Свічкові діаграми бінарних опціонів – найкращі моделі та стратегії

Торгівля бінарними опціонами — це спосіб купівлі або продажу акцій або будь-якого активу шляхом спекуляції на його ціні. Хоча торгівля може здатися легкою, насправді це не так просто. 

Це тому, що якщо рух ціни на актив неправильно спекулюється, трейдер втратить всю інвестовану суму. Але точно передбачити рух цін на товари бінарних опціонів трохи складно. 

Свічкові діаграми бінарних опціонів - найкращі моделі та стратегії

Дивіться моє повне відео шаблону:

YouTube

Завантажуючи відео, ви погоджуєтеся з політикою конфіденційності YouTube.
Вчи більше

Завантажити відео

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iVGhlIGJlc3QgQmluYXJ5IE9wdGlvbnMgQ2hhcnQgUGF0dGVybnMgKEhpZ2ggcmV0dXJuIHJhdGUhICsgU3RyYXRlZ2llcykiIHdpZHRoPSI2NDAiIGhlaWdodD0iMzYwIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL3ZLdS13UEVqSXpjP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmU7IHdlYi1zaGFyZSIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==

Як трейдер, ви повинні стежити за тенденцією цін, коливаннями ринку та фінансовими новинами. Маючи відповідну інформацію, ви можете зробити правильний вибір. Одним із інструментів, який може допомогти вам проаналізувати ринок для досягнення прибутковості, є діаграма свічників. 

Добре знати:

  • Свічкові діаграми використовуються в торгівлі бінарними опціонами для візуалізації руху цін на активи, показуючи значення відкриття, закриття, максимум і мінімум протягом певного періоду часу.
  • Колір і довжина кожної свічки вказують на ринкові тенденції та настрої трейдерів, причому зелений/білий означає підвищення ціни, а червоний/чорний — зниження.
  • Розпізнавання моделей свічок, таких як бичачий, ведмежий і доджі, має вирішальне значення для прогнозування ринкових рухів і прийняття обґрунтованих торгових рішень.
  • Поєднання свічкового аналізу з іншими індикаторами, такими як RSI та смуги Боллінджера, може покращити торгові стратегії та підвищити шанси на прибутковість у торгівлі бінарними опціонами.

Але що таке свічкова діаграма? Як можна прочитати діаграму свічника? Які його закономірності? Як зробити аналіз діаграми? Що ж, відповіді на всі ці та інші запитання дано в цьому посібнику. 

Типовий приклад того, як виглядають свічки в торгівлі бінарними опціонами
Свічкова торгова стратегія

Що таке свічкова діаграма? 

Свічкова діаграма - це інструмент, який використовується трейдерами під час торгівлі бінарними опціонами. Це простий спосіб кращого відображення руху цін на активи, які торгуються на ринку опціонів. 

Завдяки свічковому графіку трейдер може швидко зрозуміти ціну відкриття, закриття, високу та низьку ціну товару в певний час. Оскільки цей графік допомагає трейдеру швидко зрозуміти рух ціни, він став надійним інструментом для торгівлі.   

Дивіться приклад свічкової діаграми:

Бінарні опціони-свічник-діаграма

У діаграмі, є кілька свічок, і кожна з них означає торгову сесію. Побачивши окрему свічку, трейдер може зрозуміти, якою буде ціна активу найближчим часом. 

Аналіз ринку свічкових моделей є більш успішним і точним, ніж будь-яка інша діаграма торгівлі бінарними опціонами. Це означає, що цей метод огляду ринку дійсно працює. 

Крім того, свічкові графіки допомагають професійним трейдерам знати основні настрої ринку. Таким чином, надаючи більш глибоку інформацію. Отже, має сенс, чому трейдери використовують свічкові графіки. 

Швидка історія свічкових діаграм 

Було б чудово знати походження діаграми свічників, щоб краще зрозуміти, як вона починалася. 

Добре, Свічкові діаграми не є новою концепцією чи методом аналізу ринку. Він існує вже більше десяти років. Японський торговець рисом створив цю успішну торгову діаграму ще у вісімнадцятому столітті, щоб зрозуміти коливання ціни товару. 

Свічки в торгівлі бінарними опціонами

Мунехіса Хомма, розробник свічкових діаграм, розумів, що емоції трейдерів відіграють значну роль у коливанні цін на товари. Таким чином, він створив свічники, і з тих пір він стає популярним. 

Цей графік став основним елементом кожної торгової платформи і допоміг кільком трейдерам отримати більш чітке уявлення про ринок.

Кращий бінарний брокер:
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

123455.0/5

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

  • Приймає міжнародних клієнтів
  • Високі виплати 95%+
  • Професійна платформа
  • Швидкі депозити
  • Соціальна торгівля
  • Безкоштовні бонуси
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Свічник проти гістограм 

Свічкові та стовпчасті діаграми — обидва способи представлення торгових даних. Однак різниця є. У порівнянні зі стовпчастими діаграмами, свічкова діаграма краща, оскільки її легко зрозуміти. 

Candlestick представляє інформацію з більшою кількістю кольорів і візуальних ефектів. Це означає, що він краще підкреслює різницю в ціні. 

Різні компоненти свічника 

Важливо зрозуміти складові свічника, щоб прочитати ціновий тренд товару на діаграмі. 

Свічкова діаграма складається з двох різних елементів, тобто тіла та тіні. Вони бувають червоного та зеленого кольорів. Тут тінь представляє максимум і мінімум торгівлі, тоді як тіло вказує на відкритий і близький діапазон. 

Навіть незначна зміна кольору тіла або розміру тіні свідчить про значні коливання в торговому світі. 

Підсвічник-опис

Колір 

У свічнику зеленого кольору, представленому білим, верхня частина говорить про ціну закриття активу, а нижня частина – це ціна відкриття. 

Це означає, що ринок піднявся вгору, оскільки ціна закриття вища за ціну відкриття. Крім того, якщо свічка зеленого кольору має довгий розмір, це означає, що конкретний актив було придбано багато за певний час. 

З іншого боку, у червоного кольору свічника, також представленого чорним, нижня частина вказує ціну закриття, а верхня частина вказує ціну відкриття активу. 

Отже, коли свічник червоний, ви можете інтерпретувати, що ринок рухається вниз. Це тому, що ціна відкриття вища за ціну закриття. Довгий свічник червоного кольору свідчить про те, що даний товар був проданий багато в певний час. 

Коротше кажучи, колір свічника на графіку відображає рух ціни товару. 

Тінь

свічник

Як і колір свічки, його тінь також вказує на зміну на ринку. Оскільки багато трейдерів не можуть проаналізувати дані, представлені гнітом і хвостом свічника, вони втрачають свої гроші. 

Якщо тінь знаходиться над корпусом свічника, це називається гнітом. Однак якщо тінь знаходиться внизу, це називається хвостом. Крім того, настрій торгового ринку можна інтерпретувати довжиною тіні. 

Верхня і нижня тінь свічки майже ніколи не буває однаковою за розміром. Коли гніт свічника довший за хвіст, це свідчить про те, що покупці контролювали ринок під час торгової сесії. 

Аналогічно, якщо хвіст свічника довший за гніт, це означає, що ринкові продавці були активні під час торгової сесії. Незалежно від положення зазвичай з’являється довга тінь коли тенденція ось-ось закінчиться.  

Але якщо гніт і хвіст свічника однакового розміру, це говорить про нерішучість торговців і покупців. 

Кращий бінарний брокер:
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

123455.0/5

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

  • Приймає міжнародних клієнтів
  • Високі виплати 95%+
  • Професійна платформа
  • Швидкі депозити
  • Соціальна торгівля
  • Безкоштовні бонуси
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Що означають тіло та тінь свічника на діаграмі? 

Оскільки ви знаєте, що означають тіло і тінь свічника, ось що означають їх розмір, співвідношення та положення на діаграмі. 

Тіло-тінь-свічників

Розмір корпусу свічника 

Якщо розмір конкретної свічки на графіку постійно зростає, її ціна також збільшується. Але якщо довжина свічника зменшується, це свідчить про протилежне, тобто ціна товару на ринку впала. 

Пропорція тіла свічника до тіні

Порівняно з тінню, якщо тіло свічника довге, ціна товару на ринку піднялася разом із трендом. Якщо ситуація залишиться такою ж, а напрямок збережеться сильним, тіло свічника буде ще більше збільшуватися. 

З іншого боку, якщо тіло свічника менше тіні, це означає, що ціна товару не рухається відповідно до тренду. Таким чином, на ринку існує невизначеність. 

Положення тіла

Поряд з розміром і співвідношенням свічника значну роль відіграє і положення тіла. 

Наприклад, якщо свічник має невеликий розмір і довгий хвіст і гніт, це означає, що ціна даного активу повернулася до початкової вартості. Зазвичай це відбувається, коли покупці намагаються підвищити ціну, а продавці знижують. 

Наступна позиція — це коли свічник розміщений на одному кінці, а з іншого боку має довгу тінь. Це відбувається, коли ціна активу рухалася в певному напрямку або покупцями, або продавцями. 

➨ Зареєструйтеся в найкращому бінарному брокері Pocket Option зараз!

(Попередження про ризик: Ваш капітал може бути під загрозою)

Психологія свічок для торгівлі бінарними опціонами

Психологія свічок бінарних опціонів
Психологія ринку – покупці потрапляють у пастку

За допомогою свічок ви можете прочитати психологію ринку в торгівлі бінарними опціонами. З нашого досвіду, найкращий спосіб читати думки інших трейдерів – це інтерпретувати ґноти у свічниках. Дивіться малюнок нижче:

Гніт є одним із найкращих сигналів, якщо ви хочете знати, у якому напрямку рухатиметься ринок. Багато людей торгують свічниками, а це означає, що перед гнітом інші трейдери побачать повну свічку. Більш сильні інші гравці приходять на ринок і штовхають ринок назад. Відбувається відмова, і в результаті ми бачимо гніт. Багато трейдерів зараз потрапили в пастку в неправильному напрямку, і їм потрібно закрити свої позиції.

Використовуючи гноти в торгівлі бінарними опціонами, ми можемо отримати вищий показник відвідувань!

Дивіться моє відео про це:

YouTube

Завантажуючи відео, ви погоджуєтеся з політикою конфіденційності YouTube.
Вчи більше

Завантажити відео

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iQmluYXJ5IE9wdGlvbnMgQ2FuZGxlc3RpY2sgUGF0dGVybiBQc3ljaG9sb2d5IChTZWNyZXQgdG8gc2VlIHRoZSByZWFsIG1hcmtldCkiIHdpZHRoPSI2 NDAiIGhlaWdodD0iMzYwIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL1I2YVh6YWU4OWxzP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJv cmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlL WluLXBpY3R1cmU7IHdlYi1zaGFyZSIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==
Кращий бінарний брокер:
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

123455.0/5

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

  • Приймає міжнародних клієнтів
  • Високі виплати 95%+
  • Професійна платформа
  • Швидкі депозити
  • Соціальна торгівля
  • Безкоштовні бонуси
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Як читати діаграму свічника? 

Трейдер може вивчити ціну активу на ринку, проаналізувавши дві частини свічки, тобто тіло і тінь. Кожна свічка на графіку відображає рух ціни активу за певний час, наприклад, один день, один тиждень або один місяць. 

Крім того, кожна свічкова діаграма має чотири точки даних, тобто максимум, мінімум, відкриття та закриття. Отже, якщо трейдер має фіксований час торгівлі, графік оновиться відповідно. 

Ви можете проаналізувати тінь і тіло свічника, щоб дізнатися настрої ринку. І виходячи з ваших спекуляцій, ви можете здійснити торгівлю. 

Пояснення різних моделей свічників:

Хоча існує кілька моделей, не всі вони працюють ефективно. Це означає, що вони не допоможуть вам правильно передбачити ринок. І це може призвести до втрати значної суми грошей. 

Свічкові моделі поділяються на дві категорії, тобто бичачі та ведмежі моделі. Грунтуючись на цих двох, трейдери можуть зрозуміти різні моделі.  

Бичачий візерунок

Коли на ринку домінують покупці, а не продавці, формується модель зростання. Це означає, що ціна закриття перевищує ціну відкриття. Зелений або білий колір означає наявність бичачого зростання на ринку. 

Бичачий візерунок
Бичачий візерунок

Ведмежий візерунок 

Ведмежа модель є протилежністю бичачої моделі. Це означає, що продавці контролюють ринок. Побачивши ведмежий патерн, можна зробити висновок, що ціна відкриття вища за ціну закриття. Також він представлений червоним або чорним кольором.

Ось кілька корисних моделей ведмежих і бичачих свічників, які можуть підвищити прибутковість вашої торгівлі. 

Ведмежий візерунок
Ведмежий візерунок
➨ Зареєструйтеся в найкращому бінарному брокері Pocket Option зараз!

(Попередження про ризик: Ваш капітал може бути під загрозою)

Доджі Торгівля 

Коли бінарний ринок не контролюється ні ведмежим, ні бичачим, це свідчить про нерішучість ринку. І ось тоді формується шаблон Доджі. Цей візерунок далі ділиться на чотири частини. 

Чотири різні візерунки доджі: звичайні доджі, бабки доджі, надгробні доджі та довгоногі доджі. Але не всі вони відображають нерішучість ринку. Трейдери можуть легко знайти візерунок Doji на діаграмі свічника, оскільки він представлений формою хреста. 

Доджі-Свічник
Доджі

Переваги методу Доджі

Під час торгівлі, якщо ринок рухається вгору і є модель Доджі, ви можете зробити висновок, що продажі починаються зі сповільнення імпульсу купівлі. 

Якщо вийти з ринку на основі аналізу шаблонів Doji, ви можете отримати значний прибуток. Але важливо підтвердити, що ринок показує саме те, що показала модель Доджі. Інакше вам загрожує величезна втрата. 

Розуміння різних варіантів свічників 

Ось чотири популярних варіанти візерунків доджі та що вони вказують. 

Доджі-свічники-візерунки
Стандартний доджі

Стандартний доджі на графіку свічників означає, що ціни купівлі та продажу однакові. Його позначають хрестиком або знаком плюс. 

Dragonfly Doji

Dragonfly Doji — це Т-подібний свічник на діаграмі. Він має невелике тіло зверху, за ним нижній довгий гніт. Ця закономірність свідчить про те, що ринок відкрився за високою ціною і впав. Однак наприкінці торгів вона зросла до того ж рівня ціни. 

Одним словом, бабка Doji формується, коли ціна падає, але покупці в останню хвилину підштовхнули її вгору. 

Надгробний камінь Доджі

Gravestone Doji є протилежністю Dragonfly Doji. Ця закономірність формується, коли ціна закриття і відкриття активу знаходиться на одному нижньому рівні. 

Gravestone Doji показує, що коли ринок був відкритий, його ціну раптово знизили продавці. Трейдери можуть отримати хорошу прибутковість, якщо вони торгують шаблоном надгробного каменя. 

Доджі довгоногий

Доджі довгоногий зовні схожий на звичайний доджі. Однак він має порівняно довший верхній і нижній гніт. Довгий гніт показує нерішучість ринку. 

Коли бачиш довгоногого Доджі, намагайтеся не торгувати бінарними опціонами (ви повинні знати, коли), оскільки через це ви можете втратити всі свої інвестовані гроші. Коли гніт скоротиться, можна торгувати. 

➨ Зареєструйтеся в найкращому бінарному брокері Pocket Option зараз!

(Попередження про ризик: Ваш капітал може бути під загрозою)

Проривна торгівля 

Проривна торгівля

Проривна торгівля на свічковому графіку показує рух ціни активу. Ціна на товар або перевищила рівень опору, або вище рівня підтримки. 

Рівень опору або підтримки також можна розглядати як точку стоп-лоссу або початковий рівень, який може допомогти трейдерам отримати величезну прибутковість.  

Коли ціна виходить за межі рівня опору або підтримки, у трейдерів є два варіанти. По-перше, вони можуть вийти з ринку, якщо не хочуть, щоб ціна вирвалася. Вихід з ринку може допомогти цим трейдерам уберегти себе від величезних втрат. По-друге, трейдери, які чекають прориву, можуть підключитися, коли прорив трапиться, щоб отримати значний прибуток. 

Після прориву волатильність ринку зростає, і ціна рухається в напрямку прориву. Оскільки прорив вказує на більші коливання цін і більшу волатильність, він приносить більшу прибутковість. 

Як працює проривна торгівля 

Щоб торгувати за цим шаблоном, вам потрібно проаналізувати дві речі. По-перше, послідовність торкання рівня опору. Якщо ціна активу кілька разів торкалася рівня опору та підтримки, їх аналіз стає більш дійсним. 

А по-друге, тривалість часу, протягом якого він залишається в грі. Якщо рівень підтримки та опору залишаються на своєму положенні тривалий час, результат більш сприятливий. 

Трейдери можуть швидко визначити прорив моделі діаграми, оскільки він зазвичай знаходиться в початковій точці тренду. Отже, якщо ви знаєте, як визначити прорив на ринку, ви можете збільшити свою прибутковість. 

Кращий бінарний брокер:
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

123455.0/5

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

  • Приймає міжнародних клієнтів
  • Високі виплати 95%+
  • Професійна платформа
  • Швидкі депозити
  • Соціальна торгівля
  • Безкоштовні бонуси
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Фальшива проривна торгівля 

Наступна модель торгівлі на свічках - це фальшивий прорив. Ця модель протилежна прориву, і це саме те, як вона звучить.

Фальшива проривна торгівля
Фальшива проривна торгівля

Одна річ, яка робить фальшиву модель прориву цікавою, це її непередбачуваність. Ціна рухається таким чином, що трейдери припускають, що вона може прорватися. Отже, вони торгують; однак ціна обманює трейдера, повертаючись на той самий рівень.  

Фальшивий прорив є однією з важливих моделей торгівлі, яку можуть зрозуміти та визначити навіть недосвідчені трейдери. Помилковий прорив на торговому графіку представляє одну з двох речей. Або цінова тенденція скоро відновиться, або ціна скоро зміниться. 

Така ситуація виникає, коли трейдери намагаються вийти на ринок, коли все стабільно. Однак, коли вони роблять запис, ціна зворотний. Таким чином, часові рамки мають значення для фейкового прориву. 

Як торгувати помилковими проривами? 

Помилковий прорив може статися за будь-яких умов ринку та цінової тенденції. Щоб успішно торгувати в помилковому прориві, трейдерам потрібно зробити кілька речей. 

  • Зверніть увагу на фінансові новини. 
  • Спробуйте зрозуміти причину фальшивого прориву.
  • Оцінює фальшивий прорив і як це вплине на цінову тенденцію. 
  • Зверніть увагу на крайні точки на ринку. 

Якщо ви не хочете бути спійманими підроблена проривна торгівля, ви можете дочекатися, поки ціна активу закриється за межами діапазону. Якщо це станеться кілька разів, можна припустити, що ціновий тренд почнеться знову. 

➨ Зареєструйтеся в найкращому бінарному брокері Pocket Option зараз!

(Попередження про ризик: Ваш капітал може бути під загрозою)

Трендова торгівля 

Лінія тренда — це спосіб дізнатися тенденцію цін на актив на ринку. Визначення лінії тренда може допомогти трейдерам здійснювати успішні операції. Це тому, що лінія тренда допомагає трейдерам знати, чи працює ринок на їхню користь. 

Лінія тренда — це простий і зручний у використанні інструмент, розділений на категорії, тобто лінія тренду вниз і лінія тренду. 

Trendline-трейдинг
Трендова торгівля

Висхідна лінія тренду на свічковому графіку вказує на надмірну кількість покупок на ринку. Це означає, що ціна активу, ймовірно, зросте. З іншого боку, низхідна лінія тренда вказує на тиск пропозиції. Нисхідна лінія тренда змушує ціну падати. 

Крім того, якщо лінія тренду рівна, це означає, що ринкова ціна рухається у стабільному напрямку. Трейдери не повинні тримати довгу позицію, коли бачать низхідну лінію тренду. 

Лінія тренду на діаграмі створюється шляхом з’єднання ряду цін. Щоб отримати краще уявлення, трейдери повинні зосередитися лише на основних точках коливання. Після того як ви склали лінію тренду, ви зможете швидко визначити ринок. 

Ви повинні торгувати навколо лінії тренду, щоб отримати кращі торгові можливості та підвищити свою прибутковість. Щоб увійти в ринок, ви можете почекати, поки ціна прорве лінію тренда. 

Патерн бичачого/ведмежого поглинання

Ведмежий-Поглинаючий-Патерн

Ще одна популярна модель свічника - це модель поглинання бичачого/ведмежого. Це один з небагатьох шаблонів, який можна легко ідентифікувати і містить всю важливу інформацію. 

Модель бичачого поглинання на свічковому графіку показує низхідний тренд. Це означає, що на ринку спостерігається зростання моделі купівлі. Це символізують дві зелені свічки. Друга зелена свічка поглинає тіло попередньої червоної свічки. 

Ведмежий поглинаючий візерунок є протилежністю моделі бичачого поглинання. Ця модель виникає, коли ціна активу падає, оскільки на ринок виходить більше продавців. Цей візерунок представлений двома червоними свічками, де червона свічка поглинає наступну зелену свічку. 

Коли ви помічаєте ведмежу або бичачу модель, це означає, що вона буде розворот в тренді. Якщо трейдери утримують позицію щодо активу, цінова тенденція якого скоро закінчиться, вони можуть використовувати цю модель для виходу з трендового ринку. 

➨ Зареєструйтеся в найкращому бінарному брокері Pocket Option зараз!

(Попередження про ризик: Ваш капітал може бути під загрозою)

Візерунок Ранкова зірка/Вечірня зірка

Ранкова-Вечірня-Зірка
Бичача і ведмежа вечірня зірка

The Ранкова зірка і модель вечірньої зірки дещо відрізняються від бичачого поглинання та ведмежого поглинання, оскільки включають три свічки, а не дві. 

Візерунок ранкової зірки можна визначити як візуальне зображення трьох свічок, які утворюють низхідний тренд. Наявність ранкової зірки на свічковому графіку вказує на те, що ціновий тренд зміниться. 

Модель вечірньої зірки на графіку свічників є повною протилежністю візерунку ранкової зірки. Це символізує тенденцію до зростання на ринку. Патерни «Вечірні зірки» також говорять про майбутній розворот ціни активу. 

Ця модель зазвичай з’являється, коли ринок демонструє вищі мінімуми або вищі максимуми. Якщо ви хочете торгувати свічником Evening Star, не чекайте зниження цін, оскільки ви можете втратити торгівлю. 

Візерунок пірсингу

Пронизливий малюнок формується під час відкату або в кінці спадного тренда. Далі він поділяється на дві категорії, тобто ведмежа свічка та бичача свічка. 

Цю закономірність можна знайти на графіку, коли друга свічка, тобто бичача, закривається в середині першої свічки, тобто ведмежої свічки. Така ситуація виникає на ринку з низхідним трендом. 

➨ Зареєструйтеся в найкращому бінарному брокері Pocket Option зараз!

(Попередження про ризик: Ваш капітал може бути під загрозою)

Перевірена стратегія свічкової діаграми для початківців

Я познайомлю вас із двома перевіреними свічковими стратегіями для торгівлі бінарними опціонами. Я часто використовую їх, коли розумію, що ринок змінюється.

Торгівля підтримки та опору

Перша стратегія, яку я люблю використовувати в 60-секундних угодах бінарних опціонів. Я хочу проілюструвати це практичною торгівлею.

У цьому прикладі я торгую EUR/USD. Спочатку я встановив таймфрейм 60 секунд. Потім я перемикаюся між 60-секундним і 5-хвилинним графіками й уважно розглядаю рівні підтримки й опору, а також лінії тренду. Ця стратегія спрямована на прогнозування наступної свічки для отримання прибутку за допомогою короткої 60-секундної торгівлі.

Для кращого огляду я малюю рівні підтримки та опору:

Малювання рівнів підтримки та опору свічкової діаграми

Ця стратегія передбачає торгівлю в діапазонах підтримки і опору. Я думаю, що ціна буде рости, але я ще не починаю торгівлю і чекаю свічки підтвердження.

Свічка підтвердження в свічковій діаграмі

Як ви можете бачити на малюнку вище, є свічка-молот. Молот є хорошим сигналом того, що ринок буде рухатися вгору.

Перш ніж почати торгівлю, я перевіряю індикатор RSI і Смуги Боллінджера. Це потрібно робити швидко, оскільки торгівля короткострокова. Обидва торгові індикатори вказують на те, що ринок зробить короткостроковий рух вгору. Оскільки молоткова свічка підтверджує моє припущення, я відкриваю замовлення на покупку.

Проста торгова стратегія, за допомогою якої я заробив 955 євро з 500 євро в цій торгівлі. Стратегія проста, але ефективна, оскільки ми маємо втричі більше підтвердження того, що курси проходитимуть, як передбачалося. Індикатор RSI, як індикатор імпульсу, допомагає передбачити швидкість і напрямок тренду.

Поєднайте свічник з іншими індикаторами

Останній спосіб, яким ви можете торгувати свічником, це поєднання свічника з іншими індикаторами. Роблячи це, ви максимізуєте свої шанси отримати більший прибуток. Таким чином, ви не несете більше втрат. Таким чином, ви також відкриваєте для себе так багато різноманітних торгових можливостей. І якщо ви вибрали правильний час, ви також можете відкрити двері до успіху та стати майстерним трейдером. 

Комбінуйте свічкові діаграми з індикаторами

Як читати одну єдину свічку?

Якщо ви вирішили торгувати одиночними свічниками, вам потрібно знати, як правильно читати одну свічку.

Коли ви торгуєте однією свічкою, і ви помічаєте довгу верхню тінь, ціна знизиться. Це тому, що інвестори хочуть продавати. З іншого боку, якщо ви спостерігаєте довгу низхідну тінь, це означає, що ціна на ринку зростає. 

Подібним чином, якщо є модель свічки Доджі, це свідчить про нерішучість. І ця річ вказує на ту саму ціну відкриття та закриття. Нарешті, якщо ви помітили модель молотка на графіку під час торгівлі однією свічкою, це означає, що покупці діють. 

➨ Зареєструйтеся в найкращому бінарному брокері Pocket Option зараз!

(Попередження про ризик: Ваш капітал може бути під загрозою)

Висновок: використовуйте шаблони діаграм для виграшу бінарних опціонів

Хоча для представлення руху ціни на ринку бінарних опціонів можна використовувати кілька діаграм, краще вибрати діаграму свічки. Тому що це легко зрозуміти і розповідає про повний настрій ринку. 

Але щоб отримати прибуток, дуже важливо вибрати свічковий візерунок, який дає детальну інформацію про цінову тенденцію. Володіючи правильною інформацією, ви можете правильно спекулювати на ринку та здійснити виграшну угоду. 

Щоб стати успішним трейдером, ви можете вибрати правильний візерунок свічника, дотримуватися детальної стратегії, і ніколи не припиняйте вчитися. 

Для подальшого читання ви також можете прочитати наш Посібник із шаблонів ABCD для бінарних опціонів або Керівництво по гармонійному малюнку.

Поширені запитання про свічкові діаграми:

Яке основне призначення свічкової діаграми в торгівлі бінарними опціонами?

Свічкова діаграма використовується для відображення руху ціни активів у торгівлі бінарними опціонами, допомагаючи трейдерам швидко зрозуміти ціни відкриття, закриття, високі та низькі ціни протягом певного періоду часу.

Про що свідчать кольори та довжина свічників?

Колір і довжина свічок вказують на ринкові тенденції та настрої трейдерів. Зелений або білий означає підвищення ціни, а червоний або чорний — зниження.

Яке значення мають тіло і тінь свічника?

Тіло свічника представляє відкритий і близький діапазон ціни активу, тоді як тінь (або гніт/хвіст) вказує на максимум і мінімум торгівлі. Зміни їх розміру та кольору можуть означати значні коливання ринку.

Чим свічкова діаграма відрізняється від гістограми?

Свічкові діаграми є кращими над гістограмами, оскільки вони представляють інформацію більш візуально за допомогою кольорів, ефективніше висвітлюючи різницю в ціні.

Які типові моделі свічок у торгівлі бінарними опціонами?

Звичайні свічкові моделі включають бичачі та ведмежі моделі, моделі Доджі (вказують на нерішучість ринку) і конкретні формації, такі як Dragonfly Doji та Gravestone Doji, кожна з яких надає розуміння ринкових тенденцій і потенційних розворотів.

Яке значення має поєднання свічкового аналізу з іншими індикаторами?

Поєднання свічкового аналізу з іншими індикаторами, такими як RSI та смуги Боллінджера, може покращити торгові стратегії, підвищивши шанси на прибутковість, забезпечуючи більш повне уявлення про ринкові тенденції та потенційні зміни цін.

Про автора

Percival Knight
Я був досвідченим трейдером бінарних опціонів більше десяти років. В основному я торгую 60-секундними угодами з дуже високим рівнем попадання. Мої улюблені стратегії — використання свічок і фальшивих проривів

Напишіть коментар

  • Показати як ієрархію

    Я хочу дізнатися більше

  • Показати як ієрархію

    Привіт, дуже корисна інформація
    Дуже дякую, щойно почав торгувати бінарними файлами.