Що таке регулювання CySEC? – Визначення та пояснення

У країнах є установи фінансового регулювання, які забезпечують безпеку фінансових ринків. Це пов’язано з ростом випадків використання брокерами шахрайських засобів для маніпулювання торговельним процесом для інвесторів таким чином, що вони втрачають свої кошти під час торгівлі або під час депозиту. 

На Кіпрі нормативний установою є Кіпрська комісія з цінних паперів і бірж, скорочено (CySEC). Цей орган регулює фінансові ринки, такі як похідні інструменти, гарантуючи, що учасники ринку, які мають справу з будь-якими фінансовими активами, дотримуються вказівок, визначених у розділі 5 закону про Комісію з цінних паперів і бірж від 2001 року. 

Що таке регулювання Кіпрської комісії з цінних паперів і бірж (CySEC)?

Це незалежний комітет на Кіпрі, який відповідає за регулювання цінних паперів і бірж, включаючи всі операції, що відбуваються на фінансових ринках. Для нагляду за цими функціями міністри призначають комітет із п’яти членів. 

Оскільки Кіпр входить до ЄС, він дотримується Директива про ринки фінансових інструментів (MiFID) закони. Закони MiFID діють, регулюючи фондові ринки в ЄС, щоб забезпечити безпечне та прозоре торгове середовище для його членів. 

Історія CySEC:

Він був заснований у 2001 році згідно із законодавством про Комісію з цінних паперів і бірж Кіпру. Саме тоді Кіпр побачив необхідність регулювання фінансових ринків. У 2004 році Кіпр став членом ЄС, і CySEC постраждав, оскільки Кіпр змінив свою валюту на євро. 

Приблизно в той час CySEC запровадив MiFID закони, оскільки вона була частиною Європейського Союзу. У 2012 році він додав бінарні опціони як один з похідних інструментів, що регулюються в CySEC. Не багато країн визнали Бінарні опціони як фінансовий інструмент. 

Так сталося один з піонерів, які заохочували торгівлю бінарними опціонами

Завдання CySEC: 

  • Він пропонує регулювання фондового ринку на Кіпрі, включаючи всі операції, що відбуваються на цьому ринку. 
  • Пропонувати ліцензії форекс-брокерам, дилерам, трейдерам та торговим радникам будь-якого фінансового ринку, що працює на Кіпрі. 
  • Перевірити запити на отримання ліцензії та переконатися, що заявники відповідають кваліфікаційним вимогам для подання заявки та відповідають стандартним вимогам щодо надання послуг до отримання ліцензії. 
  • Збирати дані про будь-які фінансові установи на Кіпрі, які допоможуть їм ефективно виконувати свої регуляторні функції. 
  • Щоб забезпечити дотримання правил і вказівок, яких трейдери та торгові установи, такі як брокери та торгові фірми, повинні дотримуватися відповідно до законів Кіпрської комісії з цінних паперів та бірж 2001 року. 
  • Контролювати операції, які здійснюються фінансовими установами, які регулюються та ліцензуються згідно з ним, та забезпечувати відповідність наданих послуг промисловим стандартам.
  • Розслідувати випадки маніпуляційних цін, недобросовісної практики та порушення законів, які впроваджує його комітет. 
  • Запровадити санкції та покарання на торгові брокери або будь-яких учасників ринку. Це включає дотримання та анулювання торгових ліцензій у торгових брокерів та агентств. 
  • Щоб гарантувати, що вони проводять аудит і що регульовані органи в рамках CySEC повинні збирати відповідні дані фінансового рахунку, як рекомендовано CySEC, і подавати їх на перегляд
  • Запропонувати рекомендації, яких торгові організації повинні дотримуватися під час торгівлі. Вони відповідають за зміну та впровадження політики, як це передбачено законодавством CySEC. 
  • Щоб гарантувати, що форекс-брокери відокремлюють кошти для депозитів клієнтів, які не змішуються з інституційними коштами брокера. 
  • Форекс брокери вимагають a мінімум 750 000 євро як капітал, щоб гарантувати, що форекс-брокер має захист коштів клієнта від фінансової кризи. 
  • Для обміну критичними даними, коли це вимагається іншими регулюючими органами, ви маєте дозвіл регулювати фінансові ринки на Кіпрі. 
  • Форекс-брокери повинні придбати захист від негативного балансу для своїх користувачів. Це допомагає запобігти знищенню балансу рахунку трейдера під час програшної торгівлі. 
  • Він також має низький рівень кредитного плеча для трейдерів у ЄС згідно з рекомендаціями ESMA для регуляторних органів ЄС. Брокери, які регулюються CySEC, можуть пропонувати кредитне плече до 1:30, за винятком професійних трейдерів, які мають вищий ліміт. 
  • Брокери, зареєстровані в CySEC, повинні запропонувати інвесторам компенсаційний фонд у розмірі 20 000 євро. Це означає, що брокер стикається з фінансовими обмеженнями, і він може компенсувати трейдеру до 20 000 євро.
  • CySEC присвячений безпеці клієнтів, і саме тому брокери повинні застосовувати політику безпеки своїх клієнтів. У рамках політики боротьби з відмиванням грошей трейдерам забороняють використовувати фінансові ринки для відмивання грошей, отриманих незаконно. 
Офіційний сайт CySEC

Переваги регулювання CySEC 

  • Це одна з регулюючих установ першого рівня, а агенції з ліцензіями надійні через суворе регулювання в ЄС щодо монетарної політики. 
  • Це дозволяє ліцензованим агентствам отримати доступ до ринку Кіпру. CySEC регулює фінансові ринки.
  • Він має суворі правила, які пропонують трейдерам прозоре та безпечне торгове середовище для трейдерів і брокерів, які торгують у США. 
  • Трейдери на Кіпрі можуть залишатися в безпеці від шахрайства, перевіривши регулювання своїх брокерів перед реєстрацією торгового рахунку.

Недоліки регулювання CySEC

CySEC раніше критикував постачальника послуг, а деякі трейдери скаржилися на повільну відповідь з боку установи. Однак він покращив свої функції та має кращі послуги. 

Висновок 

CySEC є регуляторною установою відомий тим, що пропонує послуги регулювання, і багато торгових брокерів працюють, щоб отримати ліцензію за ним. Він був на ринку деякий час, і його ефективність зросла після вступу Кіпру до ЄС. 

CySEC посилив своє регулювання таким чином, що стало важче отримати ліцензію та почати торгівлю. Однак ці нормативні акти роблять положення CySEC одними з найкращих на Кіпрі та в Європейському Союзі. 

Чи безпечні мої інвестиції під час торгівлі за допомогою торгової платформи, що регулюється CySEC?

 Так, вона безпечна, хоча її звинувачували у невиконанні своїх завдань, як очікувалося, та інші критики, вона посилила свої заходи в попередні роки. Трейдери можуть йому довіряти, оскільки він запровадив більш ефективну політику для обмеження несправедливості під час торгівлі. 

Чи є CySEC законною установою?

Так, на Кіпрі та в ЄС легалізовано пропонувати регуляторні послуги для фінансових ринків Кіпру та Європейського Союзу. Він забезпечує прозорість і справедливість у цих юрисдикціях і є надійним. 

Про автора

Percival Knight
Я був досвідченим трейдером бінарних опціонів більше десяти років. В основному я торгую 60-секундними угодами з дуже високим рівнем попадання. Мої улюблені стратегії — використання свічок і фальшивих проривів

Напишіть коментар