търговия, като приложите правилните стратегии. За да ви помогнем с това, сме изброили някои основни стратегии за вас. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

#1 Стратегия за прогнозиране на потока на поръчките

Тук ще прогнозирате поръчките на основните играчи по различни начини. След това можете да търгувате с позиция малко по-висока от тази, за да спечелите. 

#2 Стратегии за изпълнение

Тази стратегия ще помогне на търговците да изпълняват големи поръчки на различни големи институционални играчи, без да създават голямо влияние върху цената. Това може да включва: 

  • Стратегия за средна цена, претеглена по обем: Използвайки това, можете да изпълнявате големи поръчки на изгодна средна цена. Съотношението на търгуваната стойност може да варира. 
  • Стратегия за средна цена, претеглена във времето: Търговците използват това, за да купуват и продават големи блокове от акции, без да засягат търговската цена. 
Стратегия цена-екшън

#3 Стратегия за осигуряване на ликвидност

Търговците трябва да установят правилната оферта и след това те трябва да я актуализират непрекъснато въз основа на анулиранията или заявките от други търговци. Такава форма на непрекъснато актуализиране на търговската котировка може да се направи, като се има предвид търговският модел, следван от Маркет-мейкъра. При този процес маркет-мейкърите подават и анулират масивни поръчки за всяка транзакция.

#4 Автоматизирани стратегии

В Арбитраж стратегията улавя малко количество печалба, когато има огромна ценова разлика между инструментите. Според експертите индексният арбитраж се счита за идеален пример. Движението на цените между фючърсите на S&P 500, както и SPY, трябва да се движи паралелно. 

Ако движението на цените варира, тогава арбитражерите на индексите на търговията ще се опитат да уловят печалбите възможно най-скоро, като прилагат конкретната стратегия. За да изпълните това правилно, трябва да се съсредоточите върху бързото изпълнение, за да увеличите бързо техните печалби.

Помислете за всички тези неща и можете спокойно да търгувате с този тип търговия. И ще бъде възможно да извлечете печалба от това. 

Честна ли е високочестотната търговия?      

За да разберете това, трябва да се съсредоточите върху две основни неща. Това са: 

  • Вреди ли на финансовия пазар?

Тъй като по-голямата част от търговията използва компютърни системи, хората може да си помислят, че ще им бъде лесно да разгледат практиките, които търговците изпълняват. звъпреки това някои компании могат да фалшифицират търговските дейности и тъй като това включва голямо количество данни, това ще направи предизвикателство да се получи ясна картина. Можете да вземете за пример инцидента, който се случи през 2010 г. 

падаща класация pixabay

Всички основни индекси се покачиха с около 6 процента в рамките на няколко минути, но след това се възстановиха много бързо. Акциите на някои компании се търгуват на цена с 60 процента по-висока от действителната им стойност. Въпреки това, за да се справи с такава нежелана ситуация, SEC – Комисията за обмен на сигурност разположи прекъсвач, който въвежда правилото за спиране на движението на търговеца на определена акция надолу или нагоре с 10 процента. И така, сега можете да станете свидетели на практика на честна търговия на пазара. 

  • Вреди ли това на инвеститорите на дребно?

Едно от най-важните неща, които всеки търговец трябва да знае за високочестотната търговия как може да повлияе на инвеститора на дребно. Въпреки това, няма какво да се притеснявате, тъй като пазарът следва 100% прозрачност и можете да видите транзакциите в реално време. 

Така че няма нищо лошо във високочестотната търговияи трябва да предпочетете да изпробвате тази търговия, но се уверете, че имате правилно разбиране за това. 

Ще бъде ли забранена високочестотната търговия?   

Според някои проучвания, HFT търговията се счита за противоречива дейност. Освен това може да не го намерите толкова популярен сред учени, регулатори и финансови специалисти в сравнение с други видове търговия. Повечето от търговците не предпочитат да държат портфейлите за една нощ. Те установяват държане за ограничен период от време, преди да могат да ликвидират позицията. 

Въпреки че HFT е много по-рисков от другите форми на търговия, няма такъв закон или правило, което да казва за забраната на HFT търговията. Така че можете да отидете на такава търговия без никакви притеснения. Но за вас ще бъде по-добре да разберете неговите плюсове и минуси, за да можете да решите дали да изберете това или не. 

Предимствата на високочестотната търговия

За да постигнат успех в арбитража, те трябва да бъдат много по-бързи от другите и това е основна причина за нарастващата скорост. Е, има множество предимства, които тази форма на търговия може да предложи на индивидуалните и институционалните търговци. Въпреки това, някои от основните предимства са:

  • Предлага големи сделки

Основно предимство при избора на HFT търговия е, че такава форма на търговия позволява на инвеститорите да се справят с големи позиции. При тази форма на търговия, можете да разделите вашите търговски поръчки на малки части. И най-хубавото е, че тъй като ще правите малки сделки, това ще има много по-малко влияние върху цената. В резултат на това въздействието на пазара и разходите за транзакции ще намалеят. 

разпръскване на анализа на диаграмата
  • По-добра ликвидност

Няма съмнение, че делът на високочестотната търговия е доста значителен. От друга страна, HFT алгоритмите създават значителен дял от ликвидност чрез прилагане на пасивни методи за създаване на пазара. Такива стратегии могат да намалят разпространението на цените за продажба и покупка. Освен това, също така увеличава дълбочината на вторичния пазар. Такива фактори са изключително важни за потенциалните инвеститори по отношение на това кога има по-добър процент на ликвидност; това ще ги накара да се чувстват много уверени, докато търгуват повече. 

  • Ценова волатилност и оценка

HFT се нуждае от добро ниво на волатилност, за да получи по-добра възвръщаемост. Тази форма на търговия намалява отклонението на активите от неговата среда. А за дългосрочните инвеститори това може да бъде много привлекателно. Защо? За тях това ще намали риска от закупуване на активи на грешна цена. От друга страна, ефективността на пазарите ще расте с по-справедливи цени и по-бързо оценяване, създадено от HFT. Трябва обаче да имате предвид, че ирационалните инвеститори могат да се справят с наказания, ако изберат тази форма на търговия. 

Той насърчава конкурентни и отворени пазари

Използването на модерни технологии позволява на малките играчи уверено да се конкурират с различни големи банки. Всъщност за всички по-малки играчи ще бъде много по-лесно да влязат в този развиващ се пазар. 

  • Това ще донесе нови възможности и нови методи

Вижда се, че напредналите HFT алгоритми са позволили на търговците да изследват различни стратегии. Някои експерти смятат, че такъв тип вариация може да предложи желаната устойчивост и гъвкавост към пазара. От друга страна, той може да предложи отговори в реално време за промените на пазара. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Недостатъците на високочестотната търговия 

Може да намерите хора, които не са съгласни с ползите, които предлага търговията. Според тях това може да доведе до катастрофа за световната финансова система. Е, пазарът все още не е бил свидетел на подобна ситуация, но трябва да знаете за някои минуси на HFT. 

  • Фалшива ликвидност и пазарни манипулации

Е, усъвършенстваната инфраструктура на фондовата борса позволява различни видове търговски стратегии за печелене на пари. Областта включва извършване на големи поръчки за търговия чрез институционални инвеститори. HFT, тъй като включва модерна технология и изчислителна система, може лесно да проследява тези поръчки. След това те се опитват да усвоят ликвидността. В резултат на това те ще бъдат принудени да затворят позиции за големите инвеститори. Така че за институционалните инвеститори цената може да бъде повече. 

преглед на разходите unsplash

От друга страна, понякога, хората могат да се сблъскат с измама. Когато търговците получат някои акции, те могат да се опитат да увеличат цената, като правят поръчки за покупка. И те правят това, за да привлекат други купувачи да им продадат акциите на по-висока цена, отколкото са закупили на по-ниска цена.

  • Разходите за поддръжка могат да бъдат повече

Може ли някой да извършва високочестотна търговия? HFT алгоритмите изискват по-добри мощности на обработка. За да се поддържа гладко, борсите, които участват в това, трябва постоянно да актуализират своите кабели, оборудване и работна структура. Така че, ако нямате достатъчен бюджет за всички тези неща, тогава HFT не е за вас. 

Повечето от търговците питат печеливша ли е високочестотната търговия? Отговорът може да бъде да или не. С времето процедурите за търговия и пазарите на акции се променят бързо. И най-съществената промяна е скоростта на транзакциите. Това обаче също увеличи нивото на риска на пазара. Затова е препоръчително първо да анализирате рисковия си профил. Някои експерти смятат, че тази търговия е идеален пример за бърза трансформация на глобалните финансови пазари. 

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

Заключение: Предимства на HFT търговията

Е, разгледайте цялата информация, обсъждана тук, може да се каже, че този тип търговия и нейните разклонения са ожесточено обсъждани и неясни. Въпреки че има някои минуси, той предлага някои невероятни предимства на търговците. Няма съмнение, че той донесе някои нови реалности за регулаторите, пазарите и търговците. Ако сте готови да направите достатъчно инвестиции, можете да се насладите на голяма възвръщаемост. И ако разгледате текущия сценарий, ще откриете, че тази форма на търговия сега става популярна сред инвеститорите на дребно. 

От друга страна, HFT търговията до голяма степен зависи от технологията. Това е един вид алго търговия. Обработката през различни възли, с множество изходи и входове, в съответствие с паралелните изчисления е друг важен фактор, който може да играе основна роля при използването на големи данни. Тъй като включва много транзакции, системите трябва да анализират тонове данни, свързани с пазара или компаниите, за да идентифицират лоша сделка или добра сделка. Освен това развиващата се AI технология също поддържа това. Така че може да се каже, че високочестотната търговия е тук, за да остане за дълъг период от време и можете да я опитате. Но преди да започнете да го използвате, разберете този пазар и подобрете своите знания и умения за HFT търговия. 

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар