Найкращі торгові стратегії індикатора MACD для бінарних опціонів

У торгівлі бінарними опціонами існує кілька технічних індикаторів, які можна використовувати для точних спекуляцій. Деякі з цих індикаторів є складними, а деякі прості у використанні, як індикатор MACD.

MACD, також відомий як розбіжність конвергенції ковзної середньої, є технічним індикатором, який ви можете використовувати для підвищення прибутковості вашої торгівлі. Для цього необхідно знати основи цього показника.

Більше того, ви повинні знати, як це працює і які в нього є різні торгові стратегії. Також ви повинні знати про обмеження індикатора MACD.

Відповіді на ці питання ви знайдете в цьому посібнику.

Найкращі торгові стратегії індикатора MACD для бінарних опціонів

Добре знати:

  • Індикатор MACD використовує дві експоненціальні ковзні середні (EMA) для вимірювання імпульсу ринку та потенційних змін у напрямку ціни.
  • Він складається з трьох компонентів: лінії MACD (різниця між 12-денною та 26-денною EMA), сигнальної лінії (9-денної EMA лінії MACD) і гістограми (різниця між лінією MACD і сигнальною лінією). .
  • Трейдери можуть використовувати MACD для різних стратегій, таких як виявлення бичачих або ведмежих перехресть, перехресть нульової лінії та розбіжностей, які сигналізують про потенційні розвороти трендів.
  • Незважаючи на те, що MACD є популярним і універсальним індикатором, він має обмеження, включаючи можливість помилкових спрацьовувань і не передбачення всіх розворотів, і його слід використовувати разом з іншими індикаторами для більш точного аналізу.

Що таке індикатор MACD?

MACD-індикатор

MACD – це чудовий індикатор, який вимірює зв’язок між двома експоненційними ковзними середніми (EMA). Джеральд Аппель у 1970-х роках розробив цей технічний індикатор.

Згенеровані дані відображаються трьома лініями: лінія MACD (синя лінія), сигнальна лінія (червона лінія) і гістограма (зелена).

Тут лінія MACD є результатом різниці між двома вирівняними ковзними середніми. Різниця розраховується в активах 12 днів (швидко) і 26 днів (повільно). Аналогічно, сигнал є 9-денним середнім показником лінії MACD. Нарешті, гістограма є результатом сигналу лінії MACD мінус.

Гістограма MACD збільшиться, якщо актив рухається сильно в певному напрямку. Але якщо гістограма почне ухилятися, можна зробити висновок, що відбудеться розворот ціни.

Оскільки лінія MACD входить і виходить навколо нульових ліній, вона нагадує характеристики осцилятора. Ви можете помітити цей індикатор на графіку як дві лінії, які коливаються без будь-яких кордонів.

Ви можете проаналізувати дані для здійснення торгівлі за допомогою цього індикатора. Ви можете додатково купити цінний папір, коли лінія MACD перетинає сигнальну лінію. Але ви повинні продати актив, якщо він перетинає сигнальну лінію.

MACD є чудовий показник які можна інтерпретувати різними способами. Але швидкі підйоми/падіння, конвергенція та розбіжність є деякими стандартними методами.

Коротше кажучи, Moving Average Convergence Divergence є корисним індикатором, який допомагає швидко визначити напрям короткострокового тренда. Крім того, він допомагає при кров’янисті виділення розворот тенденції. Це означає, що ви можете знайти кращі торгові можливості, використовуючи індикатор MACD.

➨ Зареєструйтеся в найкращому бінарному брокері Pocket Option зараз!

(Попередження про ризик: Ваш капітал може бути під загрозою)

Інтерпретація MACD

Назва Moving Average Convergence Divergence говорить про все, що робить цей індикатор. Тйого індикатор — це швидкий спосіб визначення періодів, коли тенденції на ринку або збігаються, або розходяться.

Якщо ціна активу рухається в тому ж напрямку, що й базовий актив, це показує зближення. З іншого боку, якщо ціна рухається в іншому напрямку, це вказує на розбіжність.

Якщо короткострокова EMA вище довгострокового показника, то є розбіжність. Але якщо EMA та індикатор рухаються разом, це конвергенція. Крім того, MACD вище або нижче нуля також вказує на щось важливе.

  • В бичачий знак, індикатор MACD вище нуля. У цьому випадку короткострокова EMA віддаляється від довгострокової ковзної середньої у висхідному напрямку.
  • З іншого боку, у ведмежому знаку MACD нижче нуля. Це означає, що короткострокова EMA відхиляється від довгострокової ковзної середньої в напрямку вниз.

Включивши сигнальну лінію та гістограму, ви також можете зробити ще кілька висновків. Наприклад, якщо гістограма позитивна, це означає, що MACD нижче 9-періодної ковзної середньої. Коротше кажучи, MACD рухається в тому ж напрямку. Але якщо MACD вище ковзної середньої, це означає, що MACD рухається в протилежному напрямку.

Кращий бінарний брокер:
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

123455.0/5

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

  • Приймає міжнародних клієнтів
  • Високі виплати 95%+
  • Професійна платформа
  • Швидкі депозити
  • Соціальна торгівля
  • Безкоштовні бонуси
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Як працює розбіжність ковзних середніх?

Дивергенція ковзного середнього

Ось короткий огляд того, як працює індикатор MACD.

  • У ведмежій ситуації MACD розгортається з вище нуля. Аналогічно, в бичачій ситуації відбувається навпаки.
  • Крім того, якщо лінія MACD перетинає сигнальну лінію знизу вгору, індикатор вважається бичачим. У цьому випадку, якщо лінія MACD знаходиться нижче нульової лінії, це сильний сигнал.
  • Аналогічно, індикатор є ведмежим, якщо лінія MACD перетинає зверху вниз. Тут, якщо він вище нульової лінії, це вважається сильним сигналом.
  • Під час торгівлі, якщо MACD крутиться, не варто торгувати. Це тому, що така ситуація свідчить про нестабільність ринку. Крім того, буде важко точно передбачити рух торгового ринку, що призведе до збитків.

Індикатор MACD для 60-секундної торгівлі

Ви можете робити короткі операції, як Торгівля 60 секунд за допомогою індикатора розбіжності ковзних середніх.

Щоб почати процес, ви можете змінити налаштування MACD. Конфігурація за замовчуванням буде періодами MACD (9), короткостроковими (12) та довгостроковими (26). Вам слід змінити цей параметр на довгостроковий (20), короткостроковий (9) і період MACD (3).

Крім того, встановіть головну лінію MACD як лінію, а сигнальну лінію як білу. Щоб приймати правильні торгові рішення, потрібно знати кілька умов.

Якщо ви хочете купити опціон колл:

  • Для успішної торгівлі червона лінія, тобто основна лінія MACD, повинна перетинати білу лінію, тобто сигнальну лінію MACD знизу вгору.
  • Крім того, над перехресною плямою має бути свічник у напрямку основної лінії MACD. Це смужка бичачих трендів.

Якщо ви хочете купити опціон пут:

  • У цій ситуації червона лінія повинна перетинати білу лінію зверху вниз.
  • Крім того, над перехресною плямою має бути свічник у напрямку основної лінії MACD. Це смуга ведмежого тренду.

Ви можете увійти та отримати величезну прибутковість від торгівлі, якщо ринок відповідає будь-якій із цих умов.

Найкращі стратегії MACD для бінарних опціонів

Ось кілька стратегій, які можна використовувати для торгівлі за допомогою індикатора MACD:

MACD 0 Лінійний кросовер

Коли лінія MACD переходить від позитивної до негативної, відбувається перетин лінії MACD 0. Це означає, що актив рухається від позитивного моментуму до негативного або навпаки.

У цьому випадку, якщо лінія MACD перетинається від негативного до позитивного, це розглядається як бичачий знак. Таким чином, його називають бичачим кросовером. Аналогічно, якщо лінія перетинається з позитивного на негативний, це ведмежий знак, тобто ведмежий перехід.

Єдине, про що ви повинні пам’ятати, це те, що перетин ліній не завжди вказує на те, що імпульс змінився. Наприклад, якщо існує торгова ситуація, коли лінія MACD деякий час близька до 0, це вказує на те, що імпульс низький.

Кроссовер сигналів MACD

Щоб застосувати цю торгову стратегію, ви повинні спостерігати лінію MACD і сигнальну лінію.

Бичачий кросовер - це коли лінія MACD знаходиться нижче сигнальної лінії. Це також показує, що імпульс ось-ось повернуться в іншу сторону. Аналогічно, бичачий кросовер відбувається, коли лінія MACD йде вище сигнальної лінії.

Якщо ви хочете торгувати за допомогою індикатора MACD, використовуючи опціони високий/низький, введіть опціон колл для бичачого кросовера. Подібним чином введіть пут-опціон для ведмежого кросовера.

Кращий бінарний брокер:
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

123455.0/5

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

  • Приймає міжнародних клієнтів
  • Високі виплати 95%+
  • Професійна платформа
  • Швидкі депозити
  • Соціальна торгівля
  • Безкоштовні бонуси
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Імпульсна дивергенція MACD

Якщо фактичний рух ціни відрізняється від того, що припустив MACD, виникає дивергенція MACD. Побачивши це, можна зробити висновок, що рано імпульс зменшиться.

У цій ситуації якщо ви хочете розмістити торгівлю, вам слід дочекатися розбіжності між основною ціною та індикатором MACD. Дивергенцію можна далі розділити на дві категорії, тобто бичачу дивергенцію та ведмежу дивергенцію.

У бичачій дивергенції ціна товару рухається низько, але індикатор MACD показує більш високий мінімум. Аналогічно, ведмежа дивергенція виникає, коли ціна активу рухається вище максимумів, але індикатор фіксує нижчі максимуми.

MACD + Індекс відносної сили

MACD + Індекс відносної сили

Індекс відносної сили – це індикатор, який узгоджує діапазон цін цінного паперу з ціною його закриття. Ви можете використовувати цей індикатор, щоб зрозуміти ситуації перекупленості та перепроданості на ринку. Ви також можете використовувати індикатор MACD для відповідності кросоверу.

Якщо обидва індикатори показують кросовер в одному напрямку, ви можете купити або продати актив. Далі ви можете почекати, поки MACD дасть сигнал про закриття торгівлі.

MACD + Індекс грошового потоку

У порівнянні з індексом відносної сили, індекс грошового потоку генерує менш обмежені сигнали купівлі та продажу. Це тому, що цей індикатор вимагає руху обсягу та ціни для розрахунку показань.

Щоб використовувати цю стратегію, вам слід поєднати сигнали перепроданості/перекупленості індексу грошових потоків із перехресним показником MACD. Тут можна очікувати двох результатів.

  • Якщо індекс грошового потоку показує перекупленість, ви повинні чекати ведмежого хреста. Якщо це відбувається, він показує короткий сигнал.
  • Якщо індекс показує перепроданість, слід дочекатися бичачого хреста.

Ви можете торгувати своєю позицією, якщо MACD перериває лінію тригера в іншому напрямку.

Індикатор MACD і торгова стратегія смуги Боллінджера

Ви можете створити одну з найкращих і найнадійніших торгових стратегій, комбінуючи індикатор MACD і смуга Боллінджера торгівля. Ця комбінація торговий індикатор зазвичай використовується для 60-секундної торгівлі опціонами.

Оскільки ця стратегія проста у виконанні, вона зазвичай використовується новими трейдерами. Крім того, ви можете використовувати цю стратегію для торгівлі в будь-якому напрямку, зменшуючи ризик.

Але якщо вам не подобається 60-секундна торгівля, вам слід уникати використання цієї стратегії, оскільки вона повністю залежить від 60-секундних бінарних опціонів. Крім того, важко визначити тенденції.

Кращий бінарний брокер:
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

123455.0/5

Pocket Option - Торгівля з високим прибутком

  • Приймає міжнародних клієнтів
  • Високі виплати 95%+
  • Професійна платформа
  • Швидкі депозити
  • Соціальна торгівля
  • Безкоштовні бонуси
(Попередження про ризик: торгівля ризикована)

Індикатор MACD для денної торгівлі

Якщо ви активний денний трейдер, використання індикатора MACD буде корисним, оскільки він ефективний і може базуватися на будь-якому період часу.

Використовуючи MACD для денної торгівлі, ви повинні перевіряти рівень волатильності різних активів. Це тому, що якщо волатильність більша, менш імовірний індикатор може передбачити рух ціни.

Крім того, якщо вам цікаво, який час найкращий для використання індикатора MACD, не існує найкращого періоду часу. Таким чином, залежно від інструменту, активу та типу торгівлі, ви можете вибрати часові рамки, які можуть працювати для вас найкращим чином.

Переваги індикатора MACD

Ось кілька переваг, які показують, чому вам слід використовувати цей індикатор:

  • Найкраще в індикаторі MACD полягає в тому, що його можна використовувати як індикатор імпульсу та індикатор тренду.
  • Це дає чіткі сигнали купівлі та продажу.
  • Нарешті, індикатор MACD можна легко комбінувати з іншими індикаторами для отримання чіткого та точного результату.
➨ Зареєструйтеся в найкращому бінарному брокері Pocket Option зараз!

(Попередження про ризик: Ваш капітал може бути під загрозою)

Обмеження за допомогою індикатора MACD

Хоча індикатор MACD є корисним і має численні переваги, він також має певні обмеження:

  • Для початку ви помітите, що розбіжність зазвичай сигналізує про можливий розворот. Але насправді зворотного ходу немає. Таким чином, MACD дає помилкові спрацьовування.
  • Крім того, дивергенція не передбачає всіх розворотів. Це відбувається тому, що дивергенція передбачає занадто багато розворотів, які не відбуваються.
  • Нарешті, це не дає правильного аналізу ліній тренда.

Де можна використовувати індикатор MACD?

Якщо ви хочете здійснювати прибуткові операції за допомогою індикатора MACD, вам слід вибрати одного з найкращих брокерів для роботи. Шукаючи брокерів, не забудьте перевірити мінімальну суму депозиту, мінімальну суму торгівлі, наявність демо-рахунку та інші важливі аспекти.

Крім того, ви повинні спробувати вибрати торгову платформу, яка регулюється якимось надійним органом. Це тому, що таким чином ризик втратити гроші менший. Деякі популярні брокери: eToro, Fortrade, Skilling, Pepperstone, easyMarkets і Libertex.

MACD проти RSI

Хоча основи конвергенції ковзних середніх та індекс відносної сили звучать однаково, вони відрізняються.

RSI показує перекупленість і перепроданість ринку в порівнянні з останніми рівнями цін. Він також вимірює зміну ціни за останніх максимумів і мінімумів цін.

Тоді як розбіжність ковзної середньої конвергенції показує зв’язок між двома EMA. Ви можете використовувати ці показники разом, щоб отримати кращі результати.

➨ Зареєструйтеся в найкращому бінарному брокері Pocket Option зараз!

(Попередження про ризик: Ваш капітал може бути під загрозою)

Висновок: Один з найкращих показників

MACD, тобто Moving Average Convergence Divergence, є відмінним індикатором. Хоча на початку може бути трохи складно зрозуміти основи цього показника, як тільки ви дізнаєтеся, що таке конвергенція і дивергенція, ви можете використовувати їх, щоб підвищити свою прибутковість.

Використовуючи цей індикатор, також важливо пам’ятати про обмеження та відповідно здійснювати операції. Крім того, ви повинні шукати шляхи для досягнення успіху в обмеженнях. Нарешті, ви можете використовувати правильну торгову стратегію MACD, щоб зробити виграшну угоду.

Часті запитання про MACD:

Що таке індикатор MACD в торгівлі?

MACD (розбіжність конвергенції ковзного середнього) складається з лінії MACD (різниця між 12-денною та 26-денною EMA), сигнальної лінії (9-денна EMA лінії MACD) та гістограми (різниця між лінією MACD та сигнальна лінія). Це допомагає визначити напрям тренду, імпульс і потенційні розвороти.

Як ви інтерпретуєте індикатор MACD?

Індикатор MACD інтерпретується шляхом аналізу трьох його компонентів. Коли лінія MACD перетинає вище сигнальної лінії, це бичачий сигнал (купівля), а коли вона перетинає нижче, це ведмежий сигнал (продаж). Позитивна гістограма свідчить про висхідний імпульс, тоді як негативна гістограма вказує на низхідний імпульс. Розбіжність між MACD і ціновою діяльністю може сигналізувати про потенційні розвороти трендів.

Які обмеження має індикатор MACD?

Обмеження MACD включають можливість помилкових спрацьовувань, оскільки розбіжність може сигналізувати про розворот, який не відбувається. Він також може не передбачити всіх розворотів і може бути менш ефективним на дуже нестабільних ринках. Рекомендується використовувати MACD в поєднанні з іншими індикаторами для більш точного аналізу.

Чи можна використовувати MACD для короткострокової торгівлі, наприклад опціонами на 60 секунд?

Так, MACD можна адаптувати для короткострокової торгівлі, як, наприклад, 60-секундні опціони, налаштувавши його налаштування (наприклад, змінивши довгострокову EMA на 20, короткострокову EMA на 9 і період MACD на 3). Трейдери шукають лінію MACD, щоб перетнути сигнальну лінію в потрібному напрямку, і підтверджують дію ціни перед тим, як зробити угоду.

Про автора

Percival Knight
Я був досвідченим трейдером бінарних опціонів більше десяти років. В основному я торгую 60-секундними угодами з дуже високим рівнем попадання. Мої улюблені стратегії — використання свічок і фальшивих проривів

Напишіть коментар