10 често срещани грешки за търговците на бинарни опции

Арената на бинарната търговия може да бъде възнаграждаващо и все пак объркващо място; особено за начинаещи. И така, нека разгледаме десет често срещани грешки, които се допускат, и начините, по които те могат да бъдат избегнати.

Често срещани грешки при търговия с бинарни опции

Важно е да знаете:

  • Бинарната търговия е високорискова инвестиция
  • Начинаещите и дори професионалните търговци правят грешки
  • Можете да се поучите от грешките си
  • Най-добрият съвет е да бъдете търпеливи и да започнете с малки суми пари и да ги увеличавате

1. Търговия с емоции

Това се споменава първо, защото е често срещан капан. Психология на търговията с бинарни опции: Когато алчността или гневът надделеят над логиката, могат да се понесат големи загуби. Човек трябва да бъде аналитичен и рационален; никога не позволявайте на суровата емоция да повлияе дори на най-малката сделка. Ако сте разстроени или притеснени, най-добре е да избягвате търговията, докато тези чувства не изчезнат.

Търговия с емоции
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

2. Стоките са цар

Благодарение на нестабилността в последно време, има погрешно схващане, че стоките (и по-специално благородните метали) са „сигурно нещо“. Наистина, това, което върви нагоре, може и ще падне. Следователно, същият аналитичен подход и предвидливост трябва да се използват, когато се разглежда позицията на всяка стока.

Търговия със стоки

3. Тясно портфолио

Това всъщност е по същата линия като последното наблюдение. Поради липса на опит или комфорт, търговците често се фокусират основно върху един или два сектора. Това може да доведе до опасен дисбаланс на всяко портфолио. По-лошото е, че поради самия бинарен характер на тези позиции, голяма част от богатството може да бъде загубено за кратък период от време.

Напротив, портфолиото трябва да бъде диверсифицирано, за да се преодолее всяка потенциална нестабилност на пазарите. По този начин трябва да бъдат избрани редица сектори (стоки, индекси, акции и валути); загуба на една арена може да бъде компенсирана от печалба на друга. Казано по-просто, диверсифицираното портфолио е много по-вероятно да доведе до осезаема възвращаемост.

Баланс на портфейла
➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

4. Шестдесет и втора сделки ще направят най-много пари

Отново, това вярване обикновено е резултат от неадекватно разбиране на тънкостите, свързани с 60-секундна двоична търговия. Това се дължи и на факта, че правенето на „бързи пари“ често е обещание на много нестандартни сайтове.

Въпреки че наистина е вярно, че краткосрочната търговия може да доведе до растеж на капитала, тя може също така да причини нетни загуби за няколко секунди (перфектен пример може да бъде внезапна флуктуация на Форекс пазара). Истината по въпроса е, че богатството рядко се натрупва в рамките на минути и ако това наистина се случи, късметът би имал значително влияние. Поради това е по-добре да се разработи подход, който включва малък брой 60-секундни сделки заедно с по-предвидими позиции.

60 секунди търговия EURUSD

5. Разпространение на позицията

Има схващане, че най-добрият начин да направите значителна сума пари в бинарна търговия е да отворите множество акаунти в голям брой онлайн портали (и дори физически брокери). Всъщност това скоро ще доведе до конфузна ситуация. Търговецът вероятно няма да може да следва всеки акаунт. Това е още по-притеснително, ако се отворят множество позиции с изтичане.

Към света на бинарните опции трябва да се подхожда внимателно и с известна доза дискретност. По този начин е много по-добре да изберете най-добрия сайт и да се придържате към тяхната платформа; това ще осигури прозрението и яснотата, необходими за следване на позиция.

6. Минимални депозити

Всеки сайт ще изисква определена сума пари за откриване на сметка (обикновено няколкостотин долара или еквивалента). В началото е разумно да поставите само минимума. Има случайни истории за начинаещи, които поставят няколко хиляди долара в определен сектор и „печелят много“, но това е изключение за разлика от правилото. Това също е още един пример за алчност, която влияе върху вземането на разумни решения. Така че, най-добре е първоначалните депозити да са ниски, докато не се натрупа повече опит с времето.

Най-добрият двоичен брокер:
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

Pocket Option - Търговия с високи печалби

123455.0/5

Pocket Option - Търговия с високи печалби

  • Приема международни клиенти
  • Високи печалби 95%+
  • Професионална платформа
  • Бързи депозити
  • Социална търговия
  • Безплатни бонуси
(Предупреждение за риск: Търговията е рискована)

7. Пазете се от бонуса

Поради повишената конкуренция между брокерите, има много бонус оферти, които могат да бъдат много изкушаващи. Те могат да включват съответстващи депозити, безплатен съвет от професионалист или други завидни удобства. Въпреки че всичко това е добре, има вероятност сайтът да изисква огромен обем търговия, за да получи тези бонуси. Това може да е невъзможно (или опасно) за начинаещ търговец. Разумно е да прочетете внимателно всички правила и условия, преди да изберете каквото и да е дразнещо бонус схема за брокери на бинарни опции.

Quotex Бонус за депозит

8. Да станете прекалено нетърпеливи

Въпреки че е възхитително да искате незабавно да скочите в доходоносния свят на бинарната търговия, опитът се придобива само чрез практически познания за различните системи за търговия. Човек трябва да се научи как да използва конструктор на бинарни опции.

Нивата на изплащане трябва да бъдат ясно разбрани. Може би най-важното е движението на базовите активи (и причините зад тези колебания) трябва да бъдат оценени. Разбира се, това ще отнеме малко време. Въпреки това е факт, че тези, които подхождат към търговията с опции, вярвайки, че ще „забогатяват“ от самото начало, грешат сериозно.

9. Избор на първи сайт или брокер

Всичко, което блести, може да не е злато и същото може да се каже за множеството налични платформи за бинарни опции. Както при всяка покупка, разумно е да пазарувате достатъчно преди да изберете една платформа пред друга. За щастие, Интернет предлага множество сайтове за рецензии на трети страни, които ще предоставят потребителски оценки и обективни анализи на най-добрите портали за търговия с бинарни опции.

➨ Регистрирайте се с най-добрия двоичен брокер Pocket Option сега!

(Предупреждение за риск: Вашият капитал може да бъде изложен на риск)

10. Управляваната търговия винаги ще прави пари

За тези, които са нови в играта, системата за контролирана търговия може да изглежда привлекателна. Важно е обаче да се отбележи, че дори и най-професионалните съветници ще понесат загуби. Освен това тези схеми изискват значително по-високи депозити и сделки. Тези професионалисти може да са страхотни за съвет, но винаги е най-добре да научите основите на търговията с бинарни опции и да започнете да отваряте позиции, след като се почувствате удобно. Няма „сигурни неща“ на пазара на бинарни опции.

За автора

Percival Knight
Аз съм опитен търговец на бинарни опции повече от десет години. Основно търгувам 60-секундни сделки с много висок процент на попадение. Любимите ми стратегии са с помощта на свещници и фалшиви пробиви

Напиши коментар