Що таке FINRA (регуляторний орган фінансової галузі)? Визначення та історія

Офіційний сайт FINRA
Офіційний сайт FINRA

The Орган регулювання фінансової індустрії (FINRA), а приватне, недержавне агентство, відповідає за розробка та забезпечення виконання законів, які застосовуються до уповноважених брокерських фірм та фінансових консультантів у США.

Його заявлена мета полягає в тому, щоб «захистити учасників ринку від шахрайства та неетичної поведінки.Він розглядається як саморегульований суб’єкт.

У 2007 році Національна федерація фінансових установ (NASD) і члени регуляторної, примусової та посередницької діяльності на фондовому ринку (NYSE) об’єдналися, утворивши FINRA. Мета уніфікації полягала у тому, щоб усунути зайві або дублювані правила та зробити дотримання менш дорогим і обтяжливим. 

Що таке ліцензія FINRA?

Офіційний логотип FINRA

Це сертифікація, яка потрібна для роботи у фінансовому секторі. Він включає фінансові установи, громадські банки, акції та страхові компанії. (Що таке акції? Докладніше про визначення та приклади акцій читайте тут)

Чи вигідна ліцензія FINRA?

Звичайно, багато факторів свідчать про те, що FINRA є дуже корисним. Однак деякі з основних факторів описані нижче. 

Отримання фантастичного спонсорства

Випускники повинні знайти компанію, щоб полегшити їм вихід у бізнес цінних паперів у рамках Переваги ліцензії FINRA у процесі 2021. Будь-який новачок може скористатися цією чудовою можливістю, оскільки вона пропонує стартову рампу.

Ви будете нещодавнім випускником з дійсною ліцензією FINRA. Незважаючи на це, клієнти не обов’язково будуть стояти в черзі біля дверей, щоб попросити вас зайнятися їхнім портфоліо. Менеджера капіталу з невеликим попереднім досвідом — це той, кого слід уникати. 

Таким чином, ідеальний спосіб відкрити нову роботу та отримати досвід – це спонсорство. Будьте уважні протягом програми стажування, тому що це також спосіб посилити своє резюме.

Складна робоча атмосфера

Немає сумнівів, що нудьгувати в цьому секторі складно, якщо ви не працюєте самостійно або працюєте в компанії. Хоча у вас не так багато повторюваних повсякденних справ, ви завжди повинні тримати свій розум гострим і свої знання актуальними.

Крім того, щоб стати брокером-дилером, потрібні різні здібності, включаючи продажі, маркетинг, роботу з клієнтами, використання та маніпулювання технологіями тощо. У результаті ви працюватимете в секторі, який швидко розвивається, і багато запозичує в усіх інших гарячих і важких вже доступних секторів.

Незалежність трейдера

Ліцензія FINRA — одна з найкращих речей, які ви можете отримати, якщо вам подобається торгувати. Як приклад, ліцензія серії 7 дозволяє будь-якому випускнику продавати майже будь-який клас активів (від акції до облігації і більше). 

Звичайно, існують певні обмеження (без нерухомості, страхування життя чи товарних ф’ючерсів), але, окрім цього, ви вільні жити своїм життям біржового маклера, як вам подобається.

Це означає, що ви можете займатися особистою торгівлею (більше не потрібно звертатися до посередників). Крім того, ваша ситуація може бути сприятливою, оскільки середній продаж 1PO коштує приблизно $108 мільйонів США.

Підводячи підсумки

Підводячи підсумок, кваліфікаційні іспити для експертів з цінних паперів також проводить FINRA. Крім того, у звіті про адміністративну діяльність FINRA згадуються лише офіційні заходи та опущені неофіційні, включно з листами-попередженнями для компаній чи громадян.

Напишіть коментар