Оценката на доверието на Binaryoptions.com – рейтинги на брокери

Когато създадохме Binaryoptions.com, ние има за цел да опрости търговията с бинарни опции. Искахме търговците да намерят сигурни и надеждни брокери за търговия. Ето защо разработихме рейтинга на доверието.

Като опитни търговци, ние разбра, че не може да се има доверие на всеки играч във финансовата индустрия. В края на краищата не всички брокерски фирми се стремят да предоставят най-добрите в класа си услуги на своите клиенти. 

И така, ние се впуснахме в мисия да отговорим на ключов въпрос за търговците: Може ли търговец да се довери на своя брокер със своите средства?

Резултатът за доверие на BinaryOptions.com

Какво ни накара да разработим рейтинга на доверието?

Развитие на Trust Score

Искаме търговците да търгуват сигурно. Ревността да разберем дали търговецът може да се довери на брокер ни доведе до разработете ценен инструмент, известен като рейтинг на доверието. Резултатът за доверие не е просто алгоритъм – той е много повече, тъй като взема под внимание нашите задълбочени прегледи. Използваме този алгоритъм, за да дадем на търговците бърза и изчерпателна оценка на надеждността на брокера. То е част от нашата методология за преглед и рейтинг на брокерите.

Нашият рейтинг на доверие помага на търговците да разберат дали си струва да търгуват с брокер. 

Представяме оценката на доверието въз основа на обширни изследвания и събиране на данни. Нашите вътрешни специалисти в индустрията с дългогодишен опит в търговията допринасят за разработването на рейтинг за всеки брокер. 

Ние възлагаме a числена оценка, варираща от 1 до 5 за всеки брокер.

Търговците могат погледнете тези резултати, преди да търгувате с който и да е брокер. Брокерите с по-високи резултати показват по-голяма надеждност.

Как изчисляваме оценката на доверието?

Изчисляване на рейтинга на доверието

Изчисляване на доверието на брокера включва разглеждане на няколко фактора. Като цяло нашият експертен екип взема предвид следните неща, когато взема решение за надеждността на дадена платформа за търговия. 

  • Общият брой години, през които брокерът работи.
  • Корпоративната структура на платформата за търговия (напр. публично търгувана или банка), 
  • Броят и качеството на притежаваните регулаторни лицензи и 
  • Оценката на експертното мнение, предоставена от нашия екип.

Ние признаваме и включваме регулаторни лицензи от различни юрисдикции и държави в нашия алгоритъм за оценка на доверието. Обикновено брокерите имат лицензи, категоризирани в три нива. 

Платформите за търговия от ниво 1 работят в най-строгата регулаторна рамка. Напротив, брокерите с лицензи от ниво 3 представляват най-малко.

Ето малко информация за юрисдикциите, към които принадлежат повечето платформи за търговия. Разбира се, търговците трябва да проверят регулаторния статус на брокера, преди да се регистрират. 

Юрисдикции от ниво 1 (указва високо доверие):

Юрисдикции от ниво 2 (показва средно доверие):

Юрисдикции от ниво 3 (показва ниско доверие):

Обяснение на рейтингите на доверието:

Пример за рейтинг на доверие на Binaryoptions.com

Ние анализираме брокери въз основа на различни параметри. Тези параметри ни помагат да генерираме рейтинги на доверие за различни брокери. Въз основа на рейтингите брокерите попадат в различни категории:

Силно доверен (оценка на доверие = 5/5)

Брокерите с рейтинг „С голямо доверие“ са най-надеждните в търговската индустрия. Имаме пълно доверие на тези фирми. Някои от нашите експертни търговци лично са отваряли и финансирали сметки при тях многократно. 

Важно е обаче да се отбележи, че дори брокери с голямо доверие могат да се сблъскат с непредвидени предизвикателства. Може да има определени пазарни аномалии, които могат да имат значително въздействие върху операциите на брокерите.

Доверен (оценка на доверие = 4/5)

Нашата оценка „Надежден“ показва, че брокерите са надеждни и заслужаващи доверие. Тези брокери обаче са само едно ниво под рейтинга с високо доверие. 

Рейтингът е нисък, често поради различия в регулаторните лицензи или корпоративни структури. Въпреки това те остават солиден избор за търговците. Така че търговците могат да разчитат на тези брокери. 

Среден риск (резултат за доверие = 3/5)

Брокерите в категорията „среден риск“ обикновено са безопасни. Но търговците ще изискват по-внимателна проверка, преди да отворят сметка за търговия на живо. 

В резултат на това търговците трябва да гарантират, че тези брокери имат регулаторно разрешение в държавата, в която пребивават. Това ще осигури допълнителна защита на търговците.

Висок риск (оценка на доверие = 2/5)

Търговците трябва да проучат внимателно високорисковите брокери, преди да обмислят откриване на сметка. Тези брокери често работят без надеждни регулаторни лицензи. Освен това такива брокери може да имат досие за правни или финансови проблеми. 

Така че търговците трябва да помислят два пъти, преди да се регистрират с тези брокери. 

Не се доверявай (резултат за доверие = 1/5)

Търговците трябва да се опитват да избягват брокерите да получават оценка „Не вярвам“. В BinaryOptions.com никога не препоръчваме откриване на акаунт при брокери, които не осигуряват адекватна защита на търговците и техните средства.

Тези оценки на доверието могат да бъдат много ефективни, за да ви помогнат да изберете най-добрите брокери в индустрията. 

За повече информация, моля, пишете ни съобщение чрез нашия страница за контакти или прочетете повече за нас!

Най-често задавани въпроси (ЧЗВ) относно нашия рейтинг на доверие:

Как мога да определя дали даден брокер заслужава доверие?

Оценката на надеждността на брокера включва разглеждане на няколко фактора. Първо, търговците трябва да търсят брокери с дългогодишен опит в индустрията. Годините в бизнеса на брокера могат да показват надеждност. Търговците също трябва да проверят дали реномирани органи ги регулират. Регулаторният надзор добавя ниво на защита за търговците. И накрая, прегледът на оценката за доверие, представена от нашите експерти, също може да помогне да се оцени тяхната надеждност.

Винаги ли брокерите с по-висок рейтинг на доверие са най-добрият избор?

Брокерите с по-висок рейтинг на доверие обикновено показват по-голяма надеждност. Важно е обаче да вземете предвид вашите специфични нужди и предпочитания. Търговците трябва да оценят наличните инструменти за търговия, характеристиките на платформата, поддръжката на клиенти и таксите. Брокер с малко по-нисък рейтинг на доверие, но по-подходящ за вашите изисквания за търговия, все още може да бъде надеждна опция.

Какво трябва да направя, ако брокер, който ме интересува, има по-нисък рейтинг на доверие?

Ако попаднете на брокер с по-нисък рейтинг на доверие, провеждането на допълнителна проверка е от решаващо значение. Първо, трябва да проучите причините за по-ниската оценка. Например, трябва да проверите липсата на определени регулаторни лицензи или исторически правни или финансови проблеми. 

Мога ли да се доверя на брокери без никакви регулаторни лицензи?

Брокерите, работещи без надеждни регулаторни лицензи, представляват по-висок риск за търговците. Спазването на разпоредбите гарантира, че брокерите следват конкретни критерии и защитават парите на клиентите. В резултат на това търговците трябва да избират брокери, които имат сертификати от надеждни регулаторни организации. Въпреки това, ако брокер без лиценз е единствената налична опция, търговците трябва да бъдат изключително внимателни и да проучат задълбочено своята репутация, история и отзиви от клиенти, преди да обмислят каквато и да е инвестиция с тях.